Hae varaus

hotel-logo

Hotellin uudistustyöt alkavat

Break Sokos Hotel Vuokattia uudistetaan mittavasti vuosina 2024–2025

Hotelli on palvellut vieraitaan menestyksellisesti jo yli 16 vuotta, joulukuusta 2007 alkaen. Noin viisi vuotta sitten hotellin ravintola- ja aamiaistiloja uudistettiin ja nyt on vuorossa hotellihuoneiden sekä kokous- ja saunatilojen uudistaminen. Uudistus lähtee liikkeelle huhtikuussa 2024.

Mediatiedote 22.2.2024

Uudistuksen tavoitteena on vastata koko ajan muuttuviin asiakasodotuksiin ja parantaa huoneiden soveltuvuutta hotellin eri kohderyhmille. Hotellia ei uudistuksessa laajenneta, vaan muutostyöt tehdään hotellikiinteistön nykyisissä tiloissa.

”Saamme uudistuksen myötä lisää Superior-luokan huoneita, joiden kysyntä on viime vuosina kasvanut huoneluokista kaikkein eniten. Samoin perheiden ja sporttiryhmien suosimia neljälle hengen majoittumiseen soveltuvia huoneita tulee merkittävä määrä lisää. Hotellimme on aina ollut tunnettu erinomaisesta palvelusta ja korkeasta asiakastyytyväisyydestä. Uudistuksella haluamme varmistaa, että näin on myös tulevaisuudessa”, kertoo hotellinjohtaja Tiina Rimpiläinen.

Osuuskauppa Maakunnan strategiassa matkailu- ja ravitsemiskaupan painopisteitä ovat osaamisen kehittäminen, työntekijä- ja asiakaskokemuksen vahvistaminen sekä kasvu ja kumppanuudet. ”Vuokatti on Kainuun matkailun veturi, se kasvaa ja kehittyy nyt suotuisasti. Haluamme olla osaltamme mukana kasvussa ja varmistaa tällä investoinnilla ja jatkuvalla toiminnallisella kehittämistyöllä hotellimme haluttavuuden niin asiakkaidemme kuin yhteistyökumppaneidemme parissa”, sanoo toimialajohtaja Pasi Tolonen.

FRANZ DESIGN KUMPPANINA SUUNNITTELUSSA

Uudistuksen suunnittelun ohjureina on toimineet kestävyys, helppous, viihtyisyys ja sesonkeihin muuntautuvuus. Suunnittelukumppanina hankkeessa toimii suunnittelutoimisto Franz Design.

”Työskentelimme koko suunnitteluprosessin ajan tiiviissä yhteistyössä hotellin edustajien kanssa, jolloin saimme suoraa ja arvokasta tietoa hotellin käytännöistä sekä asiakkailta tulleista toiveista. Näin toimien pyrimme samalla sekä luomaan toimivan ja elämyksellisen asiakaskokemuksen juuri Break Sokos Hotel Vuokatin asiakkaille, että ottamaan huomioon tilojen tärkeä toiminnallisuus myös henkilökunnan näkökulmasta. Saimme suunnitteluumme suuren inspiraation kiinteistön ympäristöstä ja kauniina kohoavasta mäntymetsästä, jonka läsnäolo välttyy jatkossa myös sisätilojen värisävyissä ja muodoissa, jopa valaistuksessa. Eri huoneluokkien ilmeet tulevat poikkeamaan toisistaan sävyiltään ja materiaaleiltaan, mikä tuo joka vierailuun jotain uutta. Parvekkeilta ja huoneiden isoista ikkunoista avautuva luontomaisema on ehdottomasti tässä kohteessa osa jokaista tilakokemusta”, kertoo suunnittelutiimiä vetävä sisustusarkkitehti Johanna Alaraasakka Franzilta.

PAREMPAA ASIAKASKOKEMUSTA VASTUULLISESTI TOTEUTTAEN

Hotellikiinteistön talotekniikkaa on tarkasteltu osana uudistusta. ”16 vuodessa tekninen kehitys on mennyt paljon eteenpäin. Talotekniikan osalta tehdään toiminnallisuuden ja energiatehokkuuden parantamiseksi järjestelmien mitoitustarkastelu ja uudistukset; lämmitysverkoston säätö, ilmanvaihdon tarkastelu, jäähdytyksen simulointi (tehon lisäys) sekä talotekniikkaa ohjaava rakennusautomaatiojärjestelmä uusitaan kokonaisuudessaan”, sanoo kiinteistöpäällikkö Keijo Tuikka.

Vastuullisuus ja kestävyys on näkynyt kaikessa suunnittelussa. ”Jo alusta asti oli selvää ja yhteinen näkemys, että emme lähde purkamaan kaikkea muutoksen tieltä. Siten osa aiemman kalustuksen toimivaksi todetuista runkorakenteista jätetään paikalleen ja tuodaan tähän päivään uusimalla niiden pinnat. Huoneiden ilmeen muutos tulee olemaan merkittävä ja materiaalivalinnoissa on otettu huomioon niiden kestävyys luonnollisesti myös vuosiksi tästä eteenpäin. Myös kaikkien uudistettavien tilojen valaistus tullaan modernisoimaan energiatehokkaaksi. Vastuullisuus kulkee sekä meidän että Sokos Hotels -ketjun dna:ssa, joten on hienoa saada toteuttaa sitä isosti käytännössä”, sanoo Franzin Johanna Alaraasakka.

”Hotellillamme on jo vuosia ollut Green Key-sertifikaatti ja Sustainable Travel Finland (STF) -merkki. Haluamme henkilökuntamme kanssa jatkaa vastuullisuuden kehittämisen tiellä arjen tekemisissämme. On hienoa, että tämän uudistuksen myötä myös koko hotellikiinteistön osalta tapahtuu positiivista kehitystä entistä kestävämmän matkailun mahdollistamiseksi”, iloitsee hotellipäällikkö Tuula Seppänen. Kerroshoitotyölle tulee uudistuksen myötä lisää neliöitä 2.kerrokseen, mikä sujuvoittaa jatkossa kerroshoidon työskentelyä. ”Myös lisääntyvä kiinteiden lisävuoteiden määrä huoneissa tehostaa työskentelyä erityisesti perhelomasesongeissa”, Tuula jatkaa.

TYÖT KÄYNTIIN HUHTIKUUSSA, HOTELLI TOIMII KOKO UUDISTUKSEN AJAN

Uudistustyöt tehdään vaiheittain huhtikuusta 2024 alkaen siten, että hotellin toiminnalle aiheutuu mahdollisimman vähän häiriöitä töiden aikana. Töiden valmistumistavoite on helmikuu 2025. Uudistusinvestoinnin kustannusarvio on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Break Sokos Hotel Vuokatti uudistuksen jälkeen:

  • 144 uudistettua hotellihuonetta (määrät huoneluokittain standard 89, superior 45, superiorX 4 ja suite 6) ja 36 lomahuoneistoa, kapasiteetti yhteensä 600 vuodepaikkaa.
  • Ravintolat Amarillo ja Kippo
  • Uudistettuja kokoustiloja 5–150 hengelle, auditorio 110 paikkaa, aamiaishuone Hella
  • Uusi saunaosasto hotellivieraille 2.kerroksessa
  • Kuntosali
  • Hirsinen rantasauna ja Kammi -elämystila Särkinen -järven rannassa

Lisätietoja:

Tiina Rimpiläinen
hotellinjohtaja
puh. 010 7636 015
tiina.rimpilainen@sok.fi

Pasi Tolonen
toimialajohtaja / MaRa
puh. 010 7636 005
pasi.tolonen@sok.fi