Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Savonlinnassa

Alla annamme sinulle hieman vinkkejä, mitä hotellissamme ja kaupungissamme voit vierailun aikana tehdä ja harrastaa. Jos kaupunkiin haluaa tutustua polkupyörällä, niin polkupyörän voit vuokrata edullisesti vastaanotostamme.

Kesäisin lapsiperheille suosittelemme päivää Kesämaassa Punkaharjulla. Koko perheen vesi- ja puuhapuisto Kesämaa sijaitsee Saimaan rannalla n. 20km Savonlinnasta.

www.kesamaa.fi

Kesäisin Matkustajasatamasta kannattaa lähteä maisemaristeilylle aidolla höyrylaivalla. Labyrinttimainen Saimaa tuhansine saarineen ja kapeikkoineen, keskiaikainen Olavinlinna, kansallispuistot ja saimaannorppa. Koe se kaikki risteillen ja kesäisestä päivästä nauttien.

Punkaharjulla Metsätietokeskus Lustossa pääsee tutustumaan Suomen metsän historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen vaihtuvien näyttelyiden myötä.
www.lusto.fi

Kulttuurin ystäville suosittelemme

Kesähotelli Tottista vain kävelymatkan päässä sijaitseva keskiaikainen Olavinlinna on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Olavinlinna on 1400-luvulla rakennettu linna, joka sijaitsee Savonlinnassa veden ympäröimässä kalliosaaressa Haukiveden ja Pihlajaveden yhdistävässä Kyrönsalmessa. Linnasta on aikaisemmin käytetty myös nimiä Savon linna ja Uusilinna. Maailmankuulut Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään kesäisin Olavinlinnan suurella linnanpihalla.
www.nba.fi/fi/museot/olavinlinna

Savonlinnan Maakuntamuseo sijaitsee Olavinlinnan viereisessä Riihisaaressa. Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus. Riihisaari tarjoaa elämyksiä ja tietoa Saimaan kulttuurihistoriasta ja luonnosta - koko perheelle, ympäri vuoden. Historiallinen ympäristö ja luonnonkaunis sijainti Saimaan ympäröimänä muodostavat Riihisaaren ainutlaatuisen kokonaisuuden. Riihisaaressa ovat Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt sekä Metsähallituksen Nestori - Saimaan luontonäyttely ja retkeilyinfo. Kesäisin Riihisaaren laiturissa ovat avoinna museohöyrylaivat Ahkera, Mikko ja Salama sekä matkustajasatamassa oleva matkustajalaiva Savonlinna.
www.savonlinna.fi/museo

Punkaharjulla Metsätietokeskus Lustossa pääsee tutustumaan Suomen metsän historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen vaihtuvien näyttelyiden myötä.
www.lusto.fi

Punkaharjulla kannattaa myös tutustua harjualueeseen, joka on noin seitsemän kilometrin pituinen kapea harjujakso, joka paikoitellen jakaantuu useammaksi selännejonoksi. Harjun korkein kohta on 25 metriä Saimaan pinnan yläpuolella ja sitä kutsutaan Runebergin kummuksi. Punkaharjulla on kymmeniä erikokoisia suppia, jotka ovat syntyneet jäätiköstä irronneiden veden kuljettamien jäälohkareiden hautautuessa ja sulaessa, jolloin pintamaa on vajonnut. Jääkauden jättämiä merkkejä ovat myös rantakallioiden uurteet ja siirtolohkareet. Alueen muinaisrannat osoittavat vedenpinnan korkeusvaihteluja jääkauden jälkeen. Harjualueen läpi voi kulkea autolla, pyörällä tai vaikka jalkaisin. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde.

Savonlinnasalissa on upeita konsertteja ympäri vuoden. www.savonlinnasali.fi

Liikunnan ja urheilun ystäville suosittelemme

Kaupungin keskustassa on erilaisia ulkoilureittejä. Muun muassa uuden rinnakkaisväylän vieressä kulkeva kevyen liikenteen väylä kulkee veden äärellä koko matkan.

Hotellin vastaanotosta hotelliasukkaat voivat vuokrata Jopon edullisesti muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi kaupunkiin tutustumista varten.

Golfaatko? Varaa majoitus ja green fee meiltä ja pelaa Kerigolfissa! Kerigolfin 18 -reikäisen kentän suunnittelija Ronald Fream ihastui alueen maisemaan ja korkeuseroihin. Kerigolfin kenttä on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa pelaajat pääsevät nauttimaan golfin haasteista upeassa luonnossa. Kerigolf on vain 15min ajomatkan päässä Kesähotelli Tottista.
www.kerigolf.fi/pelaaminen/kentan-esittely

Kaupungin tapahtumakalenteri löytyy osoitteesta:
www.savonlinnanyt.fi

 

Kirkot

SAVONLINNAN TUOMIOKIRKKO
Osoite: Pappilankatu 8
+358 15 576 8012

Kirkko on rakennettu vuosina 18741878. Kirkon on suunnitellut arkkitehti A. H. Dalström. Tyyliltään kirkko noudattaa uusgotiikkaa.

Maailman suurin puukirkko sijaitsee Kerimäellä, vain 25km päässä Savonlinnasta. Kirkko valmistui helluntaina 1848. Selityksiä kirkon suureen kokoon eivät ole spekulaatiot mittayksiköiden sekaantumisesta kyynärästä (60 cm) metriksi, sillä metrijärjestelmä säädettiin vasta vuosisadan lopulla. Myöskään piirustukset eivät ole vaihtuneet, sillä alkuperäiset piirustukset ovat tallella seurakunnan arkistossa. Syy löytyy 1840-luvun ja sen aikaisen kirkkoherra Fredrik Neoviuksen käsityksestä, jonka mukaan puolet seurakunnan asukkaista on mahduttava kerralla kirkkoon.
www.kerimaenseurakunta.fi/kirkko.html

Varaukset:
Puh. +358 15 576 8012

Pääsymaksut:
Kirkkoon on vapaa pääsy.
Ennakkoon varatut opaskierrokset 1euro/hlö, minimihinta 30 euroa.

Tervetuloa Savonlinnaan!

puhelin
Soita +358 10 764 2250 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Satamakatu 1 57130, Savonlinna
location
Satamakatu 1
57130, Savonlinna
directions
parking