Etusivu

Hae varaus

hotel-logo

STF-merkki

content-page-hero-image

Hotellillemme on myönnetty sekä Green Key -sertifikaatti sekä Sustainable Travel Finland -merkki.

Visit Finlandin kehittämänä "Sustainable Travel Finland" -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä.

Olemme Visit Finlandin Sustainable Travel Finland-merkin saanut hotelli. Saimme merkin ensimmäisenä Lahden alueen toimijana vuonna 2020.

Tunnustuksen saaneet yritykset täyttävät matkailua edistävän Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin kestävyyden. STF-merkin tarkoituksena on turvata matkailuelinkeinon tulevaisuus kestävän kehityksen avulla. Merkillä viestimme vastuullisuudestamme myös kansainvälisille vieraillemme.

Lisätietoa merkistä löydät VisitFinlandin STF-sivulta.

Miten STF-merkki käytännössä näkyy Lahden Seurahuoneella?

Ympäristöaktiviteetit

Kannustamme vieraitamme liikkumaan ympäristöystävällisesti! Hotellistamme voit lainata polkupyöriämme veloituksetta vierailusi ajan. Vastaanotosta saat tietoa Lahden alueen pyöräilyreiteistä, retkeily- ja luontokohteista.

Paikallinen yhteistyö

Teemme yhteistyötä alueemme lähituottajien, yritysten ja oppilaitosten kanssa.

Aamiaisella tarjoiltu hunaja on katolla asustavien, ahkerien city-pörriäistemme tuottamaa. Ravintololoiden valikoimassamme meillä on myynnissä lähituottajien oluita, vegaanisia viinejä ja laaja valikoimia alkoholittomia vaihtoehtoja. Ruokalistoiltamme löytyy aina kasvisruokaa.

Terassien kesäkukat tilaamme lähituottajalta Kaijansinkon puutarhalta.Tarjoamme opiskelijoille harjoittelupaikkoja sekä olemme olleet mukana heidän työelämään liittyvissä projekteissa.

Vedensäästö

Seuraamme veden virtaamaa ja kulutusta säännöllisesti, jätevedet puhdistetaan, ja hotellimme katolla olevat aurinkokeräimet lämmittävät osan käyttövedestä.

Kierrättäminen ja lajittelu

Ravintola Kuja syntyi visiosta ja vastuusta välittää. Ravintola rakennettiin vuonna 2018 suurilta osin kierrätyskalusteita ja astioita hyödyntäen. Lue lisää Kujan tarinasta täältä.

Hotellihuoneissamme on lajitteluroskakorit energiaksihyödynnettävän jätteen maksimoimiseksi.

Sosiaalinen vastuu

Tarjoamme vieraillemme etuja muun muassa hotellimajoituksesta ja ravintola-annoksista. Työntekijöidemme osaamisesta ja turvallisuudesta huolehditaan: työntekijöillemme tarjotaan työkenkä- ja Epassi -etu ja työntekijämme ovat ensiapu- ja turvallisuuskoulutettuja.

Elintarvikkeet

Olemme vähentäneet naudanlihan käyttöä ja suunnittelemme menut sesonkien raaka-aineita hyödyntäen. Suosimme lähituottajia. Ravintoloissamme seurataan ja pyritään vähentämään aktiivisesti hävikkiä. Ravintola Trattorian käytössä on ResQ-sovellus, jonka kautta asiakkaidemme on helppo pelastaa annoksia, jotka muuten päätyisivät roskiin.

Paremmat valinnat ovat aina paikallaan.

Takaisin sivulle Vastuullisuus Lahden Seurahuoneella.