Menu
vastuullisuus original sokos hotel kupittaa turku green key stf sustainable travel
PÅ SOKOS HOTEL KUPITTAA ÄR ANSVARSFULLHET EN DEL AV VÅR VARDAG

PÅ SOKOS HOTEL KUPITTAA ÄR ANSVARSFULLHET EN DEL AV VÅR VARDAG

Vi på Sokos Hotel Kupittaa stöder klimatsmart turism samt miljöns och människors välbefinnande. Vårt hotell innehar miljöcertifikatet Green Key samt märket Sustainable Travel Finland.

Hotellgästerna kan bidra till den klimatsmarta verksamheten genom att till exempel korrekt sortera skräp på rummen, undvika att förbruka energi i onödan, använda samma handduk mer än en gång och endast ta så mycket mat på tallriken som faktiskt ryms i magen. 

En av våra främsta hållbarhetsåtgärder är att undvika onödig användning av papper i hotellet. Till exempel finns all information om hotellets tjänster på surfplattor i rummen. Gästerna har även möjlighet att fylla i reseanmälan, som traditionellt gjorts på papper, elektroniskt vid en självbetjäningsautomat eller i Sokoshotels-appen. 

Vi gynnar användningen av återvunnet material i våra produkter och bruksvaror och undviker engångsplast, såväl i hotellet som i restaurangen. Hotellets elenergi kommer från S-Voima och 69 % av den produceras med egen vindkraft. Elen produceras till 100 % med förnybara energikällor.

Vi satsar starkt på att stöda lokala företag. Vid frukosten erbjuder vi många lokala produkter, bland andra ekologisk gröt från Riihipuoti och sallad från Lindroth i Saramäki, Åbo. I Delin säljs produkter från Turun Osuuskauppas eget hemkök, Kulman Keittiö. I köket används högklassiga produkter från lokala varuleverantörer som alltid förpackas i miljövänliga förpackningar. Vi odlar våra egna örter och blommor i hotellet med en inomhusodling från Plantui. Dessa används i våra maträtter varje dag. Plantui är ett företag från Åbo. 

På hotellrummens väggar finns QR-koder som gästerna kan använda för att utforska kultur- och motionsutbudet i närmiljön. Som färdmedel föredrar vi Åbos lokaltrafik Föli och tåg. Tidtabeller finns på skärmar i hotellets reception och på surfplattorna. Gästerna kan även hoppa på en elsparkcykel framför hotellet eller en Föli-stadscykel ett kvarter bort. I vårt parkeringshus finns fyra laddstationer för elbilar.

I Delin säljs vattenflaskor från DROPP som skyddar Östersjön. DROPP är ett samhälleligt företag som donerar sin vinst till skyddet av Östersjön. Företaget har redan donerat 100 000 € av sina intäkter till skyddande verksamhet. Hotellet har även en egen välgörenhetsverksamhet, Sylva Ry, som stöder cancersjuka barn i Finland. 

Vi tar hand om dig och naturen – välkommen till Åbo! 

ORIGINAL SOKOS HOTEL KUPITTAA
Joukahainengatan 6, Åbo