Menu

Rum och personer


Ta bort Rum

Rum

Vuxna

Barn (3-15 år)

Barn 3–15 år sover i extrasäng

Barn (0-2 år)


1
2
3
4
+ Lägg till barn (0–2 år)

+ Lägg till rum
Ännu bättre priser för inloggade ägarkunder!
Du får tillgång till förmånerna genom att logga in med S-användarkonto på vår webbplats.
Logi sissescard.dialog.text=Så här kan du boka rum som S-Card-kund samt granska och uppdatera dina egna uppgifter.
This way, you will be able to book rooms as an S-Card customer, as well as review and update you information.

Standard Twin

Enkelsängar

Sök lediga rum

Fantastisk utsikt över Helsingfors.
I detta vackra rum kan två gäster övernatta bekvämt. Från de stora fönstren i rummet kan du beundra det urbana livet i Helsingfors dygnet runt. Vaakunas renoverade rum representerar 1950-talets genuina formspråk, med lite extra modern lyx. Du har utsikt över antingen Mannerheimvägen, Postgatan eller Stationsplatsen. Vissa rum ligger på innergårdssidan och är därför exceptionellt ostörda och i en del av dessa är även sällskapsdjur välkomna. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda. Välkommen till vårt genuina funkishotell i hjärtat av Helsingfors!

SuperiorX King

Sök lediga rum

Nya Superior X i Vaakuna är ett rymligt rum på den översta hotellvåningen. Upplevelsen fulländas av en egen rymlig balkong över Mannerheimvägen med elegant möblering och utsikt över Helsingfors. I inredningens detaljer ingår arkitekt Erkki Huttunens originaldesignfåtöljer och formgivare Paavo Tynells originallampor. Vill du ha lugn och ro men ändå befinna dig i centrum av stadslivet i Helsingfors? Beställ frukost eller middag till rummet och avnjut på din egen balkong. I Superior X-rummens utrustning ingår en lyxig 180 cm bred King Size-säng, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda. Alla våra rum har parkettgolv.

Standard Queen

Dubbelsäng

Sök lediga rum

Rofullt boende.
Standard Queen är ett hemtrevligt och ostört rum för en eller två personer. Rummen ligger på innergårdssidan. I Vaakunas renoverade rum finns det vackra detaljer, till exempel fredsduvor som pryder väggarna och dekorationskuddar med hotellets ursprungliga logotyp. Färgerna representerar 50-talets klassiska färgvärld. Till Standard Queen-rummets utrustning hör en 160 cm bred Queen Size-säng där en person kan breda ut sig eller två sova bekvämt. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda. I vissa av dessa rum är även sällskapsdjur välkomna. I Standard Queen-rummen finns det inte möjlighet till extra- eller resesängar. Välkommen till vårt genuina funkishotell i hjärtat av Helsingfors!

Standard king

Dubbelsäng

Sök lediga rum

Vackert rum med dubbelsäng.
Standard King-rummet på åttonde våningen i vårt klassiska hotell har renoverats med respekt för byggnadens ursprungliga 1950-talsanda. Din övernattning fulländas av den fina utsikten över Helsingfors. I Vaakunas renoverade rum finns det vackra detaljer, till exempel fredsduvor som pryder väggarna och dekorationskuddar med hotellets ursprungliga logotyp. Färgerna representerar 50-talets klassiska färgvärld. Dessa luftiga rum har en lyxig 180 cm bred King Size-dubbelsäng. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda. Välkommen till vårt genuina funkishotell i hjärtat av Helsingfors!

Superior Queen

Sök lediga rum

Våra Superior Queen-rum som renoverats med respekt för husets eleganta ursprungliga atmosfär finns i den översta hotellvåningen i det klassiska hotellet som invigdes år 1952. Upplevelsen fulländas av en vacker utsikt över Helsingfors som du kan beundra på din egen fantastiska balkong. I inredningens detaljer ingår arkitekt Erkki Huttunens originaldesignfåtöljer och formgivare Paavo Tynells originallampor. Superior Queen-rummen har en utsikt över Helsingfors mot antingen Stationsplatsen, Brunnsgatan eller Postgatan. Rummet är försett med en 160 cm bred Queen Size-dubbelsäng. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda.

