Ajankohtaista

Ajankohtaista

Original Sokos Hotel Viru avaa erillisen Superior-hotellisiiven

Vuonna 2014 avautuneen Solo Sokos Hotel Estorian jokainen huone sisustettiin esittelemään yhtä virolaista tarinaa olympiaurheilijoista orkideankasvatukseen. Omaa tarinaansa kertovat aulatiloihin sijoitellut, palkittujen virolaisten designerien suunnittelemat huonekalut ja sisustusesineet. Estorian kiinnostavat tarinat ja nokkela muotoilu jäävät elämään keväällä 2020 avautuvissa hotelli Virun Superior-huoneissa tarjoten vieraille aitiopaikan virolaiseen elämään ja kulttuuriin. Myös muut Estorian asiakkaiden parhaiksi kokemat asiat eli laadukas yöuni ja rauhallinen tunnelma ovat jatkossa osa Superior-hotellisiivessä majoittuvien vieraiden asiakaskokemusta.

"Teemme Virusta nyt entistä kiinnostavampaa ja monipuolisempaa matkakohdetta. Viime vuonna avasimme upean kattobaarin 23. kerrokseen, suositun KGB-museon yhteyteen. Myös kokous- ja ravintolatilojamme on uusittu vuosien varrella mittavasti. Tänä keväänä lisäämme huonekapasiteettiimme 93 uuden Superior-huoneen lisäksi runsaasti perhehuoneita. Hotellin sisääntuloaulasta luodaan entistä kutsuvampi, asiakkaita sujuvasti palveleva kohtaamispaikka ja aamiaistamme parannellaan esillepanosta ruokatuotteeseen. Jatkossa Viru tarjoaa entistä monipuolisemmat majoitusvaihtoehdot ja selkeämmän hotellivierailun kaikille", lupaa Original Sokos Hotel Virun hotellinjohtaja Klaus Ek.

"Tietysti vuonna 2014 avatun Solo Sokos Hotel Estorian sulkemiseen liittyy myös taloudellisia tavoitteita. Operointi kahdella brändillä ei enää vastaa Tallinnan Sokos Hotellien  tulevaisuuden näkymiin", Ek toteaa.

Hotelli Viru on ollut vuosikymmenten ajan elämää sykkivä kaupunkihotelli, jossa historia ja nykypäivä kohtaavat hyvällä tavalla. Jatkossa Tallinnan sydämessä sijaitseva iso elämys- ja tapahtumakeskus tarjoaa paitsi parhaat paikallisvinkit myös entistä laajemman huonevalikoiman näköalahuoneista sviitteihin ja perhehuoneista Superior-huoneisiin. Original Sokos Hotel Virussa on 516 hotellihuoneen lisäksi useita ravintoloita, viihde- ja virkistyspalveluita, kokous- ja bankettikeskus, iso ostoskeskus, näköalabaari sekä KGB-museo – kaikki saman katon alla. Hotelli Virun liiketoimintoja operoi SOK-konsernin tytäryhtiö AS Sokotel ja se on osa Original by Sokos Hotels -ketjua.

Lisätietoja:

Klaus Ek, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Viru, puh. +372 5680 9377, Klaus.Ek@sok.fi

Aire Malvik, markkinointispesialisti, Original Sokos Hotel Viru, aire.malvik@sok.fi

Lue lisää

Kuluttajat valitsivat - Sokos Hotels on jälleen Suomen luotetuin hotelliketju

Sokos Hotels on valittu Reader's Digestin Luotetuin Merkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi hotelliketjuksi sen saatua lähes puolet (47 %) kategorian maininnoista. Voitto oli Sokos Hotels -ketjulle jo yhdeksäs kerta. 
 
Erityisen suurta luottamus Sokos Hotelleihin on yli 50-vuotiaiden vastaajien joukossa. Heistä 54 prosenttia nimesi ketjun eniten luottamakseen. 
 
