Menu
Samarbete i Tammerfors med t. ex. Sotaveteraanien huoltoyhdistys

Samarbete i Tammerfors med t. ex. Sotaveteraanien huoltoyhdistys

I Tammerfors bedrivs samarbete med Setlementti Naapuri. Föreningen Setlementtiyhdistys Naapuri ry grundades 1994 och till dess verksamhetsformer hör bland annat en enhet för familjevåld, understött boende för unga, Tampereen Tyttöjen talo och Miesten kansalaistalo Mattila.

Original Sokos Hotel Ilves hjälper ungdomar i samarbete med Setlementti Naapuri. Hotel Ilves personal har bland annat ordnat loppmarknad för att samla in medel till föreningen.

Original Sokos Hotel Ilves och föreningen Tampereen Sotaveteraanien huoltoyhdistys ry har samarbetat i närmare 20 års tid. I december 2014 ordnades en traditionell grötfest för krigsveteranerna för första gången på Hotel Ilves. Krigsveteranerna, deras makor och änkor samt föreningens anställda fick avnjuta julmat i festsalen Ball Room på Ilves.

 

Original Sokos Hotel Villa samarbetar med Mormors Kammare, en central för äldreomsorg på frivillig basis i Tammerfors. Deltagarna i Mormors Kammare har bland annat stickat plädar till hotellrummen på Villa och ullsockor som ingår i bröllopspaketen. Genom samarbetet har man samlat in ett belopp som gett flera ungdomar sommarjobb där de hjälper seniorer i vardagen och går ut och promenerar med dem.