Menu

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Kuluttajat valitsivat – Sokos Hotels jälleen Suomen luotetuin hotelliketju

3.2.2023
 
Kiitos luottamuksesta, rakkaat asiakkaamme! Olette antaneet äänenne ja valinneet meidät jo 12. kerran Suomen Luotetuimmaksi hotelliketjuksi.
Tämä merkitsee meille todella paljon. Tervetuloa, onnellistamme teidät jatkossakin.
 
Sokos Hotels on valittu Reader's Digestin Luotetuin Merkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi hotelliketjuksi sen saatua jopa 45 % kategorian maininnoista.

"Olemme todella ylpeitä tästä suomalaisten kuluttajien meille osoittamasta luottamuksesta", iloitsee Sokos Hotellien markkinointijohtaja Outi Vitie. "Sokos Hotels on ollut osa suomalaista hotellielämää jo 49 vuoden ajan. Työllistämme 1300 omaa työntekijää ja tämän lisäksi meillä on merkittävä määrä paikallisia yhteistyökumppaneita, joille voimme tarjota työtä eri Sokos Hotels -paikkakunnilla. Ravintoloissa kotimaisen ruoan osuutta kasvatetaan koko ajan ja materiaalihankinnoissa suosimme kotimaisia toimittajia. Uskon, että kotimaisuus on suomalaisille kuluttajille myös laadun ja luottamuksen merkki."

Tutkimukseen vastanneet ovat ensin nimenneet omasta mielestään eniten luottamansa merkin kysytyssä tuotekategoriassa, jonka jälkeen he arvioivat viiden eri ominaisuuden sopimista tähän tuotemerkkiin asteikolla 1-5. Arvioitavat ominaisuudet olivat: laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva, kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen ja eettisesti vastuullinen. Lisäksi kysyttiin kuinka todennäköisesti vastaaja valitsisi mainitsemansa merkin ostotilanteessa ja onko vastaaja valitsemansa merkin asiakas/onko käyttänyt viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana ja voisiko suositella sitä muille. Sokos Hotels sai valitsijoiltaan kategorian korkeimmat arviot kuluttajien tarpeiden ymmärtämisestä ja eettisestä vastuullisuudestaan. 
 
Lisätietoja:
Outi Vitie, markkinointijohtaja, Sokos Hotels, puh. 050 66 287, outi.vitie@sok.fi
 
Luotetuin merkki -tutkimus:
Valitut Palat teetti vuosittaisen tutkimuksen nyt 23. kerran. Yhteistyökumppanina oli brittiläinen Wyman Dillon -tutkimustoimisto. Tutkimus toteutettiin nettikyselynä ja vastaajia oli yli 2 000. Otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+ vuotta) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.
 
Tutkimuksessa selvitettiin avoimilla kysymyksillä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit kaikkiaan 40 eri tuoteryhmässä.
 
Lue lisää

S-ryhmän hotellit ja HJK – yhdessä huippusuorituksiin

S-ryhmän hotellit ovat solmineet yhteistyösopimuksen Helsingin Jalkapalloklubin eli HJK:n kanssa. Sopimuksen myötä Sokos Hotels on mukana liikuttamassa suomalaisen jalkapalloilun kärkeä sekä tukemassa seuran tekemää, tärkeää juniorityötä.

"Haluamme olla entistä vahvemmin mukana suomalaisessa urheiluseurakentässä. Pitkät perinteet omaava HJK on meille erinomainen, sekä kentällä että sen ulkopuolella loistavaa työtä tekevä kumppani", toteaa S-ryhmän hotellien asiakkuuspäällikkö Daniel Sharsan innostuneena.

"HJK:lla on kunnianhimoiset tavoitteet sekä usko ja palo omaan tekemiseen. Meidän tehtävämme on toimia niin edustus- kuin juniorijoukkueiden arjen helpottajana ja menestyksen varmistajana palveluidemme kautta. Hotellitarjontamme vastaa hyvin Klubin korkeaan vaatimustasoon. Odotankin innolla yhteistä matkaamme koko klubiyhteisön kanssa."

