Etusivu

Hae varaus

S-boss 2024

content-page-hero-image

Vuoden S-bossin ura olisi ehkä toisenlainen ilman kahta naista

Jasmin Korpinen alkoi unelmoida hotellin johtamisesta kuusi vuotta sitten. Nyt 28-vuotiaana hän on hotellipäällikkö ja 30 ammattilaisen esihenkilö.

Joskus urapolun parhaat päätökset tehdään äidin unelmien innoittamana ja työkaverin lempeästi yllyttämänä. Jasmin Korpinen on rohkea kokeilija ja innostava esimerkki ihan jokaiselle.

Äidille hotelli Thaimaahan

– En oikein tiennyt nuorena, mitä haluan tehdä. Asuin vuoden Australiassa lukion jälkeen, ja yritin päästä opiskelemaan kaikenlaista, Jasmin Korpinen kertoo.

Ovet eivät auenneet, eikä hänestä tullut esimerkiksi röntgenhoitajaa tai tietojenkäsittelijää.

– Onneksi! Äiti kysyi, että voisinko perustaa hotellin Thaimaahan ja lähteä opiskelemaan hotellinjohtamista. Googlailin koulutuksia, kiinnostuin ja pääsin sisään Haaga-Heliaan.

Jasmin muutti Nokialta opiskelemaan Helsinkiin. Ensimmäisenä opiskelupäivänä hän kuuli, minkälaisia ihmisiä hotellin liikkeenjohtamisen opinnoista oli valmistunut ja mitä kaikkea hän tulisi oppimaan.

– Hyvä, että pysyin tuolissa, olin niin innoissani!

Nopeasti hotellipäälliköksi

Talvella 2018 Jasmin teki opiskelujen harjoittelujakson Solo Sokos Hotel Torni Helsingin vastaanotossa. Siellä työt jatkuivat opintojen ohella myös kesäisin.

Hän työskenteli muutamassa muussakin Helsingin Sokos Hotellissa ennen kuin valmistui restonomiksi 2021. Se oli vielä hotellialaa kurittanutta pandemia-aikaa. Myös Jasmin oli välillä lomautettuna. Seuraavana keväänä aurinko alkoi kuitenkin taas paistaa, sillä Tornia oltiin avaamassa uudistettuna.

– Silloin ei ollut mitään muuta paikkaa, jossa olisin halunnut työskennellä niin kovasti. Pääsin tänne ensin vastaanoton palvelupäälliköksi ja jo samana kesänä siirryin hotellipäälliköksi.

Seuraava fiksu urapäätös

Tosin hakuvaiheessa hän vielä epäili, ettei olisi valmis tehtävään. Se, että hän ylipäätään haki hotellipäälliköksi, vaati vähän rohkaisua hotellinjohtaja Satu Näsäröltä.

Oli fiksu päätös hakea – hän pääsi vastaamaan hotellin majoitustoiminnasta ja asiakkaiden tyytyväisyydestä ja toimimaan esihenkilönä vastaanotossa työskenteleville ammattilaisille.

Ja niin hyvä hän on työssään, että Sokos Hotellit palkitsivat hänet juuri Vuoden S-Boss -nimityksellä. Sen saamiseksi on tarvittu paljon arkista, tasaisen erinomaista työtä. Jasminin adjektiivit omalle johtamiselleen ovat muuten empaattinen, ihmisläheinen ja valmentava.

Upeat näkymät yli Helsingin

Tällä hetkellä hänellä on peräti 30 tiimiläistä, sillä hän on hotellipäällikkönä myös Helsingin Original Sokos Hotel Vaakunassa. Sen kattoterassilta näkee mukavasti Tornin ja sieltä puolestaan Vaakunan.

Suunta työelämälle todellakin siis löytyi äidin ideasta.

– Äiti muistuttelee tasaisin väliajoin, että joko lähdetään Thaimaahan. Eihän sitä koskaan tiedä, jos singahtaisinkin taas toiselle puolen maapalloa. Mutta nyt kaikki on hirveän hyvin täällä Helsingissä, Jasmin Korpinen sanoo.

Katso kaikki Vuoden 2024 palkitut

Solo Sokos Hotel Torni Helsinki


Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki

S-ryhmän avoimet työpaikat