Menu

Hotell story

VARMT VÄLKOMMEN TILL ORIGINAL-HOTELLET

 

Under årtionden har Original by Sokos Hotels vuxit och utvecklats i takt med finländarnas hjärtslag. Konceptet är lätt att ta till sig, det står i samklang med det finska sinnelaget, det bemöter dig som en person och inte ett bokningsnummer. Det står för service och omtanke – det är genuint finländskt.

ORIGINAL SOKOS HOTEL VAAKUNA – ETT FUNKISHOTELL I HJÄRTAT AV STADEN

Hjärtligt välkommen till Vaakuna, ett gästvänligt funkishotell alldeles i hjärtat av Helsingfors! Skriv ditt namn i vår gästbok du också, precis som president J.K. Paasikivi, kosmonauten Juri Gagarin och Miss Universum Armi Kuusela. Även det finska skidlandslaget fick en plats i våra historieböcker 1972 då världens första, och hittills enda, balkongskidlopp hölls på Vaakunas terrass.

FANTASTISKA GÄSTER SEDAN 1952

Vi har haft förmånen att få ge våra gäster bästa möjliga service i över 60 år. Våra första hotellgäster var högt uppsatta personer som kom för att närvara vid OS i Helsingfors 1952. Vår service har förändrats under hotellets 60-åriga historia, men vi tar fortfarande lika väl hand om både dig och våra övriga gäster.

DETTA ÄR PLATSEN FÖR DIG SOM VILL ÄTA GOTT: VAAKUNA

Vår 10:e våning är välkänd för sin läckra mat och fantastiska utsikt ovanför taken i Helsingfors. I Bar Loiste kan du koppla av vid dagens slut och Restaurang Loiste erbjuder en mängd läckra rätter. Visste du att du kan ordna egna privata fester eller möten i Kaarre där dina gäster kan njuta av den fantastiska utsikten?

STILFULL DESIGN

Lade du märke till alla snitsiga detaljer i hotellfoajén? Mitt i foajéns ursprungliga fontän står skulpturen Grotesk som är skapad av skulptören Gunnar Finne. Under kupoltaket i glas som är dekorerat med moln och duvor står vackra fåtöljer klädda i blått läder. Armaturerna designade av Paavo Tynell bidrar också till den trivsamma stämningen i hotellfoajén. Det finns också mycket annat intressant att se på hotellet, så håll ögonen öppna!

HELSINGFORS FRÄMSTA SEVÄRDHETER SER DU FRÅN OSS

Hotellets fantastiska utsikt i alla väderstreck är personalens stora stolthet. För att se Helsingfors främsta sevärdheter behöver du inte gå längre än till oss. I receptionen kan du låna en kikare till barnen så att de lättare kan hitta Borgbackens pariserhjul. Helsingfors är så närvarande i våra hotellrum att du lätt glömmer bort tiden när du står och blickar ut över staden från fönstret.

GOD SERVICE GENOM ÅRTIONDENA

På Vaakuna har vi alltid bemött våra gäster med humor och värme. Vi har öga för situation som situation. Behöver du låna ett par skor till självständighetsbalen, skjuts hem eller en helikopter på taket? Vi har stått till tjänst med en mängd olika saker under årens lopp, så du kan lita på att vi även kan erbjuda dig det du behöver. Njut av vyerna och allt det vackra runt omkring dig. Be vår personal berätta mer om Vaakunas imponerande historia. Det finns en hel bok i ämnet, om du vill ha kvällslektyr. Välkommen än en gång!