Ajankohtaista

Ajankohtaista

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone

Break Sokos Hotel Flamingo laajenee

12.10.2016

Varma rakennuttaa ja vuokraa pitkällä sopimuksella Sokotel Oy:lle hotellilaajennuksen Viihdekeskus Flamingon yhteyteen Vantaan Aviapolikseen. Laajennukseen tulee noin 230 hotellihuonetta.

– Viihdekeskus Flamingo ja keskuksessa sijaitseva Break Sokos Hotel Flamingo ovat osoittautuneet meille hyviksi sijoituksiksi. Lentoaseman volyymi kasvaa etenkin aasialaisten matkailijoiden osalta. Hotellin laajennus vastaa alueen kehitystarpeisiin ja vahvistaa Flamingon asemaa entisestään viihtymisen keskuksena. Uskomme Flamingoon, kertoo Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula.

Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2017, ja Flamingo Wing -nimellä kulkeva rakennushanke valmistuu vuoden 2018 lopulla. Siiven muotoinen, punaisen chilipippurin värinen rakennus on pinta-alaltaan noin 9 700 kerrosneliömetriä.

Kehittyvä Aviapoliksen alue saa lisää kaivattua majoitustilaa

Hotellilaajennuksen myötä Flamingon yhteyteen saadaan yli 230 hotellihuonetta lisää.

Arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin suunnittelema hotellilaajennus liitetään Flamingoon yhdyskäytävällä, minkä myötä Break Sokos Hotel Flamingosta rakentuu Suomen suurin, noin 540 huoneen hotelli.

– Menestyäkseen nykykilpailussa hotellilla on oltava muutakin tarjottavaa kuin hyvä huone. Break-hotelliemme filosofiana on auttaa ihmisiä virkistymään arjen rasituksista tarjoamalla monipuolisia aktiviteetteja ja elämäniloisia palveluja olipa kyse työ-, kokous- tai vapaa-ajan matkustuksesta. Laajentumisensa myötä Flamingo kykenee yhä paremmin vastaamaan tähän jatkuvasti kasvavaan kysyntään, S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjujohtaja Harri Ojanperä kertoo.

Hotellin liiketoimintaa harjoittavalle Sokotelille Flamingon laajentaminen on luonteva osa yrityksen kasvustrategiaa.

– Asiakkaiden arvostama Break Sokos Hotel Flamingo toimii yhdessä Original Sokos Hotel Vantaan kanssa Sokotelin pääkaupunkiseudun hotelliliiketoiminnan tärkeänä kivijalkana. Olemme iloisia, että voimme olla mukana Aviapoliksen alueen kehityksessä, sillä uskomme vahvasti sen tulevaisuudennäkymiin, Sokotelin toimitusjohtaja Tapio Satta kertoo.

Hotellilaajennuksen yhteydessä myös olemassa olevaan kiinteistöön tehdään kehitystoimenpiteitä: mm. hotellin aamiaisravintolaa ja keittiötä suurennetaan, ja tiloihin rakennetaan lisää hissejä. Laajennetuissa ravintola- ja kokoustiloissa voidaan tulevaisuudessa järjestää myös aiempaa suurempia asiakastilaisuuksia.

Kauppakäytävällä Jumbon kauppakeskukseen kytkeytyvä Flamingo on Suomen suurin viihteen ja vapaa-ajan keskus Aviapoliksen alueella lähellä kansainvälistä Helsinki–Vantaan lentokenttää.

Lisätietoja:

Kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula, Varma, puh. 040 522 6927, aarne.markkula@varma.fi

Viestintäpäällikkö Leena Rantasalo, Varma, puh. 050 300 7980, leena.rantasalo@varma.fi

Ketjujohtaja Harri Ojanperä, SOK, puh. 010 76 82801, harri.ojanpera@sok.fi

Toimitusjohtaja Tapio Satta, Sokotel, puh. 0500 438 544, tapio.satta@sok.fi
 

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen vakavaraisin työeläkeyhtiö ja suurin yksityinen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 860 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2015 Varman maksutulo oli 4,6 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,2 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli kesäkuun 2016 lopussa 41,2 miljardia euroa. 

