Ajankohtaista

Ajankohtaista

Funkkisklassikko Original Sokos Hotel Vaakuna uudistuu

20.3.2018

Vaakuna–Sokoksen rakennus on arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelema funkkistyylin taidonnäyte, joka kätkee sisäänsä runsaasti oman aikansa alkuperäisiä kalusteita ja designesineitä. Hotellin 1950-luvun tunnelma säilytetään uudistuksessa lisäämällä sen uniikkiin tyyliin ripaus modernia luksusta.

"Vaakunan sisustussuunnittelu on yhdistelmä nykyaikaa ja historian kunnioittamista. Emme ole tekemässä 50-luvun näköisjäljennöstä, vaan tuomme tilan tähän päivään alkuperäistä kunnioittaen", kertoo Tiina Närkki Sisustusarkkitehdit Fyra Oy:stä. "Hyvä esimerkki ovat osaan huoneista tulevat sänkyjen ylle kaareutuvat lipat, jotka ovat kunnianosoitus upean funkkisrakennuksen pääsisäänkäynnille. Yhtä lailla hotelliaulan reliefissä kiertävät rauhankyyhkyt lennähtävät nyt myös huoneiden seinille."

Hotellihuoneissa vieraita odottavat Huttusen suunnittelemat alkuperäiset nojatuolit, jotka on entisöity 1950-luvun henkeen. Yhdeksännen kerroksen huoneita valaisevat jatkossakin Paavo Tynellin hotellille suunnittelemat valaisimet, joita löytyy myös hotellin aula- ja ravintolatiloista.

Uudistustyötä tehdään yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa, sillä osa hotellista – kuten kaksi ylintä majoituskerrosta – on rakennushistoriallisesti suojeltuja. Kaupunginmuseo on tehnyt muun muassa hissiauloissa väritutkimuksia, joiden avulla on saatu tarkka selvyys siitä, miltä hotellin alkuperäinen värimaailma on näyttänyt.

"Klassikkohotellin päivittäminen tähän päivään on kulttuuriteko, jossa on huomioitava rakennuksen alkuperäinen muotokieli. Odotan innokkaana lopputulosta, joka syntyy pitkän historian sekä nykypäivän muotoilun ja osaamisen yhdistämisestä", iloitsee Original Sokos Hotel Vaakunan hotellinjohtaja Mika Mustasilta.

Original Sokos Hotel Vaakunan huonekerrokset uudistetaan yksi kerrallaan 2. huhtikuuta 2018 alkaen. Ensimmäinen uudistettu kerros saadaan käyttöön jo kesän 2018 aikana. Hotelli toimii muutostöiden aikana normaalisti. Uudistuksen jälkeen huonevalikoima tulee vaihtelemaan kompakteista kaupunkikakkosista upeisiin, parvekkeellisiin näköalasviitteihin.

Original Sokos Hotel Vaakunan liiketoiminnoista vastaa SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö Sokotel Oy, jolla on meneillään useita muitakin uudistus- ja uudishankkeita. Break Sokos Hotel Flamingo laajenee, Original Sokos Hotel Presidentin uudistus on loppusuoralla ja Helsingin Pasilaan rakentuu kokonaan uusi Tripla-hotelli.

Lisätiedot:

Mika Mustasilta, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Vaakuna, mika.mustasilta@sok.fi, puh. 0400 638 571

Heli Engblom, liiketoimintajohtaja, Sokotel Oy, heli.engblom@sok.fi, puh. 050 388 3111

Lue lisää

Onnellistaminen valtaa Sokos Hotellit

19.2.2018

Vuonna 2011 Sokos Hotelleissa alettiin panostaa isosti palvelukulttuurin kehittämiseen. Pieniä ja suurempia henkilökunnan palvelutekoja kerätään hotelleista kuukausittain ja parhaat palkitaan. Tekoja on vuosien aikana kertynyt jo kolmeksi kirjaksi asti. Asiakkaiden yksilöllinen huomiointi näkyy sosiaalisessa mediassa ja asiakkaiden palautteissa. 

– Vuonna 2011 meillä oli asiakastyytyväisyystutkimuksessamme yksi hotelli, joka sai arvioksi yli 4,30 asteikolla 1–5. Tänä vuonna jo huimat 24 hotellia ylitti tämän rajan. Hotelleissamme on tehty upeaa työtä tämän eteen, ja uskomme, että kehitys jatkuu edelleen", Sokos Hotellien kehitysjohtaja ja onnellistamisen isä Peter Jung kertoo.

– Haluamme parantaa toimintaamme ja hurmata asiakkaamme jokainen päivä. Onnellistaminen antaa pitkälle kehitystyöllemme nyt nimen. Haluamme saada suomalaiset rakastamaan hotelleja, Jung kuvaa onnellistamisen taustoja.

