Tom of Finland -musikaali Turun Kaupunginteatteriin

Tom of Finland -musikaali Turun Kaupunginteatterissa keväällä 2017

Taiteilijanimellä Tom of Finland tunnetun kuvataiteilija Touko Laaksosen elämästä kertova musikaali saa kantaesityksensä tammikuussa 2017. Esitys on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Kaarinassa vuonna 1920 syntyneen Laaksosen luomilla maskuliinisilla piirroksilla on ollut maailmanlaajuinen kulttimaine jo vuosikymmeniä. Vähitellen hänen provokatiivinen taiteensa on löytänyt tiensä kotimaassakin muun muassa postimerkkeihin ja tekstiileihin.

Näytelmäkirjailija Tuomas Parkkisen kirjoittama ja sanoittama musikaali keskittyy erityisesti Laaksosen taiteeseen, unelmiin ja niiden vaikutuksiin.

"Musikaali kertoo Touko Laaksosen matkan Tom of Finlandiksi. Mieheksi, joka piirsi fantasiansa niin tosiksi ja samastuttaviksi, että miljoonat miehet löysivät itsensä ja seksuaalisuutensa", Parkkinen kuvailee musikaalin kirjoitustyön keskeltä.

Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki kertoo ajatuksen musikaalista lähteneen talon sisältä.

"Tom of Finland -musikaali jatkaa alueellisten ilmiöiden tarkastelua Turun Kaupunginteatterissa. On kiinnostavaa, että Kaarinasta nousee mies, josta kasvaa kansainvälinen esikuva, joka vaikutti ja vaikuttaa edelleen paitsi kuvataiteen myös musiikin ja muodin maailmassa."

Musikaalin kantaesityksen ohjaa Reija Wäre ja näytelmä tehdään yhteistyössä Tom of Finland Foundationin kanssa.

"Tom of Finland antoi homoille vapauden määritellä itse, mitä maskuliininen homoseksuaalisuus tarkoittaa. Hänen taiteestaan monet saivat tukea oman identiteettinsä itsevarmaan ilmaisuun. Hän näki homomiehet tasapainoisina, vahvoina, herkkinä, hauskanpidosta nauttivina ja kokonaisina", säätiön puheenjohtaja ja perustaja Durk Dehner kommentoi.

"Seksuaalisuutemme ei ilmene vain makuuhuoneessa. Se on kokoaikaista, tervettä juhlaa, josta on lupa nauttia täysin rinnoin. Touko Laaksonen oli myös säveltäjä – mikäpä siis olisi sopivampi kunnianosoitus hänen iloitteleville piirroksilleen kuin musikaali! Uskon, että hän hurmaantuisi tästä teoksesta", Dehner jatkaa.

Musikaalia varten sävelletyistä kappaleista vastaavat Jussi Vahvaselkä ja Jori Sjöroos. Säveltäjänä ja tuottajana tunnettu Sjöroos on inspiroitunut uudesta aluevaltauksestaan musikaalimaailmassa.

"Olemme säveltäneet tähän mennessä melko rikkaan paletin erilaisia aihioita, biisejä ja tunnelmia. Tulemme Jussin kanssa hieman erilaisista musiikillisista maailmoista ja se tulee taatusti rikastamaan tyylilajin lopputulosta", Sjöroos kuvailee.

Työryhmä: Musikaalin libreton on kirjoittanut ja sanoittanut Tuomas Parkkinen, musiikin sävellys Jussi Vahvaselkä ja Jori Sjöroos, ohjaus ja koreografia Reija Wäre, lavastaja Jani Uljas, pukusuunnittelija Tuomas Lampinen

Musikaalille tavoitellaan laajaa kohdeyleisöä, ja markkinointia tehdään myös Suomen rajojen ulkopuolella. Tästä syystä esitys myös tekstitetään englanniksi.

Lue Tom of Finland, Touko Laaksosen roolin esittävän Olli Rahkosen haastattelu

Lue teatteriblogista esityksen herättämistä tunnelmista

Kuuntele Tom of Finlandin Glad to be gay

Majoitusvaihtoehdot Turussa:

 

Näin varaat majoituksen: 
Täytä varaukseen tarvittavat tiedot. Saat näkyviin saatavilla olevat hinnat ja voit vielä tarkistaa varauksen. Varausvahvistuksen saat sähköpostiisi.

Tiedustelut:
Sokos Hotels Myyntipalvelu, puh. 020 1234 600, ma-pe klo 8-20 tai suoraan Turun myyntipalvelusta, puh. 02-337 3800 ma-pe klo 8.30-16.30.
Puhelun hinta 020-alkuisiin numeroihin: 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min

Teatteriliput:
Turun Kaupunginteatterin Myyntipalvelu, puh. 02 262 0030, sposti kaupunginteatteri.myynti@turku.fi
Osta teatteriliput netistä

 

 

Tarjous voimassa näissä hotelleissa

Original Sokos Hotel City Börs

Original Sokos Hotel Hamburger Börs

Original Sokos Hotel Seurahuone, Turku

Tutustu hotellityyppeihimme

Edut S-Etukortilla

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone

Omistajan hinnat

Etkö löytänyt sopivaa tarjousta? Ei huolta - Omistajan hinnat ovat saatavilla aina.

Tutustu & varaa