Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Turussa

Tekemistä ja nähtävyydet Turussa

Saman katon alla

 

Hyvä Olo - hoitola palvelee Wiklundin 3. erroksessa

Suositussa hoitolassamme voit rentoutua työpäivän jälkeen, aloittaa lomasi ylellisesti tai vaikkapa yllättää ystävän!

Varaa hetkesi etukäteen tästä ja varmistat hyvän olosi. Majoittumisen yhteydessä saat 15% alennuksen hoitolan palveluista.

Sokos Turku Wiklund

Shoppailu ei voisi olla helpompaa! Saman katon alla kaikki ja välillä voit virkistäytyä ravintoloissamme.

Hotelliasiakkaana saat 10% alennuksen. Tutustu valikoimaan.

Turun Kauppahalli

- Lähretäks kaffel? Turun Kauppahalli pitää turkulaiset ruokaperinteet elossa – ja tuo kaupungin ruokakulttuuriin koko ajan uutta. Kauppahallista saat niin piknik-eväät kuin kotiin viemisetkin, oletpa sitten perinneherkkujen, luomun, lähiruoan tai kulinaaristen uutuuksien ystävä. Ostosten lomassa voit nauttia lounaan tai istuutua kahville.  Suomen pienimmän Alkon löydät Kauppahallista.

Aurajoki - Turusta - Åboon

Aurajoki- ja sen ympäristö on turkulaisille hyvin tärkeä paikka. Jokirannasta nautitaan vuoden ympäri. 3.5 kilometrin reitti Tuomiokirkolta Turun Linnalle tarjoaa hyvän kokonaiskuvan Turun historiasta ja nykypäivästä. Siltoja, historiaa, jokilaivoja, idyllisiä ravintoloita, baareja ja kahviloita.  

Valon polun valotapahtuma hehkuu ja hurmaa Turussa 3. - 6.joulukuuta.

Turun Linna

Turun linna on yli 700 vuotta vanha ja Turun hienoimpia nähtävyyksiä. Linnassa toimii museo. Lukuisat näyttelyt, sisustetut tyylihuoneet ja tapahtumat esittelevät linnan historiaa ja menneitä aikoja.

Turun linnan historiaa

Turun linnan historia sai alkunsa 1280-luvulla. Ruotsin kuninkaan käskynhaltijan ja sotilaiden linnaleiristä kasvoi vuosisatojen kuluessa jyhkeä harmaakivilinna.

Kustaa Vaasa nimitti 1556 poikansa Juhanan Suomen herttuaksi. Tästä alkoi uusi vaihe linnan rakentamisessa. Silloin syntyivät linnan ylimmän kerroksen juhlasalit, kuninkaansali ja kuningattarensali. Linnan renessanssihovi antoi lähtölaukauksen koko Suomen renessanssiajalle.

Kenraalikuvernööri Pietari Brahe vietti hoviaan Turun linnan esilinnassa 1600-luvulla. Hallinnollisen tehtävän väistyttyä linnasta tuli vankila ja kruunun varastotila.

 

Monien vaiheiden jälkeen linna tuhoutui pahoin pommituksessa 1941. Sodan jälkeen alkoi restaurointi, joka saatiin päätökseen 1961. Suurin osa linnan huoneista on restauroitu alkuperäiseen asuunsa. Linnassa on vuodesta 1881 lähtien toiminut Turun kaupungin historiallinen museo.

 

 

 

 

 

puhelin
Soita 010 786 5000 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Eerikinkatu 11 20100, Turku
location
Eerikinkatu 11
20100, Turku
directions
parking