Historia

TURUN OMA SEURAHUONE – TURKULAISILLE "SOCIS" – PERSOONALLINEN HOTELLI TURUN SYDÄMESSÄ VUODESTA 1928

 

Tyyliltään 20-luvun klassismia edustavan rakennuksen ja sisustuksen suunnittelivat tunnetut arkkitehdit Erik Bryggman ja Ilmari Ahonen. Hotellin ulkoasu sekä sisustus saivat vaikutteita antiikista. Sen varustetaso oli aikansa kärkeä, osassa huoneita oli jopa oma kylpyhuone! Rakennuksen katutasossa sijaitsi liikehuoneistoja ja Eerikinkadun puoleisessa siivessä yksityisasuntoja.

Seurahuoneen avautuessa elettiin kieltolain aikaa, jolloin asiakkaita houkuteltiin ravintolaan viihteen keinoin.

Hotelli profiloitui korkeatasoiseksi hienostohotelliksi, jonka pyörittämiseksi tarvittiin kosolti henkilökuntaa – asiantuntijoita eivänleikkaajasta kahvinkeittäjään. Täällä viihtyi koko kaupungin kerma. 1960-luvun lopulla kiinteistön omistaja, Pohjoismaiden Yhdyspankki teki talossa mittavia perusparannus- ja uudistustöitä. Uutta ilmettä kuvattiin kaupungilla huolitelluksi ja aistikkaaksi.

1971 Seurahuone siirtyi Turun Osuuskaupan omistukseen. Hotellissa panostettiin näyttäviin teemaravintoloihin ja inspiraatiota haettiin villistä viidakosta Arabian salaperäisiin öihin.

Turussa kerrotaan edelleen tarinoita Sociksen katutason alabaarin erityisestä tunnelmasta ja sen henkilökunnan ainutlaatuisesta hienotunteisuudesta. Legendaarinen baarimestari Veijo kollegoineen palveli pankkimaailmaa ja heidän asiakkaitaan sulavasti ja hienotunteisesti, jokaisen kanta-asiakkaan drinkkimaun tuntien ja mitään bisnesneuvottelujen sisällöistä kuulematta ja näkemättä.

Yökerhoista tuli tärkeä osa suomalaista ravintolakulttuuria 1970-80-luvuilla."Yökiitäjien ykkösmestaksi" muodostui 80-luvun alussa Seurahuoneen Ladyhill. Ladyhilliä seurasi kuuluisa Club Socis, jossa diskokansaa viihdyttivät tiskijukat ja alkuviikon ohjelmasta vastasivat kotimaiset huippuartistit.

Seurahuoneen ravintolatoiminnan monipuolisuudesta kertoo myös se, että samaan aikaan diskoilijoiden kanssa pääkeittiön puolella kylmäkeittiön "valtiatar", pääkylmäkkö Tyyne apulaisineen valmisti fantastisia seisovia herkkupöytiä mm. paikallisen telakan laivanluovutustilaisuuksiin. Tyynen bravuurina olivat isot jäätelöveistokset, joita hän muotoili ja veisti esim. laivojen mallisiksi hotellin kylmiössä. Asiakkaat olivat ihastuksissaan, kun tarjoilijat kantoivat näitä sisältä valaistuja veistoksia pimennettyyn juhlatilaan. V. 1987 Seurahuone avattiin jälleen kerran täysin uudistettuna. Hotellihuoneiden määrä kaksinkertaistui 131:en.

Uudistuksen myötä Seurahuonetta markkinoitiin korkeatasoisena hotellina gourmetravintoloineen. Sisätilojen muutoksesta vastasi ruotsalainen kuvanveistäjä Lars Liedegren ja hotellin huoneet sisustettiin amerikkalaiseen, itämaiseen ja italialaiseen tyyliin. Samalla lanseerattiin Brilliant Service -palvelukonsepti, joka panosti asiakkaan yksilöllisten toiveiden toteuttamiseen. Asiakas pystyi valitsemaan huoneen vaikkapa omalla kuntopyörällä tai solariumilla varustettuna.

Brilliant Service -konsepti oli tuolloin liikaa aikaansa edellä eikä sille riittänyt tarpeeksi kysyntää. Kokeilun jälkeen hotelli on kuitenkin löytänyt oman luonnollisen profiilinsa Original Sokos Hotellina ja tarjoaa kaupungin kodikkainta hotellitunnelmaa, hyvää ruokaa ja juomaa Sevilla & Co -bistroravintolassaan sekä iloista ja huolehtivaa palvelua koko talossa.

Pyydä tarjous
puhelin
Soita 02-337 301
location
Eerikinkatu 23 20100, Turku
location
Eerikinkatu 23
20100, Turku
directions
parking