Sokotel Oy on SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, joka operoi Suomessa neljäätoista Sokos Hotellia ja seitsemää Radisson Blu Hotellia. Sokotelin toiminta keskittyy pääkaupunkiseudulle. Tämän lisäksi Sokotel operoi hotelliyksiköitä Tampereella, Vaasassa ja Oulussa.

Lue lisää

Paljon matkustava majoittuu tuttuun hotelliin kuin toiseen kotiin

12.10.2016

Työelämän muutos näkyy myös liikematkailussa. Skype-palaverit ovat korvanneet samassa tilassa kokoustamista, ja asiakastapaamisten jälkeen liikematkaaja jatkaa ennemminkin työpäivää hotellihuoneessa kuin iltaa ravintolassa. Digitalisoituminen ei kuitenkaan ole poistanut henkilökohtaisen kohtaamisen tai verkostoitumisen tarvetta.  

"Aiemmin istuttiin kollegoiden kanssa iltaa yhdessä, nyt tehdään töitä. Lystinpito on jäänyt vähemmälle", kuvailee aluepäällikkö Jouni Ronkainen Wihuri Oy:stä. Ronkainen on asunut työmatkoillaan jo kolmisenkymmentä vuotta Sokos Hotelleissa ja käyttänyt S-Cardia kortin koko kaksikymmenvuotisen historian ajan.  

Tien päällä työskentelevien työpäivät ovat pidentyneet työvälineiden kehittymisen myötä. Päivän tapaamisten jälkeen hotellihuoneessa naputellaan muistiot ja sähköpostit valmiiksi seuraavaa päivää varten. Monen matkatyöläisen päivän kevennys on kuntoilu tai ulkoilu, "aivojen tuulettaminen" työrupeaman päälle. Hyvä kuntosali onkin monelle nykyään hyvän hotellin kriteeri.  

Vaikka illanistujaiset ovat jääneet, tarve kohdata uusia ihmisiä ei ole vähentynyt. Nyt liikematkailijat kohtaavat toisiaan läppärien kanssa hotellien aulatiloissa.

Original Sokos Hotelleissa muutetaan parhaillaan aulatiloja cowork-tiloiksi, joilla vastataan niin liikematkaajien kuin paikkakunnan etätyöntekijöiden muuttuneisiin tarpeisiin. Sokos Hotellien ensimmäinen cowork-aula avattiin Hämeenlinnan Original Sokos Hotel Vaakunaan syyskuun alussa ja suosio on yllättänyt hotellin väen. 

"Emme ole vielä edes aloittaneet markkinointia, ja jo nyt tila on ollut jatkuvasti kovassa käytössä", kertoo hotellipäällikkö Marika Haavisto Hämeenlinnan Original Sokos Hotel Vaakunasta. "Liikematkaajien lisäksi pienet paikalliset sekä start-up -yritykset käyttävät aulaa palavereihin, ja tiedän, että meidän cowork-tilassamme on järjestetty jo työhaastatteluitakin", Haavisto sanoo.  

Yhtä lailla hämeenlinnalaishotellissa on jo ehditty huomata, että tyypillinen liikematkailijan tapa on saapua työpäivän jälkeen hotelliin, käväistä hetken aikaa omassa huoneessa, ruokailla, mutta sen jälkeen yhä useampi ottaa paikan yhteiskäyttöpöydiltä läppäreineen. 

Sosiaalisia kohtaamisia koetaan myös hotellin henkilökunnan kanssa. Paljon matkustavat työmatkalaiset painottavatkin tuttuuden tunnetta, ystävällistä henkilökuntaa ja kotoisuutta valitessaan hotellia. Osaava mutta tunnistava vastaanotto on usein hyvän asiakaskokemuksen kulmakivi. 

"On helppoa, kun ei tarvitse kertoa enää kaikkea – ei minun, eikä henkilökunnan", toteaa s-cardilainen Jouni Ronkainen. Hotelliin halutaan tulla kuin toiseen kotiin.

