Menu

Solo Sokos Hotel Paviljonki gör gott genom samarbete med World Vision Finland

Solo Sokos Hotel Paviljonki gör gott genom samarbete med World Vision Finland

Hösten 2020 förnyades receptionsmedarbetarnas klädsel och i samband med detta blev många sparsamt använda och till och med helt nya skjortor över. När vi funderade på vart vi skulle donera skjortorna slog vi våra kloka huvuden ihop med World Vision Finland och bestämde oss för att donera skjortorna till människor som verkligen behöver dem – skjortorna skickades via World Vision till den lokala välgörenhetsorganisationen Mng'aro Mtaani i Nairobi i Kenya.

Organisationen har grundats av kenyanska ungdomar som har vuxit upp under svåra förhållanden i slumområdena och som har vigt sitt liv åt att hjälpa just människor som bor i slumområdena i Nairobi. Genom initiativet Clothing for Peace delar organisationen ut kläder donerade av samarbetspartner till arbetslösa, gamla, ensamstående mammor, fattiga unga och barn i slumområdena.

På detta sätt fick även de högklassiga skjortor som en gång bars av Solo Sokos Hotel Paviljonkis medarbetare nytt liv. Gröna skjortor donerades till arbetslösa män i slumområdena som inte har haft råd att skaffa sig en utbildning. Mörkblå skjortor delades ut till fattiga ensamstående mammor i Nairobis slumområden. De kvinnliga lärarna i byskolan i Korogocho fick ny arbetsklädsel i form av vackra violetta skjortor – färgen väckte stor förtjusning hos de nya ägarna!

Utöver skjortor innehöll paketet som skickades till Kenya även så gott som nya flugor, hängslen och västar. Dessutom knåpade vår Green Key-ambassadör Lina ihop en liten bilderbok om vårt hotell och Jyväskylä som skickades med kläderna till de nya ägarna.

Vi är mycket lyckliga över detta samarbete – tack så mycket för denna möjlighet, World Vision Finland och Mng'aro Mtaani!