Palvelu

Palvelu

Arkkitehtuuri ja sisustus

Hotellitornin arkkitehtonisilla ratkaisuilla on haluttu korostaa rakennuksen tornimaisuutta ja saavuttaa veistoksellinen muoto. Kerrosten ei haluttu olevan selkeästi laskettavissa, kuten perinteisissä kerrostaloissa. Karkeassa kivipinnassa ja vapaassa julkisivusommittelussa voi nähdä viittauksia myös Tampereen keskustan rakennusten tyylisuuntiin. Julkisivun tumma sävy tuo hotellitorniin häivähdyksen vanhojen veturitallien menneisyydestä lisäten samalla toivottua särmää ja dramatiikkaa. Vuonna 1874 valmistuneet, Museoviraston suojelemat veturitallit kunnostettiin hankkeessa uuteen loistoon.

 

Hotellin julkisivua koristaa Signaali-valoteos, joka juhlistaa Tampereen historiaa – syttyihän Pohjoismaiden ensimmäinen sähkölamppu nimenomaisesti Tampereella Finlaysonin tehtaalla vuonna 1882. Suomessa harvinainen valoteos viestii esimerkiksi vuoden- ja vuorokaudenaikojen vaihtelua väreillä ja valon rytmityksellä. Signaali ympäröi rakennuksen ylälaidan ja valaisee pääjulkisivua.

 

Tamperelaisuus on vahvasti esillä hotellin uniikeissa tekstiileissä, tapeteissa ja kerroskäytävien materiaaleissa. Myös yksi hotellin teemoista, uudistumista kuvaava Feeniks-lintu, nähdään yhtenä sisustuksen teemana. Kaupungin teollisesta historiasta muistuttavat hotellihuoneiden yhtenä pintamateriaalina käytetty betoni ja kylpyhuoneiden tummat kaakelipinnat. Nykyaikaan viittaavat modernit kalusteet.

 

Tampereen kaupunki myönsi hotellille vuoden 2014 Hyvän rakentamisen palkinnon. Perusteluissa todettiin hotellin olevan kaupunkikuvan kannalta yksi Tampereen merkittävimmistä rakennuksista kautta koko kaupungin historian.

puhelin
Soita 0300 870 030 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Ratapihankatu 43 33100, Tampere
location
Ratapihankatu 43
33100, Tampere
directions
parking