Original Sokos Hotel Presidentistä edustusjoukkueen kotipesä


"On hienoa saada klubiperheeseemme uusi kumppani, joka kykenee huippusuorituksiin majoitus- ja ravintolapalveluissa tarjoten näin hyvät lähtökohdat toiminnallemme. Yhteistyö Sokos Hotellien kanssa on rakennettu ennen kaikkea tukemaan ja palvelemaan HJK:n pelaajien ja sidosryhmien tarvetta laadukkaalle majoitukselle sekä valmistautumiselle ottelutapahtumiin. Helsingin Original Sokos Hotel Presidentistä tulee yhteistyön myötä edustusjoukkueemme kotipesä ja edustustapahtumiemme näyttämö", iloitsee HJK:n myyntijohtaja Esko Villman.

HJK on kaikkien aikojen menestynein suomalainen jalkapallojoukkue, jolla on hallussaan jo 55 Suomen mestaruutta.  Edustusjoukkue lähtee alkavaan kauteen totutusti ennakkosuosikin asemasta, tavoitteena Suomen mestaruus ja Euroopassa lohkovaiheeseen pääsy.

HJK kasvattaa hyviä ihmisiä ja hyviä palloilijoita


Yksi menestyksen kivijaloista on laadukas ja kasvattava junioritoiminta.

"Edustusjoukkueemme kovimmat resurssit ovat omissa nuorissamme. Bolt Arenalla pelattavien pääsarjaotteluiden lisäksi ympäri Helsinkiä pelataan jatkuvasti aivan yhtä tärkeitä juniorimatseja", Villman toteaa.

"Turnaukset ja muut joukkueen yhteiset pelimatkat ovat nuorille pelaajille kokemuksia, jotka jäävät mieleen koko eliniäksi. On äärimmäisen hienoa, että voimme tarjota yhdessä Sokos Hotellien kanssa toimivat ja tasokkaat puitteet näille lasten ja nuorten yhteisille hetkille", HJK ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen korostaa.

SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksen johtajalla Harri Ojanperällä on omakohtaista kokemusta seuran juniorityöstä. "HJK:n kasvatustyön vaikutus lasten ja nuorten kasvulle on todella merkittävää.  Olen ylpeä siitä, että saamme olla mukana luomassa hyviä edellytyksiä juniorien jalkapalloharrastukselle. Seurassa ei tehdä vain hyviä pelaajia, vaan ennen kaikkea hyviä ihmisiä. Omakin, nyt jo aikuinen poikani, on HJK:n kasvatteja", Ojanperä toteaa. "Haluamme myös osaltamme kiittää pyyteetöntä työtä tekeviä vapaaehtoisia palkitsemalla kuukauden seuratekijän."

HJK:n junioritoiminnassa vapaaehtoistyötä tekee lähes 750 aikuista 3500 junnupelaajan parissa.

Nyt allekirjoitettu sopimus on kaksivuotinen mutta molempien osapuolten tavoitteena on pitkäjänteinen yhteistyö. Sopimus käsittää sekä HJK Oy:n että Helsingin Jalkapalloklubi ry:n.

Lisätietoja:
Daniel Sharsan, asiakkuuspäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus,
puh. 040 835 9732, daniel.sharsan@sok.fi
Esko Villman, myyntijohtaja, HJK Helsinki, puh. 050 575 3828, esko.villman@hjk.fi

Lue lisää

Original Sokos Hotel Royal Vaasa uusiutuu täysin – tavoitteena rakentaa Suomen energiatehokkain Sokos Hotelli

Osuuskauppa KPO on päättänyt tehdä merkittävän hotelli-investoinnin Vaasan keskustaan ja toteuttaa omistamiinsa Original Sokos Hotel Royal Vaasan kiinteistöihin laajan peruskorjauksen. Hovioikeudenpuistikon molemmilla puolilla sijaitsevat hotellirakennukset uudistuvat kahdessa vaiheessa vuosien 2023 ja 2024 aikana. Uudistus on vuosikymmeniin merkittävin investointi Vaasan matkailuinfrastruktuuriin ja sen tuloksena syntyy 40–50 uutta työpaikkaa.