Standard Twin, möjlighet till extrasäng

Enkelsängar

Sök lediga rum

Stadssemester med familj och vänner.
I detta vackra rum kan en till tre gäster övernatta. Det finns en väggmonterad extrasäng som passar en vuxen eller ett barn. Den kan fällas upp så att den inte tar onödig plats dagtid. Rummen på åttonde våningen har en vacker utsikt över Helsingfors. Vaakunas renoverade rum representerar 1950-talets genuina formspråk, med lite extra modern lyx. Du har utsikt över antingen Mannerheimvägen, Postgatan eller Stationsplatsen. Vissa rum ligger på innergårdssidan och är därför exceptionellt ostörda. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda. Vi rekommenderar ett avkopplande skumbad för både barn och vuxna! Välkommen till vårt genuina funkishotell i hjärtat av Helsingfors!

Vaakuna Suite

Sök lediga rum

Praktfull hörnsvit med bastu och utsikt över Helsingfors. Original Sokos Hotel Vaakuna i Helsingfors är ett mästerverk i funkisstil planerat av arkitekt Erkki Huttunen. Den praktfullaste sviten i hotellet som öppnades 1952 är en stor hörnsvit med bastu. I den välvda hotellbyggnadens svit öppnas en ståtlig vy över Helsingfors mot Kiasma och riksdagshuset, som du kan njuta av även utan att stiga upp ur King size-sängen. I bastusviten finns ett eget sovrum med separat omklädningsrum samt ett rymligt vardagsrum med soff- och matsalsgrupper. Denna svit på över 80 kvadratmeter lämpar sig väl för möten för till och med åtta personer eller ordnande av högklassiga affärsluncher eller festliga supéer. Färgerna representerar 50-talets klassiska färgvärld och raden av stora fönster släpper in mycket ljus. Bastusviten är försedd med en högklassig 200 cm bred King size-säng, kaffekokare och badutrustning. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, kaffe- och vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda.

Ei kuvaa

SUPERIOR KING

Sök lediga rum

I detta vackra och rymliga rum kan en till tre gäster övernatta. Rummet är försett med en lyxig 200 cm bred King size-dubbelsäng. I rummet finns också en extrasäng som passar en vuxen eller ett barn. Extrasängen är väggmonterad, så den kan fällas upp för att inte ta onödig plats dagtid. Rummen på sjätte våningen har en vacker utsikt över Helsingfors, som du kan njuta av till exempel sittande på de stora fönsterbrädena. I Vaakunas renoverade rum finns det vackra detaljer, till exempel fredsduvor som pryder väggarna och dekorationskuddar med hotellets ursprungliga logotyp. Färgerna representerar 50-talets klassiska färgvärld. Alla våra rum har parkettgolv och i rumsutrustningen ingår badrockar och -tofflor, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, datorplatta samt strykjärn och -bräda. Vi rekommenderar ett avkopplande skumbad för både barn och vuxna! Välkommen till vårt genuina funkishotell i hjärtat av Helsingfors!

Superior Twin, möjlighet till extrasäng

Enkelsängar

Sök lediga rum

I detta vackra och rymliga rum kan en till tre gäster övernatta. Där finns två separata sängar och en väggmonterad extrasäng som passar en vuxen eller ett barn. Den kan fällas upp så att den inte tar onödig plats dagtid. Rummen på sjätte våningen har en vacker utsikt över Helsingfors, som du kan njuta av till exempel sittande på de stora fönsterbrädena. Vaakunas renoverade rum representerar 1950-talets genuina formspråk, med lite extra modern lyx. Du har utsikt över antingen Mannerheimvägen, Postgatan eller Stationsplatsen. Alla våra rum har parkettgolv och i rumsutrustningen ingår badrockar och -tofflor, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, datorplatta samt strykjärn och -bräda. Vi rekommenderar ett avkopplande skumbad för både barn och vuxna!

