Etusivu

Hae varaus

content-page-hero-image

Hotelli-innovaatiomme menestyy kansainvälisesti – Heymo 1 by Sokos Hotels jatkoon kovatasoisessa design-kilpailussa

Tiedote 21.9.2023

Uusin hotellityyppimme Heymo haastaa perinteiset hotellit yhteisöllisellä, urbaanilla ja rohkealla hotellikokemuksella. Konseptin ensimmäinen hotelli, Heymo 1 by Sokos Hotels, on valittu ainoana suomalaisena jatkoon lähes 5000 projektin joukosta maailman johtavassa design- ja arkkitehtuurikilpailu Dezeen Awardsissa.

Heymo 1 -hotellimme on valittu arvostetun Dezeen Awards -kilpailun longlistalle Interiors-kategoriassa. Brittiläisen design-julkaisu Dezeenin järjestämä Dezeen Awards palkitsee maailman parhaita arkkitehtuuri, muotoilu- ja sisustusratkaisuja.

Heymo edustaa Flexible Service -konseptia, jossa asiakas maksaa vain siitä, mitä tarvitsee. Heymo on modernin matkailijan tukikohta: se tarjoaa kaiken olennaisen laadukkaaseen majoittumiseen, kaupunki ja lähialueet kaiken muun.

"Olemme erittäin iloisia Heymo 1-hotellin saamasta vastaanotosta. Lanseerasimme jännityksellä aivan uudenlaisen konseptin suomalaiseen matkailuun, jonka asiakkaat ovat jo ilahduttavasti löytäneet. Se toimii loistavana tukikohtana vaivattomuutta arvostaville matkailijoille. Rune & Bergin Designin suunnittelema innovatiivinen ja värikäs sisustusarkkitehtuuri toi konseptin eloon ja ilahduttaa vieraitamme päivittäin. Dezeen Awardsin menestys on hieno tunnustus kaikille osapuolille", toteaa SOK Matkailukaupan konsepti- ja kehitysjohtaja Jaana Matikainen.

Älyteknologiaa, heimomaista yhteisöllisyyttä ja intuitiivisia tiloja

Heymo 1 tarjoaa hotellielämyksen, joka yhdistää yhteisöllisyyden ja oman rauhan. Minimalismista ammentavissa hotellihuoneissa pääpaino on rauhoittumisessa ja hyvissä yöunissa. Värimaailma on lämpimän seesteinen, ja jokaisesta huoneesta löytyy huippulaadukas sänky. Hotellin erikoisuutena on leikkisä Lucky You -huone, jota ei voi varata, vaan se arvotaan päivittäin yhdelle onnekkaalle vieraalle. Hotellihuoneiden jatkeena toimii yhteiskäyttöinen Heymo Station, josta löytyy loungen lisäksi mm. coworking-tila ja omatoimikeittiö.

Lähes kaikki hotellin palvelut on automatisoitu. Perinteisen vastaanoton sijaan sisään- ja uloskirjautuminen onnistuu itsepalveluautomaateilla. Älyteknologialla toimivista itsepalvelukaapeista on saatavilla kaikkea all day -aamiaisesta ja take away -annoksista hygieniatarvikkeisiin. Digitalisoidun kokemuksen lisäksi hotellista saa henkilökohtaista palvelua ympäri vuorokauden. Henkilökunta eli "Fixerit" huolehtivat vieraiden viihtyvyydestä ja antavat parhaat vinkit kaupungin tarjontaan.

Vastuullisuus on ollut olennainen osa Heymon tilojen ja palvelujen suunnittelua. Tilojen esteettömyyteen ja intuitiiviseen käyttöön on kiinnitetty erityishuomiota värejä ja visuaalisia opasteita hyödyntäen. Vastuullisuus näkyy myös kestävissä ja vähähiilisissä materiaalivalinnoissa. Heymon keskeisin vastuullisuusperiaate on kuitenkin ollut rohkaista vieraita kuluttamaan vain sen, minkä tarvitsevat.

Vuonna 2022 avattu Heymo 1 on Sokos Hotellien, Sokotel Oy:n ja muotoilutoimisto Rune & Berg Designin yhteishanke, joka yhdistää automatisoidun ja ihmisläheisen hotellikokemuksen. Graafinen ilme on mainostoimisto Bob the Robotin käsialaa. Sisustusarkkitehtuurista vastanneen Rune & Berg Designin johtava suunnittelija Riina Ruska iloitsee hankkeen menestyksestä.

"Heymo 1 on ollut meille unelmaprojekti, jossa pääsimme suunnittelemaan uudenlaista hotellikokemusta ja sisustuskonseptia heti alkuvaiheesta lähtien. Olemme ylpeitä lopputuloksesta, joka on raikas, toiminnallinen ja omailmeinen. On mahtavaa, että projekti on huomioitu nyt myös kansainvälisesti", Ruska sanoo.

Dezeen Awards -kilpailun voittajat valitaan marraskuussa 2023.