Ajankohtaista

Ajankohtaista

Helsingin Tornin vaiherikkaat vuosikymmenet asettuivat taiteeksi työmaa-aitoihin

25.9.2020
 
Vuonna 1931 avautuneen helsinkiläisen pilvenpiirtäjähotelli Tornin vivahteikkaisiin vuosikymmeniin voi nyt tutustua hotellin edustalle pystytettyjen katutaidekollaasien kautta. Taideteoksiin on koottu niin kulinarismin merkkihetkiä, suomalaista sotahistoriaa kuin kuulujen vieraiden käyntejä. Solo Sokos Hotel Torni uudistuu parhaillaan ja avautuu vuonna 2021 eleganttina ja persoonallisena hotellina, jossa nykytaide ja uusimmat ravintolailmiöt jatkavat talon mielenkiintoista historiaa.
 
Hotellin liiketoimintaa operoivan Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Härmälä kertoo, että taide on aina ollut osa Tornia siinä missä upeat näköalatkin. "Talossa vallinnut vapauden tunne, tietynlainen juhlavuus ja moninaiset aistinautinnot toivat taiteilijoita, kuten muitakin merkkivieraita, taloon alusta asti. Tornissa sielu sai – ja saa jatkossakin – moninaista ravintoa."
 
Katutaide tuo Tornin vahvat tarinat modernilla tavalla tähän päivään.
 
Rakennustyömaan aitoihin pystytetyt teokset on tehnyt helsinkiläinen graafikko Ale Lauraéus. Sekatekniikalla toteutettuja töitä on seitsemän, joista jokaisella on oma teemansa Tornin ravintolaelämästä pilvenpiirtäjäromantiikkaan. Kuvakollaasien kautta pääsee mielikuvamatkalle espanjalais- ja kiinalaisravintoloiden makuihin, kokemaan talvisodan alkuhetkiä, lentämään Zeppelinillä ja tutustumaan talon kiinnostavaan vieraskirjaan. Tornin merkkihetket ovat samalla osa koko Suomen historiaa.
 
"Teokset tuovat varmasti paljon muistoja Tornissa vierailleille. Niihin kannattaakin tutustua lähietäisyydeltä, toki rakennustyöt huomioiden", taiteilija Lauraéus kehottaa.
 
"Torni on vahvojen tarinoiden talo, jonka historiaa ei voi ohittaa. Mielestäni Tornissa identifioituvat hienosti suomalaisuuden tärkeät ilmentymät; itsenäisyys, elämykset ja suomalainen sisu. Tarinat vetoavat matkailijoihin erityisesti nyt, kun elämme erikoisia aikoja", Härmälä toteaa.
 
Mutta uusia puheenaiheita on Tornissa aina luotu. Nyt käynnissä oleva mittava uudistustyö tuo taloon sisältöä ja merkitystä, joilla hotelli palauttaa sille kuuluvan paikkansa helsinkiläisessä hotelli- ja ravintolamaailmassa.
 
Hotelli Torni on parhaillaan suljettuna peruskorjauksen vuoksi. Uusi Torni avautuu loppuvuonna 2021. Peruskorjauksen tilaaja on vakuutusyhtiö Varma, hotellioperaattorina toimii Sokotel Oy. Sisustussuunnittelusta vastaavat Sisustusarkkitehdit Fyra Oy ja Studio Joanna Laajisto.
 
Katutaideteokset ovat esillä Tornin pääsisäänkäynnin luona, osoitteessa Yrjönkatu 26, Helsinki.
 
 
Lisätietoja:
Tanja Holmberg, Viestintätoimisto Pieni Ideapuoti Oy,  s-posti tanja@pieni-ideapuoti.fi
Lue lisää

Yllätyksellinen, kepeä ja vahvasti paikallinen - Turun Seurahuone palkittiin parhaana majoituspaikkana

28.8.2020
 
Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on valittu parhaaksi majoituspaikaksi valtakunnallisessa tapahtuma-alan kilpailussa Evento Awardsissa.
 
- Turun Seurahuone avattiin täysin uudistettuna puolitoista vuotta sitten. Halusimme alusta alkaen luoda Turun majoitustarjontaa täydentävän ylellisen ja hauskan hotellin, joka tarjoilee vieraille paljon elämyksiä ja yllättäviä yksityiskohtia. Päämäärätietoinen työmme kantaa nyt hedelmää, iloitsee hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata
 
Turun Seurahuone tarjoaa asiakkaalle uniikin hotellikokemuksen ja sen kulttuurihistoriallisesti merkittävä kiinteistö kätkee sisälleen arvoisensa sisällön. Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema Turun Seurahuone valmistui alkujaan vuonna 1928. 
 
Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen sisustussuunnittelusta vastasi sisustusarkkitehti Jaakko Puro, joka poimi työnsä innoittajaksi 1920-luvun upeat, pitsihansikkaita käyttävät daamit ja elämän iloisen kepeyden. Iloisuus ja kepeys näkyvätkin kantavana teemana niin hotellin yleisissä tiloissa ja väriyhdistelmissä kuin hotellihuoneiden yllätyksellisissä yksityiskohdissa.
 
Liki satavuotisen historiansa ohella hotelli on aidosti ylpeä paikallisuudestaan. Turkulaisuus näkyy, tuntuu ja maistuu hotellissa. Ravintola Gunnarin suurikokoinen pöytä on vanhoista turkulaisista jalavista ja valmistettu Turun ammattikorkeakoulussa oppilastyönä. Lisäksi ravintolassa nautitaan artesaanileipää turkulaisen keramiikkatehdas Terraviivan helmikoristeellisilta lautasilta. Huoneista puolestaan löytyy turkulaisen BEdesignin hotellille toteuttamat seinäpeilit, joissa on tuulahdus 20-luvun ylellistä tunnelmaa. Paikallinen design näkyy myös henkilökunnan vaatteissa, MyOlssonin mekoissa ja Woobsin puisissa ruseteissa.
 
- Tässä boutiquehotellissa on ihanat puitteet, jotka yhdistyvät asiakaskokemukseen, sydämellisyyteen ja lämpöön, joka huokuu koko henkilökunnastamme. Olemme kaikki todella ylpeitä hotellista ja erittäin otettuja tästä Evento Awardsin tunnustuksesta, Byskata toteaa. 
 
**
 
Evento Awards on Suomen ainoa valtakunnallinen tapahtuma-alan kilpailu, joka palkitsee koko laajan alan parhaat osaajat. Kilpailun järjestää tapahtumien, kohtaamisten ja elämysten ammattilehti Evento, joka toimii kilpailun puolueettomana alustana, mediakanavana ja ammattitaidon esiin nostajana.
 
Lisätietoja:
Hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, sanna-liisa.byskata@sok.fi, puh. 050 388 4071
Lue lisää

Sokos Hotels jatkaa Suomen arvostetuimpana hotellibrändinä

24.8.2020
 
Suomalaiset arvioivat Sokos Hotels -ketjun jälleen Suomen parhaaksi hotellibrändiksi Markkinointi ja Mainonta -lehden ja Taloustutkimuksen Brändien arvostus 2020 -tutkimuksessa. 
 
Sokos Hotels -ketju oli sijalla 81 tutkimuksessa, jossa oli mukana kaikkiaan 534 brändiä. Taloustutkimus Oy teki tutkimuksen kesä−heinäkuussa, ja siihen antoi oman arvionsa yhteensä noin 6 000 vastaajaa. Hotellibrändien sarjassa Sokos Hotels oli selvä ykkönen. 
 
"Olemme erittäin iloisia, että tänäkin omalle alallemme todella haasteellisena vuonna olemme säilyttäneet asemamme asiakkaiden silmissä arvostetuimpana, luotetuimpana ja vastuullisimpana toimijana. Meidän on vuodesta toiseen lunastettava paikkamme, ja nyt siihen tuovat vielä erityisen lisänsä turvallisuuskysymykset. Olemme voineet osoittaa, että meillä on paitsi aina turvallista myös mukavaa ja elämyksellistä asioida. Siitä pitää huolta erinomainen henkilökuntamme, joka toteuttaa hotelliemme Onnellistaminen-missiota joka päivä", markkinointijohtaja Outi Vitie iloitsee. 
 
S-ryhmän brändit menestyivät tutkimuksessa kaiken kaikkiaan erinomaisesti. Kymmenen kärjessä jatkaa S-Etukortti sijalla 8, ja myös monet muut S-ryhmän brändit arvostettiin oman alansa arvostetuimmiksi.  
 
Lue lisää:
Lue lisää

Sokos Hotelleista ja Suomen Radisson Blu Hotelleista Uimaliiton virallinen majoittaja

10.3.2020
 
Uimaliitto ja S-ryhmän hotellit aloittavat yhteistyön, jonka myötä Sokos Hotelleista ja Suomen Radisson Blu Hotelleista tulee uintiurheilijoiden virallinen majoitusyhteistyökumppani. Sokos Hotels on 49 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Sokos Hotellien kolme eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Original-hotellit tunnetaan sydämellisestä palvelustaan ja keskeisistä sijainneistaan, Break-hotellit tarjoavat rentouttavaa irtiottoa arjesta ja uniikkien Solo-hotellien korkea laatu näkyy niin palvelussa kuin hotellien puitteissakin. Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi, arvostetuimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi monena vuotena peräkkäin, myös tänä vuonna. Ketjun hotelleja on Suomessa, Virossa ja Venäjällä.
 
