Menu
sauna, sokos hotels, sauna from finland
Finska sauna

Sokos Hotels har certifierat bastuupplevelsen

De största besluten har i alla tider kommit till på bastulaven. I sin Original-hotellkedja kan Sokos Hotels erbjuda mötesgäster totalt 95 allmänna bastur och 239 rum med bastu. Under 2016 har kedjan certifierat bastupplevelsen tillsammans med nätverket Sauna from Finland för att säkerställa en ännu bättre bastuupplevelse.

Genom utvecklingsarbetet vill Original By Sokos Hotels vara en föregångare inom den finska bastukulturen och erbjuda högklassig bastu som en del av alla sina hotell- och mötesgästers kundupplevelse.

Genom certifieringen beviljas märket Authentic Finnish Sauna Experience som är ett bevis på att våra kunder får en av världens bästa bastuupplevelser. Alla bastur som beviljats märket har genomgått en kvalitetsgranskning där man har kontrollerat att de är rena, äkta och säkra och att de erbjuder avkoppling och njutning för alla sinnen.

Det finns inget mer finskt är ett bastubad, och för utländska gäster är bastubadet ofta den upplevelse de minns bäst från sitt besök i Finland. Hotellbastun är också ett ställe där hotellgästerna får träffa lokalbefolkningen, ett bastubad är nämligen en mycket social upplevelse. Genom historien har de största besluten fattats i bastun, inom både politiken och näringslivet.

På Original Sokos Hotels bastulavar sitter årligen över 150 000 bastubadare, varav ungefär en femtedel är utlänningar. Totalt badas det bastu i 106 184 timmar om året.

Sauna from Finland är ett nätverk av företag som samlas kring temat bastu i syfte att skapa den bästa finska bastuupplevelsen i världen och öka sina medlemmars konkurrenskraft. De första certifieringarna görs våren 2016.

Sauna from Finland