Uudistustyön aloittamisen ajankohdaksi tavoitellaan vuodenvaihdetta ja kun työt käynnistyvät, siirtyy hotellin liiketoiminnan harjoittaminen Sokotel Oy:ltä Osuuskauppa KPO:lle. Kaikki hotellin työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Osuuskauppa KPO:lle. Uudistuksen aikana hotelli tulee kuitenkin olemaan toiminnassa, koska uudistustyöt tapahtuvat vaiheittain.

"Hotelliuudistuksen suunnittelussa yksi keskeinen tavoite on rakentaa Suomen energiapääkaupunkiin maan energiatehokkain Sokos Hotelli. Tämä mahdollistetaan toteuttamalla päälämmitysmuotona maalämpö, rakentamalla merkittävä aurinkovoimala sekä ottamalla jätevedestä energia talteen. Lisäksi kiinteistöjen talotekniikka uusitaan kokonaan", kertoo kiinteistöjohtaja Mika Mikkola.

"Uudistuksen myötä Vaasan keskustaan rakentuu ajan hengessä oleva monipuolinen ja identiteetiltään energinen hotellikokonaisuus sisältäen entistä monipuolisempia palveluja ja ratkaisuja huonetyyppeineen niin työ- kuin vapaa-ajan matkustajalle. Kaupungin suurin hotelli, 285 huoneella sekä ravintola- ja kokoustiloineen, ottaa kiinteistöstä hotellikäyttöön myös lisää tiloja Hovioikeudenpuistikko 18 katutasosta sekä 2. kerroksesta. Tavoitteena on toteuttaa maakunnan mielenkiintoisin hotellikokonaisuus", hehkuttaa toimialajohtaja Riku Asukas.

"KPO-konsernin näkökulmasta voidaan hotellihanketta kiinteistön hankintoineen, saneerauksineen ja energiainvestointeineen hyvin verrata kokoluokaltaan Liisanlehdon Prismaan, sillä erotuksella, että investointi toteutuu erittäin näkyvälle paikalle Vaasan kaupungin sydämeen. Vaasan talousalue on KPO:n suurin markkina ja Vaasan seudulle on pelkästään muutaman viimeisen vuoden aikana investoitu kaikille toimialoille yli 100 miljoonalla eurolla. Tämä kertoo vahvasta uskosta Vaasan kehitykseen myös tulevina vuosina" toteaa toimitusjohtaja Kim Biskop.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Riku Asukas
Kiinteistöjohtaja Mika Mikkola
Toimitusjohtaja Kim Biskop

Lue lisää

Mukana talkoissa – Astetta alemmas Sokos Hotelleissa

Suomessa varaudutaan nyt valtakunnalliseen energiansäästöön ja talven kulutuspiikkeihin, jotta energiaa riittäisi kaikille. Sokos Hotellit ovat mukana säästötoimenpiteissä. Pienin muutoksin saamme paljon aikaiseksi säilyttäen miellyttävän hotellikokemuksen. Toimenpiteillä on säästämme energiaa ja laskemme majoitus- ja ravitsemiskaupan päästöjä.

Muutokset olosuhteissa

 • Sokos Hotelleissa huoneiden ja ravintoloiden lämpötiloja lasketaan asteella alas.
 • Ilmanvaihdon tehoa pienennetään piikkiaikoina. Huolehdimme kuitenkin aina puhtaasta ja hyvästä sisäilman laadusta.

Muutokset palveluissamme

 • Asiakassaunojen aukioloaikoja lyhennetään hotellikohtaisesti.

Varautuminen mahdollisiin sähkökatkoihin

 • Pyrimme kaikin keinoin minimoimaan asiakkaillemme aiheutuvat häiriöt ja ensisijaisesti huolehdimme asiakkaittemme ja henkilökuntamme turvallisuudesta.
 • Pyrimme viestimään tulevista katkoista ja niiden vaikutuksista mahdollisuuksien mukaan.
 • Kiertävät ja yllättävät sähkökatkot ovat hotelleissa mahdollisia. Hotellin henkilökunta ohjeistaa ja tiedottaa asiakkaita tilanteessa.
 • Mahdollisen sähkökatkon aikana hotellin huoneissa/kokoustiloissa voi oleskella. Noudata henkilökunnan antamia ohjeita. 

