Hae varaus

Vuoden 2023 kohokohdat

Ihmisten kohtaamisista syntyy aidoin hotellielämys

S-ryhmän hotelleissa on jälleen kuluneena vuonna uudistuttu, vastuullisesti ja kunkin hotellin persoonaa korostaen. Tänä vuonna toivotimme myös tervetulleeksi kodikkaan Break Sokos Hotel Koli Kylän ja inspiroivan Radisson RED Helsingin.

"Olen ylpeä siitä, miten laadukkaita ja kiinnostavia hotelleja hotelliperheessämme on. Eniten mieltäni lämmittää kuitenkin entisestään parantunut asiakastyytyväisyys. Se kertoo siitä, että hotelliemme henkilökunta tarjoaa vieraillemme aitoja ja sydämellisiä kohtaamisia – ihmiseltä ihmiselle. Näistä kohtaamisista syntyvät ne parhaat elämykset. "

Nina Nieminen, kaupallinen johtaja, S-ryhmän hotellit

Vuoden 2023 kohokohdat

Kuluneeseen vuoteen mahtui monta kohokohtaa. Esimerkkinä vaikkapa Espoon Keilaniemen joustavan palvelun Heymo 1 -hotelli, jonka Espoon alueen yritysten vieraat ja työntekijät ovat löytäneet. Myös Solo Sokos Hotel Helsingin kokous- ja tapahtumatilat Kluuvissa, aivan Helsingin ydinkeskustassa, ovat olleet kovassa käytössä. On hienoa, että meiltä löytyy tasokkaat tilat näin keskeiseltä paikalta.

Hotelliuutuutemme, Radisson RED Helsinki ja Break Sokos Hotel Koli Kylä, ovat saaneet mahtavan vastaanoton. Kolin alue sai 130 huoneen voimalla lisäkapasiteettia sesonkiaikojen suureen kysyntään. Uusi hotelli mahdollistaa myös ympärivuotisen myynnin kansainvälisille asiakkaille. Ja Lapin veroiselle lomakohteelle onkin kansainvälisillä markkinoilla suurta kysyntää.

Sokos Hotelleissa uudistukset jatkuvat ja jokaisen uudistuksen myötä Sokos Hotels -ketju muuntuu yhä ilmeikkäämmäksi, persoonallisemmaksi ja monipuolisemmaksi. Ja sen ovat asiakkaammekin positiivisella tavalla huomanneet.

Minua ilahduttaa erityisesti paikallisten taitajien kädenjälki näissä uudistuksissa. Esimerkiksi Original Sokos Hotel Lappeen uusien huoneteemojen sängynpäädyt ja työpöydät ovat alueen puuseppien taidonnäytteitä, Vaasan Original Sokos Hotel Royalissa tapetteihin kudotaan paikallisen kutomon kankaita.

On mahtavaa, että meillä puitteet paranevat koko ajan. Mutta ihmiset ovat ne, jotka luovat loistavia asiakaskokemuksia. Hienointa tässä vuodessa onkin ollut asiakastyytyväisyyden nousu entisestään. Meidän hotelleissamme halutaan aidosti hurmata vieraat.

Uusi vuosi alkaa Matkamessuilta

Vuonna 2024 Sokos Hotels täyttää 50 vuotta. Juhlavuotta aloitellaan näyttävästi Matkamessuilla. Olemme paikalla koko messujen ajan hotelliuudistuksista ja juhlavuoden tarjouksista kertomassa.

Paljon kivaa onkin taas tulossa! Solo Sokos Hotel Pier 4 avautuu kesällä 2024 Katajanokalle. Siitä tulee vastuullisen puurakentamisen mestariteos. Kesällä valmistuvat myös Break Sokos Hotel Bomban uudet järvinäköalahuoneet.

Vaasan Original Sokos Hotel Royal uudistuu energiatehokkaaksi elämyshotelliksi, sen torniosa valoisine tiloineen valmistuu jo helmikuussa. Vantaan legendan eli Original Sokos Hotel Vantaan ison uudistuksen ensimmäinen vaihe valmistuu loppuvuonna 2024. On jännä nähdä, mitä uutta esimerkiksi Tulisuudelma-viihderavintolaan on keksitty.

Trendeinä Bleisure-matkailu ja Staycationit

Mikä alalla sitten trendaa? Korona-aikana kovaan suosioon nousseet Staycationit kiinnostavat edelleen. Nyt ehkä myös vastuullisuussyistä. Ihmiset haluavat matkata mieluummin ekologisesti lähi- tai kotikaupunkiin kuin lentää kauemmas. Toinen edelleen nouseva trendi on Bleisure-matkailu eli työn ja vapaa-ajan yhdistäminen. Otetaan puoliso tai perhe työmatkalle mukaan, ja nautitaan yhdessä vapaa-ajan aktiviteeteista työpäivän jälkeen. Tämä näkyi meillä erityisen hyvin syyslomilla.

Monen sukupolven ja isompien seurueiden matkat ovat nekin lisääntyneet, hotelleista on tullut kohtaamispaikkoja. Hyvä esimerkki on yhä suositummat hotellijoulut, jolloin kaikki saavat aidosti nauttia niin yhdessäolosta kuin valmiista jouluruoasta. Ohjelmakin on mietitty valmiiksi. Näihin kokoontumisiin löytyy hotelleistamme yhä enemmän isoille porukoille sopivia huonekokonaisuuksia ja palveluita.

Digipuolella huomataan, että kotimaankin matkoja suunnitellaan entistä huolellisemmin ennakkoon: tutustutaan verkossa hotelliin, ruokalistaan ja kaupungin kohteisiin. Sokos Hotels -applikaatiota käytetään entistä ahkerammin ja itsepalveluautomaateilla on nähty jopa jonoja.

Tiedossa on jatkossakin uusia ja vanhoja kujeita, ihmisten kohtaamista yhdistettynä laadukkaisiin tiloihin. Näillä ajatuksilla kohti ensi vuotta!

Suuri kiitos kuluneesta vuodesta! Rentouttavaa ja lämminhenkistä joulun aikaa sinulle ja läheisillesi!

Nina Nieminen
Kaupallinen johtaja