Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sokos Hotels jatkaa Suomen arvostetuimpana hotellibrändinä

30.8.2022
 

Suomalaiset arvioivat Sokos Hotels -ketjun jälleen Suomen parhaaksi hotellibrändiksi Kauppalehden ja Taloustutkimuksen Brändien arvostus 2022 -tutkimuksessa.


Sokos Hotels oli hotellibrändien sarjan selvä ykkönen. Mukana tutkimuksessa oli 585 brändiä. Taloustutkimus Oy:n tekemään nettikyselyyn osallistui yhteensä noin 6 000 vastaajaa. 

"Asiakkaidemme antama Suomen arvostetuin hotellibrändi -tunnustus tuntuu tänä vuonna poikkeuksellisen hyvältä ja arvokkaaltaOnhan alallamme takana muutama todella erikoinen ja haasteellinen vuosi", markkinointijohtaja Outi Vitie iloitsee. 

Tällaisina poikkeuksellisina aikoina mitataan asiakaslupausten toteutumista ja arvostetaan hyvää palvelua. Suomalaiset ovat lomailleet ja tutustuneet kotimaanhansa nyt aivan eri mittakaavassa kuin koskaan ennen. Myös Sokos Hotellit ovat saaneet uusia asiakkaita, joille ketju ei ole välttämättä ollut aikaisemmin tuttu. Lisäksi kanta-asiakkaat ovat tilanteesta huolimatta jatkaneet asiakkuuttaan, vaikka työmatkustus onkin vähentynyt. 

"Tutkimuksen vastaajissa on kumpaakin asiakkuutta, joka kertoo, että brändimme palvelu- ja laatutaso on vastannut erilaisten asiakkaiden ja eri ikäisten asiakkuuksien toiveisiin ja vaatimuksiin. Olemme säilyttäneet asemamme asiakkaidemme kokemuksen perusteella Suomen arvostetuimpana, luotetuimpana ja vastuullisimpana toimijana. Ammattitaitoinen, huolehtiva ja sitoutunut henkilökuntamme toteuttaa joka päivä Sokos Hotellien Onnellistamis-missiota. Olemme vieraitamme varten ja tällaiset tunnustukset tuovat meille paljon iloa ja kannustusta jatkaa hyvää työtämme ja pitää sijoituksemme jatkossakin", Outi Vitie painottaa.

Suuri kiitos asiakkaillemme antamastanne tunnustuksesta.
Olemme onnellistettuja.
 
Lue lisää

Osuuskauppa PeeÄssä investoi Pohjois-Savon matkailun kehitykseen

Tiedote 12.8.2022

Osuuskauppa PeeÄssä investoi jättimäiset 28 miljoonaa Pohjois-Savon matkailun kehitykseen – Isoimmat investoinnit matkailijamäärien moninkertaistamiseen tähtäävälle Tahkolle


Järvialueesta on kehittymässä yksi Suomen vetovoimaisimmista matkailualueista. Pohjoissavolainen Osuuskauppa PeeÄssä tukee tätä tavoitetta panostamalla isosti Kuopiossa, Iisalmessa ja Tahkolla sijaitsevien hotelliensa kehitykseen. Mittavimmat, 17 miljoonan euron uudistustyöt tehdään Break Sokos Hotel Tahkolla.

"Matkailuelinkeino on koko Pohjois-Savolle miljoonien arvoinen vientituote. Alan työllistävä vaikutus on suuri ja verojalanjälki iso. Alueella on vielä paljon potentiaalia matkailun kasvattamiseen, mutta se vaatii investointeja niin majoitusyritysten ja ohjelmapalveluiden laatuun kuin tarjonnan määrään. Osuuskaupan liiketoiminnassa matkailulla on merkittävä rooli ja siihen panostetaan", Osuuskauppa PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila sanoo.

"Nykymatkailija on halukas maksamaan laadusta. Meidän hotellimme viedään uudistuksissa suoraan odotukset ylittävälle tasolle, ihmisten yksilöllisyyden tarve ja vapauden kaipuu huomioiden", Junttila lupaa.

Elämyksellistä vapaa-aikaa Tahkolla

Vapauden kutsu kuuluu erityisesti Tahkolta. "Siellä laadukkaaseen hotellilomaan liittyy kutkuttavan vapauden tunteen ruokkiminen. Sen tunteen, kun ollaan irti arjen monista vaateista ja kaikki on mahdollista. Herätään luontomaisemaan hyvin nukutun yön jälkeen, hengitetään raikasta ilmaa omalla parvekkeella ja siirrytään sitten valmiille aamiaiselle pohtimaan, millaisia seikkailuja tänään valitaan", Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen maalaa.

Break Sokos Hotel Tahkosta rakentuu uudistuksen myötä tyylikäs hotelli, jossa luontomaisema on osa elämystä niin hotellihuoneessa kuin sen äärellä. Kaikki hotellihuoneet ja vastaanotto uudistetaan, osa hotellia rakennetaan jopa kokonaan uudelleen. Seitsemänkerroksiseen uudisosaan tulee yli 50 maisemahuonetta, monimuotoisia vapaa-ajan tiloja ja katolle uutta ravintolatilaa. Uudistustyöt alkavat alkuvuonna 2023 ja valmistuvat vuoden 2024 aikana.

"Hotelliuudistus on luontainen jatkumo Tahkon alueen muille käynnissä oleville kehityshankkeille, joihin kuuluu mm. reitistöjen ja palveluiden kehittämistä, esimerkkeinä Pohjoismaiden suurin vaijeriliuku, pyöräilyreitistöt ja Tahkon huipulle tuleva metsäkylpylä. Tahkon kehittämisen kattotason tavoitteina on luoda Tahkosta kotimaan halutuin ympärivuotinen vapaa-ajan matkakohde ja viisinkertaistaa ulkomaisten matkailijoiden määrä alueella vuoteen 2030 mennessä", myös kehitysyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Puustinen kertoo.

Kuopion Puijonsarven uudistus jatkuu, Iisalmen Koljonvirta kokee täydellisen muodonmuutoksen

Kuopiolaisen Original Sokos Hotel Puijonsarven vuonna 2018 alkanut kehitystyö jatkuu hotellihuoneiden mittavalla uudistuksella, joka alkaa lokakuussa 2022 ja valmistuu vapuksi 2023. Iisalmen bisnesmatkailuun painottunut Original Sokos Hotel Koljonvirta uudistetaan täysin kesäkuuhun 2023 mennessä. Hotelliin tulee mm. uusi ravintolamaailma terasseineen.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Ville Puustinen, Osuuskauppa PeeÄssä, puh. 044 719 7996, ville.puustinen@sok.fi
Toimitusjohtaja Mikko Junttila, Osuuskauppa PeeÄssä, puh. 044 719 7200, mikko.junttila@sok.fi


Osuuskauppa PeeÄssä
on yli 122 000 asiakasomistajan omistama palvelualan yritys Pohjois-Savossa. Osuuskauppa kehittää omalla työllään niin jäsenten kuin koko Pohjois-Savon hyvinvointia.
PeeÄssä operoi alueellaan kolmea Sokos Hotellia; Kuopion Original Sokos Hotel Puijonsarvea, Iisalmen Original Sokos Hotel Koljonvirtaa ja Tahkon Break Sokos Hotel Tahkoa.

Lue lisää

Vieraanvaraisuutta jo 130 vuotta Lahdessa

Tänä vuonna 130-vuotista taivaltaan juhlistavan Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen historiaan mahtuu tuhansia tarinoita ja merkittäviä hetkiä. Jos seinät osaisivat puhua, ne kertoisivat kuinka Kaarle XVI KustaanUrho Kekkosen ja Marsalkka Mannerheimin kaltaiset mahtiherrat paransivat maailmaa Seurahuoneen pöytien ääressä.

Seurahuoneella onkin alusta alkaen ollut paikka Lahden sykkivässä sydämessä.

