Menu

S-gruppens hotell erbjuder fortfarande inkvartering, personalen står inför permitteringar

Pressmeddelande 19.3.2020
 
Coronaviruset har orsakat en kraftig nedgång i antalet kunder i S-gruppens hotell och restauranger. Vissa av hotellen och restaurangerna kommer att stängas och personal permitteras. Hotell är fortfarande öppna i de flesta städer och bokningar tas emot. 
 
Coronaepidemin har haft en stor inverkan på turism- och restaurangbranschen. Liksom resten av branschen har S-gruppen också varit tvungen att genomföra olika anpassningar i hotell och restauranger.
 
SOK:s dotterbolag Sokotel Oy, som driver Sokos Hotels och Radisson Blu Hotels i huvudstadsområdet och i större städer, kommer tillfälligt att stänga hotell i Uleåborg, Vasa, Tammerfors och huvudstadsområdet samt permittera personal. Uppsägningarna berör hela personalen på Sokotel Oy i Finland, totalt 1048 personer. Den maximala varaktigheten för permitteringar är 90 dagar. 
 
De flesta Sokos-hotell som ägs av S-gruppens regionala kooperativ håller för närvarande öppet. Beslut om möjliga stängningar fattas lokalt. 
- Varje hotells status finns tillgänglig på Sokoshotels.fi och restaurangernas på raflaamo.fi, hänvisar Marknadschef Outi Vitie.
 
S-gruppens hotell och restauranger som håller öppet ägnar särskild uppmärksamhet åt säkerhet och hygien, så de tryggt ska kunna besökas. Personalen ges detaljerade instruktioner och verkställandet övervakas på alla verksamhetsställen.
 
Hotellen erbjuder sina kunder alltmer flexibla avbokningsregler. Rum som bokas mellan mars och april kan avbokas kostnadsfritt fram till 18:00 på ankomstdagen, då en eventuell förskottsbetalning återbetalas till kunden. Bokningen kan också kostnadsfritt flyttas fram till slutet av året.
 
- Vi står inför en exceptionell situation och övervakar ständigt situationen och utvärderar våra åtgärder vid behov. Vår främsta prioritet vår personals och våra kunders hälsa och säkerhet. Du kan fortfarande göra hotellbokningar och kontakta vår kundtjänst, säger Kedjedirektören för SOK Styrenheten för rese-, hotell- och restaurangbranschen, Harri Ojanperä.
 
Mer information:
Harri Ojanperä, Kedjedirektör, SOK Styrenheten för rese-, hotell- och restaurangbranschen, harri.ojanperä@sok.fi, 050 042 1175
Jarkko Härmälä, VD, Sokotel Oy, jarkko.harmala@sok.fi, 050 388 4378
 
S-gruppens turism- och restaurangbranschverksamhet är en växande bransch som konstant utvecklas. S-gruppen har 50 Sokos-hotell i Finland, Tallinn och St. Petersburg och åtta Radisson Blu-hotell i Finland. Förutom rikstäckande restaurangkedjor såsom Rosso, Amarillo och Coffee House, omfattar S-gruppen ett stort antal unika restauranger och franchise-företag såsom Hesburger och Fafa's. Raflaamo.fi samlar över 500 restauranger under ett tak. SOK Styrenheten för rese-, hotell- och restaurangbranschen ansvarar för utvecklingen och förvaltningen av Sokos Hotels-kedjan och S-gruppens kedjerestauranger i Finland och närliggande områden.
 
Sokotel Oy är ett dotterbolag till SOK:s turism- och restaurangbranschverksamhet som driver fjorton Sokos-hotell och sju Radisson Blu-hotell i huvudstadsområdet, Tammerfors, Uleåborg och Vasa.
 

Rum och personer


Ta bort Rum

Rum

Vuxna

Barn (3-15 år)

Barn 3–15 år sover i extrasäng

Barn (0-2 år)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lägg till barn (0–2 år)

+ Lägg till rum
Ännu bättre priser för inloggade ägarkunder!
Du får tillgång till förmånerna genom att logga in med S-användarkonto på vår webbplats.
Logi sissescard.dialog.text=Så här kan du boka rum som S-Card-kund samt granska och uppdatera dina egna uppgifter.
This way, you will be able to book rooms as an S-Card customer, as well as review and update you information.