Onnellistaminen näkyy tulevien viikkojen aikana televisiossa ja verkossa sekä sosiaalisessa mediassa.

Lanseerauksen yhteydessä Sokos Hotels toteuttaa suomalaisten onnellistamistoiveita. Kilpailussa pyydetään ilmiantamaan ihmisiä, jotka ansaitsisivat onnellistamishetken hotellissa. Kilpailuun voi osallistua ketjun facebook-sivulla ja osoitteessa www.sokoshotels.fi/onnellistaminen. Sokos Hotels toteuttaa kuuden voittajan onnellistamistoiveet, ja lisäksi arvotaan 3 kpl Sokos Hotels -lahjakortteja kahdelle hengelle.  

Mitä onnellistaminen on?

Onnellistaminen on pienempiä ja isompia oivalluksia asiakkaan odotusten täyttämiseksi – ja ylittämiseksi.

"Olin lisäämässä puita hotellin takkaan. Eräs pariskunta sattui kävelemään ohi ja mies oli todennut ääneen "vielä kun olisi makkaraa". Siitäpä sain idean ja pyysin heitä odottamaan hetken. Kipaisin Saleen, sieltä paketti hiillosta ja makkarat tulille. Asiakkaat olivat todella iloisia ja lähtivät vatsat täynnä nukkumaan."
 – Päivi, Break Sokos Hotel Tahko

Onnellistamisen filosofia ulottuu kaikkeen tekemiseen Sokos Hotelleissa. Ihmisten lisäksi myös ympäristön hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeä osa arkea, ja lähes kaikki hotellit ovatkin jo saaneet kansainvälisen Green Key -ympäristömerkin osoituksena kestävän matkailun edistämisestä.

Suomalaista asiakaspalvelua ei perinteisesti ole pidetty maailman parhaana. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan kuitenkin Suomi on Euroopan kärkimaita hotellien ja ravintoloiden asiakasystävällisyydessä.*

– Sokos Hotelleissa työskentelee uskomattomia ammattilaisia, jotka tekevät joka päivä asiakkaidemme hotellikokemuksista unohtumattomia. Haluamme jättää onnellisen muistijäljen, joka kantaa pitkälle arkeen. Siitä syntyy onnellisuuden kierre, Jung hehkuttaa.

Lisätietoja

Peter Jung
Kehitysjohtaja, Sokos Hotels, SOK Matkailu- ja ravitsemiskauppa
p. 010 768 2747,
peter.jung@sok.fi

Lue lisää Onnellistamisesta: www.sokoshotels.fi/onnellistaminen

* https://mara.fi/uutishuone/tiedotteet-2/suomalaisten-ravintoloiden-ja-hotellien-henkilokunnan-asiakasystavallisyys-euroopan-huippua

Lue lisää

Sokos Hotellien uusittu aamiainen huomioi monipuolisesti eri ruokavaliot

16.1.2018

Sokos Hotellien tuoreelta ja monipuoliselta aamiaiselta löytyy nyt entistä kattavammin syötävää myös eri ruokavalioita noudattaville vieraille. Gluteeniton, vegaaninen, kananmunaton ja maidoton aamiaisvalikoima syntyi hotellien henkilökunnan ideoimana.

"Vegaaniruoan ja gluteenittomien aterioiden suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Erilaisten erityisruokavalioiden ohella asiakkaat haluavat syödä entistä yksilöllisemmin ja tehdä valintoja ruokavalionsa suhteen", kertoo kehityspäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

"Haluamme tarjota jokaiselle aamiaisvieraallemme eväät herkullisen aamun aloituksen, onhan kyseessä päivän tärkein ateria. Monipuolinen maidoton, kanamunaton, gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen ruokavalio on jatkossa entistä helpompi koota aamiaispöydästämme", Nurmela sanoo.

Aamiaiselle katetaan muun muassa valikoima gluteenittomia maissihiutaleita, mysliä, leipiä ja makeita leivonnaisia. Sokos Hotellit suosivat paikallisia tuotteita aamiaispöydissään, joten gluteenitonkin leipä paistuu usein lähileipomon uunissa.

Kaura- ja soijamaitotuotteiden määrää on lisätty ja vegaaniset juustot ja levitteet täydentävät vegaanin lautasen. Tarjolla on aina myös lämmin gluteeniton ja vegaaninen ruokalaji.

Hotelliaamiaisen pidetyt peruselementit, kuten raikas hedelmä- ja kasvisvalikoima sekä erilaiset marjat ja siemenet luovat hyvän perustan jokaiselle aamiaiselle.

"Gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota nauttivan vieraan lautaselle poimisin perusvalikoimastamme hedelmien ja marjojen lisäksi myös kananmunaa, paahdettua pekonia ja erilaisia kalatuotteita", Nurmela suosittelee.

Koska asiakkaat vinkkaavat usein erityisruokavalioihin sopivista tuotteista henkilökunnalle, on uutta aamiaisvalikoimaa ideoitu yhdessä aamiaistarjoilijoiden ja -kokkien kanssa henkilökunnalle suunnatussa kisassa. Kilpailun voitti jyväskyläläinen Solo Sokos Hotel Paviljonki, joka toimi myös uuden aamiaisen testinäyttämönä.

Uusi, erityisruokavaliot kattavammin huomioiva aamiaispöytä otetaan käyttöön kaikissa tammikuun aikana. Hyvää huomenta!

Lisätietoja: Janina Nurmela, kehityspäällikkö,Sokos Hotels, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh: 050 388 3477, e-mail: janina.nurmela@sok.fi

Lue lisää

Solo-perhe laajenee - Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone avautuu 2019

11.1.2018

Uudistuksen myötä tunnettujen turkulaisten arkkitehtien Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen 1920-luvulla suunnittelema klassikkohotelli siirtyy modernisti nykypäivään. Yksilöllisiä Solo-hotelleja on ketjussa tämän jälkeen kahdeksan.

"Solo by Sokos Hotels -hotellit lanseerattiin viisi vuotta sitten tarjoamaan uniikkeja hotellikokemuksia elämyksiä etsiville matkailijoille. Solot tarjoavat vierailleen paitsi kiinnostavia tarinoita myös ensiluokkaista palvelua ja paljon aistikkaita yksityiskohtia", kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Outi Vitie SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.  

"Turun Seurahuone, jonka seinien sisään kätkeytyy niin pala Turun kuin Suomen Seurahuoneiden ja koko hotellielinkeinon historiaa, sopii loistavasti klassikkohotelliemme ketjuun", Vitie iloitsee.

Syksyllä 2017 käynnistyneen Turun Seurahuoneen arvokiinteistön uudistus on 20 miljoonan euron investointi, ja se kattaa kiinteistön täydellisen peruskorjauksen lisäksi liiketoiminnan uudistuksen. Suurin muutos koskee pääsisäänkäyntiä, joka palautetaan Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle.

Hotellin uusi ilme on sisustusarkkitehti Jaakko Puron käsialaa. Lämpimät värit, laadukkaat tekstiilit ja esineiden muodot on valittu huolella 1920-luvun klassismin muotokieltä jatkamaan. Terrakotan ja keltaisen värisävyt noudattavat tuolle aikakaudelle tyypillistä värimaailmaa.

Turussa vieraat aiotaan jatkossa yllättää eläväisellä ja mutkattomalla tunnelmalla sekä lukuisilla yllätyksellisillä yksityiskohdilla niin palvelussa kuin sisustuksessa.

"Hotellin katutasoon tulee urbaani ruoka- ja seurusteluravintola, joka kokoaa ystävät yhteisen pöydän ääreen. Toisen kerroksen muunneltavat ravintolatilat luovat puitteet niin aamiaiseen ja erilaisiin juhliin kuin etätyöhön ja erilaisiin kokoontumisiinkin. Hemmottelua tarjoavat muhkeat vuoteet, Turun paras aamiainen, saunatilat sekä rouhea gym", kertoo hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneelle tulee 140 huonetta, seitsemässä eri huonetyypissä. Hotelli sijaitsee aivan Turun keskustassa, Eerikinkadun ja Humalistonkadun kulmassa.

Solo by Sokos Hotels -hotelleja on Turun uuden hotellin myötä neljä Suomessa, kaksi Pietarissa ja yksi Tallinnassa. Sokos Hotellien muut hotellityypit ovat Break by Sokos Hotels ja Original by Sokos Hotels.

Solo-hotellit ovat menestyneet vuosien varrella erittäin hyvin asiakastyytyväisyystutkimuksissa ja voittaneet palkintoja erilaisissa kansainvälisissä kisoissa. Jyväskyläläinen Solo Sokos Hotel Paviljonki sekä Tallinnan Solo Sokos Hotel Estoria palkittiin vuodenvaihteessa The World Luxury Travel Awardseissa ja Solo Sokos Hotel Torni Tampere sai Suomen Unique Hotel of the Year 2018 -palkinnon.

Lisätietoja:

Outi Vitie, markkinointi- ja viestintäjohtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 050 66 287, outi.vitie@sok.fi
Sanna-Liisa Byskata, hotellinjohtaja, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, puh. 010 764 4951, sanna-liisa.byskata@sok.fi

Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone