Hae varaus

hotel-logo

Hotelliuudistukset

Puijonsarven päärakennus uudistui – inspiraationa paikallisen musiikin ja tanssin eri sävyt

Päärakennuksen tyylikäs uudistus on valmistunut. Uusien huoneiden aistikas sisustus on saanut inspiraationsa paikallisen musiikin ja tanssin eri muodoista sekä niiden synnyttämästä liikkeestä. Kauniiseen valaistukseen ja soljuvaan tunnelmaan on uudistuksessa panostettu erityisen paljon.

Liikettä löytyy myös hotellikäytäviltä. Paikallisen taiteilijapariskunnan Jaana Partasen ja Heikki Lamusuon luomat dynaamiset taideteokset heräävät eloon vieraan lähestyessä niitä. Teosten lähtökohtana ovat Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalien huikeat esitykset. Taideteokset yhdistyvät luontevasti suunnittelutoimisto Franz Designin suunnittelemiin kauniisiin huoneisiin.

"Haluamme tukea paikallisuutta monin eri tavoin, joten päärakennuksen uudistuksessakin oli luontevaa valita suunnittelun lähtökohdaksi Kuopion kultturelli ydin", hotellipäällikkö Tatu Ahonen toteaa.

"Olemme saaneet oikein hyvää palautetta nyt uusituista huoneistamme. Aistikas sisustus, uniikit ja liikettä kuvaavat taideteokset sekä pintojen koskettamaan houkuttavat struktuurit ovat jääneet erityisesti vieraidemme mieleen", Ahonen kertoo ylpeyttä äänessään.

Lue lisää taideteoksista.

Kvintetit sopivat nimensä mukaisesti viidelle

Uudistuksen myötä päärakennukseen saatiin myös isommille seurueille sopivia kvintettihuoneita sekä lisää saunallisia Superior-huoneita ja sviittejä.

"Viime vuosien uusin trendi on ollut isojen huonekokonaisuuksien kysyntä. Nyt halutaan matkustaa porukalla, yhdessä aikaa viettäen. Tartuimme tähän trendiin ja loimme päärakennukseen kvintettihuoneita, joissa nimensä mukaan on vuoteet viidelle. Kvintetti koostuu kahdesta, väliovella toisiinsa yhdistyvästä huoneesta", Ahonen kertoo.

Sviiteistä häikäisevin on rokkisviitti lavamaisine vuoteineen ja hulppeine saunaosastoineen. Koko Rock Suite on täynnä teemaan sopivia yksityiskohtia, kuten mustaa samettia, kullattuja esineitä ja esiintymisasuja – löytyypä sviitistä paikallisen rockyhtyeen Turmion Kätilöiden bassokitarakin.

"Päärakennuksen 157 huoneen uudistuksen valmistuttua tulivat koko talon kattaneet, usean vuoden mittaiset uudistustyöt päätökseen. Tarjoamme nyt ajassa elävän, upean savolaisen hotellielämyksen vieraillemme. Puikkari on monipuolinen ja tyylikäs kokonaisuus, josta löytyy mieluinen huone joka makuun ja tarpeeseen sekä useita ravintoloita ja Itä-Suomen isoimpiin kuuluvat tapahtumatilat", Ahonen summaa.

Kuopion Original Sokos Hotel Puijonsarvessa on 293 huonetta, neljällä eri sisustustyylillä ja viidessä eri rakennuksessa.