Nähtävyydet ja tekemistä Mikkelissä

 

 

Mikkelissä on hyvät mahdollisuudet nauttia talvesta luonnossa.

Mikkelissä on kymmeniä kilometrejä hyväkuntoisia hiihtolatuja. Hiihtämään pääsee vaikka Mikkelin keskustassa Urheilupuiston ladulla. Kalevankankaan ja Urpolan reiteillä löytyy latuja myös vaativampaan makuun. Ajankohtaisen latutilanteen voit tarkistaa ladulle.fi-palvelusta.

Luistelun ystäville löytyy hyväkuntoisia luistelukenttiä niin keskustasta kuin lähialueiltakin. Hänninkentällä luisteleminen on elämys itsessään - ja hyvä syy matkustaa talvilomalla Mikkeliin! Urpolan kentillä löytyy tilaa ja seuraa vaikka leikkimieliseen jääkiekko-otteluun. Mikkelin kaupunki ylläpitää ajantasaista nettisivua luistelukenttien kunnosta.

Lumikenkäretki Saimaalla kruunaa talvisen retken eteläsavolaiseen luontoon. Pukeudu lämpimästi ja ota mukaan eväsreppu ja pilkkionki. Pilkkiminen Saimaalla on rauhoittavaa ja mukavaa ajanvietettä, jossa yhdistyy raitis pakkasilma, luonnosta nauttiminen ja mukava tekeminen - ja saalis on vain plussaa. Lumikengät Mikkelissä vuokraa Etelä-Savon Liikunta ry, ESLi.

Mikkelin laskettelun mekka, uusittu Tornimäki on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Tornimäellä on mukavien laskettelurinteiden lisäksi myös koko perheelle sopiva pulkkamäki. Tornimäellä on myös kahvila ja mahdollisuus omatoimiseen makkaranpaistoon.

 

 

Taidetta ja tapahtumia

Jukurien kotipelit Ikioma Areenalla vain muutaman kilometrin päässä hotellilta.

Konsertti- ja kongressitalo Mikaelin ohjelmistossa on mielenkiintoisia musiikki- ja teatteriesityksiä.

Mikkelin Teatterissa on talvikaudella monipuolinen ja mielenkiintoinen ohjelmisto. Suosituimpien esitysten liput myydään loppuun hyvissä ajoin. Osta siis lippusi ajoissa!

 

Tekemistä ja nähtävää

Viihtyisä keilahalli Keilakukko tarjoaa mukavan illanviettopaikan työ- tai kaveriporukalle tai perheen kesken keilaamisen, biljardin ja muiden pelien merkeissä.

Shoppailun ystäville suosittelemme aivan kivenheiton päässä hotellilta sijaitsevia Kauppakeskus Stellaa ja Kauppakeskus Akselia.

Ympäri vuoden palvelevassa ihastuttavassa Tertin Kartanossa vietät tunnin jos toisenkin maalaiskartanomiljöötä tutkien ja herkkukauppaa kiertäen.

Kenkäveron pappilamiljöö vain kilometrin päässä hotellilta on pullollaan historiaa, herkullisia makuja ja paikallisia tuotteita.

Mikkelin ja Saimaan alueen parhaisiin luontokohteisiin tutustut kätevästi Saimaa Geopark -sivustolta.

Oletko käynyt jo istumassa pinkeillä tuoleilla Kirkonvarkauden sillan kupeessa? Tuolit ovat allegorioita yksinäisille ihmisille, jotka haaveilevat jostain. Teos on tarkoitettu mietiskelyn ja rauhoittumisen paikaksi. Lisätietoja: Vasten auringon siltaa

--------

Historiallinen Mikkeli

Mikkeli on toiminut päämajakaupunkina talvi- ja jatkosodan aikana ja Mannerheim oli tuttu näky kaupungissa. Päämajakaupungin muisto näkyy yhä kaupungin vaakunan vapaudenristissä ja Marsalkan sauvoissa. Kaupungin historiasta kiinnostuneille suosittelemme Päämajamuseota, Viestikeskus Lokkia ja Jalkaväkimuseota. Päämajamuseossa pääset tutustumaan ylipäällikön ja ylimmän sotajohdon työskentelytiloihin, Viestikeskus Lokki eli Päämajan yleisesikunnan viestikeskus löytyy läheltä Naisvuoreen louhitusta kallioluolasta. Jalkaväkimuseossa pääset tutustumaan jalkaväen historiaan 1700-luvulta saakka.

Jalkaväkimuseo avoinna ke-su klo 11-16

Moderni Tiedekeskus Muisti kertoo sodan vaikutuksista yhteiskuntaan. Tämä on ehdoton vierailukohde kaikille, joita sotahistoria kiinnostaa ja erityisesti heille, joita se ei kiinnosta.

puhelin
Soita +358 10 764 2000 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Porrassalmenkatu 9 50100, Mikkeli
location
Porrassalmenkatu 9
50100, Mikkeli
directions
parking