Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Kajaanissa

HÖYRYLAIVA S/S KOUTA

Suomen pohjoisin sisävesihöyrylaiva S/S Kouta risteilee kauniilla Oulujärvellä. S/S Kouta risteilee kesäisin Kajaaninjokea pitkin Eino Leinoa sekä Elias Lönnrotia innoittaneiden maisemien ohi kohti Paltaniemeä sekä kauniille Ärjänsaarelle, joka tunnetaan pitkistä vaaleista hiekkarannoistaan. S/S Koudan risteilyt lähtevät Kalkkisillalta aivan hotellin kulmilta vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä.

Lue lisää täältä


OPASKIERROKSET

Tule tutustumaan Kajaanin monipuoliseen kulttuuriin ja historiaan Kajaanin kaupunkioppaiden tekemien opaskierrosten merkeissä. Kierroksella tutustutaan mm. 1600-luvulla rakennettuun, mutta 1700-luvulla tuhottuun Kajaanin linnan raunioihin sekä maailman ainoaan toimivaan tervakanavaan linnanraunioiden kupeessa.

Kajaanin Matkailuoppaat


KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI

Kajaanin kaupunginteatteri luetaan maamme kiinnostavimpiin teattereihin. Teatteri tekee taiteellisesti kunnianhimoisia ja katsojaa puhuttelevia esityksiä. Myös harrastajateatterit tuottavat monipuolisia kesäteattereita katsojien iloksi!

Kajaanin kaupunginteatteri


RUNOVIIKKO

Kajaanin Runoviikko on Veikko Sinisalon perustama, Suomen vanhin lausuntataiteen festivaali. Kajaanin Runoviikko järjestetään Eino Leinon hengessä vuosittain ja alun perin festivaali on tunnettu nimellä Sana ja sävel. Tapahtumaa on vietetty vuodesta 1976 runon ja suven päivän (6.7.) aikoihin. Kajaanin Runoviikko oli Finland Festivalsin vuoden 2007 festivaali.

Lue lisää Runoviikon sivuilta


MUSEOT

Kajaanissa toimii Kainuun Museo sekä Kajaanin Taidemuseo. Kainuun Museo on Kainuun alueen maakuntamuseo, jonka perusnäyttely esittelee Kainuun historiaa ja kulttuuria esihistoriasta 1900-luvun puoliväliin asti. Yläkerrassa sekä alakerran pienessä galleriahuoneessa on vaihtuvien näyttelyiden tilat. Kajaanin Taidemuseossa tarjotaan vuosittain tasokas kattaus niin kansallisesti, kuin kansainvälisestikin kiinnostavaa nykytaidetta. Molempiin museoihin on ilmainen pääsy. 

Kainuun Museo

Kajaanin Taidemuseo

 

puhelin
Soita 010 783 1100 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Kauppakatu 20 87100, Kajaani
location
Kauppakatu 20
87100, Kajaani
directions
parking