Hae varaus

hotel-logo

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Original Sokos Hotel Wiklund Turku kohti kestävää matkailua!

Original Sokos Hotel Wiklund Turulle on myönnetty Green Key- ja Sustainable Travel Finland(STF)- ympäristömerkit.


Green Key - sertifikaatti ja Sustainable Travel Finland(STF)- ympäristömerkki ovat tae siitä, että hotelli tulee toiminnallaan tukemaan kestävää matkailua ja on sitoutunut kehittämään toimintaansaa ympäristön hyväksi myös tulevaisuudessa.

Green Key - sertifikaatti ja STF - merkin saaneet hotellit ja muut majoituskohteet ovat sitoutuneet huomioimaan toiminnassaan ympäristön hyvinvoinnin. Näiden kohteiden päivittäiseen ympäristötyöhön kuuluu mm. säästeliäs energian- ja vedenkulutus, jätteiden vähentäminen ja kierrätys, lähi-, kasvis- ja luomutuotteiden tarjoaminen, ympäristömerkittyjen pesu- ja puhdistusaineiden sekä paperien käyttö ja asiakkaiden ekologisen liikkumisen mahdollistaminen.

"Green Key - sertifikaatin ja STF -merkin saaminen Original Sokos Hotel Wiklundille merkitsee paljon sekä henkilökunnalle että asiakkaille. Se motivoi ja aktivoi meitä kaikessa tekemisessä mikä liittyy aktiiviseen ympäristötyöhön. Olemme sitoutuneet vähentämään jätteen määrää, tehostamaan energian- ja vedenkulutusta sekä lisäämään ympäristötietoisuutta. Myös asiakkaille yksi hotellin valintakriteeri on tänä päivänä hotellin vastuullisuus ja me haluamme olla aktiivisesti mukana vähentämässä hiilijalanjälkeä", sanoo hotellipäällikkö Tarja Toivonen.

Tiesitkö?

Osassa hotellihuoneita on aurinkosuojakalvot, joilla pudotetaan jäähdytystehontarvetta melkein 50 %/huone. Arvioitu säästö on jäähdytykseen käytetystä sähköstä 10 MWh/vuosi.

Uusien Hotellihuoneiden jäähdytyksen ja lämmityksen ohjauksen parantuminen vanhaan järjestelmään 5-8 krs. verrattuna. Arvioitu energiansäästö on vuodessa 4 MWh kaukolämpöä ja jäähdytykseen käytetystä sähköstä 3 MWh/vuosi.

Wiklundin valaistuksen muutos LEDeiksi tuo 40% säästön energiankulutukseen, vuodessa on n. 380 MWh. Vertailun vuoksi, neljän hengen perheen 120m2 sähkölämmitteinen omakotitalo kuluttaa vuodessa sähköä keskimäärin 19 500 kWh. Eli pelkkä Wiklundin valaistuksen uudistaminen säästää n. 20 omakotitalon energiakulutuksen verran.

Vas­tuul­li­suus­ta­voit­teet 2023:

  • Mo­bii­lia­vain huo­nei­siin
  • Kier­rät­tä­mi­sen te­hos­ta­mi­nen ja mah­dol­lis­ta­mi­nen
  • Hä­vi­kin vä­hen­tä­mi­nen
  • Ho­tel­lin Cowork ti­las­sa on kier­rä­tys­pis­te muovi-, bio-, se­ka­jät­tel­le ja pat­te­ril­le.

Lue lisää Green Key - Sertfikaatista >>

Lue lisää Sustainable Travel Finland - Sertifikaatista >>