Etusivu

Hae varaus

content-page-hero-image

Kulttuurielämyksiä kevääseen!

Nyt kootaan porukka teatterimatkalle, sielun ravintoa nauttimaan. Samalla herkutellaan ihanilla hotelli- ja ravintolaelämyksillä! Poimi tästä vinkkejä kotimaan kulttuurikevääseen.

Helsingin teatterihelmet ja uniikit hotellit

Pääkaupunkimme tarjoaa toinen toistaan kiinnostavampia teatteri- ja musikaalielämyksiä. Poimi oma suosikkisi!

Helsingin kaupunginteatterin esittämä ’Ilmasta rahaa’ on todellinen farssien klassikko, yhä uudestaan räjähtävä naurupommi, joka tarjoaa joukon nopeita juonenkäänteitä ja kohtuullisen määrän kuuluisaa ovien pauketta.

Niin ikään kaupunginteatterin tuotantoa on dekkarikuningatar Agatha Christien ’Hiirenloukku’, joka sijoittuu nostalgiseen 1950-luvun Englantiin. Tämä hyytävä jännitysnäytelmä on uskomattoman suosittu!

Kansallisteatterissa ollaan jännän äärellä sielläkin. Sofi Oksasen uutuusnäytelmä ’Mansikkapaikka’ saa ensi-iltansa maaliskuussa 2024. Mansikkapaikka on pelottavan ajankohtainen, trillerimäisten käänteiden draama, jossa ihmiset ajautuvat vihamielisen ideologian pelinappuloiksi.

Majoitu Suomen ensimmäisessä pilvenpiirtäjässä, hiljan uudistuneessa Solo Sokos Hotel Torni Helsingissä, tai persoonallisessa Solo Sokos Hotel Helsingissä aivan kansallisteatterin ja Ateneumin läheisyydessä. Original Sokos Hotel Vaakuna näköalaravintoloineen ja 1950-luvun designeineen sekä Radisson Blu Plaza Hotel löytyvät molemmat aivan rautatieaseman ja teatterien viereltä.

Komediaa ja konsertteja Turussa!

Turun kaupunginteatterin monipuolisesta ohjelmistosta löytyy jokaiselle jotakin. Kiinnostaisiko sinua komedia ’Täydellinen lauantai’, jossa ilotellaan perhe-elämän ytimestä kumpuavalla huumorilla? Vähän toisenlaiseen maailmaan sinut vie dekkari ’Veden varaan’; joka on urbaanilegenda sarjamurhaajasta.

Broadway-musikaali ’Something rotten!’ esitetään nyt ensi kertaa ruotsinkielisenä Suomessa, Åbo Svenska Teaternin lavalla. Musikaali on hullun hauska farssi yhtäältä Hamletin ja toisaalta musikaaligenren mahdollisesta synnystä.

Entisessä VR:n konepajassa sijaitseva Logomo on ainutlaatuinen tapahtumapaikka, tulitpa sitten konserttiin elokuviin tai taidenäyttelyyn. Kevään 2024 ohjelmistossa on loistava kattaus konsertteja jatsista poppiin sekä laatuelokuvia – ja tietysti paljon muita tapahtumia.

Hotellimajoitus on Turussa elämys itsessään, valitsetpa sitten 1920-lukua henkivän Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen, kodikkaan Original Sokos Hotel Wiklundin tai eläväisen Original Sokos Hotel Kupittaan.

Teatteri- tai musikaalimatkalle Vaasaan

Vaasa on tunnettu tasokkaasta kulttuuristaan, tarjontaa on museoista konsertteihin ja näyttämötaiteeseen. Kevään 2024 näytelmä ja -musikaalikattaus on huikea, nyt kannattaa suunnata Vaasaan!

Vaasan kaupunginteatterin keväässä ensi-iltansa saa ’Nokia’. Näytelmä on karnevalistisin keinoin kerrottu tarina meidän kaikkien tunteman teknologiajättiläisen eli Nokian noususta ja tuhosta.

Menestysmusikaali ’Nunnia ja Konnia’ jatkaa kaupunginteatterin ohjelmistossa keväällä. Svengaavassa musikaalissa tähteydestä haaveileva Deloris on saanut tarpeekseen konnapomo-heilansa hidastelusta ja päättänyt nousta showbisneksen huipulle omin voimin.

Samalla visiitillä kannattaa katsastaa esimerkiksi Pohjanmaan museo, joka tarjoaa katsauksen niin alueen historiaan kuin klassiseen taiteeseen.

Majoitu persoonallisessa Original Sokos Hotel Vaakunassa torin laidalla, tai tutustu elämyshotelliksi uusittuun Original Sokos Hotel Royaliin ravintoloineen ja kattosaunoineen.

Parisuhdetarinoita Joensuussa

Joensuun torin laidalla, upeassa rakennuksessa sijaitsevan Joensuun kaupunginteatterin kevät tarjoilee romantiikan eri sävyjä.

’Kolmen kimppa’ on komedia kaikille, jotka ovat koskaan ihastuneet, rakastuneet, deittailleet, avioituneet, eronneet tai ajautuneet tahtomattaan auttamaan kaveria parisuhdehässäkässä.

’Joen sydän’ taas on hieno musiikkinäytelmä itäisestä kaupungista, tunteista ja sydämestä, joka tuntuu tuottavan vain ongelmia. Päähenkilön Johannan ja hänen sydämensä reissua tähdittää joensuulaislähtöisten yhtyeiden ja muusikoiden, kuten Hassisen Koneen, Happoradion ja Ismo Alangon musiikki.

Joensuun Original Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee saman toriaukion äärellä kuin kaupunginteatteri, joten pääset elämyksen äärelle melkein sisäkengin. Original Sokos Hotel Kimmelissä nautiskelet ylellisessä hotellikylpylässä teatteriesityksen jälkeen.

Päivällisvieraita ja diktaattorin elämää Mikkelissä

Mikkelin teatteri esittää vielä maaliskuun puoleen väliin asti Charles Chaplinin klassikkoteosta ’Diktaattori’. Ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen aikaan sijoittuva näytelmä on tänä päivänäkin valitettavan ajankohtainen ja pysäyttävä teos.

Päivälliselle päästään ranskalaisessa komediassa ’Päivällisvieras’, ja jännittävässä komediassa Vaellus taas seurataan seurakunnan työntekijöitä, jotka lähtevä vaellukselle ratkaistakseen työyhteisössään kyteviä ristiriitoja.

Vai nautitko mieluummin konsertista? Konsertti- ja kongressitalo Mikaelin kevään ohjelmakalenterista löytyy niin taikuutta, popmusiikkia kuin lastenteatteriakin. Lauri Tähkä, Maija Vilkkumaa, Vesterinen yhtyeineen vai Lemmenloruja kaunottaren ja kulkurien esittämänä – olisiko joku näistä sinun suosikkisi?

Mikkelin Original Sokos Hotel Vaakunan mittava huoneuudistus valmistuu kokonaisuudessaan kevään aikana, kaupungin keskustassa sijaitsevassa hotellissa onkin nyt entistä viihtyisämpi majoittua!