Sokos Hotellien työmatkustuksen kanta-asiakasohjelma S-Card täyttää tänä vuonna 20 vuotta. "Juhlavuotta vietetään pitkälti työn merkeissä. Nyt on käännetty jo katseet tulevaan, jotta S-Cardin palvelut saadaan vastaamaan kanta-asiakkaidemme tarpeita myös seuraavat 20 vuotta", toteaa asiakkuuspäällikkö Riitta Pulkka SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Lisätietoja:

Riitta Pulkka, asiakkuuspäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, riitta.pulkka@sok.fi, puh. 010 768 2734

Marika Haavisto, hotellipäällikkö, Original Sokos Hotel Vaakuna, Hämeenlinna, marika.haavisto@sok.fi, puh. 050 388 3393

Lue lisää

Sokos Hotels ja Haaga-Helian opiskelijat kehittävät tulevaisuuden aamiaista

7.10.2016

Sokos Hotels ja Haaga-Helia kehittävät yhdessä Sokos Hotellien tulevaisuuden aamiaista. Yhteistyön tuloksena syntyy aamiainen, joka vastaa entistä paremmin asiakkaiden muuttuviin toiveisiin ja tarpeisiin. Haaga-Helian ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijat kehittävät Sokos Hotellien aamiaista osana Service Design -kurssiaan.

Sokos Hotelleissa vierailee monenlaisia aamiaisasiakkaita. "Työmatkailijoilla, perheillä ja toisaalta bilettäjillä tai pariskunnilla on erilaisia toiveita hotelliaamiaiselle. Myös hotellin ulkopuolelta tulevat brunssivieraat tai aamiaispalaverin pitäjät hakevat omanlaisiaan elämyksiä. Haluamme nähdä pitkälle tulevaisuuteen, mutta olla myös kiinni nykypäivän muuttuvissa tarpeissa. Siksi yhdistämme kehityksessä oppilaitosyhteistyön ja asiakkaiden kokemukset", Sokos Hotellien konseptipäällikkö Janina Nurmela kertoo.

Työ alkaa kyselyllä, johon haetaan nyt asiakkaita kertomaan toiveitaan unelmien aamiaisesta. Kyselyn tuloksia jatkojalostetaan työpajassa, johon kyselyyn vastanneista kutsutaan noin 10 henkilöä.

Uusia aamiaisvaihtoehtoja testataan noin kuudessa hotellissamme helmi-toukokuussa 2017. Tänä aikana kerääntyneiden kokemuksien pohjalta tehdään päätökset, mitkä mallinnuksista jatkavat tulevaisuudessa Sokos Hotelleissa. "Haluamme hyödyntää asiakkaitamme mahdollisimman laajasti kehityksen eri vaiheissa, jotta tekemämme kehitystyö todella palvelee asiakkaitamme mahdollisimman hyvin." Nurmela kertoo.

 

Haluatko mukaan kehittämään?

Millainen on unelmiesi aamiainen? Miltä aamiainen maistuu tai tuntuu? Miten unelmiesi aamu lähtee käyntiin, mitä muuta aamuusi kuuluu? Millaista tunnelmaa kaipaat työmatkasi aamiaishetkeen? Miten haluat hemmotella rakkaintasi aamulla? Miten aamiainen lasten kanssa hotellissa olisi rentouttava myös sinulle?

Lisäksi haemme osallistujia Tulevaisuuden aamiainen -työpajaan. Työpajaan kutsumme hakijoista yhteensä 10 osallistujaa. Työpajan rennossa tunnelmassa pääset antamaan palautetta ja vaikuttamaan tulevaisuuden valintoihin. Työpajaan ilmoittaudutaan saman kyselylomakkeen kautta.

 

Työpaja järjestetään seuraavasti:

  • Tiistaina 25.10. klo 16–19 Original Sokos Hotel Pasila, Helsinki

Ilmoittautumiset vahvistetaan viikkoa ennen työpajoja sähköpostitse, minkä jälkeen ilmoittautuminen on sitova. Sokos Hotels tarjoaa kaikille osallistujille kiitokseksi työpajaan osallistumisesta hotellilahjakortin.

