Menu

Nya rum by Ivana Helsinki

I Ivana Helsinkis chefsdesigner Paola Suhonen vision är nya Presidentti en påhittig tolkning av ett modernt, kontrastrikt Finland, de ljusa sommarnätternas samt tjälens och isens land. Suhonens inredningskoncept leker med nordiska stämningar. Skandinavisk smak och den arktiska dimensionen får blandas rejält med det finländska.

"Vi har inte haft stämningsfulla hotell med egna berättelser som blandar det finländska med exotik. Världen är full av design- och boutiquehotell. På många hotell syns finsk design som en del av inredningsplaneringen. Vi ville skapa en helhet där hotellet fylls av den finska kulturens stämning och berättelse", säger Paola Suhonen.

 

Rummens teman:

Vägen till finska berättelser börjar på Original Sokos Hotel Presidentti. På vårt hotell väcks vinterstormen, tystnaden, sagoskogen, sisun och midsommaren till liv på oväntade sätt.

MIDSOMMAREN

Välkommen till högsommarens ljusa midsommarstämning; till magiska ljusa sommarnätter, bastuns värme och smaken av jordgubbstårta. I dörrspringan svajar unga björkar och ängsblommorna doftar. Enligt myten kan man lägga sju sorters blommor under huvudkudden på midsommarnatten för att drömma om sin tillkommande. Vem skulle du vilja möta i din dröm? 

SAGOSKOGEN

I den finska sagoskogen rör sig vättarna på mörkgrön mossa. Guldvingade älvor flyger över blåklockorna i morgondaggen. Mellan träden lyser ljuset upp en skogsglänta som fyllts av höstens svampar och små, små trollpojkar. Luften är klar.

Hurdant är ditt skogslandskap?

VINTERSTORMEN

Välkommen till vinterstormen, till Nordens unika vinter. Kölden knäpper, snöflingorna dalar, någonstans kanske vinden viner. Folk skidar i skogarna och ser på backhopp i hemmasoffan. Björnarna sover vintersömn.

Vad älskar du med vintern?

SISU

Upplev finländsk sisu! Den är världsberömd. Med sisu går man genom eld och vatten. Med sisu har man byggt isbrytare för Östersjön och med sisu har även finska idrottare klivit upp på den högsta prispallen. Sisu är sinnesstyrka och att man inte ger upp för lätt. Bilarna startar trots hård kyla och man lämnar inte blåbärsskogen innan hinken är full.

När har du varit tvungen att använda sisu?

TYSTNADEN

Upplev tystnaden mitt i staden. För finländarna är tystnaden ett sinnestillstånd. Vårt Tystnaden-rum är ditt ställe. Njut av dess fridfulla färger. Lägg dig ner och vila. Andas djupt.

Stig in i skogens eller vada ut i havets famn i ditt sinne. Tillåt naturen att susa omkring dig. I Finland hittar du världens tystaste platser.