Menu

Original Sokos Hotel Koljonvirta står inför stora renoveringsarbeten

Kundrelationsmeddelande 24.2.2023

Renoveringsarbetena på Original Sokos Hotel Koljonvirta i Idensalmi framskrider i god takt. Restaurangvärlden öppnar inför valborg 2023.

De omfattande renoveringsarbetena på Original Sokos Hotel Koljonvirta framskrider enligt plan. Såväl hotellrum och restauranger som receptionen och bastulokalerna renoveras. En helt ny restaurangvärld öppnar den 27 april. Hotellrummen blir klara sommaren 2023.

Fräsch restaurangvärld med bästa läget i staden

I gatuplanet på hotellet byggs en ny, stämningsfull restaurangvärld med en trivsam uteservering. Rosso med sin ljusa och rustika inredning bjuder in alla till glad samvaro och smidig service. På menyn står finländsk-italienska smaker, allt från pizza och pasta till delikatesser grillade på kolgrill. I den nya restaurangvärlden finns även förnyade Hesburger.

Restaurangerna Rosso och Hesburger öppnar senast 27 april 2023, liksom även hotellets nya mötesrum för 14 personer. O'Nelly's Irish Bar fortsätter sin verksamhet på normalt sätt. Från och med valborg är även biljardborden tillgängliga och restaurangens populära karaokekvällar fortsätter.

Naturnära stämning

I och med renoveringen färdigställs 32 helt nya hotellrum med naturnära och rofylld stämning, varav vissa är rymliga familjerum, under sommaren 2023. "De nya rummen har till stor del inretts i naturmaterial, element som påminner om naturen och ljusa färger. Det finns bland annat en vägg med en fototapet med ett vackert motiv av dimhöljda savolaxiska skogar", säger hotelldirektör Tarja Jeskanen. Under hösten renoveras ytterligare 15 rum.

Renoveringen av hotell Koljonvirta utförs av lokala aktörer, även i fråga om bygg- och inredningsmaterialen används lokala företags tjänster. Till exempel ljudanläggningarna kommer från Genelec i Idensalmi och trämaterialet i bastulokalerna från Lunawood i Idensalmi.

"När arbetena blir klara kan vi erbjuda våra gäster en mysig hotellupplevelse för alla sinnen i hjärtat av Övre Savolax", säger hotelldirektör Jeskanen. 

Förändringar som påverkar hotellgästernas vardag:

 • Hotellfrukost och kvällsmat serveras på O'Nelly's Irish Bar till och med 26 april. Därefter (från 27 april) serveras frukost i restaurang Rossos lokaler.
 • Gästhissen är inte i bruk under renoveringen, vilket innebär att hotellet inte är tillgänglighetsanpassat förrän arbetena avslutas sommaren 2023.
 • Vi tvingas begränsa hotellets parkeringsområde under renoveringen (till slutet av sommaren 2023). Fler parkeringsplatser finns på de närliggande gatorna.
 • Byggarbeten pågår alltjämt på en del av hotellets innergård, liksom på vissa hotellvåningar. Byggarbetena medför inga betydande bullerproblem för hotellgästerna.

Eftersom det finns ett begränsat antal rum tillgängliga under renoveringen uppmanar vi gästerna att boka övernattning i så god tid som möjligt före ankomstdatum.

Handelslaget Osuuskauppa PeeÄssä gör en jätteinvestering på 28 miljoner euro i utveckling av turismen i Norra Savolax under de kommande åren. Renoveringen av Original Sokos Hotel Koljonvirta är en del av den stora investeringen.

Mer information: Tarja Jeskanen, hotelldirektör, Original Sokos Hotel Koljonvirta, tfn 044 719 7301, tarja.jeskanen@sok.fi

Fakta om Original Sokos Hotel Koljonvirta

 • 88 rum, varav
  • 32 naturnära rum och av dessa är 10 Superior-rum (färdigställs sommaren 2023)
  • 41 tidigare renoverade rum i Industrial-stil
  • 15 traditionella rum som renoveras hösten 2023
 • Restauranger:
 • O'Nelly's samt Rosso, Hesburger och en uteservering i den nya restaurangvärlden
 • Bastulokaler, basturna är utrustade med uppfriskande isduschar som har en återhämtande effekt
 • Mötesrum för 14 personer
 • När renoveringen är klar är hotellets adress Louhenkatu 4 (nuvarande Savonkatu 18), Idensalmi

Original Sokos Hotel Koljonvirta har Green Key-märkningen som ett bevis på hotellets arbete för att främja hållbar turism.

https://www.sokoshotels.fi/fi/iisalmi/sokos-hotel-koljonvirta