Menu

Tekemistä ja nähtävyydet Helsingissä 2021

Henkilökuntamme suosittelee seuraavia kohteita Helsingissä:

 

PRESIDENTILLISTÄ ARVOKKUUTTA

Mannerheim-museo

Presidentti ei voi kuin suositella käyntiä kollegansa Marsalkka Mannerheimin entisellä kotihuvilalla Helsingin Kaivopuistossa. Mannerheim asui tässä kauniissa talossa yli 30 vuotta. Alkuperäisessä asussaan oleva huvila on toiminut vuodesta 1951 asti marsalkan elämää ja Suomen historiaa esittelevänä museona. Osallistu opastettuun kierrokseen, niin saat kaiken irti käynnistäsi.

Tutustu museoon tästä

 

Tamminiemi

Tamminiemen huvilalla jatketaan Presidentti-teemaa. Huvila on toiminut kolmen presidenttimme, Risto Rytin, Carl Gustaf Mannerheimin ja Urho Kaleva Kekkosen virka-asuntona. Kekkosen kaudella Tamminiemestä muodostui varsinainen käsite poliittisessa elämässä ja kielenkäytössä. Kauniilla paikalla Seurasaarentiellä olevaa museota esitellään Kekkosen aikaisessa 70-luvun asussa.

Lue lisää aiheesta täältä

 

HARRASTA TUNNELMAA

Hietaniemen hautausmaa

Tee pieni kävely kulttuurihistoriallisesti merkittävälle Hietaniemen hautausmaalle. Alueella on paitsi harras ja kaunis tunnelma, myös monien merkkihenkilöiden hautoja ja kuuluisien kuvanveistäjien veistämiä hautakiviä. Muun muassa taidemaalarit Hugo Simberg ja Helene Schjerfbeck, presidentit Mannerheim, Ryti, Paasikivi ja Kekkonen sekä runoilijat Eino Leino, Olavi Paavolainen ja Saima Harmaja saivat viimeisen leposijansa täältä.

Hietaniemen hautausmaan sivut

 

Temppeliaukion kirkko

Presidentti on lyhyen kävelymatkan päässä Temppeliaukion kallioon louhitusta kirkosta. Kirkko on hieno paikka piipahtaa rauhoittumassa ja tutustua samalla Töölön kaupunginosan maisemiin. Aamupäivisin auringonvalo leviää katon reunaa kiertävästä ikkunarivistöstä alttariseinämälle, jossa alttaritauluna toimii jääkauden aikainen kallionhalkeama. Kirkon ovat suunnitelleet arkkitehdit Timo ja Tuomo Suomalainen.

Enemmän aiheesta täällä

 

KAUPPAPAIKKOJA

Kampin kauppakeskus

Kampin kauppakeskus on ohittamaton paikka meillä asuessasi. Helsingin uusin kauppapaikka esittelee monipuolisen valikoiman vaatteita, kenkiä, leluja, sisustustuotteita, urheiluvälineitä sekä etnisiä ja suomalaisia ravintoloita. Kampissa ovat edustettuina monet kansainväliset merkit, kuten Björn Borg, Calvin Klein, Guess, Marc O'Polo, Polarn och Pyret sekä Timberland.

Ostoskeskusen omat sivut

 

LASTEN KANSSA

Luonnontieteellinen museo 

Perheen pienimmät ihastuvat Luonnontieteellisen museoon, joka näkyy heti ulko-oveltamme. Museon edessä seisova jyhkeä hirvi vastaanottaa vieraat ja uteliaat kirahvit kurkistelevat parvekkeelta. Perillä odottavat jännittävät luurangot ja monenmoiset eläimet ihmeellisissä ympäristöissään. Museon seinien välissä vipeltävät muuten kuuluisat hämähäkit, jollaisia ei muualla Suomessa ole. Onneksi ne eivät yleensä näyttäydy yleisölle.

Enemmän tietoa museosta

 

Oodi Helsinki

Keskustakirjasto Oodin kolmella kerroksella on oma luonteensa eri kerrosten tarjoamien mahdollisuuksien mukaan. Kirjasto on kaikille avoin ja sinne on helppo tulla oppimaan, eläytymään, nauttimaan ja työskentelemään. Oodi tarjoaa tietoja, taitoja ja tarinoita koko perheelle.

Lisää tietoa Oodista

 

VALLAN KAHVASSA

Eduskuntatalo

Eduskuntatalo on aivan vieressämme, joten poikkea tutustumassa, missä meidän asioistamme päätetään. Yleisöllä on mahdollisuus seurata kaikkia eduskunnan täysistuntoja yleisölehteriltä, jonka ovi sijaitsee Eduskuntatalon pääportaikon oikealla puolella. J.S Sirénin suunnittelema eduskuntatalo valmistui vuonna 1931 ja se edustaa 1920-luvun klassismia. Eduskuntatalon sisustus noudattaa talon sisäistä hierarkiaa: mitä tärkeämpi toiminto, sen juhlavampi ulkoasu. Eduskuntatalon portailta näet edessäsi kehittyvän Töölönlahden alueen kulttuuritaloineen.

Eduskunnan lisäosan, Pikkuparlamentin, puistossa kannattaa käydä kesäisin nauttimassa auringosta, helsinkiläisten seurasta ja kylmistä juomista.

Tutustu Eduskuntataloon täältä

puhelin
Soita +358 300 870 000 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Eteläinen Rautatiekatu 4 00100, Helsinki
location
Eteläinen Rautatiekatu 4
00100, Helsinki
directions
parking