Nähtävyydet ja tekemistä
Nähtävyydet ja tekemistä Mikkelissä
Mikkelistä löytyy tekemistä moneen makuun. Lue täältä lisää!
Taidetta ja tapahtumia
Konsertti- ja kongressitalo Mikaelin ohjelmistossa on mielenkiintoisia musiikki- ja teatteriesityksiä.
Mikkelin Teatterissa on monipuolinen ja mielenkiintoinen ohjelmisto. Suosituimpien esitysten liput myydään loppuun hyvissä ajoin. Osta siis lippusi ajoissa!
Tekemistä ja nähtävää
Viihtyisä keilahalli Keilakukko tarjoaa mukavan illanviettopaikan työ- tai kaveriporukalle tai perheen kesken keilaamisen, biljardin ja muiden pelien merkeissä.
Shoppailun ystäville suosittelemme kivenheiton päässä hotellilta sijaitsevia Kauppakeskus Stellaa ja Kauppakeskus Akselia.
Ympäri vuoden palvelevassa ihastuttavassa Tertin Kartanossa vietät tunnin jos toisenkin maalaiskartanomiljöötä tutkien ja herkkukauppaa kiertäen.
Kenkäveron pappilamiljöö vain kilometrin päässä hotellilta on pullollaan historiaa, herkullisia makuja ja paikallisia tuotteita.
Mikkelin ja Saimaan alueen parhaisiin luontokohteisiin tutustut kätevästi Saimaa Geopark - sivustolta. Naisvuoren maisemakalliot, Mikkelipuisto ja Pursialan hiidenkirnu ovat kävelymatkan päässä hotellilta.
Oletko käynyt jo istumassa pinkeillä tuoleilla Kirkonvarkauden sillan kupeessa? Tuolit ovat allegorioita yksinäisille ihmisille, jotka haaveilevat jostain. Teos on tarkoitettu mietiskelyn ja rauhoittumisen paikaksi. Lisätietoja: Vasten auringon siltaa
Historiallinen Mikkeli
Mikkeli on toiminut päämajakaupunkina talvi- ja jatkosodan aikana ja Mannerheim oli tuttu näky kaupungissa.
Päämajakaupungin muisto näkyy yhä kaupungin vaakunan vapaudenristissä ja Marsalkan sauvoissa. Kaupungin historiasta kiinnostuneille suosittelemme modernia Tiedekeskus Muistia ja Jalkaväkimuseota.
Tiedekeskus Muisti kertoo sodan vaikutuksista yhteiskuntaan. Tämä on ehdoton vierailukohde kaikille, joita sotahistoria kiinnostaa ja erityisesti heille, joita se ei kiinnosta. Muistin yhteydessä toimii Päämajamuseo, josta löytyy Mannerheimin työhuone.
Jalkaväkimuseo tutkii ja asettaa näytteille jalkaväen historiaa 1700 - luvulta aina näihin päiviin saakka.