Menu

Nähtävyydet ja tekemistä Hämeenlinnassa

Original Sokos Hotel Vaakunan vastaanoton henkilökunta suosittelee:

LIIKUNTAA:

Varikonniemen rantareitti, joka on 5,7 km mittainen. Näet hienoja maisemia kun Hämeen Linna kohoaa ylväänä edessäsi, rautatiesillan ylitys ja jos juna tulee samaan aikaan (WAU), koet elämyksen. Tykistömuseon kohdalla taas näet hienoja tykkejä. Tämä reitti on suosittu ja lähtee hotellin edestä.

KULTUURIA ja NÄHTÄVYYKSIÄ:

Hämeen linna on yksi Suomen keskiaikaisista valtakunnanlinnoista. Nykyisin museona oleva linna sijaitsee Hämeenlinnan kaupungissa Vanajaveden rannalla, noin 12 metriä nykyisen vedenpinnan yläpuolella. Linnan tarkka rakentamisajankohta on epäselvä, mutta se rakennettiin kuitenkin 1200-luvun lopulla.

Sibeliuksen syntymäkoti on Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva kotimuseo, joka on perustettu vuonna 1965. Hallinnollisesti museo kuuluu Hämeenlinnan kaupunginmuseon alaisuuteen. Osoitteessa Hallituskatu 11 sijaitsevan puurakennuksen rakennutti Henrik Hernstedt vuonna 1834. Säveltäjämestari Jean Sibelius syntyi talossa vuonna 1865 ja asui siellä lapsuusvuotensa.

Aulangon alue nähtävyyksineen on Hämeenlinnan helmi, joka tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja mahdollisuuksia aktiiviseen vapaa-ajan viettoon. Ei ihme, että Aulanko on ollut suosittu matkailukohde jo yli sadan vuoden ajan ja houkuttelee alueelle vuosittain yli 400 000 kävijää.

Hämeenlinna on museoiden kaupunki, jossa voit kokea elämyksiä historian, taiteen ja designin maailmassa. Suositulla museokortilla pääsee kaupungissa kuuteen museokohteeseen, ja tarjolla on lisäksi joukko pienempiä erikois- ja kotiseutumuseoita

Merkittävimmät vierailukohteet keskustassa ovat Hämeenlinnan Taidemuseo sekä kaupunginmuseon päänäyttelytila Museo Skogster, jonka yläkerrasta löydät Pohjoismaiden vanhimman Säästöpankkimuseon näyttelyn.

Museo Skogsterissa historiaa käsitellään tunteella. Pysyvä näyttely Ooh, Hämeenlinna! vääntää kaupungin tarinan hauskoiksi skuupeiksi ja vuosittain vaihtuvat näyttelyt puhuttelevat ja herättävät ajatuksia. Lisäksi keskustassa voi tutustua 1800-luvun lopun kaupunkiasumiseen Palanderin talossa sekä vierailla säveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäkodissa

Hämeenlinnan Taidemuseo on monipuolinen koko perheen taidekohde Hämeenlinnan keskustan läheisyydessä. Museo toimii Verkatehtaan alueella kahdessa rakennuksessa, joissa molemmissa esitellään vaihtuvia näyttelyitä kuvataiteen eri virtauksista. 

Keskustan ulkopuolella museofanin vierailulistalle kuuluvat ainakin Linnanniemen museokohteet Hämeen linna, Museo Militaria sekä Vankila, Suomen suurin vankilamuseo. Alle puolen tunnin ajomatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta Iittalan lasimäeltä löytyy Iittalan lasitehtaan historiaa esittelevä Designmuseo Iittala.

LIIKUNTAA, SEIKKAILUA, UINTIA, MOOTTORIURHEILUA, JÄÄKIEKKOA:

Ahveniston kaupunginosa on vuosien saatossa kehittynyt monipuolista vapaa-ajantoimintaa ja liikuntamahdollisuuksia tarjoavaksi ulkoilualueeksi. Nykyään alueella sijaitsevat muun muassa useita pururatoja ja lenkkipolkuja sekä talvisin hiihtoladut, ampumarata, uimaranta ja maauimala, sekä kaupungin ylläpitämä avanto ja sauna. Ahveniston, eli Apparan, maauimalassa uitiin vuoden 1952 olympialaisten Hämeenlinnassa kisatun nykyaikaisen viisiottelun uintiosuus. Lisäksi viisiottelun maastojuoksu ja miekkailu järjestettiin Ahveniston alueella. Osa perinteisesti Ahveniston alueella sijaitseviksi mielletyistä toiminnoista sijaitsee nykyisessä Pullerinmäen kaupunginosassa: esimerkiksi Ahveniston moottorirataRinkelinmäen jäähalli, hyppykäytöstä poistettu hyppyrimäki

 

Sydämellisesti Tervetuloa Hämeenlinnaan!

 

puhelin
Soita 020 1234 654 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Possentie 7 13200, Hämeenlinna
location
Possentie 7
13200, Hämeenlinna
directions
parking