Menu

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Hotelli Kimmelin uudistus on pian valmis

Original Sokos Hotel Kimmelin uudistustyöt ovat edenneet vauhdikkaasti. Ensimmäiset uudet, nykykarjalaista luksusta henkivät standard-tason 130 huonetta valmistuvat 30.7.2021.

Näköalasviittejä ja Superior-huoneita
Syyskuussa valmistuvat hotellin uudet superior-huoneet ja sviitit, jotka tarjoilevat arjen luksusta vahvoine väreineen ja luonnonläheisine materiaaleineen.

Bistro Heili on rento kohtaamispaikka
Fransmannin paikalle syyskuussa avautuva Bistro Heili tarjoilee hyvää ruokaa mestarillisella otteella. Valoisaan ravintolaan on kiva tulla niin drinkeille kuin syömään. Menu tarjoilee herkullista ja samalla helppoa bistroruokaa, ja saatavilla on myös kausittain vaihtuva, paikallisista mauista koottu menu.

Itä-Suomen ykköstapahtumatalo
Uusia kokous- ja tapahtumatiloja Kimmeliin tulee yhteensä 13. Pienimmät ovat bistroravintolan vierelle rakennettavia, sympaattisia lasikuutioita. Entiseen hotellin sviittiin on rakennettu rennompi luova kokoustila saunoineen.

Talon varsinaisesta kokoussiivestä löytyy kahdeksan kokoustilaa, jotka voidaan yhdistää eri tavoin useaksi pienemmäksi tai yhdeksi 600 henkilön tilaksi. Pääjuhlapaikkana toimii tyylikäs Sirkkala-Sali jokinäkymin. Kaikki tilat yhdistämällä Kimmelissä juhlii jopa 1000 henkilöä kerrallaan.

Tapahtumaa voi jatkaa aamun tunneille asti yökerho Las Palmasin letkeissä tunnelmissa.

"Uusi Kimmel on upea ja tyylikäs pohjoiskarjalainen tapahtumatalo monipuolisine palveluineen. Kutsumme lämpimästi kaikki joensuulaiset ja lähiseutujen asukkaat meille syömään, kokoustamaan ja Staycation-viikonloppuja viettämään", kehottaa hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo.

 

Uudet huoneet ovat varattavissa! Tee varaus nyt ja tule ensimmäisten joukossa tutustumaan uudistuneeseen Kimmeliin » 

Lue lisää

Sokos Hotellit palkitsivat viime vuoden parhaitaan

10.6.2021

Sokos Hotels -ketju palkitsi viime vuoden parhaat hotellit, niissä työskentelevät onnellistajat ja heidän työnsä mahdollistajat 8.6.2021. Palkitsemisten punaisena lankana on Sokos Hotellien onnellistamisen missio, jossa asiakas on kaiken keskiössä. 

Onnellistamisen tavoitteena on saada ihmiset hurmaantumaan ja rakastumaan hotelleihin sekä lähtemään niistä onnellisempina ja paremmalla mielellä kuin he olivat saapuessaan. 

Onnellistamisteot ovat oivaltavia, ehkä poikkeuksellisiakin tekemisiä, joita asiakaspalvelijat ovat tehneet asiakkaan hyväksi. Onnellistajat ovat valikoituneet hotelleissa kuukausittain valituista ja palkituista onnellistamisteoista. Tällä kertaa erottuivat varsinkin lapsiasiakkaiden hyväksi tehdyt teot.
Viime vuoden onnellistajina palkittiin Seija Pirinen Break Sokos Hotel Tahkolta, Saana Aittolampi Solo Sokos Hotel Paviljongista Jyväskylästä sekä Jari Kuusisto Original Sokos Hotel Royal Vaasasta. Lisäksi tässä sarjassa palkittiin Osuuskauppa Maakunnan myyntipalvelusta Riikka Romppanen ja Sara Arola.

Vuoden parhaana S-Bossina palkittiin Hanna Coker-Appiah Original Sokos Hotel Vaakunasta Mikkelistä. S-Bossiksi valitaan esihenkilö, joka johdattaa omalla esimerkillään ja työllään oman työryhmänsä erinomaisiin tuloksiin niin tuloksellisuuden, asiakaspalvelun kuin laadun saralla. 

Erityisesti koronapandemian aikana myyntityössä on korostunut ratkaisukeskeisyys, jossa hyvin luovallakin tavalla etsitään asiakkaalle parhaiten soveltuva kokonaisuus. Tätä ovat toteuttaneet erityisen hyvin vuoden myyjäksi valittu Niina Turunen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksen SOK Aluemyynti -yksiköstä ja vuoden Revenue Managerina palkittu Sokotel Oy:n Area Revenue Manager Teemu Lankila

"Kun tutkii Sokos Hotellien asiakaspalautteita ja onnellistamistekoja viimeisen vuoden ajalta, on ilo todistaa, että onnellistaminen voi hyvin ja kukoistaa. Se kantaa ja kannattelee koko Sokos Hotels -perhettä yli poikkeusaikojen. Kanssaihmisille hyvän tekeminen näkyy vahvasti myös tänä vuonna palkituissa työyhteisöissä ja päälliköissä. Kuten kaikesta arvokkaasta, niin myös onnellistamisesta on pidettävä huolta. Kiitos upeille kollegoille läpi Suomen ja lähialueiden, kun pidätte onnellistamisen liekkiä yllä. Suuret onnittelut kaikille palkituille! Sekä kaunis kiitos upeille vieraillemme, kun ilahdutatte myös meitä – joka päivä", iloitsee johtaja Jaana Matikainen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta. 

Sokos Hotels -ketjun vuoden 2020 parhaaksi hotelliksi valittiin Original Sokos Hotel Lakeus Seinäjoelta ja parhaaksi kokoushotelliksi Oulun Original Sokos Hotel Arina. Molemmissa hotelleissa korostui erityisen hyvä palvelu, jonka avulla hotellivieras voi keskittyä vain olennaiseen ja nauttia olostaan. 

Onnellistamista voidaan myös mitata ja siinä onnistumisen tärkeimpiä mittareita ovat asiakastyytyväisyys ja asiakkaiden suositteluhalukkuus. Mittari on nimeltään NPS, ja se perustuu viime vuodelta 30 000 asiakkaan antamiin arvioihin. Vuoden 2020 Paras NPS Original-hotellityypissä on Original Sokos Hotel Olympia Gardenilla Pietarissa. Break-hotellityypissä parhaan NPS -tuloksen saavutti Break Sokos Hotel Koli. Solo-hotellityypissä parhaan asiakastyytyväisyyden saavutti Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, joka saavutti samalla koko Sokos Hotels -ketjun parhaan NPS-tuloksen. Eniten asiakastyytyväisyyslukuaan pystyi puolestaan kasvattamaan Iisalmen Original Sokos Hotel Koljonvirta. Viime vuonna nähtiin upeita onnistumisia asiakkaiden onnellistamisessa läpi Suomen ja lähialueiden. 

Lisätietoja: Johtaja Jaana Matikainen, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 010 7680 388, jaana.matikainen(at)sok.fi

Lue lisää

Lomakohde Bomba tarjoaa tasokkaan kylpyläelämyksen upean luonnon ja eläväisen karjalaiskylän syleilyssä

7.6.2021

Bomban matkailualue Nurmeksessa tarjoaa yhdellä kattauksella luksustason kylpyläloman, paikallisen kulttuurin parhaat palat sekä laajan kattauksen luontoaktiviteetteja – hersyvän karjalaiseen tyyliin. Kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba Pielisen rannalla toimii kesälomavieraiden laadukkaana tukikohtana.

Idän mystiikkaa luksustason kylpylässä

Break Sokos Hotel Bomba kylpylöineen sijaitsee upeassa järvimaisemassa. Hotellista avautuu panoraamanäkymä Pieliselle, ja kylpylässä maisemasta voi nauttia myös ulkoporealtaassa rentoutuen. Hotellinjohtaja Sanna Tenhunen vahvistaa, että juuri näkymä tekee suurimman vaikutuksen vierailijoihin. "Näkymä on aivan upea. Luonnon ranta alkaa heti kylpylän ovelta. Asiakkaat voivat käydä Pielisessä uimassa suoraan kylpylän terassilta", Tenhunen kertoo.

Vuonna 2017 toteutetun kylpyläuudistuksen yhteydessä kylpylään luotiin kalevalaista mystiikkaa henkivä sisustus, jonka tunnelma vaihtuu päivän mittaan valaistuksen avulla. Kylpylässä on ison allasosaston ohella kolme erilaista elämyssaunaa; suomalainen sauna, karjalainen sauna ja höyrysauna. Ulkona on iso terassi lepotuoleineen ja kaksi poreallasta. Terassilta pääsee suoraan hiekkarannalle. Pihapiirissä on myös golf- ja frisbeegolfradat.

Hotellin Pielisen suuntaan avautuvat huoneet uudistettiin tänä keväänä luontomaisemaan sopivilla vaaleilla sävyillä. Paikallisten valokuvaajien upeita luontokuvia, kuten Asko Kuittisen ikuistamia joutsenia, voi ihailla niin huoneissa, hotellikäytävillä kuin uusituissa kokoustiloissa. Uniikit, parvelliset huoneet sopivat niin lapsiperheille kuin ystäväporukoille.

Karjalaiskylä herää eloon kesän kynnyksellä

Hotellin vierellä sijaitseva, hirsirakennuksista koostuva karjalaiskylä herää eloon kesällä, kun sen näyttelyt, käsityöläispuodit, ravintolat ja tori avautuvat. Kylän keskipisteenä on Bomban talo, kopio 1800-luvulla Venäjän Karjalassa rakennetusta hirsitalosta ¬– ja yksi Suomen tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Bomban talon ravintolaan katetaan kesäksi karjalaisia herkkuja sisältävä buffet. Pihalle levittäytyy kesätori. Viihdettä tarjoavat erilaiset tapahtumat ja konsertit sekä tunnelmallinen oluttupa. Bomban talon tämän kesän uutuus on kaksiosainen, rajakarjalaisten elämästä ja evakkotiestä kertova valokuvanäyttely, jonka tuottaa Karjalan Liitto.

Alueeseen voi tutustua myös virtuaalikierroksella, joka esittelee opasteiden ja QR-koodien kautta Bomban parhaat palat.

Kansallispuistoja ja kalastusmatkoja

Hotellin yhteistyökumppani Villi Pohjola tarjoaa erilaisia ulkoiluaktiviteetteja niin omatoimimatkailijoille kuin viikko-ohjelman mukaan. Vuokrattavana on esimerkiksi sähköavusteisia fatbikeja, sup-lautoja, soutuveneitä, kanootteja ja polkupyöriä. Viikko-ohjelmasta löytyy valinnanvaraa kotieläintilavierailuista kalastusretkiin.

Hotellin pihasta pääsee patikoimaan 6,5 kilometrin järvenrantareitin Ellunkodalle. Hiidenportin, Tiilikkajärven ja Kolin kansallispuistot sijaitsevat vain noin tunnin ajomatkan päässä Bombalta.

"Kun tulee Bomballe, ei tarvitse lähteä mihinkään kokeakseen lomaa ja löytääkseen elämyksiä. Tämä on lomakohde, jonne voi vain tulla pidemmäksikin aikaa, jättää auto parkkiin ja keskittyä lomasta nauttimiseen. Kaikki löytyy alueelta", Tenhunen summaa.


Lisätietoja: 
Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba / Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, puh. 050 301 0419, Sanna.Tenhunen@sok.fi
Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, puh. 050 440 3385, tiina.kanninen@sok.fi

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava 57-huoneinen kylpylähotelli Pielisen rannalla, Bomban matkailualueella Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja yhdeksän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä.  Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Villi Pohjola järjestää Break Sokos Hotel Bomban asiakkaille upeita elämyspalveluita pohjoiskarjalaiseen luontoon.
www.sokoshotels.fi/fi/nurmes/sokos-hotel-bomba

Bomban talo on karjalainen tapahtumatalo, joka sijaitsee Break Sokos Hotel Bomban pihapiirissä kokonaisen karjalaiskylän ympäröimänä. Talo on rakennettu vuonna 1978 ja se on kopio Jegor Bombinin 1800-luvulla rakennuttamasta hirsitalosta, joka sijaitsi alun perin Venäjän Karjalan puolella, Suojärven kylässä. Bomban talo rakennettiin Karjalan evakoiden kokoontumispaikaksi, mutta valmistuttuaan siitä tuli heti yksi Suomen suosituimmista turistinähtävyyksistä. Taloa operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa yhdessä paikallisten pitäjäseurojen kanssa. Toiminnan painopisteenä on alueen karjalaisen kulttuurin edistäminen yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. 

Lue lisää

Hotellien aamiaisvaihtojen ilmastovaikutuksissa lähes kolminkertaiset erot

12.5.2021

Erilaisten hotelliaamiaisten hiilijalanjäljissä on selvät erot: ilmastolle raskaimman aamiaisen vaikutus voi olla melkein kolme kertaa kevyintä vaihtoehtoa suurempi. Turhin ilmastovaikutus on silti lautaselle kasatulla, mutta syömättä jääneellä aamiaisella.

S-ryhmän majoitus- ja ravitsemistoimiala selvitti alkuvuonna erilaisten aamiaiskokonaisuuksien ilmastovaikutusten eroja Sokos Hotelleissa. Kehityspäällikkö Jukka Kaartisen mukaan selvityksen tekemiseen oli useita syitä.

- Ensinnäkin käytämme tietoa hiilijalanjäljestä oman tuotekehityksemme tukena niin, että voimme pienillä viilauksilla vähentää aamiaistemme ilmastovaikutuksia. Lisäksi pystymme antamaan asiakkaillemme asiantuntijaosaamiseen perustuvaa tietoa erilaisten aamiaisvalintojen vaikutuksista.
- Jo pienetkin muutokset aamiaistottumuksissa voivat tuottaa merkittäviä vaikutuksia. Kun pelkästään Suomen Sokos Hotelleissa yöpyi vuonna 2019 lähes 3,5 miljoonaa vierasta, näkyvät muutosten vaikutukset vuositasolla jo selvästi, Kaartinen painottaa.

Tietoa aamiaisen hiilijalanjäljestä voidaan hyödyntää myös asiakkaille tarjottavana mahdollisuutena kompensoida hotellivierailunsa ilmastovaikutukset. Palvelu on mahdollista ottaa käyttöön, kun kompensointi on lainsäädännön näkökulmasta selkeää toteuttaa.

Selvityksessä mallinnettiin yhdeksän erilaista aamiaiskokonaisuutta ja kerättiin asiantuntijatietoa niiden hiilijalanjäljen arvioimiseksi. Kokonaisuuksien perusvaihtoehdot olivat kevyt kasvispainotteinen aamiainen, kevyt lihaa sisältävä aamiainen ja raskas lihaa sisältävä aamiainen.

- Näiden perusvaihtoehtojen sisälle mallinsimme vielä kolme eritasoista vaihtoehtoa, joista vegaanisen leikkeleen ja smoothien sisältämä osoittautui ilmastolle kevyimmäksi. Munakokkelia, pekonia ja kinkkua sisältävän aamiaisen hiilijalanjälki oli siihen verrattuna lähes kolminkertainen, Kaartinen kertoo.

Myös kevytaamiaisissa suuria päästöeroja

Pääosin kasviksia sisältävien aamiaisten erot paljastuivat myös suuriksi. Voita ja juustoa sisältävän vaihtoehdon hiilijalanjälki oli yli kaksinkertainen kevyimpään verrattuna. Toisaalta ilmastolle kevyin liha-aamiainen jäi vain noin neljänneksen jälkeen kevyimmästä kasvispitoisesta aamiaisesta ja sen jalanjälki oli lähes puolet raskainta vaihtoehtoa kevyempi.

-Selvityksen pohjalta on selvää, että uusimpien terveyssuositusten mukaiset aamiaisvaihtoehdot ovat myös ilmastolle kevyimpiä. Samalla on syytä kuitenkin muistaa, että lautaselle hamstrattu ja syömättä jäävä ruoka on ilmastovaikutuksiltaan kaikkein raskainta, Kaartinen kiteyttää.

S-ryhmän tavoitteena on nostaa vuoteen 2030 mennessä kaupoissaan myytävän ja ravintoloissaan tarjoiltavan kasvispohjaisen ruoan osuus 65 prosenttiin, kun koko S-ryhmässä luku on nyt hieman alle 60 prosenttia. Samalla ryhmä tähtää omasta toiminnastaan syntyvän ruokahävikin puolittamiseen.

Kasvispohjaisen ruoan myynnin lisääminen ja ruokahävikin pienentäminen ovat osaltaan tapoja toteuttaa S-ryhmän viime vuonna hyväksymiä tiukkoja ilmastotavoitteita. Sen lisäksi, että ryhmä aikoo olla jo vuonna 2025 oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen, haluaa se tarjota myös asiakkailleen mahdollisuuden keventää omaa hiilijalanjälkeään.

Lisätiedot:
Jukka Kaartinen, kehityspäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, 010 76 82764
Senja Forsman, vastuullisuuspäällikkö, SOK Vastuullisuus, 010 76 86163

Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-tunnuksella verkkosivuillemme. Kampanjahinta ei vaadi kirjautumista.