Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Rovaniemellä

Rovaniemi, Joulupukin virallinen kotikaupunki, on ainutkertainen matkakohde. Modernia kaupunkielämää värittävät lappilaiset perinteet, kulttuuri ja lumoava luonto on vain kivenheiton päässä kaupungin keskustasta. Tässä sinulle muutama vinkki, mitä kaupungistamme löytyy.

 

Löydä keskiyön aurinko

Keskiyön auringon aikana (jota kutsutaan myös yöttömäksi yöksi tai polaaripäiväksi) aurinko ei koskaan laske horisontin alapuolelle. Toisin sanoen se loistaa 24 tuntia vuorokaudessa. Hyviä paikkoja keskiyön auringon seuraamiseen lähellä Rovaniemen keskustaa ovat Jätkänkynttilä ja Ounasjoki-sillat, Arktikumin ulkopuolella sijaitseva Ounasjoen joenranta ja Ounasvaaran yläosa. Keskiyön aurinko on näkyvissä kesällä aina, kun sää ei ole liian pilvinen. Jopa pilviset yöt ovat kuitenkin kirkkaita toukokuun lopusta heinäkuun puoliväliin asti.

Revontulet

Revontulia näkee Rovaniemellä syksystä kevääseen pimeinä ja kirkkaina öinä. Lapin yöt ovat kauneudessaan uniikkeja. Tummassa Lapin illassa tähtitaivaan alla voit kokea maagiset revontulet.

Ounasvaara

Ounasvaara on paitsi tunnettu urheilukeskus, myös ympärivuotinen virkistysalue lähellä Rovaniemen keskustaa.
Talvella Ounasvaaralla voi lasketella ja hiihtää, kokea vauhdin hurmaa talvikelkkaradalla tai vaikkapa lumikenkäillä.
Kesällä Ounasvaaralla voi patikoida luontopoluilla, viilettää alas rinnettä kesäkelkkaradalla tai pelata golfia.

Arktikum

Arktikum on  tiedekeskus ja museo, joka tuo pohjoisen luonnon, kulttuurit ja historian lähellesi. 
Arktikumin toimijat, Lapin yliopiston Arktinen keskus ja Lapin maakuntamuseo tekevät töitä pohjoisen puolesta. 
Lapin yliopiston Arktinen keskus tekee kansainvälisesti arvostettua ja monitieteistä arktista tutkimusta.
Lapin maakuntamuseo on lappilaisen kulttuurin, esihistorian, historian, rakennusperinteen ja luonnon asiantuntija.
 

Kulttuuritalo Korundi

Taide avaa maailmaa pohjoisesta perspektiivistä Kulttuuritalo Korundissa Rovaniemellä. Lapin kamariorkesterin ja Rovaniemen taidemuseon kodissa kohtaavat taiteen kokijat ja tekijät. Korundin taidenäyttelyt, konsertit, keikat ja klubi-illat rohkaisevat heittäytymään ja innostavat ajattelemaan. Kokoa oma kollaasisi runsaasta kulttuuritarjonnastamme.

Tiedekeskus Pilke

Tiedekeskus Pilke kertoo suomalaisista metsistä. Keskuksessa metsään pääsee tutustumaan hieman tavallisesta poikkeavista vinkkeleistä. Elämyksellinen tiedekeskus sopii kaiken ikäisille, ja siellä pääsee itse tekemään, oppimaan ja kokemaan kaikilla aisteilla.

Napapiiri: Joulupukin pajakylä

Tapaa Joulupukki vuoden jokaisena päivänä ja ylitä maaginen Napapiiri. Lähetä ystävällesi postia Napapiirin erikoisleimalla, tee ostoksia lukuisissa lahjatavarakaupoissa ja verstaspuodeissa ja nauti elämyksistä monissa eri ohjelmissa! Kun Joulupukki julisti Rovaniemen kotikaupungikseen hän kertoi kuinka vuosisadan alussa hänen kotinsa Korvatunturin salaisuus paljastui ja tämä tarkkaan varjeltu tieto levisi maailmalle. Joulun salaisuuksien säilyttämiseksi tonttuväki päätyi rakentamaan pohjoiselle napapiirille tapaamispaikan läheltä ja kaukaa saapuville vieraille. Joulupukki viettää aikaa Joulupukin Pajakylässä vuoden jokaisena päivänä hoitamassa elämäntehtäväänsä; lasten hyvinvoinnin ja aikuisten kiltteyden vaalimista sekä Joulun Henkeen kuuluvan rakkauden ja hyvän tahdon sanomaa.

Vastaanoton info –seinältä löytyy lisätietoja viikoittaisista tapahtumista ja käyntikohteista.

 

puhelin
Soita +358201234694 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Koskikatu 4 96200, Rovaniemi
location
Koskikatu 4
96200, Rovaniemi
directions
parking