 

Heräsikö kiinnostuksesi? Käy täyttämässä kyselylomake täällä: https://aitiopaikka.s-kanava.fi/sokoshotels?restartApplication&brand=sokoshotels&survey=881F3ABD9B25F2E68DFD54750270319D

Lisätietoja Tulevaisuuden aamiaisesta: Janina Nurmela, konseptipäällikkö, Sokos Hotels, janina.nurmela@sok.fi

Lue lisää

Tikkurilan tapahtumahotelli täyttää vuosia

23.9.2016

Original Sokos Hotel Vantaa avautui Tikkurilan rautatieaseman vierelle 25 vuotta sitten korkeatasoisena liikemieshotellina. Neljä vuotta myöhemmin hotelli siirtyi Sokos Hotels -ketjuun ja legendaarinen tapahtumatalo sai alkunsa. Tulisuudelman lavalle ovat nousseet 25 vuoden aikana sadat pop- ja iskelmätaivaan tähdet ja hotellista on kehittynyt suosittu kokouskeskus. Juhlavuonna tiloja on uusittu entistä monipuolisempien tapahtumien mahdollistamiseksi.  

– Hotelli- ja tapahtuma-alalla kilpailu kiristyy ja meidän on oltava koko ajan hereillä vastataksemme asiakkaiden tarpeisiin, sanoo Original Sokos Hotel Vantaan hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo.

– Sokos Hotel Vantaan kilpailuetu on aina ollut monipuolinen ravintolamaailma sekä hyvä sijainti keskeisellä paikalla Tikkurilassa. Koko Vantaa kehittyy nopeasti ja se on meille iso mahdollisuus. Kehäradan myötä olemme nykyään juhlatalon ja kokoushotellin lisäksi myös lentokenttähotelli sekä entistä saavutettavampi minilomakohde, Uusitalo toteaa.

Tulisuudelmassa juhlitaan huippuartistien voimalla

Paikkakuntalaisille ja lähialueen juhlijoille tutuin on hotellin Tulisuudelma-ravintola sekä suosittu karaokepub Hertas, mutta myös talon ruokaravintola Amarillo sekä kokous- ja saunapalvelut ovat paikallisten ahkerassa käytössä. Talon erikoisuus on bilepaketti, johon kuuluu konserttilipun lisäksi yöpyminen ja hotelliaamiainen.

Ravintola Tulisuudelmassa syksy jatkuu vilkkaana ja esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Happoradio, Antti Tuisku, Sanni ja Jari Sillanpää. Uudistuneen valo- ja äänitekniikan myötä huippuartistien keikkailtoihin saadaan uusi, entistä parempi syke. Esiintymislavan vierellä sijaitseva 20 henkilön vip-tila on intiimi tila vaikka yritysten vip-iltoihin tai yksityisille juhlaseurueille.

Räätälöityjä asiakastilaisuuksia ja luovaa ideointia

Liveiltojen lisäksi Vantaalla järjestetään vuosittain satoja yksityisjuhlia ja yritystapahtumia. Kesällä tehtyjen teknisten ja sisustuksellisten muutosten jälkeen kullekin asiakkaalle voidaan räätälöidä toiveidenmukainen tila valoineen, väreineen ja äänimaailmoineen.

– Nyt saamme tiloja muunnettua helposti mitä erilaisimpiin yritys- ja perhejuhliin. Aamiaistila vaihtuu tunnelmavaloin ja pöytäliinoin sujuvasti 400 hengen istuvaksi illalliseksi ja yökerhossa voidaan järjestää yksityisiä juhlia.

Kokoustiloihin on rakennettu uusi Visio-niminen luova huone, joka on oiva paikka vapaamuotoisemmille kokoontumisille ja ideointipalavereille.

Tänä syksynä asiakkaat voivat varata myös entistä yksilöllisempää majoitusta. Hotelliin on toteutettu kolme uudenlaista teemahuonetta Polarartistien sekä paikallisten vantaalaisten yritysten Finnavian ja Tikkurila Oyn kanssa. Kukin kumppani on suunnitellut oman teemahuoneensa yhdistäen omat visionsa ja asiakkaiden toiveet.

Original Sokos Hotel Vantaa täyttää tänä syksynä 25 vuotta. Juhlaa vietetään kakkukahvien ja avointen ovien merkeissä 23.9. Hotellissa on 265 huonetta, 14 kokoustilaa, viisi ravintolaa ja mittava saunaosasto.

Lisätietoja:

Kaija-Riitta Uusitalo, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Vantaa, puh. 050 388 3885, kaija-riitta.uusitalo@sok.fi

www.sokoshotels.fi/fi/vantaa/sokos-hotel-vantaa

www.tulisuudelma.fi

Lue lisää