Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Vastuullisuus Puijonsarvessa

content-page-hero-image

Vastuullisuus

Me Original Sokos Hotel Puijonsarvessa olemme sitoutuneet ottamaan toiminnassamme huomioon ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin.

Hotellillemme on myönnetty sekä Green Key -ympäristömerkki ja kuulumme Sustainable Travel Finland –ohjelmaan.

Kuinka vastuullisuus meillä näkyy?

Lajittelu

Hotellimme noudattaa jätelakia ja kunnallisia jätehuoltomääräyksiä. Meillä on selkeät lajitteluohjeet asiakkaille sekä henkilökunnallemme. Meiltä löytyy autohallin molemmista kerroksista sekä yhdyskäytävältä asiakkaille lajittelupisteet, jossa voit itse kierrättää jätteesi. Huoneissa on lajittelumahdollisuus eri jätteille. Hotellin hankinnoissa vältämme muovia ja suosimme kierrätysmateriaalien käyttöä.

Energiansäästö

Suurin osa hotellimme valaisimista ovat energiansäästölamppuja tai ledejä. Huoneissamme valot ja ilmanvaihto asettuvat automaattisesti energiansäästötilaan, kun huoneessa ei oleskella. Mittaamme energiankulutusta säännöllisesti ja pyrimme jatkuvasti tehostamaan meidän energiankulutusta.

Vedensäästö

Huoneissamme on vettä säästävät suihkut ja hanat, joiden veden virtaumat ovat Green Key –kriteeristön mukaiset. Seuraamme vedenkulutusta säännöllisesti.

Elintarvikkeet

Hotellimme tarjoaa lähiruokaa ravintoloissamme, aamiaisella, vastaanoton shopin valikoimissa ja minibaarituotteissa. Lisäksi meiltä löytyy ravintoloista useita kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja listoiltamme. Pyrimme myös hyödyntämään tarjonnassamme oikeaan aikaan satokauden kasviksia. Ravintoloissamme seurataan ja pyritään vähentämään aktiivisesti hävikkiä esimerkiksi yhteistyössä ResQ:n kanssa.

Ympäristöaktiviteetit

Haluamme kannustaa asiakkaitamme liikkumaan ympäristöystävällisesti! Hotellistamme voit lainata polkupyöriämme veloituksetta vierailusi aikana ja meidän vastaanotosta löytyy tietoa lähialueemme luontokohteista.

Paikallinen yhteistyö

Teemme monipuolisesti yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Vastaanoton shopissa on myynnissä kuopiolaisten taiteilijoiden tuotteita ja aamiaisella tarjolla paikallisia herkkuja. Hotellihuoneissa ja käytävillä on esillä paikallista taidetta. Teemme yhteistyötä myös paikallisten oppilaitosten kanssa ja tarjoamme opiskelijoille ja koululaisille harjoittelu- ja TET-paikkoja.

Hyväntekeväisyys

Teemme vuosittain lahjoituksia paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Lahjoitamme eteenpäin esimerkiksi käytöstä poistuneita vuodevaatteita ja huonekaluja sekä muuta irtaimistoa. Osuuskauppa PeeÄssä tukee lasten ja nuorten harrastus- ja vapaa-ajan toimintaa.

Vastuullisuusvinkkejä vieraillemme:

  • Sammuttamalla valot ja sähkölaitteet poistuessasi huoneesta säästät sähköä. Majoittuessasi useamman kuin yhden yön, voit jättää välisiivouksen pois, jolloin säästyy sekä energiaa että vettä.
  • Suosi lähiruokaa ravintolassa ja aamiaisella. Vaikka aamiaisbuffet notkuukin herkuista, kasaa lautaselle ensin pienempi määrä ja ota lisää, jos vielä jaksat. Suosittelemme kokeilemaan myös ravintoloidemme kasvisannoksia ja vegaanisia vaihtoehtoja.
  • Nappaa vastaanotosta Jopo lainaan ja lähde tutustumaan Kuopioon pyöräillen tai nauttimaan Puijon ulkoilumaastoista jalkaisin. Kesäisin suosittelemme kokeilemaan ekologista polkupyörätaksi Biketaxia.
  • Kuopiolaiseen elämänmenoon parhaiten pääsee tutustumaan Mualiman navalla eli Kuopion torilla, josta on mahdollista ostaa paikallisia matkamuistoja ja maistaa kuopiolaisia perinneherkkuja tukien samalla paikallisia yrityksiä.

Paremmat valinnat ovat aina paikallaan.