Menu
Vuokatti och Helsinki Ski Weeks samarbetar med Break Sokos Hotel Vuokatti
Första snön är rörande nära

Vuokatti och Helsinki Ski Weeks samarbetar

Helsinki Ski Weeks och Vuokatti inleder ett samarbete för att främja finländarnas välbefinnande genom att erbjuda lokala, idrottsmöjligheter med låg tröskel för så många som möjligt. Till samarbetets viktiga evenemang hör invigningen söndagen den 30 januari 2022, när Vuokatti uppmuntrar till skidåkning och att njuta av snön med uppträdanden av en stor grupp finska stjärnartister.

– I själva verket kläcktes idén om att bygga en skidupplevelse i Helsingfors för fyra år sedan i samarbete med Vuokatti. Tillsammans tyckte vi att skidåkning oavsett vinterförhållandena nog borde vara möjligt även i huvudstadsregionen, säger Jari-Pekka Jouppi, kommersiell chef för Finlands skidförbund.

Helsinki Ski Weeks föddes, ett även ett internationellt sett unikt och ambitiöst evenemang. Under en månad kan vem som helst åka skidor på Olympiastadion i Helsingfors, oavsett snösituationen i naturen. Syftet är att inspirera minst 100 000 människor att uppleva glädjen i att röra sig och oförglömliga upplevelser med vår nationalgren. 

– Vi hittade omedelbart en gemensam melodi för samarbetet, tillägger Sotkamos kommundirektör Mika Kilpeläinen. – Idrottsglädje och hälsofrämjande är viktigt för oss båda. I Vuokatti med dess mångsidiga turismutbud kan du åka skidor 365 dagar om året och vi är gärna med om att låta alla i Huvudstadsregionen få uppleva hur det är att åka skidor i samma spår som stjärnorna.

Helsinki Ski Weeks och dess samarbetspartner deltar i evenemanget och arbetar aktivt för att öka skidåkningens tillgänglighet. Det är gratis att åka skidor på stadion och besökarna kan även hyra utrustning. Både på Vuokatti och vid Finlands Skidförbund hoppas man att så många som möjligt skulle bli inspirerade av att åka skidor och bege sig ut i vårt lands spår på vintern.

Vuokatti är ett aktivt semestermål för hela familjen, som via Olympic Training Center kan erbjuda träningsfaciliteter för längdskidåkningshöjdarna. I jämförelsen Vuoden matkailualue 2020 placerade sig Vuokatti där du kan skida 365 dagar om året på tredje plats.

Helsinki Ski Weeks är en ny skidfestival i centrum av Helsingfors för oss alla. Skidveckorna i januari–februari 2022 färgas av mångsidiga evenemang och bjuder på skidglädje oavsett besökarens ålder eller kompetens. Helsinki Ski Week kröns av inbjudningstävlingen Stadion Sprint den 24 februari 2022 för internationella höjdare inom skidåkning.