Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

Vastuullisuus

content-page-hero-image

Vastuullisuus on meille sydämen asia

Hotellillemme on myönnetty sekä Green Key -sertifikaatti sekä Sustainable Travel Finland -merkki.

Me Hämeenlinnan Vaakunassa olemme sitoutuneet ottamaan toiminnassamme huomioon ympäristön hyvinvoinnin.

Suistanable Travel Finland sekä Green Key -sertifikaatit ovat osoitus vastuullisesta toiminnasta.

Original Sokos Hotel Vaakunalle on myönnetty kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkki sekä Green Key sertifikaatti. Merkit saaneet yritykset ja kohteet auditoidaan säännöllisesti, ja niiltä edellytetään toiminnassaan niin ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen kuin taloudellisenkin kestävyyden huomioimista. Vastuullisuus on keskeinen osa toimintaamme Original Sokos Hotel Vaakunassa Hämeenlinnassa, ja STF-tunnustuksen sekä Green Key sertifikaatin saaminen on merkittävä osoitus siitä.

Mikä on Green Key?

Mikä on STF -merkki?

Vastuullisuus näkyy arjessamme esimerkiksi seuraavin tavoin:

  • Kasvatamme Osuuskauppa Hämeenmaan alaisuudessa jatkuvasti energiatehokkuuttamme. Mitä se tarkoittaa käytännössä?

Seuraamme vedenkulutusta aktiivisesti ja kierrätämme laajasti. Jokaisesta huoneesta löytyvät erilliset energia- ja biojäteastiat, ja vierailijat ohjeistetaan jättämään näihin kuulumattomat jätteet – kuten pullot ja metallit – huoneeseen kerroshoidon kierrätettäväksi. Saunat lämpenevät nykyisin vain iltaisin klo 17–21 välillä tarpeen mukaan. Päivittäisessä käytössämme olevat puhdistusaineet ovat ympäristömerkittyjä. Vieraan viipyessä pidempään kuin vuorokauden emme automaattisesti siivoa huonetta vierailun aikana, sillä säästämällä vettä ja kemikaalien käyttöä vähennämme luonnon kuormitusta. Saat välisiivouksen kuitenkin veloituksetta huoneeseen näin halutessasi.

  • Kaupunki tutuksi ympäristöystävällisillä kulkupeleillä

Kannustamme vieraitamme tutustumaan Hämeenlinnaan pyöräillen tarjoamalla käyttöön Jopoja, jotka ovat lainattavissa kolme tuntia kerrallaan. Hotellimme vastaanotosta saat myös vinkkejä kivoihin pyöräilyreitteihin. Meiltä löytyy myös neljä latauspistettä sähköautoille.

Hotellimme aulasta löytyy Smart Grow -sisäpuutarha, jossa kiertokasvatus yhdistää kalojen kasvatuksen ja kasvien vesiviljelyn. Symbioottisessa suhteessa elävät kalat, mikrobit ja kasvit muodostavat luontoa mukailevan ekosysteemin, jota vierailijat pääsevät tutkimaan.

  • Aamiaisella hillitään hävikkiä ja suositaan lähituottajia

Hillitsemme hävikkiä omavalvonnalla sekä ennakoimalla aamiaisen menekkiä. Aamiaistarjoilussa on kiinnitetty huomiota ekologisuuteen, ja tarjolla on runsas kattaus lähituottajien tuotteita. Hotellimme ravintola Le Blasonissa valmistetaan kaikki itse tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Ravintolassa käytetään vain kotimaista lihaa, ja tarjolla on useita luomu- ja lähituotteita. Astiahuollossa puolestaan ekologisuus on huomioitu veden kulutuksessa sekä käytettävissä pesuaineissa.

  • Henkilökuntamme hyvinvointi on meille tärkeää

Pidämme henkilökuntamme hyvinvoinnista huolta liikunnan ja hyvinvoinnin ePassi-eduilla, ensiapu- ja turvallisuuskoulutuksilla, kattavilla ja maksuttomilla työterveyspalveluilla sekä turvallisella työilmapiirillä. Henkilöstömme työtyytyväisyyttä mitataan vuosittain työtyytyväisyystutkimuksella.

Paremmat valinnat ovat aina paikallaan.

Kuva: Visit Häme