"Olemme ylpeitä tästä suomalaisten kuluttajien meille osoittamasta luottamuksesta", iloitsee Sokos Hotellien markkinointijohtaja Outi Vitie. "Sokos Hotels on ollut osa suomalaista hotellielämää jo 45 vuoden ajan. Työllistämme paitsi 1300 omaa työntekijää, tarjoamme merkittävän määrän työtä paikallisille toimijoille eri Sokos Hotels -paikkakunnilla. Ravintoloissa kotimaisen ruoan osuutta kasvatetaan koko ajan ja materiaalihankinnoissa suosimme kotimaisia toimittajia. Uskon, että kotimaisuus on suomalaiselle kuluttajalle myös laadun ja luottamuksen merkki."
 
Tutkimukseen vastanneet ovat ensin nimenneet omasta mielestään eniten luottamansa merkin kysytyssä tuotekategoriassa, jonka jälkeen he arvioivat viiden eri ominaisuuden sopimista tähän tuotemerkkiin asteikolla 1-5. Arvioitavat ominaisuudet olivat: laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva, kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen ja eettisesti vastuullinen. Lisäksi kysyttiin onko vastaaja valitsemansa merkin asiakas/onko käyttänyt viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana ja voisiko suositella sitä muille.
 
Sokos Hotelleihin luottavista vastaajista 81 prosenttia valitsisi sen vähintään melko todennäköisesti, mikäli olisi nyt valitsemassa hotellia. Tämä oli kategorian korkein tulos.
 
 
Lisätietoja:
Outi Vitie, markkinointijohtaja, Sokos Hotels, puh. 050 66 287, outi.vitie@sok.fi
 
 
 
Luotetuin merkki -tutkimus
Valitut Palat teetti vuosittaisen tutkimuksen nyt 20. kerran. Yhteistyökumppanina oli brittiläinen Wyman Dillon -tutkimustoimisto. Tutkimus toteutettiin nettikyselynä ja vastaajia oli 2 124. Otos poimittiin Valittujen Palojen asiakasrekisteristä. Tulokset painotettiin iän (20+ vuotta) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi.
 
Tutkimuksessa selvitettiin avoimilla kysymyksillä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit kaikkiaan 45 eri tuoteryhmässä. 
 
Lisätietoja tutkimuksesta ja sen tuloksista antaa tutkimuspäällikkö Tiina Suomela, 
 
Lue lisää

Uuden vuosikymmenen hotelli avautuu tänään – Original Sokos Hotel Tripla Helsingin Pasilassa henkii yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia

Original Sokos Hotel Tripla on Suomen arvostetuimman hotelliketjun Sokos Hotels -ketjun uusin hotelli. Yli 90 metriä meren pinnan yläpuolelle kohoavassa hotellissa on 14 kerrosta, 430 huonetta ja 15 eri tavoilla jaettavaa ja yhdisteltävää kokous- ja juhlatilaa.
 
– Kokonaan uuden hotellin avaaminen Helsingissä on merkittävä hetki Sokos Hotels -ketjulle ja matkailunäkökulmasta myös koko kaupungin kehitykselle. Matkailu Helsinkiin kasvaa voimakkaasti, ja tähän kehitysnäkymään hotelli on osaltaan vastaamassa. Kysyntä hotellin tapahtuma- ja majoituspalveluille on ollut kova, ja varausaste on jo ylittänyt odotukset, kertoo Sokotel Oy:n liiketoimintajohtaja Heli Engblom.
 
Hotelli yhdistää elämykset ja kävijät sekä levon ja sykkeen
 
Hotellivieraille Original Sokos Hotel Tripla on loistavan sijaintinsa ansiosta linkki Helsingin monipuolisiin elämyksiin. Kaupungin suosituimmat matkakohteet sijaitsevat vain kivenheiton päässä hotellista. Hotelli sijaitsee Pasilan aseman yhteydessä, joten se on helposti saavutettavissa kaikilla kulkuvälineillä.
 