Kaikilla Sokos Hotelleilla ja Suomen Radisson Blu Hotelleilla on Green Key -ympäristötunnus. Radisson Hotel Group valittiin 9.kerran maailman 100 eettisimmän yrityksen joukkoon.
 
- Meille on tärkeää, että hotellikumppanimme kattaa laajasti koko maan ja palvelee näin seurojamme sekä Uimaliittoa. Sokos Hotellit ja Suomen Radisson Blu Hotellit  ovat aivan oleellinen osa yrityskumppaniverkostoamme ja on hienoa lähteä yhteistyöhön, toiminnanjohtaja Sanna Airaksinen kiteyttää.
 
Seurojen ja joukkueiden vapaa-ajan ryhmämatkustukseen on rakennettu oma jäsenohjelma, Sporttiklubi. Kyseessä on S-ryhmän hotellien, Suomen, Viron ja Venäjän Sokos Hotellien sekä Suomen Radisson Blu Hotellien yhteinen jäsenohjelma, jonka kautta joukkueet voivat saada parhaat edut. Yksittäiseen matkustukseen on käytettävissä Suomen Uimaliiton sopimushinnat majoitus- ja kokouspalveluissa.
 
S-ryhmän hotellien puolella otetaan uintiyhteisö innolla vastaan. - Koemme tärkeänä, että voimme yhteistyökumppanina olla mukana tukemassa toimintaa, joka edistää ihmisten terveyttä, hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta sekä myös turvallisuutta, asiakkuuspäällikkö Nea Vuoti täydentää. Meillä on tällä hetkellä hotelleissamme asiakastyytyväisyys korkeimmalla tasolla koskaan ja huolehdimme erittäin mielellämme uintiyhteisön tarpeista majoitus-, kokous- ja ravintolapalveluiden osalta.  
 
 
Lisätiedot: 
Suomen Uimaliitto
Jari Lamminaho, myynti- ja markkinointipäällikkö, 040 7712 887,  jari.lamminaho@uimaliitto.fi
 
Sokos Hotellit, Radisson Blu Hotellit, Suomi / SOK Matkailu- ja Ravitsemuskaupan ketjuohjaus
Nea Vuoti, asiakkuuspäällikkö, puh. 010 768 0813, nea.vuoti@sok.fi
Minna Eliasson, markkinointipäällikkö, puh. 050 3883 3856, minna.eliasson@sok.fi
 
Lue lisää

Sokos Hotels -ketjun työnantajamielikuva pääkaupunkiseudun paras

Tutkimuksen kärkipaikan jakoivat Sokos Hotels- ja Scandic Hotels -ketjut. Radisson Blu -ketju sijoittui tutkimuksen 6. sijalle ja Sokotel Oy 10. sijalle. Hotellit sijoittuivat tutkimuksessa yleisesti paremmin kuin ravintolat. Sokos Hotels oli tutkimuksen suurin nousija, kun se ponnahti vuoden 2018 viidenneltä tilalta kärkeen. Sokos Hotels -ketjun arvosana oli 7,9 arvosana-asteikolla 4-10.
 
Sokos Hotels nousi kärkeen muun muassa avoimessa kysymyksessä, jossa piti nimetä mieluisin yritys työpaikkana. Perusteluna mainittiin esimerkiksi "olen kuullut ketjussa työskenteleviltä hyvää palautetta". Sokotel Oy:n osalta perusteltiin esimerkiksi "hyvä työnantaja, kaikki hoituu helposti ja voi työskennellä eri pisteissä joustavasti".
 
Työnantajamielikuvan kannalta tutkimuksessa nousi tärkeiksi asioiksi hyvä työskentelyilmapiiri ja johtaminen. Avoimissa vastauksissa merkitystään nostivat muun muassa henkilökunnan tasapuolinen kohtelu sekä työntekijöiden hyvinvointi ja oikeudet. Tuloksissa näkyi se, että eri kulttuuritaustaisten opiskelijoiden osuus vastaajakunnassa on kasvanut.
 
"Olen iloinen, että kaikki S-ryhmän operoimat hotelliketjut kiinnostavat alan opiskelijoita. Meillä pääsee onnellistamaan asiakkaita kansainvälisessä ympäristössä. Paikkoja on auki tälläkin hetkellä", kertoo SOK Liiketoiminnan henkilöstöjohtaja Jennie Stenbom
 
Tutkimus toteutettiin Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa, Stadin ammattiopiston Roihuvuoren yksikössä ja Perho Liiketalousopistossa tammi-helmikuussa 2020. Vastaajia oli 157 ja tyypillinen vastaaja oli 1.-2. vuosikurssilla opiskeleva, alle kolme vuotta alalla työskennellyt opiskelija. Tutkimus on tehty myös vuosina 2016 ja 2018. 
 
Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone