Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Sustainable Travel Finland

content-page-hero-image

Hotellillemme on myönnetty sekä Green Key -sertifikaatti sekä Sustainable Travel Finland -merkki.

Visit Finlandin kehittämänä "Sustainable Travel Finland" -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä.

Olemme Visit Finlandin Sustainable Travel Finland-merkin saanut hotelli.

Tunnustuksen saaneet yritykset täyttävät matkailua edistävän Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin kestävyyden. STF-merkin tarkoituksena on turvata matkailuelinkeinon tulevaisuus kestävän kehityksen avulla. Merkillä viestimme vastuullisuudestamme myös kansainvälisille vieraillemme.

Lisätietoa merkistä löydät VisitFinlandin STF-sivulta.

Miten STF-merkki käytännössä näkyy Hämeenlinnan Vaakunassa?

Ympäristöaktiviteetit

Kannustamme vieraitamme liikkumaan ympäristöystävällisesti! Hotellistamme voit lainata mm. polkupyöriämme veloituksetta vierailusi ajan. Hotellimme henkilökunnalla on erinomainen tuntemus paikallisesta alueesta, nähtävyyksistä ja aktiviteeteista,

Paikallinen yhteistyö

Teemme yhteistyötä alueemme lähituottajien, yritysten ja oppilaitosten kanssa.

Ravintololan valikoimassa meillä on myynnissä vegaanisia viinejä ja laaja valikoimia alkoholittomia vaihtoehtoja. Ruokalistoiltamme löytyy aina kasvisruokaa.

Hotellissamme toimii paikallisen taiteilijan, Päivi Lartaman, luotsaama Galleria Vanaja.

Tarjoamme opiskelijoille harjoittelupaikkoja sekä olemme olleet mukana heidän työelämään liittyvissä projekteissa.

Vedensäästö

Hotellin vedenkulutusta on tarkkailtu jo useamman vuoden ajan: Veden virtaus on säädetty hotellihuoneissa niin, että turha vedenkulutus on minimoitu huomioiden kuitenkin asiakkaiden viihtyvyys

Kierrättäminen ja lajittelu

Hotellihuoneissamme on lajitteluroskakorit energiaksihyödynnettävän jätteen maksimoimiseksi. Ylimääräiset, mutta hyväkuntoiset tavarat, kuten patjat, lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Sosiaalinen vastuu

Tarjoamme vieraillemme etuja muun muassa hotellimajoituksesta ja ravintola-annoksista. Työntekijöidemme osaamisesta ja turvallisuudesta huolehditaan: työntekijöillemme tarjotaan työkenkä- ja Epassi -etu ja työntekijämme ovat ensiapu- ja turvallisuuskoulutettuja.

Elintarvikkeet

Olemme vähentäneet naudanlihan käyttöä ja suunnittelemme menut sesonkien raaka-aineita hyödyntäen. Suosimme lähituottajia. Ravintoloissamme seurataan ja pyritään vähentämään aktiivisesti hävikkiä. Ruokahävikkiä vähennetään huolellisella ruokalistasuunnittelulla, jossa huomioidaan raaka-aineiden monipuolinen hyödyntäminen sekä tekemällä tilauksia oikea-aikaisesti.

Paremmat valinnat ovat aina paikallaan.

Takaisin sivulle Vastuullisuus Hämeenlinnan Vaakunassa.