Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Nurmeksessa

Tekemistä talvella:

Pakkanen tuntuu poskipäissä ja aurinko paistaa laskurinteeseen. Talvipäivistä nauttii parhaiten ulkona. Aivan hotellimme äärellä voit harrastaa pulkalla laskua, hiihtoa, luistelua ja potkukelkkailua. Kolme isoa laskettelukeskusta, Vuokatti, Koli ja Tahko sijaitsevat 100 kilometrin päässä hotelliltamme.

Hotellin edustalta lähtevät hiihtoladut lumiseen metsään. Ladut on valaistu aina Ellun kalliolle asti, jonne matkaa kertyy vajaa kahdeksan kilometriä suuntaansa. Kalliolla on nuotiopaikka ja kota sekä upeat pakkasen valkoiseksi huurtamat vaaramaisemat jäätyneelle järvenselälle. 

Jos pidät enemmän kävelystä, voi vaikkapa vuokrata lumikengät sauvoineen ja lähteä seikkailemaan talvimaisemaan. Hotellin lähellä on useita hyviä reittejä, joissa liikkuminen lumikengillä on vaivatonta. Lapsille sekä laskemisen ilosta nauttiville aikuisille suosittelemme hotellin lähistöltä löytyvää pulkkamäkeä eli Lystirinnettä, jolla saa talvipäivään vilskettä ja vauhdin hurmaa.

Ulkoilun jälkeen on hyvä hetki käydä rentoutumassa kylpylämme altailla tähtitaivaan alla sekä hengittää syvään saunan lämmössä. Lopulta kaiken kruunaa maittava illallinen Trattoriassa.

 

Tekemistä kesällä:

Hotellimme alueelta löytyy frisbeegolf rata ja Minigolf rata, jotka ovat majoittuvien vieraidemme käytettävissä veloituksetta. Vieressä sijaitsevalla hiekkarannalla voit pelata rantalentopalloa tai petangia. 

Bomballa voi kesällä lenkkeillä pururadalla, uida kauniissa ja puhtaassa Pielisessä, tehdä retken saareen tai meloa järvellä. Kesäaikaan Bomban kesätorilla palvelevat kahvila ja kaksi myymälää päivittäin. Lisäksi Nurmeksen torilla on kesätoritapahtuma joka viikko ja useita ulko- ja sisätapahtumia kesä-elokuussa.

Hotellin rannasta läheltä Safaritaloa löytyy laavu, josta voi katsella kaukaisuuteen upean Pielisen vastarannalle ja paistaa eväitään nuotion loimussa. Hotellin vastaanotosta ja Bomban talolta on myös ostettavissa nuotiohetki paketti, joka sisältää tarvitsemasi makkaran paistoon. 

Suosittelemme ehdottomasti tutustumaan myöskin alueellamme sijaitsevaan ortodoksiseen tsasounaan, jonne johtaa Hiljentymisen polku. Tsasounan avaimen saa lainaan hotellin vastaanotosta.

Hotellissamme voi ulkoilun vastapainoksi pelata esimerkiksi biljardia tai treenata kuntosalillamme. Pääaulastamme löytyy myöskin lautapelejä yhteisiin pelihetkiin. Lisäksi voit varata muun muassa koko vartaloa hellivän hieronnan tai verenkiertoa parantavan hoidon Glimmer Bombalta. 

Nurmeksen nähtävyyksiä ja retkeilykohteita ovat muun muassa:

 

puhelin
Soita +358 10 7830 450 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Tuulentie 10 75500, Nurmes
location
Tuulentie 10
75500, Nurmes
directions
parking