Rum och personer


Ta bort Rum

Rum

Vuxna

Barn (3-15 år)

Barn 3–15 år sover i extrasäng

Barn (0-2 år)


1
2
3
4
+ Lägg till barn (0–2 år)

+ Lägg till rum

Standard Twin

Enkelsängar

Sök lediga rum

Ett rymligt dubbelrum med storartad cityutsikt t.ex. mot Mannerheimvägen. I de skilda sängarna sover ni skönt efter en stressande dag. Rummet innefattar även ett behändigt arbetsbord, strykredskap, trådlös internetförbindelse, tv och minibar. I badrummen som är försedda med antingen dusch eller badkar finns hårtork. Det finns också två barrirärfria rum med inva-utrustning för tillgänglighet. Sällskapsdjur är också välkomna!

SuperiorX King

Sök lediga rum

Nya Superior X i Vaakuna är ett rymligt rum på den översta hotellvåningen. Upplevelsen fulländas av en egen rymlig balkong över Mannerheimvägen med elegant möblering och utsikt över Helsingfors. I inredningens detaljer ingår arkitekt Erkki Huttunens originaldesignfåtöljer och formgivare Paavo Tynells originallampor. Vill du ha lugn och ro men ändå befinna dig i centrum av stadslivet i Helsingfors? Beställ frukost eller middag till rummet och avnjut på din egen balkong. I Superior X-rummens utrustning ingår en lyxig 180 cm bred King Size-säng, luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda. Alla våra rum har parkettgolv.

Standard Queen

Dubbelsäng

Sök lediga rum

Ett hemtrevligt dubbelrum med fin utsikt mot t.e.x jänvägsstationen eller Mannerheimvägen. På rummet finns en parsäng, där du sover som en prins ensam eller som ett kungapar tillsammans. I rummen finns luftkonditionering, ett behändigt arbetsbord, strykredskap, trådlös internetförbindelse, tv och minibar. I badrummet finns hårtork och du kan välja ett rum med antingen ett badkar för avkopplande stunder eller med en uppiggande dusch.

Standard king

Dubbelsäng

Sök lediga rum

Standard King-rummet på åttonde våningen i vårt klassiska hotell har renoverats med respekt för byggnadens ursprungliga 1950-talsanda. Din övernattning fulländas av den fina utsikten över Helsingfors. I Vaakunas renoverade rum finns det vackra detaljer, till exempel fredsduvor som pryder väggarna och dekorationskuddar med hotellets ursprungliga logotyp. Färgerna representerar 50-talets klassiska färgvärld. Dessa luftiga rum har en lyxig 180 cm bred King Size-dubbelsäng. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda. Välkommen till vårt genuina funkishotell i hjärtat av Helsingfors!

Ei kuvaa

Superior Queen

Sök lediga rum

Våra Superior Queen-rum som renoverats med respekt för husets eleganta ursprungliga atmosfär finns i den översta hotellvåningen i det klassiska hotellet som invigdes år 1952. Upplevelsen fulländas av en vacker utsikt över Helsingfors som du kan beundra på din egen fantastiska balkong. I inredningens detaljer ingår arkitekt Erkki Huttunens originaldesignfåtöljer och formgivare Paavo Tynells originallampor. Superior Queen-rummen har en utsikt över Helsingfors mot antingen Stationsplatsen, Brunnsgatan eller Postgatan. Rummet är försett med en 160 cm bred Queen Size-dubbelsäng. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda.

Standard Twin, möjlighet till extrasäng

Enkelsängar

Sök lediga rum

Vaakunas rymliga dubbelrum med separata sängar bjuder på avkopplande nattsömn och är även ypperliga för familjer tack vare bäddsoffan som kan fällas ut. Den extra bädden är lämplig för två barn eller en vuxen. Också familjens sällskapsdjur är välkommet! I rummen finns ett behändigt arbetsbord, strykredskap, trådlös internetförbindelse, tv och minibar. I badrummen som är försedda med antingen dusch eller badkar finns hårtork. Till glädje för små och stora rekommenderar vi ett skumbad!

Suite med bastu

Sök lediga rum

I Original Sokos Hotel Vaakuna, som öppnades inför de olympiska sommarspelen 1952, erbjuder dig den flotta hörnsviten med bastu rymlig inkvartering i kärnan av Helsingfors! Sviten har en egen bastu för avkopplande stunder samt separata sängar för ostörda nätter. Hörnsviten har en fin utsikt i två väderstreck. Hårtork, badrock och -tofflor samt badartiklar ingår i svitens utrustning, liksom även ett behändigt arbetsbord, vattenkokare med kaffe- och tesortiment, strykredskap, förvaringsfack, trådlös internetförbindelse, tv och minibar. En av sviterna kan bokas för resenärer med sällskapsdjur och vid behov kan svitens soffa fällas ut som extrabädd. Om du vill ha ett annorlunda rum för en liten konferens är det värt att pröva sviten. Konferensutrustning kan hämtas till sviten och en ostörd miljö är garanterad!

Superior Twin, möjlighet till extrasäng

Enkelsängar

Sök lediga rum

Original Sokos Hotel Vaakunas rymliga och trevliga dubbelrum superior, med separata bekväma sängar för sköna drömmar. Den extra bädden är lämplig för två barn eller en vuxen. Sällskapsdjur är också välkomna. Hårtork, badrock och -tofflor samt badartiklar ingår i rummets utrustning, liksom även ett behändigt arbetsbord, vattenkokare med kaffe- och tesortiment, strykredskap, förvaringsfack, trådlös internetförbindelse, tv och minibar. I badrummen finns hårtork och badkar eller dusch.

Junior Suite

Trägolv, Dubbelsäng

Sök lediga rum

Pigga upp vardagen, arbetsresan eller semestern genom att övernatta i Vaakunas häftiga svit! I den eleganta sviten finns det gott om rum för flera personer och den hisnande utsikten ger själen ro. Sviterna lämpar sig också för mindre konferenser. I rummen finns antingen en parsäng eller separata sängar samt en bekväm soffa, som kan fällas ut som extrabädd. Hårtork, badrock och -tofflor samt badartiklar ingår i hörnsvitens utrustning, liksom också ett behändigt arbetsbord, vattenkokare med kaffe- och tesortiment, strykredskap, förvaringsfack, trådlös internetförbindelse, tv och minibar.

Den klassiskt eleganta sviten andas äkta 1950-tals stämning.
Sviten fulländas av en egen fantastisk hörnbalkong med utsikt över Helsingfors (Brunnsgatan och Mannerheimvägen eller Stationsplatsen). Koppla av på den smakfullt inredda och lyxiga balkongen och beundra livet i Helsingfors! I hörnsviterna som renoverats sommaren 2018 finns separata sov- och vardagsrum. Vardagsrummet med måltidsgrupper anpassas lätt för möten, festmiddagar eller eleganta arbetsluncher. Du kan beställa frukost till rummet och avnjuta den i lugn och ro i sängen, vardagsrummet eller på den egna balkongen medan du ser staden vakna. I Vaakunas renoverade rum finns vackra detaljer, såsom fredsduvorna på väggarna och arkitekt Erkki Huttunens originaldesignfåtöljer. Färgerna representerar 50-talets klassiska färgvärld. De stadiga funkisväggarna ser till att du inte blir störd av stadens buller. Sviten är försedd med en högklassig 180 cm bred King Size-säng och kaffekokare. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, kaffe- och vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda.

Bastusuite

Sök lediga rum

Fantastisk hörnsvit med utsikt över Helsingfors och stor balkong. Original Sokos Hotel Vaakuna i Helsingfors är ett mästerverk i funkisstil planerat av arkitekt Erkki Huttunen. Den mest anslående sviten i hotellet som invigdes år 1952 är den stora bastusviten på översta hotellvåningen, med fantastisk utsikt över Helsingfors mot Kiasma och riksdagshuset.
I den välvda hotellbyggnadens hörnsviter finns många olika detaljer, såsom fredsduvorna på väggarna och arkitekt Erkki Huttunens originaldesignfåtöljer. Färgerna representerar 50-talets klassiska färgvärld och de stora fönstren gör sviten naturligt ljus. I bastusviten finns ett eget sovrum samt ett vardagsrum med soff- och matsalsgrupper. Sviten lämpar sig även väl för möten och privata middagar eller högklassiga arbetsluncher. Den finländska bastuupplevelsen kompletteras då man kan svalka av sig på sin egen balkong och beundra Helsingfors. Bastusviten är försedd med en högklassig 180 cm bred King Size-säng, kaffekokare och badutrustning. Alla våra rum har parkettgolv och i basutrustningen ingår luftkonditionering, minibar, säkerhetsbox, kaffe- och vattenkokare, trådlöst internet, surfplatta samt strykjärn och -bräda.