Friends & family suite

Trägolv, Dubbelsäng

Sök lediga rum

Mer utrymme och komfort i Vaakunas Friends & Family-sviter.
Eleganta och rymliga sviter i Helsingfors hjärta. Läs mer om Vaakunas Friends & Family-rum.
Planerar du att besöka Helsingfors? Om du vill ha ett stort rum, fin utsikt och lite lyx är Vaakunas eleganta Friends & Family-svit ett perfekt alternativ för dig.
Friends & Family-sviterna erbjuder fina vyer över Helsingfors. En del sviter har vardagsrum med matgrupp som lätt kan anpassas för allt från en avkopplande stund med familjen till en helkväll tillsammans med vänner. Till färgerna och stilen representerar sviterna 1950-talet, med en gnutta modern lyx. I sovrummet finns en bred King Size-säng. Beroende på svit kan 4–7 personer övernatta i dem. Bokningar för över fyra personer ska göras via försäljningstjänsten eller hotellets reception.
Det är lätt att njuta av livet i Friends & Family-sviten. Beställ champagne eller mat från rumsservicen, koppla av med ett varmt bad eller njut av tillvaron. i Helsingfors hjärta. På rummet finns en stor platt-tv med omfattande kanalurval. Du kan också se på underhållning på Chromecast eller ansluta din mobila enhet till teven.
Alla våra rum har parkettgolv oc

Business & romance suite

Sök lediga rum

Dessa vackert renoverade funkissviter lämpar sig för såväl romantiska stunder på tu man hand som representativa arbetsrelaterade möten. I Vaakunas sviter finns det vackra detaljer, till exempel fredsduvor som pryder väggarna och originalfåtöljer designade av arkitekten Erkki Huttunen. Det finns flera olika slags sviter: i vissa får du koppla av på en smakfullt inredd och lyxig balkong och i andra njuta av äkta finländska bastuupplevelser. Alla våra fantastiska sviter är hörnrum på vårt klassiska hotell och har en fin utsikt över Helsingfors. Vardagsrummet med matgrupp anpassas enkelt för möten, festliga middagar eller representativa arbetsluncher. Du kan beställa frukost på rummet och avnjuta den i lugn och ro i sängen eller i vardagsrummet medan du ser staden vakna. Sviterna har en högklassig King Size-säng som är antingen 180 eller 200 cm bred. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, kaffe- och vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda. Sviterna är även utrustade med badrockar och -tofflor samt kaffemaskin.

Bastusuite

Sök lediga rum

Fantastisk hörnsvit med utsikt över Helsingfors och stor balkong. Original Sokos Hotel Vaakuna i Helsingfors är ett mästerverk i funkisstil planerat av arkitekt Erkki Huttunen. Den mest anslående sviten i hotellet som invigdes år 1952 är den stora bastusviten på översta hotellvåningen, med fantastisk utsikt över Helsingfors mot Kiasma och riksdagshuset.
I den välvda hotellbyggnadens hörnsviter finns många olika detaljer, såsom fredsduvorna på väggarna och arkitekt Erkki Huttunens originaldesignfåtöljer. Färgerna representerar 50-talets klassiska färgvärld och de stora fönstren gör sviten naturligt ljus. I bastusviten finns ett eget sovrum samt ett vardagsrum med soff- och matsalsgrupper. Sviten lämpar sig även väl för möten och privata middagar eller högklassiga arbetsluncher. Den finländska bastuupplevelsen kompletteras då man kan svalka av sig på sin egen balkong och beundra Helsingfors. Bastusviten är försedd med en högklassig 180 cm bred King Size-säng, kaffekokare och badutrustning. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, kaffe- och vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda.