Menu
Helsingfors, kollektivtrafik,
I Helsingfors rör du dig smidigt med kollektivtrafik!

Tips för Helsingfors kollektivtrafik!

Smidigt fram med kollektivtrafik!

Är du på väg på konsert till Hartwall Arena eller till ett tidigt utlandsflyg? Original Sokos Hotel Presidentti har lysande förbindelser till hela huvudstadsregionen och ännu längre in i Finland! På Original Sokos Hotel Presidentti stöder vi gröna värderingar och därför står även kollektivtrafiken vårt hjärta nära. Det är inte bara betydligt förmånligare att använda kollektivtrafik än att åka taxi; du behöver inte heller våndas över dyra parkeringsavgifter eller med att söka lediga parkeringsplatser.

 

 

Bredvid hotellet finns en bussterminal med avgångar till Esbo och långdistansbussar till andra orter runt om i Finland. I Kamppi köpcentrum finns även närmaste metrostation.

 

 

Helsingfors järnvägsstation ligger på endast fem minuters gångavstånd från hotellet. Från järnvägsstationen avgår tåg till bland annat Vanda, tågförbindelser till resten av Finland och Ryssland, samt en smidig tågförbindelse till Helsingfors-Vanda flygplats med I- & P-tåget.

 

 

Lättast hittar du närtrafikens ruttanvisningar och tidtabeller i Reseplaneraren.  Skriv in din avfärdsplats och destination på Reseplanerarens webbplats, så får du veta ifall du lättast kommer fram med metro, buss, spårvagn eller kanske tåg, samt huruvida du behöver byta transportmedel däremellan. På webbplatsen får du även information om hållplatser och beräknad ankomsttid.

 

 

Från R-kiosker och bland annat automater i närheten av bland annat metrostationer och järnvägsstationen kan du köpa en praktisk kollektivtrafikbiljett för ett eller flera dygn, ifall du vistas en längre tid i Helsingfors.

 

 

Sommartid kan du även enkelt hyra en stadscykel i Helsingfors. På järnvägsstationen kan du reservera en cykel mot bank- eller kreditkortsbetalning.

 

 

Vår receptionspersonal hjälper dig även gärna välja rutter eller hyra en stadscykel.