Menu

"En gömd skatt" öppnades i lahtis centrum – ett liknande hotellboende finns inte någon annanstans i finland!

50 nya hotellrum på Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone invigdes den 19 april. Seurahuone Loft House ligger i hjärtat av Lahtis och erbjuder hotellgästerna en överdådig miljö med designrum, innerträdgårdar och loungeområden.

Seurahuone Loft Houses individuellt utformade rum ligger på tredje våningen i Sokos Lahti. De lyxigt inredda hotellrummen är unika även i ett landsomfattande perspektiv.

- Loft House ligger på översta våningen i varuhuset och utformningen skiljer sig mycket från en normal hotellvåning. Många kanske tycker att lokalerna är utmanande, men vi såg det som en möjlighet att göra något nytt – hotellrum med olika storlek och utförande. Tvåvåningsrummen har en lyxig design som är unik i Finland, säger Lari Rusila, chef för boende och catering på S-Handelslaget Osuuskauppa Hämeenmaa.

Rummen i Seurahuone Loft House är rymliga och högre än vanligt. I vissa rum är takhöjden hela sju meter. Av de femtio rummen är 15 i två våningar. – Vi är väldigt glada över att snart kunna ta emot gäster även på Loft-sidan. Den ökade boendekapaciteten och kvaliteten på rummen är en konkurrensfördel inte bara för Seurahuone utan också för Lahtis och för hela Päijänne-Tavastland, säger Lari Rusila och hotellchefen Marika Haavisto.

– Seurahuone Loft House ger vardagen en guldkant för en stund och är en upplevelse i sig själv. De nya rummen uppfyller även de mest krävande resenärers drömmar och dröjer säkert kvar i gästernas minne och hjärtan. Loft House är en gömd skatt i Lahtis centrum och kommer att glädja sina gäster i årtionden, säger Rusila.

ÖVERRASKANDE DETALJER

Rustik, harmoni och modern design kombineras på ett vackert sätt i de nya hotellrummen. Rikligt med varma toner har använts i den eleganta interiören, och inredningsarkitekten Jaakko Puros varumärke fågeln återfinns på många ställen.

Träkompositinredningen i badrummen är tillverkad av trä från finska skogar.

– Det finska företaget Woodio har tillverkat de flesta badrumsmöblerna i Loft House. De är både vackra och ekologiska, säger Marika Haavisto.

Woodio är ett designorienterat materialteknikföretag som tillverkar produkter med relativt litet kolavtryck. Alla Woodios produkter kan kasseras som energiavfall när de når slutet av sin livscykel.

Gästerna sover gott i de rejäla sängarna, individuell rumsuppvärmning och -kylning samt en SMART-TV ger extra komfort.

De individuellt utformade rummen kan beroende på rum innehålla bastu – en väsentlig del av finländarnas själsliga landskap, ett takfönster som ger en fantastisk utsikt mot himlen, ett stort och elegant badkar och en trivsam terrass.

En del av rummen har utsikt direkt mot Lahtis huvudgata eller alternativt mot hotellets fantastiska innerträdgård, som vackra dagar badar i ljus tack vare det enorma takfönstret.

– I Loft House sitter du på trädgårdsterrassen mitt i staden både sommar och vinter, även när det regnar. Det finns något överraskande i alla rum, till exempel kan du studera folklivet på Aleksanterinkatu från ett ovalt fönster medan du läser en bok och smuttar på kaffet, eller njuta en stund i träbadkaret i dina drömmars badrum, berättar Lari Rusila.

Förutom innerträdgården och de trivsamma rummen kan hotellets gäster njuta av välgörande bad i de två beställningsbasturna och den hemtrevliga atmosfären i Loft House lounge.

NÄRPRODUCERAT PÅ TALLRIKEN

Den läckra frukosten på Lahden Seurahuone har väckt hotellgästernas beundran. En varierad frukost som passar många smaker komponeras kärleksfullt med alla gäster i åtanke.

– Alla produkter i frukostserveringen är skyltade så att gästerna vet vad som bjuds. Naturligtvis berättar vår personal också gärna mer om frukosten, säger restaurangchefen Anne Kajaniemi.

Avtrycket från Lahti Seurahuones skickliga medarbetare syns tydligt i frukostbordets utbud.

– Vi gör mycket för hand. En del av brödet bakar vi här hos oss och även portionsburkarna med våffelsmet, rågröten och äggröran gör vi själva. Vi knäcker alltså äggen själva –- och de behövs det väldigt mycket av, säger Anne Kajaniemi.

Frukosten på Seurahuone bjuder på många delikatesser från närområdet. Till exempel kommer varmkorven och den saltade nötbogen från Maatila-Liha Meronen i Orimattila. På frukostbordet finns även färskt franskbröd från Pekan Leipä i Heinola, havregrynsgröt kokt på flingor från Vääksym Mylly, Viipurilainens Puhtikaura-rågpulver från Vääksy, bär från Tuloiselan marjatila i Hämeenkoski och produkter från Fazers fabrik i Lahtis.

– Vi försöker också ta hänsyn till specialdieter i vår frukost. Vi har till exempel egna serveringspunkter för glutenfria och veganska produkter, säger Anne Kajaniemi.