Tekemistä ja nähtävyydet Turussa

Tekemistä ja nähtävyydet Turussa

Vallitsevan koronatilanteen takia tarkista kohteiden aukiolo ja -ajat ennakkoon.

Saman katon alla

Uudistunut Hyvä Olo - hoitola palvelee Wiklundin 3. erroksessa

Suositussa hoitolassamme voit rentoutua työpäivän jälkeen, aloittaa lomasi ylellisesti tai vaikkapa yllättää ystävän!

Varaa hetkesi etukäteen tästä ja varmistat hyvän olosi.

Sokos Turku Wiklund

Shoppailu ei voisi olla helpompaa! Saman katon alla kaikki ja välillä voit virkistäytyä ravintoloissamme.

Hotelliasiakkaana saat 10% alennuksen. Tutustu valikoimaan.

Cybernet - virtuaali peliluola Turussa

Tämä on hauskaa yksin tai porukalla! Rentoudu uiden delfiinien kanssa, kävele pitkin lankkua pilvenpiirtäjän huipulla tai kohtaa zombeja. Tämäkin mahdollista saman katon alla Wiklundin 3. kerroksessa. Varaa peliaikasi tästä.

Kiss My Turku - sivustolta lisää vinkkejä vierailullesi!

Kakolanmäki

Turussa riittää kansallismaisemia, ja yksi niistä on ilman muuta näkymä Aurajoelta vankien aiemmin asuttamalle Kakolanmäelle. Kakolanmäki on yksi Turun seitsemästä kukkulasta. Mäellä toimi vuoteen 2007 saakka Turun Keskusvankila. Museovirasto on määritellyt Kakolanmäen yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Vanhassa vankilanjohtajan talossa on kesäaikaan kahvila ja päärakennuksen alakerrassa on ravintola Kakolan ruusu. Vanhalle vankila-alueelle on suunnitteilla sekä asuntoja että liiketiloja.

Ruissalo

Ruissalon tammimetsät, 1800-luvun pitsihuvilat, Kansanpuisto, Ruisrock, Honkapirtin hernekeitto ja Kasvitieteellinen puutarha ovat tehneet saaresta maankuulun. Hyvät pyörätiet ja mukavat etäisyydet houkuttelevat polkupyöräilemään. Rantakalliot, upea hiekkaranta ja ainutlaatuinen luonto peltoineen ja puutarhoineen saavat matkailijan rakastumaan Ruissaloon jo ensinäkemältä. Talviaikaan voi pulahtaa avannon virkistävään viileyteen

Turun Kauppahalli

- Lähretäks kaffel? Turun Kauppahalli pitää turkulaiset ruokaperinteet elossa – ja tuo kaupungin ruokakulttuuriin koko ajan uutta. Kauppahallista saat niin piknik-eväät kuin kotiin viemisetkin, oletpa sitten perinneherkkujen, luomun, lähiruoan tai kulinaaristen uutuuksien ystävä. Ostosten lomassa voit nauttia lounaan tai istuutua kahville.  Suomen pienimmän Alkon ja parhaan leipomon myymälän löydät myös Kauppahallista.

Aurajoki

Aurajoki- ja sen ympäristö on turkulaisille hyvin tärkeä paikka. Jokirannasta nautitaan vuoden ympäri. 3.5 kilometrin reitti Tuomiokirkolta Turun Linnalle tarjoaa hyvän kokonaiskuvan Turun historiasta ja nykypäivästä. Siltoja, historiaa, jokilaivoja, idyllisiä ravintoloita, baareja ja kahviloita. 

Föri

Aurajoen yli seilaava Föri on Suomen ainoa kaupunkilautta. Sen kyydissä pääsee ilmaiseksi Turusta Åboon ja takaisin. Kahden minuutin matkan aikana pääset nauttimaan upeasta jokinäköalasta. Förin kyytiin pääset ympäri vuoden.

Historian havinaa

Turun palosta selvinnyt Luostarinäen käsityöläismuseo vie sinut aikamatkalle satojen vuosien taakse. Ruohokattoisiin taloihin on sisustettu vanhan ajan käsityöläisten koteja ja verstaita. Kesäaikaan verstaissa työskentelee käsityöläisiä, jotta kävijöillä on mahdollisuus tutustua perinteisiin käsityöammatteihin. Luostarinmäeltä löytyy jopa oma postikonttori, sekä kaksi kauppaa. Tuliaisina kotiin voit viedä vaikka truuttiin pakattuja vanhan ajan makeisia.

Oletko koskaan miettinyt, millaista elämää entisaikojen linnoissa elettiin? Turun linnassa pysyvä näyttely valottaa linnan elämää, arkea ja juhlaa eri aikoina hoviväen ja palvelusväen näkökulmasta. Myös Ritarisali, pyöreän tornin vankilat tai tonttu-ukon aarrekammio saattaisi kiinnostaa.

 

puhelin
Soita +358 (0)2 337 3800 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Eerikinkatu 11 20100, Turku
location
Eerikinkatu 11
20100, Turku
directions
parking