Menu
Solo Sokos Hotel Torni Ateljee Bar All Day Tea.
Nya Torni med sina visuella detaljer fungerade som utgångspunkten för Alangos kompositionsarbete.

Tornis historia berättas även med hjälp av musik

Den musik som spelas i Tornis allmänna utrymmen är komponerad av den finländske kompositören Petri Alanko. Alankos musikverk är Torns soundtrack – och den berättar Tornis historia på ett musikaliskt sätt om hotellets miljö, detaljer och omgivning.

"Den passionerade och ambitiösa inställning hos teamet bakom reformen och dess möjligheter tilltalade mig redan från första början. Jag ville genast vara med om att bygga upp den önskade upplevelsen. Visuella element är en viktig inspirationskälla för mig. Det nya Torni gav med sina visuella detaljer en fascinerande utgångspunkt för kompositionsarbetet", berättar Alanko.

"Torni representerar stilmässigt Art Deco-stilriktningen, som redan som trend är mycket rikt på influenser av jugend, funktionalism och kubism. För att lyfta fram dessa rika nyanser i atmosfären och miljön behövs också volym och variation i själva musiken.

Ambitionen att förnya Torni samt hotellets färgval och grafiska mångfald väckte tanken om en trumpetsekion. Glänsande instrument passar även in i Tornis miljö som präglas av nyanser i olika metaller: brons, mässing och guld.

Tornis musikverk beskriver ett dygn på hotellet – allt som händer på hotellet Torni från morgontimmarna till kvällens champagneservering och fram till den stund där nattsömnen tar vid.

Hotellets majestätiska helhet och dess 360-graders utsikt tar form i kompositionen. Musiken i Torni berättar om landmärken som kan ses söder om Torni och var de finns.

Verket vittnar även om Torni som en del av en tradition – både en nationell och stilmässig tradition. Musiken väcker tankar om landmärken som tålt tidens tand och varar i evigheter mitt bland vindar och brus.

Jag hoppas att verket ska tilltala alla. Det skulle vara trevligt om folk som besöker Torni skulle anse att musiken berikar upplevelsen i Torni, och att det inte vore detsamma att höra musiken någon annanstans." 

Rum och personer


Ta bort Rum

Rum

Vuxna

Barn (3-15 år)

Barn 3–15 år sover i extrasäng

Barn (0-2 år)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lägg till barn (0–2 år)

+ Lägg till rum
Ännu bättre priser för inloggade ägarkunder!
Du får tillgång till förmånerna genom att logga in med S-användarkonto på vår webbplats.
Logi sissescard.dialog.text=Så här kan du boka rum som S-Card-kund samt granska och uppdatera dina egna uppgifter.
This way, you will be able to book rooms as an S-Card customer, as well as review and update you information.