Menu

Levi - en fjäll full av aktiviteter

Levi och Lappland erbjuder ett varierat utbud av aktiviteter för alla åldrar året runt. Hos oss bor du enkelt mitt i byn, nära till allt. Fånga fjällets vackraste landskap och dela det på sociala medier – och glöm inte att tagga #breaklevi !

Tips på saker att göra i Levi:

 

Aktiviteter och äventyr

Levi aktivitetspark
Olika aktiviteter finns runt Levi fjället, under Levi Activity Park: äventyrspark, Bike Park, observationsliftar, sommarpulka och frisbeegolf – och mycket mer. Ta en titt här på allt vad Levi Activity Park har att erbjuda: Levi Activity Park (på engelska)
 
Vid vattnet
Njutning och vatten hör ihop! Du kan fiska, flugfiska, paddla kajak och åka på färjatur på Levi. Du hittar de bästa tipsen för vattenaktiviteter här (på engelska)
 
Vandring och vandring
Klättra upp för ett fjäll för att lyssna på tystnaden, tillbringa natten i en ökenkoja, njut av norrsken, drick direkt ur bäcken eller gör upp en eld i din egen frid. Levi är ett riktigt paradis för vandrare! Det enklaste sättet att lära känna Levitunturi och den omgivande naturen är att välja ett lämpligt resmål och helt enkelt gå dit. En liten vandringsled fungerar i alla väder, oavsett tid på dygnet eller årstid, och är också nyttig träning som förbättrar konditionen och förbättrar det mentala välbefinnandet när det är som bäst! Kolla in mer om Levis vandringsmöjligheter här (på engelska) och planera din egen resa!
 
 
Omvårdnad och välmående
 
Spa
Levi Spa har pooler för både barn och fitnesssimmare, inte att förglömma avslappnarna som njuter av jacuzzin. Mer information om spaets priser och öppettider hittar du här (endast på finska, tyvärr).
 
Strand
Det finns tre stränder i närheten av Levi: Kittiläs officiella strand i Kittiläs kyrkby (Sodankyläntie 42), Saunabaaris strand vid Immeljärvi (Immeltie 1) och Levijärvis strand (Lumikkolenkki)
 
Spa behandlingar
Krona en aktiv dag med välgörande behandlingar i skickliga händer. Det finns flera skönhetssalonger i Levi som även har öppet på sommar och hösten. Kolla här (på engelska) för mer information, och boka din egen tid för avkoppling!