Henkilökunta suosittelee

Historiallinen Mikkeli

Mikkeli on toiminut päämajakaupunkina talvi- ja jatkosodan aikana ja Mannerheim oli tuttu näky kaupungissa. Päämajakaupungin muisto näkyy yhä kaupungin vaakunan vapaudenristissä ja Marsalkan sauvoissa. Kaupungin historiasta kiinnostuneille suosittelemme Päämajamuseota, Viestikeskus Lokkia ja Jalkaväkimuseota. Päämajamuseossa pääset tutustumaan ylipäällikön ja ylimmän sotajohdon työskentelytiloihin, Viestikeskus Lokki eli Päämajan yleisesikunnan viestikeskus löytyy läheltä Naisvuoreen louhitusta kallioluolasta. Jalkaväkimuseossa pääset tutustumaan jalkaväen historiaan 1700-luvulta saakka.

 
 
Esihistoriallinen Mikkeli
 
Tiesitkö, että 10 minuutin Jopomatkan päässä Vaakunasta sijaitsee Pursialan hiidenkirnu? Mikkelin hiidenkirnu on syntynyt noin 9000 vuotta sitten, viimeisen jääkauden loppupuolella. Hiidenkirnulla on syvyyttä 8 metriä ja se on Suomen neljänneksi suurin.
 
 
Astuvansalmen kalliomaalaukset löytyvät Ristiinasta, n. 20 minuutin ajomatkan päässä Mikkelistä. Kyseessä on esihistoriallinen kalliomaalauskokonaisuus, jossa on kuvattu hirviä, ihmisiä, veneitä sekä kämmenen ja tassujen jälkiä. Astuvansalmen maalaukset ovat Pohjois- Euroopan suurimpia, kallioista on löytynyt 65 kuvaa.
 
 
Pyydä tarjous
puhelin
location
Porrassalmenkatu 9 50100, Mikkeli
location
Porrassalmenkatu 9
50100, Mikkeli
directions
parking