Ajankohtaista

Ajankohtaista

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone

Sokos Hotels lähtee tukemaan para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveriä

15.8.2017

Sokos Hotels -ketju ja para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveri, 17, ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen. Sokos Hotels ryhtyy tukemaan lappeenrantalaista alppihiihtäjää tämän valmistautuessa Etelä-Koreassa maaliskuussa 2018 pidettäviin talviparalympialaisiin.

Santeri Kiiverin ura alppilajien parissa alkoi seitsemän vuotta sitten. Hän nousi nopeasti yhdeksi Suomen lupaavimmista para-alppinisteista. Kaudella 2016–2017 Kiiveri voitti Euroopan cupin kokonaiskilpailun ja on para-maailmancupin pujottelun yhteispisteissä neljäs. Kuusamon lukiossa ja Rukan alppikoulussa opiskeleva Kiiveri odottaa juuri nyt Pyeongchangin paralympiajoukkueen julkistusta.

Sokos Hotels haluaa tukea nuoren urheilijan harjoittelua ja kisauraa lajissa, joka on valtavirran ulkopuolella. Ketju tekee yhteistyötä jo ennestään useiden joukkueurheilun lajiliittojen, kuten Suomen Salibandyliiton, Suomen Lentopalloliiton ja Suomen Jääkiekkoliiton kanssa.

"Suomen vastuullisimpana hotelliketjuna haluamme tehdä suomalaista paraurheilua tunnetuksi sekä tukea nuorta urheilijaa hänen valmistautuessaan tärkeään kilpailuun. Kiiveri on lahjakas ja positiivinen nuori mies, jonka kunnianhimo ulottuu myös urheilun ulkopuolelle. Lisäksi hän on nuoresta iästään huolimatta jo hotelliasumisen ammattilainen", sanoo Sokos Hotellien markkinointipäällikkö Minna Eliasson.

"Alppihiihto on suomalaista talviurheilua parhaimmillaan. Break by Sokos Hotels -hotelleja on monissa talvikauden keskeisissä vapaa-ajankohteissa, kuten Levillä ja Tahkolla, joten yhteistyö Santerin kanssa on luontevaa siinäkin mielessä", Eliasson jatkaa.

Aktiiviselle kilpaurheilijalle erilaiset majoituspaikat ovatkin vuoden varrella tarpeen, joten yhteistyö hotelliketjun kanssa tuntuu mieleiseltä Kiiverille. "Sokos Hotellit ympäri Suomen ovat tulleet tutuiksi kisa- ja harjoitusmatkoilla koko perheellemme. Paitsi, että huoneet ovat aina hyväkuntoisia, arvostan Sokos Hotellien tekemää vastuullisuustyötä ja sitä, että hotellit tarjoavat myös esteettömiä hotellihuoneita", Santeri Kiiveri toteaa.

Yhteistyöhön kuuluu muun muassa erilaista sisältöyhteistyötä. Urheilijan kisa- ja harjoitusmatkojen tunnelmia voi seurata Sokos Hotellien ja Kiiverin omilla sosiaalisen median tileillä tulevan syksyn ja talven aikana.

Lisätietoja: Minna Eliasson, markkinointipäällikkö, Sokos Hotels, minna.eliasson@sok.fi, puh. 050 388 3856

Lue lisää

TOK kehittää matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa Turussa

6.6.2017

- Tämän päivän matkailija ostaa merkityksiä ja mielihyvää. Hotelli on hänelle paljon enemmän kuin vain rakennus tai yösija – hotelli puhuttelee ja tarjoaa vaihtoehtoja juuri hänen tarpeisiinsa. Tähän muuttuvan maailman haasteeseen vastaamme kehittämällä matkailu- ja ravitsemistoimintaamme voimakkaasti tulevina vuosina, toteaa toimialajohtaja Mikko Eskelinen.

Syksyllä Turun Osuuskauppa aloittaa Hotelli Seurahuoneen arvokiinteistön täydellisen uudistamisen. Luvassa on vanhaa kunnioittaen toteutettu, eläväinen hotelli. Nykyisellään hotelli palvelee asiakkaitaan normaalisti elokuun loppuun asti, jonka jälkeen se suljetaan uudistamisen ajaksi. Tavoitteena on avata täysin uusi hotelli ravintoloineen alkuvuonna 2019.