Myös sinä voit osallistua energiansäästöön vierailusi aikana

 • Ethän muuta huoneeseen valmiiksi asetettuja lämpötiloja
 • Vältäthän veden turhaa juoksuttamista
 • Pidäthän ikkunat suljettuina
 • Lämmitäthän saunaa harkiten
 • Käytähän vain riittävää valaistusta
 • Sammutathan aina valot poistuessasi huoneesta
Lue lisää

Vuosi takana hotelliyöpymisten hiilipäästöjen kompensointia Sokos Hotelleissa

Tiedote 22.11.2022

Sokos Hotels lähti ensimmäisenä hotelliketjuna Suomessa mukaan yksityisasiakkaille tarjottavaan päästöjen kompensaatioon. Ensimmäisen vuoden aikana kertyneillä varoilla on suojeltu ja istutettu metsiä, luotu uusia hiilinieluja sekä kehitetty innovaatioita hiilensidontaan.

 

Vuosi sitten marraskuussa astui voimaan rahankeräyslain muutos, joka antoi kuluttajille mahdollisuuden kompensoida aiheuttamiaan ilmastopäästöjä. Sokos Hotels -ketju mahdollisti kompensaation asiakkailleen heti, kun lakimuutos astui voimaan.

– Asiakkaamme toivoivat vapaaehtoista kompensaatiota ja he ovat ottaneet sen selkeästi ilolla vastaan. Ensimmäisen vuoden aikana on kompensoitu jo tuhansia hotelliöitä ja -aamiaisia. Kompensaation tarjoaminen on luonteva jatkumo vaikuttavalle ja pitkäjänteiselle vastuullisuustyöllemme, kertoo kehityspäällikkö Jukka Kaartinen SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Vuoden aikana hotelliyöpyjien tekemien kompensaatioiden avulla sidottu hiilimäärä vastaa päästöjä, jotka syntyvät reilusta miljoonasta autolla ajetusta kilometristä.

Sokos Hotelleissa kompensaation hinta on tällä hetkellä vain 0,47 euroa per yö Suomessa ja 1,22 euroa Tallinnassa. Hintojen pohjana ovat keskimääräiset huonekohtaiset päästöt. Hinnat jäävät alhaiseksi, koska kaikkien Sokos Hotellien käyttämä sähkö tulee uusiutuvista lähteistä ja hotellien energiatehokkuutta on parannettu jo vuosia. Käytännössä kompensoitavaksi jää vain kiinteistön lämmityksestä ja aamiaisesta syntyviä päästöjä. 

Kompensaatio konkretisoi asiakkaalle oman hiilijalanjälkensä pienentämisen

Asiakkaiden kulutuksestaan maksama kompensaatio ei vaikuta S-ryhmän itse tekemään ilmastotyöhön.

– Kompensointi on hotellien asiakkaille tarjottava lisäpalvelu, jolla asiakkaat voivat vähentää omaa arkista hiilijalanjälkeään. Asiakkaiden maksamaa kompensointia ei lasketa mukaan S-ryhmän omiin ilmastotavoitteisiin, Kaartinen painottaa.  

S-ryhmän omalle toiminnalleen asettamat ilmastotavoitteet ovat kunnianhimoiset. Vuosina 2015–2020 kaupparyhmä pudotti oman toiminnan hiilipäästöjään jo 70 prosenttia. Omien ilmastotoimiensa lisäksi S-ryhmä on haastanut tavarantoimittajansa mukaan pudottamaan omia hiilipäästöjään yhteensä miljoona tonnia. Iso juttu -haasteen on ottanut vastaan jo yli sata yritystä.

Tukea ilmastohankkeisiin

Kompensoinnilla kerätyillä varoilla rahoitetaan ilmastohankkeita, joissa ilmakehään jo päästettyä hiiltä sidotaan esimerkiksi metsiin tai maaperään. Sokos Hotellien asiakkaiden kompensaatiot ovat jakautuneet hankkeisiin Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

– Päästöjä on kompensoitu muun muassa innovoimalla uudenlaista hiilensidontaa merilevän avulla, metsittämällä alueita Keniassa ja suojelemalla laajaa suoaluetta Borneon etelärannikolla Indonesiassa, Kaartinen kertoo.

Sidonnan teho on tieteellisesti todennettua ja sertifioitua. Sokos Hotellien yhteistyökumppanina kompensoinnissa on kotimainen Compensate-säätiö. Compensate on suomalainen toimija, jonka kompensaatiomallin keskiössä on merkittävä ylikompensointi eli hiiltä sidotaan ilmakehästä aina vähintään saman verran kuin sitä on tuotettu. Kaikki projektit ovat aina lisäisiä eli kompensaatiotoiminnan pitää todennetusti lisätä hiilensidontaa.

Sokos Hotellien kautta tehtyihin kompensaatiohankkeisiin ja -tuloksiin voi tutustua tarkemmin säännöllisesti päivittyvästä raportista

Lisätietoja medialle:

 

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan kehityspäällikkö Jukka Kaartinen, puh. 010 76 82764

 

Lisätietoa hankkeista, joita Sokos Hotellien asiakkaat ovat tukeneet kompensoimalla hotelliyöpymisensä:

Running Tide

Running Tide -hankkeessa merilevää kasvatetaan miljoonissa puuhakkeesta tehdyissä poijuissa Islannissa. Levä sitoo pintavesiin päätynyttä hiilidioksidia itseensä ja kun se kasvaa riittävän painavaksi, se putoaa merenpohjaan. Merenpohjassa levään sitoutunut hiilidioksidi säilyy jopa satojen vuosien ajan.

Ilmastohyötyjen lisäksi hanke auttaa myös pysäyttämään merien lämpenemistä sekä happamoitumista, jotka vaikuttavat negatiivisesti merten ekosysteemeihin, kuten mereneläviin. Merten lämpenemisestä aiheutuvat negatiiviset vaikutukset ulottuvat myös eri yhteisöihin ja ihmisiin, joiden elinkeino pohjautuu kalastukseen. Running Tide -hanke tuo siten moninaisia hyötyjä niin ilmastolle, merten ekosysteemeille kuin kalastajille. Hanketta voidaan kutsua niin sanotuksi innovatiiviseksi hiilensidontahankkeeksi, joka on uudenlainen vaihtoehto perinteisten metsitys- ja metsänsuojeluhankkeiden rinnalle.

TIST Kenia

TIST (The International Small Group and Tree Planting Program) on palkittu metsityshanke, joka tukee myös kestävää kehitystä. Hanke toimii Keniassa, Ugandassa, Tansaniassa sekä Intiassa, ja Keniassa siihen osallistuu tällä hetkellä yli 76 000 maanviljelijää. Kaikista TIST-hankkeen osallistujista 35 000 on naisia. Projektin osallistujat ovat tähän mennessä istuttaneet yli 10,5 miljoonaa puuta sekä 4,5 miljoonaa puuntaimea.

TIST tukee kaikkia YK:n kestävän kehityksen mukaisia tavoitteita. Hankkeeseen osallistuvat maanviljelijät omistavat maan sekä istutetut puut ja voivat vapaasti valita istutettavat puulajit. Osallistujille maksetaan kustakin istutetusta puusta kahdeksan dollaria ja lisäksi he saavat hankkeesta myytävien hiilikrediittien tuotoista itselleen 70 prosenttia.

Rimba Raya

Rimba Raya -hankkeessa suojellaan 47 237 hehtaarin asuttamatonta suoaluetta Borneon etelärannikolla Indonesiassa. Vaikka suot kattavat vain noin kolme prosenttia maapallon pinta-alasta, ne sitovat itseensä kaksi kertaa niin paljon hiiltä kuin kaikki maailman metsät yhteensä.

Ilman tätä suojeluhanketta suoalue olisi hyödynnetty palmuöljyplantaasina, jolloin alue olisi hakattu, kuivatettu ja poltettu. Alue ei ole pelkästään suuri hiilinielu, vaan siellä toimii myös orankien suojeluprojekti ja lisäksi alueelta löytyy 50 muuta uhanalaista lajia. Nämä lajit eivät todennäköisesti olisi selviytyneet tällä alueella, jos suoalue olisi muutettu palmuöljyplantaasiksi.

Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjaudu ja varaa
Asiakasomistajan edut saat käyttöösi kirjautumalla verkkosivuillemme S-käyttäjätililläsi.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.