Menu

VAAKUNA I KOUVOLA FÖRNYAS 2020

År 2019 inledde Kymen Seudun Osuuskauppa en omfattande renovering av drygt 30 år gamla Original Sokos Hotel Vaakuna i Kouvola. Hela renoveringen blir klar i februari 2021 då vi stolt kan presentera alla förnyade lokaler.
 
Mitt i renoveringsprojektets virvlar har vi kunnat betjäna kunderna nästan som vanligt. Nu pågår det sista renoveringsskedet i hotellets ena flygel där ingen verksamhet bedrivs under ombyggnaden. Det gör att vi kan minimera olägenheterna av renoveringen för kunderna även i slutskedet. 
 
Hotellets utseende har inte förändrats i renoveringen och även den rosa fasaden bevarades för att charma gästerna. Bara det har gjort oss till Finlands mest sympatiska hotell. 
 
I och med förnyelsen blir restaurangerna på gatuplan ett enda komplex – den franska bistron Frans & Rose. Restaurangen blir hotellets hjärta på nedervåningen sett till såväl stämning som fräschhet.
 
Då hotellrummen förnyats har inspiration hämtats från regionen. De mångsidiga motiven hedrar norra Kymmenedalen. Temana som valdes ut: Pentik, Repovesi och Tykkimäki.
 
Temat i PENTIK-rummet hedrar Anu Pentik som kommer från Kuusankoski och hennes arv. Det stormönstrade Pioni-mönstret, den harmoniska och mjuka färgskalan och den mysiga inredningen skapar en trivsam Pentik-anda i rummet. Naturmaterial skapar lugn stämning i rummet. I badrummet skapas Pentik-stämningen av förutom inredningen även av den snygga rosa väggplattan samt det kontrasterande betongtemat. Betongmönstret som är ett återkommande inslag i hotellet är karaktäristiskt för Kouvola. Många säger att Kouvola kan beskrivas med uttrycket "Allt möjligt trevligt av betong".
 
I REPOVESI-rummet har man tagit in naturen. Gäster i det här rummet kan lätt föreställa sig att de är på en utflykt i naturen och får njuta av det storslagna landskapet. Det vackra Repovesi-landskapet täcker en av väggarna i rummet. Inredningsmaterialet i trä är avsett att öka närheten till naturen. Temat fortsätter i badrummet med en snygg isgrön väggplatta som tar dig till stämningen i Repovesi.
 
I TYKKIMÄKI-rummet möts gästen av åkattraktionen Endeavours siluett på en vägg i betong. Attraktionens färger gult och lila har tagits upp i inredningen och materialen, men i övrigt har rummet hållits stämningsfullt. Det är skönt att sätta sig i den stora fåtöljen efter en lång dag på resande fot. Badrummets Endeavour-gula väggplatta piggar upp den morgontrötte resenären. 
 
Vid hotellrenoveringen har även gymmet, alla konferenslokaler och bastur fått en nyansrik framtoning som lyfter fram lokala företeelser. Läs mer om renoveringen av konferenslokalerna HÄR.  
 
Finlands mest sympatiska hotell har renoverats och väntar på dig!