- Uudistukset hotellipuolella alkoivat kuitenkin jo viime talvella, kun uudistimme Radisson Blu Marina Palace Hotellin huoneet ja aulatilat. Eikä siinä kaikki, sillä tällä hetkellä viemme yhdessä kiinteistönomistajan kanssa eteenpäin hanketta, jonka myötä tontille rakentuisi noin sadasta huoneesta ja ravintola- ja palvelutiloista koostuva hotelli. Etenemme hankkeen kanssa, kun kaupunki on hyväksynyt kaavan ja myöntänyt rakennusluvan, kertoo Eskelinen.

- Suunnitelmat hotelli- ja ravintolabrändeistä tarkentuvat loppuvuoden aikana. Mutta olemme tuomassa kaupunkiin jotakin täysin uutta ja erilaista, Eskelinen vakuuttaa.

Hotelli- ja ravintolaliiketoiminta on keskeinen osa TOK:n liiketoimintaportfoliota. Nyt suunnitteilla olevat uudistukset ovat TOK:n merkittävimmät investoinnit hotelliliiketoimintaan vuosikymmeniin.

- Uskomme vahvasti Turun alueen vetovoimaisuuteen ja matkailusektorin kehittämiseen yhteistyössä Turun kaupungin ja matkailuelinkeinon kanssa. Haluamme omalta osaltamme olla mukana Turun alueen elinvoimaisuuden kehittämisessä ja tukemassa alueella käynnissä olevaa positiivista rakennemuutosta. Uudet hotellimme tukevat matkailualan toimintaedellytyksiä ja tekevät Varsinais-Suomesta entistäkin houkuttelevamman matkailukohteen, Eskelinen jatkaa.

Lisätietoja:
Turun Osuuskauppa, toimialajohtaja Mikko Eskelinen, puh. 010 764 5007

Lue lisää

Green Key -sertifikaatti jo 35 Sokos Hotellilla

19.5.2017

Ensimmäiset S-ryhmän hotellit Green Key - sertifioitiin keväällä 2015. Kaikki Suomen kahdeksan Radisson Blu Hotellia sekä 35 Sokos Hotellia ketjun 50 yksiköstä ovat jo mukana ohjelmassa. Uusimmat Green Key -hotellit ovat Break Sokos Hotellit Koli ja Vuokatti sekä Original Sokos Hotellit Koljonvirta Iisalmella, Rikala Salossa, Alexandra Jyväskylässä ja City Börs sekä Hamburger Börs Turussa.

– Etenemme varmoin askelin kohti tavoitettamme. Haluamme ympäristöasioiden huomioinnista osan henkilöstön ja asiakkaiden arkea kaikissa hotelleissamme, konseptipäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.

Vastuullisuus tärkeä painopiste

S-ryhmän Paras paikka elää -vastuullisuusohjelma ja sen 100 vastuullisuustekoa näkyvät myös S-ryhmän hotelleissa. Green Key -sertifioinnit ovat vastuullisuustyön keskiössä. Merkin saanut hotelli on sitoutunut muun muassa henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen sekä majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

– Green Key ottaa monipuolisesti kantaa matkailualan vastuullisuuteen ja on enemmän kuin sertifikaatti seinällä. Konkreettisia tekoja ovat esimerkiksi jätteiden tarkka lajittelu, turhien valojen sammuttaminen, tulosteiden vähentäminen sekä paikallisten yhteistyökumppaneiden ja lähiruoan huomioiminen hankinnassa, Janina Nurmela kuvailee.

Sokos Hotels valittiin vuonna 2017 Suomen luotetuimmaksi ja vastuullisimmaksi hotellibrändiksi Sustainable Brand Index -tutkimuksessa, jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Huhtikuussa ja toukokuussa 2017 Green Key –sertifikaatin saaneet S-ryhmän hotellit:
Break Sokos Hotel Koli; Break Sokos Hotel Vuokatti; Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmi; Original Sokos Hotel Rikala, Salo; Original Sokos Hotel Alexandra, Jyväskylä; Original Sokos Hotel City Börs, Turku; Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Turku.


Lisätietoja:
Konseptipäällikkö Janina Nurmela, Sokos Hotels, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus
puh. 010 76 82878, janina.nurmela@sok.fi

Green Key Sokos Hotelleissa: https://www.sokoshotels.fi/fi/tietoa-meista/vastuullisuus-sokos-hotelleissa/green-key

Lue lisää

Hotellin uudistuessa kierrätykseen lähtee jopa tuhat sänkyä

10.5.2017

Vastikään Suomen vastuullisimmaksi hotelliketjuksi arvioitu Sokos Hotels ottaa toimintansa ympäristövaikutukset huomioon myös hotellien uudistustöiden yhteydessä. Käytöstä voi poistua jopa tuhat sänkyä kerrallaan, joiden ei haluta päätyvän kaatopaikalle. Toiminnan ympäristöystävällisyys on tärkeä vastuullisuuden mittari ketjussa, jonka kaikki hotellit halutaan Green Key -ympäristötunnuksen piiriin vuoden 2017 loppuun mennessä.

