Hae varaus

hotel-logo

Vastuullisuus

Vastuullinen matkailu Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneella

Vastuullisuus näkyy ympäri hotellia ja haluamme tehdä ympäristöystävälliset valinnat sinulle helpoksi, mukavuudestasi tinkimättä. Luomu- ja lähiruokaa on tarjolla monipuolisesti sekä sesongin raaka-aineet huomioiden.

Vastuullinen matkailu

Turun Seurahuoneella otetaan vastuullisuus vakavasti! Hotellille on myönnetty sekä Green Key -ympäristösertifikaatti sekä Sustainable Travel Finland (STF) -sertifikaatti. Hotellimme on sitoutunut toimimaan ympäristöystävällisesti ja vastuullisesti arjen pienistä teoista lähtien.

Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki, joka edistää kestävän matkailun periaatteita. Ympäristösertifioitujen hotellien myötä hotellivieraiden on entistä helpompi tehdä vastuullisia valintoja ja näin samalla pienentää omaa hiilijalanjälkeään.

Sustainable Travel Finland -sertifikaatti taas on Visit Finlandin alainen kestävään kehitykseen ohjaava työkalu ja merkintä, joka kertoo siitä, että yritys pyrkii toiminnallaan toimimaan vastuullisesti jokaisella osa-alueellaan sekä kehittämään omaa toimintaansa entisestään vastuullisemmaksi. STF-Merkin saaneet yritykset ovat huomioineet toiminnassaan niin ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen kuin taloudellisenkin kestävyyden.

Ekologinen vastuullisuus näkyy Turun Seurahuoneella niin huoneen tekniikassa kuin päivittäisessä siivouksessakin. Käytämme esimerkiksi vesihanoissa ja suihkuissa veden säästörajoittimia veden virtauksen rajoittamiseen ja suosimme pesulapalveluissa paikallista toimijaa. Kiinteistön valaistus on suunniteltu toimimaan energiatehokkaasti ja käytämme ainoastaan led-valaisimia. Sähköt aktivoituvat jokaisessa huoneessa huonekortilla ja valaistus on suunniteltu vieraillemme käytännölliseksi ja miellyttäväksi. Olemme minimoineet muovin käytön arjessamme ja käytämme ainoastaan paperikasseja sekä ainoastaan biohajoavia kertakäyttö astioita ja ottimia – näitäkin vain tarvittaessa. Ravintola Gunnarimme raaka-aineina pyritään käyttämään paljon luomu- ja lähituotteita kuten myös ihanalla Solo aamiaisellamme. Yhteistyökumppaneita etsiessämme suosimme aina lähituottajia ja paikallisia toimijoita. Hotellihuoneistamme löytyvät hiljaiset säteilijälämmittimet ja -viilentimet.

Pyrimme arjessa minimoimaan paperinkulutuksen ja kierrätämme jätteet tehokkaasti. Myös vieraillamme on mahdollisuus toimia vastuullisesti lajittelemalla vierailun aikana tulleet jätteet jo oman huoneensa lajitteluroskakoriin. Vieraamme voi myös käyttää pyyhkeitä useammin kuin kerran säästääkseen vettä, sillä välisiivous tehdään huoneisiin vain pyydettäessä.

Kannustamme vieraitamme tutustumaan viehättävään kaupunkiimme ympäristöystävällisesti joko jalan tai vastaanotosta kesäkaudella lainattavilla pyörillä. Autamme myös mielellämme julkisen liikenteen käytössä. Pyrimme aktiivisesti parantamaan ja kehittymään omassa vastuullisuustoiminnassamme, jotta huominen olisi meille jokaiselle parempi!

Vastuullisuus on kuitenkin muutakin kuin ekologisuutta ja vihreitä valintoja. Hotellissamme toimitaan STF kriteerien mukaisesti vastuullisesti myös siten, että tilamme on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman esteettömiksi. Hotelliimme on sydämellisesti tervetullut aivan jokainen taustasta ja tarpeistaan riippumatta. Meillä jokainen vieras on saman arvoinen.

Turun Seurahuoneella vastuullisuus näkyy ympäri hotellia ja haluamme tehdä ympäristöystävälliset valinnat sinulle helpoksi, mukavuudestasi tinkimättä.

  • Tutustu Green Key -ohjelmaan tarkemmin tästä.
  • Tutustu Sustainable Travel Finland -ohjelmaan tarkemmin tästä.
  • Sokos Hotels ja vastuullisuus tutustuu lisää tästä.
  • Valitsemalla Green Key -merkityn hotellin olet mukana edistämässä vastuullista ja kestävämpää matkailua. Kiitos että välität!