– Sijaintinsa puolesta Original Sokos Hotel Tripla on poikkeuksellinen. Kehäradan ansiosta hotelliin voi siirtyä mistä päin maailmaa tahansa käytännössä sisätiloissa, sanoo hotellinjohtaja Hanna Riihimäki.
 
Urbaanin kylän autenttisuutta hotelliin rakennetaan yhdessä Pasilan alueen asukkaiden kanssa.
 
– Original Sokos Hotel Tripla on linkki kaupunkilaisten ja matkailijoiden välillä. Yhteisöllisyys ja paikallisuus tulee näkyväksi ja koettavaksi hotellin arjessa. Triplan asiakaskokemus kiteytyy tunnelmaan, jossa vieras tuntee olevansa kuin kylässä hyvän ystävän luona, Riihimäki toteaa.
 
– Olemme tehneet muun muassa yhteistyösopimuksen päivittyvän taidenäyttelyn kuratoinnista kaupunkitaiteeseen erikoistuneen Helsinki Urban Art -yhdistyksen kanssa. Sen myötä paikallisille sekä ulkomaalaisille taiteilijoille tarjoutuu mahdollisuus saada teoksiaan esille hotellin kotimaisille ja kansainvälisten vieraille, Riihimäki jatkaa.
 
Kaupungin sykkeen vastapainoksi hotellihuoneessa vieraalle halutaan tarjota mahdollisuus lepoon ja rentoutumiseen. Hotellin sisustuksessa on keskitytty rauhoittavan tunnelman luomiseen ja hotellihuoneiden lattiasta kattoon ulottuvat suuret ikkunat avaavat inspiroivan näkymän Helsinkiin. Matkailijoiden unista tullaan huolehtimaan Sokos Hotellien Onnellisia unia -konseptin muodossa, joka lanseerataan Triplan avautumisen yhteydessä.
 
Uusi hotelli avautuu tapahtumien, konserttien ja messujen solmukohtaan
 
Tapahtumien, konserttien ja messujen odotetaan tuovan Triplan alueelle vuodessa kolme miljoonaa kotimaista ja ulkomaista kävijää, mikä tekee Triplasta houkuttelevan kokous- ja tapahtumahotellin.
 
Kokoustilojen odotettu kysyntä on hotellissa otettu huomioon monipuolisten kokous- ja juhlatilojen muodossa. Tilakonseptin avulla tarjotaan helposti räätälöitäviä ratkaisuja eri tyylisten ja kokoisten tilaisuuksien tarpeisiin.
 
Original Sokos Hotel Tripla vaalii yhdessä tekemisen riemua tuomalla kokoustiloissa esiin suomalaista kylähenkeä. Tämä tapahtuu yhteistyössä 11 kotimaisen kylän kanssa, joista jokainen pääsee tuomaan nimensä, tunnelmansa ja uniikin tarjoomansa – kuten paikallisen pienpanimo-oluensa tai parhaat reseptinsä – esiin osana Original Sokos Hotel Triplan kokouselämystä.
 
– Olen aina ihaillut maamme uniikkia kyläkulttuuria ja kylistä löytyvää yhdessä tekemisen iloa. Tämän tunnelman haluamme tuoda kokousvieraiden lähelle, jotka toivotamme tervetulleiksi kylien mukaan nimettyihin kokoustiloihimme, kuten Tiutiseen, Vuotsoon tai Kaivolaan, Riihimäki iloitsee.
 
Vastuullisuus elää hotellin rakenteissa ja arjessa
 
Sokos Hotels panostaa toiminnassaan merkittävästi vastuullisuuteen. Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi hotelliketjuksi (Sustainable Brand Index™).
 
Hotellin rakennusvaiheessa vastuullisuus on huomioitu energiatehokkaiden ja kestävien rakennusratkaisujen muodossa. Triplan rakentaminen on saavuttanut korkeimman platina-tason Leed-ympäristösertifikaatin. Sertifioinnin saamiseen vaikuttivat erityisesti energiatehokkuutta edistävät ja ympäristön huomioon ottavat rakentamisen ratkaisut.
 
– Yksi tapa, jolla vastuullisuus tehdään näkyväksi, on Green Key -sertifikaatti, jota haemme hotellin avauduttua. Meille on myös tärkeää luoda kannustava työyhteisö ja tukea henkilökohtaista kehittymistä hyvän esimiestyön kautta. Lisäksi esteettömyys on pystytty huomioimaan uudisrakennuksessa hyvin. Vastuullisuus näin ollen elää hotellin arvoissa ja tulee todeksi teoissa jokapäiväisessä arjessa, Riihimäki tiivistää.
 
Lisätietoja:
 
Heli Engblom, liiketoimintajohtaja Sokotel Oy, p. 050 388 3111, heli.engblom@sok.fi
 
Hanna Riihimäki, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Tripla, p. 050 4640 589, hanna.riihimaki@sok.fi
 
Lue lisää

Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakunassa aloitetaan mittavat uudistukset

Kymen Seudun Osuuskauppa käynnistää Original Sokos Hotel Vaakunassa mittavat uudistukset vuoden 2019 aikana. Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa ja valmista on keväällä 2021.

Kouvolalaisia sekä turisteja 1980-luvun loppupuolelta palvellut Original Sokos Hotel Vaakuna, on tunnettu maamerkki Kouvolan keskustassa – tämä pinkin värin omaava rakennus vastaanottaa kaupunkiin saapuvat pirteällä ulkoasullaan.

Sokos Hotel Vaakunan peruskivi muurattiin 3.10.1986 ja avajaisia vietettiin lokakuussa 1987. Hotellin pääurakoitsijana toimi paikallinen rakennusliike Juhani Pousi Oy. Hotellin suunnittelussa huomioitiin niin liikematkustajat kuin perhematkailijatkin ja hotellihuoneita rakennettiin 114 kappaletta. Suunnittelussa yhdistyi perinteinen puistohotellin viehättävyys moderniin hotelli- ja ympäristösuunnitteluun, joka oli ajanmukaisesti trendikästä. Hotellimajoituksen lisäksi kiinteistöön rakennettiin uudentyyppisiä ravintola- ja kabinettitiloja, jotka palvelivat alueen asukkaita sekä yrityksiä. Pinkin värinsä hotelli on saanut nuoren rohkean arkkitehdin ehdottamana, joka halusi piristää kaupungin harmaata yleissävyä – pitkäjänteinen työ kannatti ja ehdotus lopulta hyväksyttiin. Vaakunan historiaan on kuulunut hotelliliiketoiminnan lisäksi myös vilkasta yöelämää, kun kaupungin suosituin viihderavintola Marilyn toimi Vaakunassa 2010 vuoden lopulle saakka. 1990-luvun alussa hotelliin rakennettiin lisäsiipi, joka toi lisää majoituskapasiteettia 58 hotellihuoneen verran, kokonaishuonemäärän kasvaessa 172 huoneeseen.

"Maakunnallisena toimijana haluamme olla mukana kehittämässä Kymenlaakson matkailua sekä tuoda omalla panostuksellamme niin paikallisille kuin Kouvolassa vieraileville uuden viihtyisän kohtaamispaikan." kertoo KSO:n toimitusjohtaja Harri Miettinen.

Uudistushankkeen ensimmäisessä vaiheessa remontti käsittää taloteknisten töiden lisäksi 55 hotellihuonetta, hotellin vastaanoton sekä Frans & Rose -ravintolan. Katutasossa sijaitsevat ravintolat tulevat yhdistymään yhdeksi kokonaisuudeksi ja niistä on esteetön näkymä hotellin aulatiloihin. Uudistuksen ajan ravintola on suljettu ja hotellin majoittujille järjestetään aamiainen hotellin muissa tiloissa. Hotelli palvelee läpi uudistushankkeen, vaikkakin paikoin rajoitetulla kapasiteetilla.