– Sijainti on ollut aina Seurahuoneen valttikortti, vaikka hotellin osoite onkin muuttunut muutamaan otteeseen. Hotellimme sijaitsee kaikkien Lahden palveluiden ja kulttuuritarjonnan äärellä, toteaa hotellinjohtaja Marika Haavisto.

Nykypäivänä sykkivä sydän kätkee sisälleen aarteen, uniikin designhelmen, joka kulkee nimellä Loft House.

Vuosi sitten käyttöön vihitty Seurahuone Loft House tarjoaa hotellimajoittujille hulppeat puitteet designhuoneineen, sisäpuutarhoineen ja loungealueineen. Loft Housen upeat, tarkkaan mietityillä yksityiskohdilla varustetut huoneet sijaitsevat Sokos Lahden kolmannessa kerroksessa. Ylellistä kodikkuutta huokuvat hotellihuoneet ovat ainutlaatuisia jopa koko Suomen mittapuulla tarkasteltuna.

– Loft House on tavaratalon ylimmässä kerroksessa ja muodoltaan normaalista hotellikerroksesta hyvin poikkeava. Kaksikerroksiset huoneet ovat ylellisyydessään Suomen mittakaavassa ainutlaatuisia, Marika sanoo.

Uniikkia yllätyksellisyyttä

Seurahuone Loft Housen huoneet ovat avaria ja totuttua korkeampia. Osassa huoneista katto tulee vastaan vasta seitsemän metrin korkeudessa. Viidestäkymmenestä huoneesta 15 on kaksikerroksisia.

– Loft Housessa arki saa hetkeksi kultareunuksen ja kokemus on kuin tehty mielen sekä kehon virkistämiseen. Huoneet täyttävät vaativankin matkailijan haaveet jääden varmasti vieraansa muistiin ja sydämeen, toteaa Marika.

Laadukkaissa hotellihuoneissa näkyy niin rustiikki, harmonia kuin nykypäiväkin. Tyylikkäässä sisustuksessa on käytetty runsaasti lämpimiä sävyjä, ja monesta paikasta voi bongata sisustusarkkitehti Jaakko Puron tavaramerkin: linnun.

– Huoneista löytyy monta ihastuttavaa elementtiä: Muun muassa muhkeat sängyt rentouttaviin yöuniin, huonekohtainen lämmitys ja jäähdytys lisämukavuuteen sekä ekologiset ja kauniit kalusteet, kertoo Marika.

Hotellin upea sisäpuutarha suorastaan kylpee valossa kirkkaina päivinä valtavan kattoikkunan ansiosta.

– Meidän ihana sisäpuutarha on avara ja todella korkea. Sieltä löytyy muun muassa seinäkasveja ja vesielementti – ja voi täällä kuulla linnunlauluakin, Marika hymyilee.

Sisäpuutarhan lisäksi hotellivieraat tulevat taatusti viihtymään Seurahuone Loft Housen tunnelmallisessa loungessa.

– Loftin lounge on viihtyisä ja kodikas. Takka luo tilaan lämminhenkistä tunnelmaa ja, yhtenä yksityiskohtana mainittakoon, loungessa on makeat eläinkuosiset sohvat, Marika kuvaa.

Yksilöllisistä huoneista löytyy huoneesta riippuen esimerkiksi suomalaiseen sielunmaisemaan vahvasti kuuluva sauna, upean näkymän taivaalle avaava kattoikkuna, reilun kokoinen ja tyylikäs kylpyamme sekä sisäpuutarhaan suoran näkymän avaava viihtyisä terassi.

Maankuuluja herkkuja ennen ja nyt

Vieraiden viihdyttämisestä, ruuan herkullisuudesta ja erinomaisesta palvelusta ei Seurahuoneella ole tingitty koskaan. Jo viime vuosisadalla kaupungin parhaassa hotellissa monille arvovaltaisille vieraille tarjoiltiin yösijan lisäksi mieleenpainuvia ruokaelämyksiä. Mahtimiehistä Urho Kekkoselle maistui lahna, ja Carl Gustaf Emil Mannerheimille taas kelpasi sopivasti jäähdytetty ruokaryyppy erikseen huurretuista ryyppylaseista.

