Hae varaus

hotel-logo

Palkittu hotelliaamiainen

Suomen paras hotelliaamiainen - Lahden Seurahuone sijalla 6

Yksi Suomen parhaista hotelliaamiaisista löytyy Lahden Seurahuoneelta - kiitos äänestäjille!

Lahden Seurahuoneen aamupala, breku, brunssi, miksikä sitä haluaakaan kutsua, on todistetusti ja palkitusti Suomen kärkikastia kahdessa eri sarjassa – Suomen paras brunssi ja Suomen paras hotelliaamupala. Listalla yhtä korkealla ei ollut ainuttakaan muuta aamupalaa Päijät-Hämeestä.

Suomen paras hotelliaamiainen – Lahden Seurahuone sijalla 6

Toptasten järjestämässä äänestyksessä äänestettiin ravintolaa, josta löytyy Suomen paras hotelliaamiainen. Lahden Seurahuoneen aamiainen sijoittui mahtavasti TOP 10 -listalle sijalle 6. Tulokset paljastettiin suurelle yleisölle 16.11.2023.

Toptaste kertoo omilla verkkosivuillaan olevansa ”ruoka- ja ravintolayhteisö, joka tarjoaa ruokadiggareille ajankohtaista tietoa ruokamaailmasta: ravintoloita, tuottajia, keittiömestareita, ruokamaailman taiteilijoilta – tekijät esiin mentaliteetilla. Toptaste toimii verkossa, printissä, somessa ja tapahtumissa.”

Lahden Seurahuoneen suositulla aamupalalla on asiakkaiden keskuudessa monta nimeä, mutta kutsutaan sitä sitten millä nimellä tahansa, niin tosiasia on, että se antaa loistavan aloituksen päivään. Seurahuoneelle voi tulla aamiaiselle, vaikka ei majoittuisikaan hotellissa. Aamiaisen monipuolisesta ja runsaasta tarjonnasta löytyy ihania makuja niin suolaisen kuin makean ystävälle.

Seurahuoneen aamiainen on takuu hyvälle aloitukselle päivään

Seurahuoneen aamupalasta vastaavalle ravintolapäällikölle Anne Kajaniemelle saatu sijoitus tuntuu erittäin hyvältä. Aamupala on hiottu toimivaksi kokonaisuudeksi, josta jokainen aamiaiselle tuleva henkilö saa päivän varmasti hyvin käyntiin.

– Meillä Seurahuoneella tarjoillaan aamiaista, ja nimenomaan olemme panostaneet aamupalatuotteisiin ja -tarjontaan, josta jokaiselle löytyy juuri sellainen ruokakokonaisuus, jota he ovat tottuneet aamuisin syömään. Tarjolla on erilaisia puuroja, jugurtteja, pekonit ja munat sekä makealta puolelta erilaisia leivonnaisia ja tuoreita hedelmiä. Yksi legendaarisista aamupalasuosikeistamme on itse paistettavat vohvelit omatekemästämme taikinasta, Kajaniemi kertoo.

Paikallisuus näkyy aamiaispöydässä alueen lähituottajien herkullisissa vaihtoehdoissa – tarjolla on muun muassa kennohunajaa, jota ovat valmistaneet katolla asustelevat ahkerat city-pörriäiset. Seurahuoneen aamupalalla huomioidaan myös allergioita ja erityisruokavalioita noudattavat valmiiksi katetussa aamupalapöydässä, erikoisemmatkin toiveet onnistuvat suoraan keittiöstä.

– Yksi aamupalamme erikoisuuksista on itse alusta asti valmistettu munakokkeli ja sen taikinamassa, johon käytämme jopa 120 kananmunaa. Tämä massa riittää tavallisesti noin kahdelle aamupalalle. Munakokkelimme on vähäsuolainen, jotta se maistuu syötäväksi sellaisenaan tai siihen yhdistetyn raejuuston tai pekonin kaverina, Kajaniemi kertoo.

Seurahuoneen aamupala on saanut tunnustusta aiemminkin

Toisessa Toptasten järjestämässä äänestyksessä äänestettiin ravintolaa, josta löytyy Suomen paras brunssi. Maaliskuussa 2023 julkaistut tulokset toivat Osuuskauppa Hämeenmaalle ja Seurahuoneelle ilouutisia, kun Lahden Seurahuoneen aamiainen sijoittui mahtavasti TOP 10 -listalle sijalle 5! Marraskuussa saatu tunnustus on siis jatkumona hyvin toimivasta aamiaisesta, josta nauttivat niin hotellin vieraat kuin muun muassa yritykset ja pientä arjen luksusta hakemaan tulleet kansalaiset.

– Meidän työporukkamme täällä Seurahuoneella on niin hyvä, että varmasti siksi olemme pärjänneet näissä äänestyksissä. Aamiainen on meille erityisen tärkeä asia, eikä ”vain aamupala”, haluamme panostaa siihen ja haluamme nähdä kuinka ihmiset saavat päivänsä käyntiin hyvin, Kajaniemi iloitsee, ja samalla kiittää koko Seurahuoneen henkilökuntaa.

Kajaniemi tiimeineen kysyy säännöllisesti asiakkailta palautetta aamupalasta, mitä tulisi muuttaa tai lisätä, mutta toistaiseksi saatu palaute on varsin yksimielistä – ei mitään. Vaikka palaute on mairitteleva, niin silti tiimi haluaisi kuulla asiakkailta lisää toiveita.

– Asiakkaiden palaute on pitkälti sitä, että hyvää ei kannata muuttaa. Haluamme jatkuvasti kehittyä ja seurata trendejä, mikä näkyykin aamupalalla. Vielä jokin aikaa sitten vegaaninen ruokavalio oli trendikäs ja siihen panostettiin, nykyään meillä se on osa normaalia aamupalaa – jokaiselle kyllä löytyy ravitsevat vaihtoehdot ruokavaliosta, mieltymyksistä ja allergioista riippumatta, Kajaniemi kertoo.

Lahden Seurahuoneen aamupala kannattaa kokea itse, vain niin pääsee aistimaan, ja maistamaan, yhtä Suomen parhaista aamupaloista. Hemmottele siis itseäsi ja läheisiäsi viettämällä kiireetön hetki viihtyisissä puitteissa runsaan aamiaisen äärellä!

Tervetuloa Lahden Seurahuoneelle!

Katso muut menestyjät ja äänestyksen tulos Toptasten verkkosivuilta: Suomen paras hotelliaamiainen - Toptaste

Julkaistu 29.11.2023