Menu

Historia

VAAKUNASSA OLET HISTORIAN JA SUOMALAISUUDEN YTIMESSÄ

Hotellimme sijaitsee Possentiellä, joka on saanut nimensä Viipurin pamauksesta tunnetulta sotapäälliköltä Knut Posselta. Hän oli 1400-luvulla isäntänä keskiaikaisessa linnassa, joka on vain kävelymatkan päässä vastarannalla.

Hotellimme on keskellä Suomen ensimmäistä kansallista kaupunkipuistoa, jonka viihtyisä rantareitti tarjoaa Sinulle upeita mahdollisuuksia niin ulkoiluun kun tutkimusmatkailuun.

Aivan nurkilta löytyy myös ainutlaatuinen kulttuurin keskittymä Verkatehdas teattereineen, taidemuseoineen ja konserttisaleineen.

Hämeenlinnan kaupunki syntyi jo vuonna 1639 ja 1777 Ruotsin kuningas Kustaa III siirrätti sen linnan kupeesta nykyiselle paikalleen. Historian siivet havisevat keskustan mukulakivisen torin ympäristössä, josta löytyvät niin säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäkoti kuin vanhan maaherran virkatalo, jossa Venäjän keisari Aleksanteri II allekirjoitti asetuksen Suomen kielen virallisesta asemasta vuonna 1863.

Kaupunki ei ole kuitenkaan takertunut vain kunniakkaaseen menneisyyteensä, vaan on tänäkin päivänä kehityksen kärjessä monella alueella. Niin mekin Original Sokos Hotel Vaakunassa olemme uudistaneet kaikki huoneemme ja asettaneet palvelullemme entistä kovemmat tavoitteet.

Haluamme yhdistää parhaat puolet perinteestä ja nykyisyydestä, olla originellisti originaaleja ja tarjota Sinulle sekä lämpimän että rikastuttavan kokemuksen vierailustasi täällä Vanajaveden rannalla.

puhelin
Soita 020 1234 654 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Possentie 7 13200, Hämeenlinna
location
Possentie 7
13200, Hämeenlinna
directions
parking