Helsingin keskustassa uudistuvassa Original Sokos Hotel Presidentissä käytöstä poistuu tuhansia huonekaluja. Määrä on massiivinen jo kuljetuksen ja varastoinnin kannalta. Silti huonekalut ovat saaneet uuden elämän usealla eri tavalla. "Emme esimerkiksi luopuneet huoneiden divaaneista, vaan ne verhoiltiin uuteen sisustustyyliin sopiviksi. Majoitustiloista poistettuja työtuoleja siirrettiin muun muassa henkilökunnan tiloihin. Käytöstä poistetut vuoteet kuten myös täkit ja tyynyt, verhot sekä yöpöydät siirtyivät porilaiselle Festrent-yritykselle jälleenhyödynnettäviksi", kertoo hotellinjohtaja Hannele Laurila.

Porissa poistetut tuotteet puhdistetaan ja kunnostetaan. Kierrätykseen kelpaava irtaimisto myydään eteenpäin yksityisasiakkaille, pienille ja keskisuurille majoitusalan toimijoille, tilapäismajoittajille ja juhlatiloihin. Tälläkin hetkellä esimerkiksi suurten rakennustyömaiden konttiasunnoissa, motelleissa, mökkikylissä ja vastaanottokeskuksissa majoittuu asukkaita, jotka nukkuvat käytöstä poistetuissa hotellisängyissä.

"Pyrimme välttämään viimeiseen saakka kaatopaikkaa", sanoo Festrent Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Mäkinen. "Jos hotellisänkyä ei voida enää kunnostaa, se puretaan; metalliosat päätyvät metallikeräykseen, puuosat energialaitokselle. Vain palosuojatut kankaat, joita ei voida enää korjata, päätyvät suoraan jätteeksi." "Ekologisuus ja uusiokäyttö ovat trendikkäitä ilmiöitä, mutta meillä on myös paljon asiakkaita, jotka arvostavat hotellikäytössä olleita huonekaluja. Kalusteet ovat jo osoittaneet kestävänsä kovaa kulutusta", Mäkinen jatkaa.

Poistohuonekaluilla apua nuorille

Uusiutuva Original Sokos Hotel Puijonsarvi Kuopiossa lahjoitti poistettavaa irtaimistoa paikalliselle Tukeva-työvalmennussäätiölle uusiokäyttöä varten. Myyntitulot ohjataan tukemaan nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä.

Lahjoitukseen päädyttiin myös Jyväskylän uudistuvassa Original Sokos Hotel Alexandrassa. Osa hotellihuoneiden poistetuista sängyistä lahjoitettiin Sovatek-säätiölle kunnostettaviksi ja jälleenmyytäviksi. Hotellin poistettavat vuodevaatteet taas luovutettiin pieneläinklinikka Evidensian toimipisteisiin, Laukaan hevosklinikalle sekä Jyväskylän Agility Team ry:lle.

Vastuullisuus on arkisia valintoja

Sokos Hotels -ketjussa on jo 32 Green Key -sertifioitua hotellia ja tavoitteena on saada kaikki ketjun hotellit Green Key -ohjelmaan vuoden 2017 loppuun mennessä. Uusiokäyttö ja kierrättäminen ovat osa Green Key -työskentelyä ja yksi hotelliketjun tavoista toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti. 

Sustainable Brand Index 2017 -brändivertailu

Sokos Hotels valittiin Suomen vastuullisimmaksi hotellitoimijaksi jo kolmatta vuotta peräkkäin pohjoismaisessa Sustainable Brand Index -arvioinnissa. Vuosittain Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa suoritettavassa tutkimuksessa lähes 30 000 kuluttajaa arvioi yli 750 brändiä muun muassa sen mukaan, kuinka vastuullisina kuluttajat niitä pitävät. Pohjoismaiden laajimmassa kestävän kehityksen brändi-indeksissä brändejä arvioidaan maittain.

Lisätiedot:
Janina Nurmela, konseptipäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 050 388 3477, s-posti janina.nurmela@sok.fi
Hannele Laurila, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Presidentti, puh. 050 359 4449, hannele.laurila@sok.fi

Lue lisää