Menu

Undantag i köranvsningar till Torgparkeringen i Vasa

Undantag i Vasas Torgparkerings köranvisningar

I Torgparkeringen görs underhållsarbete under våren, från och med fre 23.4 - slutet av maj. Under denna tid kan man köra in till Torgparkeringen endast via den norra infarten. Adress i navigatorn: Handelsesplanaden 10. (Den södra infarten är stängd). Hotellet nås inre vägen genom att följa skyltarna i hallen. 

Pris:

  • 14 €/dygn
  • 10 €/dygn med S-Card
     

Inkörning:

  • Kör fram till bommen, tryck på tryckknappen. En parkeringsbiljett matas ut från bomautomaten och bommen öppnas. Ta vara på parkeringsbiljetten. 
  • Kör in i anläggningen och välj parkeringsplats antingen på övre eller nedre plan. Från det övre planet, finns direkt förbindelse till hotellet. 
  • Meddela i hotellets reception att du parkerat i Torgparkeringen. Då du betalar parkeringsavgiften i receptionen, får du en biljett för utkörning. 

Utkörning:

  • Då du betalat i hotellreceptionen behöver du inte gå via betalautomaten i parkeringshallen.
  • Kör bilen till bommen. Mata in parkeringsbiljetten som du fick då du körde in. Maskinen ber om betalning - mata in utkörningsbiljetten från receptionen.
  • Bommen öppnas kan du köra ut bilen.


Höjd:
Max. höjd på bilen 2,3 m. (Fråga i receptionen om eventuella lediga platser för högre bilar, som finns i en annan parkeringshall). 

Öppethållning:
mån-fre kl. 7-21
lör kl. 7-18
sön samt helgdagar kl 10-18

Torgparkeringen kan användas dygnet runt! - Om Torgparkeringen används utanför köpcentrets öppethållningstider t.ex. vardagar mellan 21.00 - 07.00 är dörrarna i gatunivå stängda. Stanna utanför dörrarna vid stolpen på förarsidan och tryck på telefonknappen. Förbindelse till övervakningscentralen upprättas, och dörrarna öppnas. 


Parkering för rörelsehindrade:
På det övre planet finns 2 st parkeringsplatser för rörelsehindrade. Ingången till hotellet via parkeringen är hinderfri.


Laddningsstation för elbilar:
Det finns 4 st laddningspunkter för elbilar i Torgparkeringen på det nedre planet. Platserna är märkta med grönt. Laddning fungerar dygnet runt. Laddningsplatser kan inte bokas på förhand.

Vasa Torgparkering förnyar elbilarnas laddningsstationer under våren i samarbete med Vasa Elektriska. Totalt kommer det att finnas 9 platser på nedre plan, en av platserna kommer vara med möjlighet till snabbladdning. I snabbladdaren finns två olika standardkontakter (CCS och CHAdeMO), men de kan inte användas samtidigt. Nya laddningsstationerna för elbilar tas i bruk i maj.