Hotellihuoneiden uudistuksessa on käytetty alueellista inspiraatiota ja teemat kunnioittavat Pohjoista- Kymenlaaksoa monipuolisesti. Teemoiksi valikoituivat: Pentik, Repovesi sekä Tykkimäki.

"Teemahuoneilla on haluttu vastata matkailun trendeihin ja asiakkaiden toiveisiin, niin työmatkustus- kuin vapaa-ajallakin. Majoitukselta toivotaan tänä päivänä yksilöllisyyttä, persoonallisuutta ja erilaisia tunnelmia. Suunnittelussa on pidetty tärkeänä lähtökohtana asiakkaan huomioimista sekä elämyksen tarjoamista kouvolalaisella vivahteella. Näiden kolmen maakunnallisen teeman kautta saamme välitettyä upean maakuntamme mielenkiintoisia tarinoita myös asiakkaillemme. "kertoo KSO:n toimialajohtaja Mikko Virtanen.

Rakennuksen herkkä vaaleanpunainen olemus on jatkossakin näkyvä osa Kouvolaa. Rakennuksen julkisivua terävöitetään hieman ja sisäänkäynti uudistetaan.

Hankkeen kokonaisarvo on 10 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: KSO:n matkailu ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Virtanen, p. 010 7625 401

Original Sokos Hotel Vaakuna:

  • Rakennettu 1987, laajennettu 1992
  • Hotellihuoneita yhteensä 172, uudistusten jälkeen 170
  • Asiakaskäytössä 4 kerrosta + huoltokerros
  • 7 kokoustilaa
  • 3 saunatilaa
  • Kuntoiluhuone
  • Henkilökuntaa noin 40

 

Lue lisää

Solo Sokos Hotel Torni uudistuu täysin

Helsinkiläinen maamerkki, lähes 70 metriin kohoava pilvenpiirtäjähotelli Torni, sulkeutuu jouluna peruskorjauksen vuoksi. Kaikki talon hotellihuoneet sekä aula- ja ravintolatilat kokevat täydellisen muodonmuutoksen korjauksen yhteydessä. Ainutlaatuinen Tornin henki tulee esiin entistä selkeämmin uudessa, vuonna 2021 avautuvassa hotellissa.

Solo Sokos Hotel Torni sulkeutuu 16.12.2019, Tornin ravintolat Ateljee Bar, American Bar, O'Malley's ja Ravintola Torni 20.12.2019. Hotelli ja ravintolat toimivat normaalisti sulkemiseen asti – ravintola Tornin suosituille joululounaille ja -illallisille voi siis vielä varata pöydän.

Mallia maailman pilvenpiirtäjistä – ravintolatrendien edelläkävijäksi

Solo Sokos Hotel Torni avattiin 19.3.1931 pienen kohunkin saattelemana: pilvenpiirtäjän rakentaminen kaupungin keskustaan ei herättänyt kaikissa kaupunkilaisissa  pelkkää ihastusta. Kerrokset kuitenkin nousivat nopeasti ja tornirakennuksesta oltiin sen avautuessa ylpeitä – toihan se paljon maailmanlaajuistakin huomiota Helsingille.  Jykevää klassismia edustavan rakennuksen suunnittelivat arkkitehtiveljekset Jung & Jung, esikuvinaan 1920-luvun amerikkalaiset pilvenpiirtäjät.

Tornin ravintoloista tuli heti Helsingin kulinaristisen elämän keskus. 1930-luvulla menulta löytyi muun muassa hanhenmaksaa, hummeria ja kateenkorvaa. Vuosikymmenten varrella monet muut ennen maistamattomat herkut, uudet liikeideat ja uusin keittiöteknologia esiteltiin poikkeuksetta Tornin ravintoloissa. Täällä nähtiin muun muassa Suomen ensimmäinen kiinalainen ja espanjalainen ravintola sekä sekoitettiin ensimmäiset mojitot.