– Seurahuone on ollut ja on edelleen tunnettu. Eikä ainoastaan Lahdessa, vaan myös muualla Suomessa ja maarajojen ulkopuolellakin. Perimätietona sukupolvelta toiselle on siirtynyt tarinoita isoista ylellisistä juhlista, notkuvista ruokapöydistä ja ripauksesta glamouria, kertoo Marika.

Seurahuone eli "society huone" juontaa juurensa ranskan hienosta sanasta société, jolla alkujaan kuvattiin hienoja ihmisiä, niin sanotusti seurapiiri-ihmisiä.

– Nimitys kuvastaa seurahuonelaitosta sen historiasta asti. "Hienot ihmiset" kävivät herkuttelemassa ja juhlimassa seurapiirihotellissa. Kiinnostus Seurahuonetta kohtaan ei loppunut edes kieltolain aikaan, silloinkin janoiset saapuivat tänne ja rönöä myytiin salakapakassa, muistelee Seurahuoneen hotellipäällikkö Mia Stenberg.

– Juhlavuotemme kunniaksi keittiömme esihenkilöt tiimeineen ovat suunnitelleet juhlavuoden menun, joka sisältää klassikkoannoksia vuosikymmenten varrelta. Juhlamenua täydentää Kanavan Panimon luoma raikas Lager-olut, Juhla Rönö, jota saa myös useista Hämeenmaan marketeista, jatkaa Marika.

Hotellilla on tänä päivänä neljä upeaa ravintolaa: Trattoria, Bar & Bistro, Hämesali sekä uusimpana tulokkaana kierrätyskalustein sisustettu ravintola Kuja Street Food Lahti. Monia hotellivieraaksi houkuttelee myös Lahden Seurahuoneen laadukkuudestaan tunnettu lähiruokaa suosiva aamiaisbuffet. Monipuolinen ja moneen makuun sopiva aamiaistarjoilu rakennetaan rakkaudella kaikkia vieraita ajatellen.

– Seurahuoneen aamiaisella pääsee nauttimaan monista lähiseudun herkuista. Aamiaistarjoilumme kaikki tuotteet ovat kyltitetty, eli vieraamme tietävät, mitä on tarjolla. Pyrimme huomioimaan aamiaisellamme myös erityisruokavalioita. Meillä on esimerkiksi omat tarjoilupisteet gluteenittomille ja vegaanisille tuotteille, kertoo ravintolapäällikkö Anne Kajaniemi.

Annen mukaan Lahden Seurahuoneen ammattitaitoisten työntekijöiden kädenjälki näkyy selvästi aamiaispöydän tarjonnassa.

– Teemme paljon käsityötä. Osa leivoksista on leivottu täällä meillä, ja myös itsepaistettavat vohvelitaikina-annokset, tuorepuuro ja munakokkelimassa tehdään meillä itse.

Seurahuoneen maineen ja menestyksen takana onkin läpi vuosikymmenten ollut ihmisiä, joilla on ollut poikkeuksellista ammatillista kunnianhimoa. Lahden Seurahuone työllistää tänä päivänä noin 80 henkeä, jotka pitävät huolen siitä, että hienot hetket ovat muutakin, kuin sattumaa.

 

Haastattelimme vuosien varrella Lahden Seurahuoneen tekijöitä. Lue lisää alla olevista linkeistä.

Lue Ritva Kuopan tarina »

Lue Pauli Nuikan tarina »

Lue Juhani Korpikallion ja Jaakko Heikinheimon tarinoita »

Lue lisää

S-ryhmän hotellit ja ravintolat toivottavat kesätyöntekijät tervetulleiksi!

S-ryhmä kokonaisuutenaan työllistää noin 15 000 kesätyöntekijää. Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneella ensimmäiset kausityöntekijät ovat jo aloittaneet. Vuoden vilkkain sesonki on edessä, joten perehdytys halutaan käynnistää ajoissa. Talossa iloitaan uusista kollegoista, kuten koko S-ryhmässäkin.

Sokos Hotelleissa, Radisson Blu Hotelleissa ja S-ryhmän ravintoloissa kesätyöntekijät palvelevat asiakkaita niin hotellin vastaanotossa ja kerroshoidossa kuin keittiö- ja tarjoilutehtävissä. Töitä riittää Helsingistä Leville saakka.

"Olemme iloisia jokaisesta uudesta työntekijästä! On ollut hienoa huomata, että alallemme on kiinnostusta haasteellisen poikkeusajan jälkeenkin. Osalla kesätyöhön tulevista ei ole vielä työkokemusta, mutta sitäkin suurempi into oppia. Samassa tilanteessa ollaan kaikki oltu joskus. Silloin oli tärkeää, että kollegat pitivät huolta ja asiakkaat olivat ymmärtäväisiä", SOK Matkailukaupan konsepti- ja kehitysjohtaja Jaana Matikainen sanoo.

 

"Hauskaa, että Seurahuoneelle tulee tänä vuonna työhön äidinkielenään niin kreikkaa, venäjää, ukrainaa, englantia kuin espanjaakin puhuvaa sesonkiapua", vuoropäällikkö Ville Tunturila Savonlinnan Seurahuoneelta toteaa. "Sisäinen työkieli on nyt ensi kertaa meillä kaikilla englanti."

"Vakituiselta henkilökunnalta perehdytys vaatii hieman vaivannäköä, mutta tuoreita työkavereita odotetaan innolla joka kesä! Uudet silmät tuovat tullessaan freesejä näkemyksiä hotelli-ravintolan toimintaan. Me puolestaan lupaamme kouluttaa heistä huipputekijöitä. Heinäkuu on Savonlinnassa vilkas sesonkikuukausi, joten kesätyöntekijöille riittää varmasti reilusti työtunteja. Kesätyöntekijöille on tarjolla kannustavan johtamisen lisäksi myös S-ryhmän hyvät henkilöstöedut", Tunturila lupaa. 

 

Pietarista Savonlinnaan muuttanut Daniil Pastukhov löytyi rekrytointifirman kautta. Takana on nyt kaksi viikkoa kesätyötä Seurahuoneen kuuluisalla Muikkuterassilla. Ravintola-alan kokemusta omaavan miehen yllätti rentous niin työporukan kesken kuin palvelutavassa. "Olen työskennellyt aiemmin isoissa kansainvälisissä hotelleissa, joissa työkulttuuri oli paljon virallisempaa. Täällä oma persoona saa näkyä, ja työkaverit ja asiakkaat ovat olleet todella ystävällisiä."

Perehdytys saa kiitosta sekin. "Esihenkilöt kävivät heti työsuhteen alussa läpi talon tilat ja tavat, koemaistoimme myös kaikki listan annokset. Aika varmalta pohjalta lähdin ensimmäisiin työvuoroihini. Ainoat haasteeni ovat oppia vähän suomea, jotta voisin palvella asiakkaita heidän äidinkielellään.  Sekä nyt käynnissä oleva juomien myyntikisa, jonka haluaisin voittaa", Daniil naurahtaa. 

 

Tervetuloa kesätyöntekijät – kollegoiden onnellistettavaksi ja asiakkaiden onnellistamista oppimaan! 

Lue lisää

Ihastu pääkaupunkiseudun uutuushotelleihin

Tervetuloa pääkaupunkiseudun ihastuttaviin uutuushotelleihin!  Valitse oma suosikkisi ja varaa lomamatkasi nyt. Tiesithän, että asiakasomistajana saat kirjautuessasi jopa -25% päivän hinnasta. Lue lisää!

 

Solo Sokos Hotel Helsinki – Tyylikäs kumarrus Helsingille

Yksilölliseksi Solo-hotelliksi muuntunut Solo Sokos Hotel Helsinki on tasokas ja persoonallinen kaupunkihotelli huippusijainnilla. Jokaisessa huoneessa on tähän hotelliin suunnitellut, Helsingin ilmiöistä ja yksityiskohdista inspiroituneet tapetit, ja värimaailman puuteriset sävyt ovat saaneet inspiraationsa Helsingin väreistä: merestä, rannikon kivistä, lehmuksista ja Suomenlinnasta.

Kenelle? Ihmisille, jotka janoavat kaupungin vilkkautta, elämäntyyliä ja yksilöllisiä kokemuksia.

Erityistä: Hotellin ravintolat ja vastaanotto muodostavat viihtyisän, yhtenäisen kokonaisuuden, jossa samalta tiskiltä voi tilata oluen tai kirjautua sisään hotelliin.

Vinkki: Vuokraa kaupunkipyörä ja lähde tutkimaan Helsingin helmiä. Reittejä ja nähtävää riittää: Helsingin pyörätieverkoston pituus on yli 1 200 kilometriä ja kaupunkipyörä-asemia löytyy peräti 460 kappaletta. Pyöräretken jälkeen voit poiketa pizzalle Hesarin alakerran Pauli's Pizza & Grill -ravintolaan.

Lue lisää ja varaa tästä!

 

Torni – Upeita maisemia ja uskomattomia yksityiskohtia

Helsingin parhaalla paikalla korkeuksiin kohoava Solo Sokos Hotel Torni on ollut historiallisten kohtaamisten paikka aina vuodesta 1931. Nyt ikoninen hotelli on käynyt läpi mittavan uudistuksen, kun koko rakennus uudistettiin keittiöstä kattobaariin. Tallella ovat huikeat näköalat, historialliset yksityiskohdat sekä Tornin vertaansa vailla oleva taidekokoelma.

Kenelle? Tasokasta yöpymiskokemusta ja keskeistä sijaintia arvostavalle matkailijalle sekä historian ja taiteen ystäville.

Erityistä: Hotellin mittavaan taidekokoelmaan kuuluu maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvataidetta. Taideteoksia on koottu hotellin kaikkiin tiloihin, myös huoneisiin.

Vinkki: Helsingin sydämessä sijaitseva Design District Helsinki on luovien tekijöiden keskittymä Tornin lähistöllä. Alueelta löydät lukuisia kiinnostavia designputiikkeja, gallerioita, ravintoloita ja kahviloita, jossa saat helposti kulumaan tunnin, jos toisenkin. Päivän lopuksi voit suunnata hotelli Tornin huipulla sijaitsevaan Ateljee Bariin ihailemaan Helsingin parhaita maisemia ja maistelemaan Tornin omaa samppanjaa.

Lue lisää ja varaa tästä!

 

Heymo 1 – Matkailijan paras tukikohta

Espoon Keilaniemessä sijaitseva Heymo 1 on edullinen, helppo ja laadukas hotelli, jonka palvelut on suunniteltu asiakkaiden tarpeita kuullen. Asiakkaiden viihtyvyydestä huolehtivat fixerit, jotka ovat paikalla ympäri vuorokauden.

Kenelle? Heymo sopii omatoimimatkailijalle, joka arvostaa joustavuutta ja helppoutta: Sisään ja ulos voi kirjautua itsenäisesti joustavasti automaatilla ja välttää jonot. Heymo 1 on edullisuutensa vuoksi loistava valinta myös isommille kaveriporukoille ja perheille. Auto parkkiin hotellilla, ja metrolla seikkailemaan Helsinkiin koko porukan kanssa!

Erityistä: Yhtä Heymon huoneista, Lucky you -huonetta, ei voi lainkaan varata. Uniikki huone arvotaan joka päivä hotellin vieraiden kesken.

Vinkki: Vesiurheilukeskus Laguunista löydät mm. jättimäisen vesipuiston, saunan, kaksi wakeboarding-rataa, vuokrattavia kajakkeja, sup-lautoja ja sähköpyöriä. Laguuni sijaitsee vain 1,5 kilometrin päästä Heymosta.

Lue lisää ja varaa tästä!

Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.