Etusivu

Hae varaus

Kuusi suuntaa kesälomalle

content-page-hero-image

Parhaat kesälomat S-Etukortilla jopa 25 % edullisemmin

Suomessa riittää nähtävää ja koettavaa joka makuun, samoin myös Virossa! Katso vinkit alta ja varaa kesäloma edulliseen asiakasomistajahintaan.

Uusimaalta jokaiselle jotakin

Valloittava pääkaupunkimme Helsinki on täynnä tekemistä ja nähtävää. Lapsiperheiden ykköspaikat ovat tietysti Linnanmäki, SEA LIFE, Suomenlinna ja Korkeasaari. Museoiden ystäville kaupunki on kuin aarreaitta, josta voi valita mieleisensä uudesta Amos Rexistä kansallisaarteiden ihailemiseen Ateneumissa. Tutki historiallista arkkitehtuuria, vieraile kirkoissa, shoppaile Mall of Triplassa, biletä pikkutunneille saakka yökerhoissa tai rentoudu kulkemalla aurinkoista merenrantaa. Jos haluat hetken leijua arjen yläpuolella itseäsi hemmotellen, niin suosittelemme Solo-hotellejamme.

Suomen paras paikka bongata lentokoneita löytyy varmasti Vantaalta, mutta vilkkaassa kaupungissa on paljon muutakin koettavaa. Elämyksiä tarjoavat muun muassa Flamingon valtava viihde- ja ostoskeskus, Helsinki Outlet, Heureka, Suomen Ilmailumuseo ja Fazerila.

Sokos Hotellit pääkaupunkiseudulla:

Helsinki

Espoo

Vantaa

Vehreä etelä on kesällä kauneimmillaan

Hämeenlinnassa ykköskohde on varmasti Hämeen linna. Samalla kannattaa poiketa Museo Militariassa ja Vankilamuseossa, jonka sellit ja jalkaraudat saavat kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin. Aulangon puistometsässä teet reippaan kävelylenkin ja ihailet näkötornista Suomea kauneimmillaan.

Lyhyen ajomatkan päässä Hämeenlinnasta sijaitsee mielenkiintoinen Iittalan Lasimäki. Siellä tutustut Iittalan lasitehtaaseen ja sen myymälöihin, Designmuseo Iittalaan ja Naivistikeskukseen.

Tampereelta löytyy tekemistä ja näkemistä moneen makuun. Museotarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, kuten upea Muumimuseo tai jännittävä Vakoilumuseo. Ihania pieniä designpuoteja voi kierrellä Kehräsaaressa ja vanhan ajan tunnelmaa pääsee aistimaan Tallipihalla. Tammerkoski virtaa kaupungin sydämessä ja tarjoaa mahdollisuuden hengähdykseen veden äärellä esimerkiksi shoppailupäivän lomassa. Ja jos lapsilta tai muilta hurjapäiltä kysyy, ei Särkänniemen ohi voi mennä!

Sokos Hotellit reitillä:

Hämeenlinna

Tampere

Lännessä paistaa aina aurinko

Turku on huikea sekoitus uutta ja vanhaa, rauhaa ja kaupungin sykettä. Jokaiselle tuttu Turun linna kestää useammankin käynnin ja tarjoaa aina jotain ihmeteltävää. Luostarinmäen Käsityöläismuseo, Aboa Vetus & Ars Nova, Tuomiokirkko, Suomen Joutsen ja monet museot tarjoavat helpotusta kulttuurin nälkään.

Läntinen rantatie on upea reitti ajaa. Koska olet viimeksi käynyt Kokkolassa, jossa riittää merta, luontoa ja vanhaa kaupunkia, ihastuttavia putiikkeja, kauniita puutaloja ja kesän sydän, kauppatori? Kannattaa poiketa!

Lännessä kulkiessa on koettava Yyteri ja upotettava varpaat sen hiekkaan. Kilometrien pituinen uimaranta ja hiekkadyynit houkuttelevat nauttimaan koko kesän.

Jos olet auringon ystävä ja haluat laskea varman päälle, niin suuntaa Vaasaan, Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin.

Sokos Hotellit reitillä:

Turku

Pori

Kokkola

Vaasa

Lupsakas itä ihastuttaa matkailijaa

Lappeenranta on varma valinta kesäreissaajalle. Elämyksiä tarjoavat eloisa satama-alue ja sen lähellä sijaitseva historiallinen Linnoitus. Eikä museoista tai kulttuurikohteista ole puutetta. Siitä pitävät huolen Etelä-Karjalan Museo, Lappeenrannan Taidemuseo, Ratsuväkimuseo, Suomen vanhin ortodoksinen kirkko sekä Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuone. Ja jos mieli vetää vesille, lähde pikkuristeilylle Saimaan aalloille.

Joensuussa ei hukka peri, vaan voit kuvata itsesi suden kainalossa. Kävelykadun kosiosusi eli Susi kosiomatkalla on pronssinen patsas, joka on saanut myös morsiamen. Tätä susineitoa kutsutaan nimellä Morshukka. Toki Joensuussa riittää muutakin koettavaa kuten Taitokortteli ja Mukulakatu.

Joensuun pohjoispuolella Kolin kansallispuisto tarjoaa upeat maisemat. Luonnonrauhaa kaipaaville riittää merkittyjä reittejä jo 80 km verran. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Paha-Koli ja Ukko-Koli. Kolilla onkin uusi upea hotelli Break Sokos Hotel Koli Kylä, jota suosittelemme erityisesti lasten ja koirin kanssa matkustaville.

Sokos Hotellit reitillä:

Lappeenranta

Joensuu

Koli

Kohti Lapin lumoa

Pohjoiseen päin kulkiessa kannattaa poiketa Kajaanin linnanraunioilla. Paikka on lähellä keskustaa ja sopii vaikkapa iltakävelyyn tai pieneen seikkailuun lasten kanssa.

Kajaanista

Toinen reitti vie Oulun kautta, jossa pakataan uimahousut kassiin ja lähdetään nauttimaan lämmöstä Nallikarin uimarannalle tai temmeltämään lasten kanssa Vauhtipuistoon. Kulttuurista kiinnostuneen kannattaa suunnata esimerkiksi Kulttuuritalo Valveen.

Rovaniemi, Joulupukin virallinen kotikaupunki, on huikea matkakohde koko perheelle. Modernia kaupunkielämää värittävät lappilaiset perinteet ja kulttuuri. Laske mäkeä kesäkelkkamäessä Ounasvaaralla, tutustu tiedekeskus Arktikumiin ja vie lapset Angry Birds -leikkipuistoon. Joulupukin Pajakylä saa varsinkin lasten sydämet pamppailemaan. Siellähän on Se Ainoa Oikea Joulupukki!

Monen sydän on jäänyt pohjoiseen ja sen elämykset ikuisesti mieleen. Kiipeä tunturin huipulle, ihaile yöttömän yön aurinkoa, istahda laavulle, melo kirkkaissa vesissä ja anna mielesi levätä unohtumattomissa maisemissa. Levillä Lapin lumo on vastustamaton!

Sokos Hotellit reitillä:

Kajaani

Oulu

Rovaniemi

Levi

Viron runsas tapahtumakesä

Viro on paljon muutakin kuin Tallinna. Maan runsas tapahtumakesä houkuttelee monenlaisten elämysten pariin. Tarjolla on viinijuhlia, ruokamarkkinoita, historiaa ja musiikkia oopperasta metalliin.

Sokos Hotellisi Tallinnassa


Löysitkö omasi? Tervetuloa lomalle Sokos Hotelliin!

Tutustu asiakasomistajan etuihin täällä »