Merkkihenkilöiden majapaikka

Solo Sokos Hotel Torni on aina ollut suosittu niin kansainvälisten kuin suomalaisten matkaajien keskuudessa.  Hotellin boheemin kansainvälisessä tunnelmassa ovat viihtyneet lukuisat arvovieraat kuninkaallisista elokuvatähtiin, Olavi Virrasta Roger Mooreen. Taiteilijat ja kirjailijat istuskelivat ahkeraan Tornin kabineteissa ja ravintoloissa jättäen jälkeensä runsaasti kuvataidetta ja katkelmia maailmankirjallisuuteen. Taiteen keräilyä on Tornissa jatkettu näihin päiviin asti. Hotellin vieraat tuhansine tarinoineen ja talon hieno arkkitehtuuri ovat luoneet vuosikymmenten aikana Torniin sen uniikin hengen.

"Tornin taiteellinen, hieman boheemikin tunnelma on säilynyt kaikkina aikoina.  Tämän uniikin hengen vahvistaminen on yksi uudistuksemme johtoajatuksista", kertoo hotellinjohtaja Mika Virtanen. "Ikoninen pilvenpiirtäjähotelli on yksi Helsingin näkyvimmistä maamerkeistä, joka huomataan ja tunnetaan. Se tulee herättämään paljon puheenaiheita myös avautuessaan uudistuneena vuonna 2021."

Mittavimmat korjaustyöt sitten avaamisen

Vuoden 2020 alussa alkavat uudistustyöt ovat mittavimmat sitten hotellin avaamisen. Sisustuksellisten muutosten ohella hotellissa tehdään perusteelliset rakenteelliset muutokset; huoneiden ikkunat, ovet, putkistot, valaistus sekä ilmastointi peruskorjataan. Vain julkisivu jää valaistusta lukuun ottamatta ennalleen. Samalla uudistuvat hotellin ja ravintoloiden liikeideat. Purku- ja rakennustyöt aloitetaan tammikuussa 2020. Ravintoloiden sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehtitoimisto Fyra, hotellipuolen ilmeen suunnittelee Studio Joanna Laajisto. Tornin kiinteistön omistaa keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma.

Tornin asiakkaita palvelevat uudistuksen ajan muun muassa designer Paola Suhosen suunnittelema, suomalaisia ilmiöitä esittelevä Original Sokos Hotel Presidentti, vuonna 2018 upeasti uudistettu funkisklassikko Original Sokos Hotel Vaakuna sekä tammikuussa 2020 Pasilassa avautuva Original Sokos Hotel Tripla. 

Lisätietoja:

Mika Virtanen hotellinjohtaja, Solo Sokos Hotel Torni, puh. 050 413 9263, mika.virtanen@sok.fi

Heli Engblom, liiketoimintajohtaja, Sokotel Oy, puh. 050 388 3111, heli.engblom@sok.fi

SOLO SOKOS HOTEL TORNI

Solo Sokos Hotel Torni on Helsingin designalueella sijaitseva persoonallinen hotelliklassikko, joka on tunnettu ravintoloistaan, taiteestaan ja näköaloistaan. Alusta asti puheenaiheita herättäneen pilvenpiirtäjähotellin suunnitteli maineikas arkkitehtitoimisto Jung & Jung ja se avautui 19.3.1931.

Hotelli Torni kuuluu suomalaiseen Sokos Hotels -ketjuun, joka on valittu Suomen vastuullisimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi useana vuonna peräkkäin. Solo Sokos Hotel Tornia operoi SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö Sokotel Oy.

Solo Sokos Hotel Torni uudistuu vuosien 2020-2021 aikana.

https://www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/solo-sokos-hotel-torni

Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone