Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sokos Hotelleista ja Suomen Radisson Blu Hotelleista Uimaliiton virallinen majoittaja

10.3.2020
 
Uimaliitto ja S-ryhmän hotellit aloittavat yhteistyön, jonka myötä Sokos Hotelleista ja Suomen Radisson Blu Hotelleista tulee uintiurheilijoiden virallinen majoitusyhteistyökumppani. Sokos Hotels on 49 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Sokos Hotellien kolme eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Original-hotellit tunnetaan sydämellisestä palvelustaan ja keskeisistä sijainneistaan, Break-hotellit tarjoavat rentouttavaa irtiottoa arjesta ja uniikkien Solo-hotellien korkea laatu näkyy niin palvelussa kuin hotellien puitteissakin. Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi, arvostetuimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi monena vuotena peräkkäin, myös tänä vuonna. Ketjun hotelleja on Suomessa, Virossa ja Venäjällä.
 
Kaikilla Sokos Hotelleilla ja Suomen Radisson Blu Hotelleilla on Green Key -ympäristötunnus. Radisson Hotel Group valittiin 9.kerran maailman 100 eettisimmän yrityksen joukkoon.
 
- Meille on tärkeää, että hotellikumppanimme kattaa laajasti koko maan ja palvelee näin seurojamme sekä Uimaliittoa. Sokos Hotellit ja Suomen Radisson Blu Hotellit  ovat aivan oleellinen osa yrityskumppaniverkostoamme ja on hienoa lähteä yhteistyöhön, toiminnanjohtaja Sanna Airaksinen kiteyttää.
 
Seurojen ja joukkueiden vapaa-ajan ryhmämatkustukseen on rakennettu oma jäsenohjelma, Sporttiklubi. Kyseessä on S-ryhmän hotellien, Suomen, Viron ja Venäjän Sokos Hotellien sekä Suomen Radisson Blu Hotellien yhteinen jäsenohjelma, jonka kautta joukkueet voivat saada parhaat edut. Yksittäiseen matkustukseen on käytettävissä Suomen Uimaliiton sopimushinnat majoitus- ja kokouspalveluissa.
 
S-ryhmän hotellien puolella otetaan uintiyhteisö innolla vastaan. - Koemme tärkeänä, että voimme yhteistyökumppanina olla mukana tukemassa toimintaa, joka edistää ihmisten terveyttä, hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta sekä myös turvallisuutta, asiakkuuspäällikkö Nea Vuoti täydentää. Meillä on tällä hetkellä hotelleissamme asiakastyytyväisyys korkeimmalla tasolla koskaan ja huolehdimme erittäin mielellämme uintiyhteisön tarpeista majoitus-, kokous- ja ravintolapalveluiden osalta.  
 
 
Lisätiedot: 
Suomen Uimaliitto
Jari Lamminaho, myynti- ja markkinointipäällikkö, 040 7712 887,  jari.lamminaho@uimaliitto.fi
 
Sokos Hotellit, Radisson Blu Hotellit, Suomi / SOK Matkailu- ja Ravitsemuskaupan ketjuohjaus
Nea Vuoti, asiakkuuspäällikkö, puh. 010 768 0813, nea.vuoti@sok.fi
Minna Eliasson, markkinointipäällikkö, puh. 050 3883 3856, minna.eliasson@sok.fi
 
Lue lisää

Sokos Hotels -ketjun työnantajamielikuva pääkaupunkiseudun paras

Tutkimuksen kärkipaikan jakoivat Sokos Hotels- ja Scandic Hotels -ketjut. Radisson Blu -ketju sijoittui tutkimuksen 6. sijalle ja Sokotel Oy 10. sijalle. Hotellit sijoittuivat tutkimuksessa yleisesti paremmin kuin ravintolat. Sokos Hotels oli tutkimuksen suurin nousija, kun se ponnahti vuoden 2018 viidenneltä tilalta kärkeen. Sokos Hotels -ketjun arvosana oli 7,9 arvosana-asteikolla 4-10.
 
Sokos Hotels nousi kärkeen muun muassa avoimessa kysymyksessä, jossa piti nimetä mieluisin yritys työpaikkana. Perusteluna mainittiin esimerkiksi "olen kuullut ketjussa työskenteleviltä hyvää palautetta". Sokotel Oy:n osalta perusteltiin esimerkiksi "hyvä työnantaja, kaikki hoituu helposti ja voi työskennellä eri pisteissä joustavasti".
 
Työnantajamielikuvan kannalta tutkimuksessa nousi tärkeiksi asioiksi hyvä työskentelyilmapiiri ja johtaminen. Avoimissa vastauksissa merkitystään nostivat muun muassa henkilökunnan tasapuolinen kohtelu sekä työntekijöiden hyvinvointi ja oikeudet. Tuloksissa näkyi se, että eri kulttuuritaustaisten opiskelijoiden osuus vastaajakunnassa on kasvanut.
 
"Olen iloinen, että kaikki S-ryhmän operoimat hotelliketjut kiinnostavat alan opiskelijoita. Meillä pääsee onnellistamaan asiakkaita kansainvälisessä ympäristössä. Paikkoja on auki tälläkin hetkellä", kertoo SOK Liiketoiminnan henkilöstöjohtaja Jennie Stenbom
 
Tutkimus toteutettiin Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa, Stadin ammattiopiston Roihuvuoren yksikössä ja Perho Liiketalousopistossa tammi-helmikuussa 2020. Vastaajia oli 157 ja tyypillinen vastaaja oli 1.-2. vuosikurssilla opiskeleva, alle kolme vuotta alalla työskennellyt opiskelija. Tutkimus on tehty myös vuosina 2016 ja 2018. 
 
Lue lisää

Original Sokos Hotel Viru avaa erillisen Superior-hotellisiiven

Vuonna 2014 avautuneen Solo Sokos Hotel Estorian jokainen huone sisustettiin esittelemään yhtä virolaista tarinaa olympiaurheilijoista orkideankasvatukseen. Omaa tarinaansa kertovat aulatiloihin sijoitellut, palkittujen virolaisten designerien suunnittelemat huonekalut ja sisustusesineet. Estorian kiinnostavat tarinat ja nokkela muotoilu jäävät elämään keväällä 2020 avautuvissa hotelli Virun Superior-huoneissa tarjoten vieraille aitiopaikan virolaiseen elämään ja kulttuuriin. Myös muut Estorian asiakkaiden parhaiksi kokemat asiat eli laadukas yöuni ja rauhallinen tunnelma ovat jatkossa osa Superior-hotellisiivessä majoittuvien vieraiden asiakaskokemusta.

"Teemme Virusta nyt entistä kiinnostavampaa ja monipuolisempaa matkakohdetta. Viime vuonna avasimme upean kattobaarin 23. kerrokseen, suositun KGB-museon yhteyteen. Myös kokous- ja ravintolatilojamme on uusittu vuosien varrella mittavasti. Tänä keväänä lisäämme huonekapasiteettiimme 93 uuden Superior-huoneen lisäksi runsaasti perhehuoneita. Hotellin sisääntuloaulasta luodaan entistä kutsuvampi, asiakkaita sujuvasti palveleva kohtaamispaikka ja aamiaistamme parannellaan esillepanosta ruokatuotteeseen. Jatkossa Viru tarjoaa entistä monipuolisemmat majoitusvaihtoehdot ja selkeämmän hotellivierailun kaikille", lupaa Original Sokos Hotel Virun hotellinjohtaja Klaus Ek.

"Tietysti vuonna 2014 avatun Solo Sokos Hotel Estorian sulkemiseen liittyy myös taloudellisia tavoitteita. Operointi kahdella brändillä ei enää vastaa Tallinnan Sokos Hotellien  tulevaisuuden näkymiin", Ek toteaa.

Hotelli Viru on ollut vuosikymmenten ajan elämää sykkivä kaupunkihotelli, jossa historia ja nykypäivä kohtaavat hyvällä tavalla. Jatkossa Tallinnan sydämessä sijaitseva iso elämys- ja tapahtumakeskus tarjoaa paitsi parhaat paikallisvinkit myös entistä laajemman huonevalikoiman näköalahuoneista sviitteihin ja perhehuoneista Superior-huoneisiin. Original Sokos Hotel Virussa on 516 hotellihuoneen lisäksi useita ravintoloita, viihde- ja virkistyspalveluita, kokous- ja bankettikeskus, iso ostoskeskus, näköalabaari sekä KGB-museo – kaikki saman katon alla. Hotelli Virun liiketoimintoja operoi SOK-konsernin tytäryhtiö AS Sokotel ja se on osa Original by Sokos Hotels -ketjua.

Lisätietoja:

Klaus Ek, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Viru, puh. +372 5680 9377, Klaus.Ek@sok.fi

Aire Malvik, markkinointispesialisti, Original Sokos Hotel Viru, aire.malvik@sok.fi

Lue lisää

Kuluttajat valitsivat - Sokos Hotels on jälleen Suomen luotetuin hotelliketju

Sokos Hotels on valittu Reader's Digestin Luotetuin Merkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi hotelliketjuksi sen saatua lähes puolet (47 %) kategorian maininnoista. Voitto oli Sokos Hotels -ketjulle jo yhdeksäs kerta. 
 
Erityisen suurta luottamus Sokos Hotelleihin on yli 50-vuotiaiden vastaajien joukossa. Heistä 54 prosenttia nimesi ketjun eniten luottamakseen. 
 
"Olemme ylpeitä tästä suomalaisten kuluttajien meille osoittamasta luottamuksesta", iloitsee Sokos Hotellien markkinointijohtaja Outi Vitie. "Sokos Hotels on ollut osa suomalaista hotellielämää jo 45 vuoden ajan. Työllistämme paitsi 1300 omaa työntekijää, tarjoamme merkittävän määrän työtä paikallisille toimijoille eri Sokos Hotels -paikkakunnilla. Ravintoloissa kotimaisen ruoan osuutta kasvatetaan koko ajan ja materiaalihankinnoissa suosimme kotimaisia toimittajia. Uskon, että kotimaisuus on suomalaiselle kuluttajalle myös laadun ja luottamuksen merkki."
 
Tutkimukseen vastanneet ovat ensin nimenneet omasta mielestään eniten luottamansa merkin kysytyssä tuotekategoriassa, jonka jälkeen he arvioivat viiden eri ominaisuuden sopimista tähän tuotemerkkiin asteikolla 1-5. Arvioitavat ominaisuudet olivat: laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva, kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen ja eettisesti vastuullinen. Lisäksi kysyttiin onko vastaaja valitsemansa merkin asiakas/onko käyttänyt viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana ja voisiko suositella sitä muille.
 
Sokos Hotelleihin luottavista vastaajista 81 prosenttia valitsisi sen vähintään melko todennäköisesti, mikäli olisi nyt valitsemassa hotellia. Tämä oli kategorian korkein tulos.
 
 
Lisätietoja:
Outi Vitie, markkinointijohtaja, Sokos Hotels, puh. 050 66 287, outi.vitie@sok.fi
 
 
 
Luotetuin merkki -tutkimus
Valitut Palat teetti vuosittaisen tutkimuksen nyt 20. kerran. Yhteistyökumppanina oli brittiläinen Wyman Dillon -tutkimustoimisto. Tutkimus toteutettiin nettikyselynä ja vastaajia oli 2 124. Otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+ vuotta) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.
 
Tutkimuksessa selvitettiin avoimilla kysymyksillä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit kaikkiaan 45 eri tuoteryhmässä. 
 
Lisätietoja tutkimuksesta ja sen tuloksista antaa tutkimuspäällikkö Tiina Suomela, 
 
Lue lisää

Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakunassa aloitetaan mittavat uudistukset

Kymen Seudun Osuuskauppa käynnistää Original Sokos Hotel Vaakunassa mittavat uudistukset vuoden 2019 aikana. Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa ja valmista on keväällä 2021.

Kouvolalaisia sekä turisteja 1980-luvun loppupuolelta palvellut Original Sokos Hotel Vaakuna, on tunnettu maamerkki Kouvolan keskustassa – tämä pinkin värin omaava rakennus vastaanottaa kaupunkiin saapuvat pirteällä ulkoasullaan.

Sokos Hotel Vaakunan peruskivi muurattiin 3.10.1986 ja avajaisia vietettiin lokakuussa 1987. Hotellin pääurakoitsijana toimi paikallinen rakennusliike Juhani Pousi Oy. Hotellin suunnittelussa huomioitiin niin liikematkustajat kuin perhematkailijatkin ja hotellihuoneita rakennettiin 114 kappaletta. Suunnittelussa yhdistyi perinteinen puistohotellin viehättävyys moderniin hotelli- ja ympäristösuunnitteluun, joka oli ajanmukaisesti trendikästä. Hotellimajoituksen lisäksi kiinteistöön rakennettiin uudentyyppisiä ravintola- ja kabinettitiloja, jotka palvelivat alueen asukkaita sekä yrityksiä. Pinkin värinsä hotelli on saanut nuoren rohkean arkkitehdin ehdottamana, joka halusi piristää kaupungin harmaata yleissävyä – pitkäjänteinen työ kannatti ja ehdotus lopulta hyväksyttiin. Vaakunan historiaan on kuulunut hotelliliiketoiminnan lisäksi myös vilkasta yöelämää, kun kaupungin suosituin viihderavintola Marilyn toimi Vaakunassa 2010 vuoden lopulle saakka. 1990-luvun alussa hotelliin rakennettiin lisäsiipi, joka toi lisää majoituskapasiteettia 58 hotellihuoneen verran, kokonaishuonemäärän kasvaessa 172 huoneeseen.

"Maakunnallisena toimijana haluamme olla mukana kehittämässä Kymenlaakson matkailua sekä tuoda omalla panostuksellamme niin paikallisille kuin Kouvolassa vieraileville uuden viihtyisän kohtaamispaikan." kertoo KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Uudistushankkeen ensimmäisessä vaiheessa remontti käsittää taloteknisten töiden lisäksi 55 hotellihuonetta, hotellin vastaanoton sekä Frans & Rose -ravintolan. Katutasossa sijaitsevat ravintolat tulevat yhdistymään yhdeksi kokonaisuudeksi ja niistä on esteetön näkymä hotellin aulatiloihin. Uudistuksen ajan ravintola on suljettu ja hotellin majoittujille järjestetään aamiainen hotellin muissa tiloissa. Hotelli palvelee läpi uudistushankkeen, vaikkakin paikoin rajoitetulla kapasiteetilla.

Hotellihuoneiden uudistuksessa on käytetty alueellista inspiraatiota ja teemat kunnioittavat Pohjoista- Kymenlaaksoa monipuolisesti. Teemoiksi valikoituivat: Pentik, Repovesi sekä Tykkimäki.

"Teemahuoneilla on haluttu vastata matkailun trendeihin ja asiakkaiden toiveisiin, niin työmatkustus- kuin vapaa-ajallakin. Majoitukselta toivotaan tänä päivänä yksilöllisyyttä, persoonallisuutta ja erilaisia tunnelmia. Suunnittelussa on pidetty tärkeänä lähtökohtana asiakkaan huomioimista sekä elämyksen tarjoamista kouvolalaisella vivahteella. Näiden kolmen maakunnallisen teeman kautta saamme välitettyä upean maakuntamme mielenkiintoisia tarinoita myös asiakkaillemme. "kertoo KSO:n toimialajohtaja Mikko Virtanen.

Rakennuksen herkkä vaaleanpunainen olemus on jatkossakin näkyvä osa Kouvolaa. Rakennuksen julkisivua terävöitetään hieman ja sisäänkäynti uudistetaan.

Hankkeen kokonaisarvo on 10 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: KSO:n matkailu ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Virtanen, p. 010 7625 401

Original Sokos Hotel Vaakuna:

  • Rakennettu 1987, laajennettu 1992
  • Hotellihuoneita yhteensä 172, uudistusten jälkeen 170
  • Asiakaskäytössä 4 kerrosta + huoltokerros
  • 7 kokoustilaa
  • 3 saunatilaa
  • Kuntoiluhuone
  • Henkilökuntaa noin 40

 

Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone