Ajankohtaista

Ajankohtaista

Voita lippupaketti kriketin MM-karsintoihin

Voita lippupaketti kriketin MM-karsintoihin Tikkurilassa ja Keravalla! Maailman toisiksi suosituimman urheilulajin kaksi MM-karsintaturnausta pelataan heinäkuussa historiallisesti Suomessa. Käy osallistumassa lippupakettiarvontaan Sokos Hotellien Facebook-julkaisussa täällä »
Julkaisussa pyydämme sinua kertomaan, mihin seuraavista peleistä haluaisit päästä kannustamaan Suomen omia Karhuja.

  • Ti 12.7. klo 16 Ruotsi – Suomi (Tikkurila)
  • Ke 13.7. klo 16 Suomi – Italia (Kerava)
  • La 16.7. klo 11 Kreikka – Suomi (Kerava)
  • Ma 18.7. klo 16 Suomi – Kroatia (Tikkurila)

Kahden lipun paketin arvo on 23 euroa. Keravalla pelattaviin Suomen otteluihin arvotaan yhteensä 5 lippupakettia ja Vantaan peleihin 10 lippupakettia. Palkinnot arvotaan kaikkien kyseistä Facebook-julkaisua torstaihin 7.7. mennessä kommentoineiden kesken. Voittajat arvotaan perjantaina 8.7., ja heihin ollaan yhteydessä Facebookin kautta. Jokainen kommentti on uusi arpa!

Facebook ei sponsoroi, suosittele tai hallinnoi tätä kampanjaa millään tavalla eikä kampanja liity mitenkään Facebookiin. Osallistumalla arvontaan vapautat Facebookin kaikesta vastuusta.

Sokos Hotels on MM-karsintalohkoturnausten virallinen majoittaja Suomessa.

Lue lisää

Vieraanvaraisuutta jo 130 vuotta Lahdessa

Tänä vuonna 130-vuotista taivaltaan juhlistavan Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen historiaan mahtuu tuhansia tarinoita ja merkittäviä hetkiä. Jos seinät osaisivat puhua, ne kertoisivat kuinka Kaarle XVI KustaanUrho Kekkosen ja Marsalkka Mannerheimin kaltaiset mahtiherrat paransivat maailmaa Seurahuoneen pöytien ääressä.

Seurahuoneella onkin alusta alkaen ollut paikka Lahden sykkivässä sydämessä.

– Sijainti on ollut aina Seurahuoneen valttikortti, vaikka hotellin osoite onkin muuttunut muutamaan otteeseen. Hotellimme sijaitsee kaikkien Lahden palveluiden ja kulttuuritarjonnan äärellä, toteaa hotellinjohtaja Marika Haavisto.

Nykypäivänä sykkivä sydän kätkee sisälleen aarteen, uniikin designhelmen, joka kulkee nimellä Loft House.

Vuosi sitten käyttöön vihitty Seurahuone Loft House tarjoaa hotellimajoittujille hulppeat puitteet designhuoneineen, sisäpuutarhoineen ja loungealueineen. Loft Housen upeat, tarkkaan mietityillä yksityiskohdilla varustetut huoneet sijaitsevat Sokos Lahden kolmannessa kerroksessa. Ylellistä kodikkuutta huokuvat hotellihuoneet ovat ainutlaatuisia jopa koko Suomen mittapuulla tarkasteltuna.

– Loft House on tavaratalon ylimmässä kerroksessa ja muodoltaan normaalista hotellikerroksesta hyvin poikkeava. Kaksikerroksiset huoneet ovat ylellisyydessään Suomen mittakaavassa ainutlaatuisia, Marika sanoo.

Uniikkia yllätyksellisyyttä

Seurahuone Loft Housen huoneet ovat avaria ja totuttua korkeampia. Osassa huoneista katto tulee vastaan vasta seitsemän metrin korkeudessa. Viidestäkymmenestä huoneesta 15 on kaksikerroksisia.

– Loft Housessa arki saa hetkeksi kultareunuksen ja kokemus on kuin tehty mielen sekä kehon virkistämiseen. Huoneet täyttävät vaativankin matkailijan haaveet jääden varmasti vieraansa muistiin ja sydämeen, toteaa Marika.

Laadukkaissa hotellihuoneissa näkyy niin rustiikki, harmonia kuin nykypäiväkin. Tyylikkäässä sisustuksessa on käytetty runsaasti lämpimiä sävyjä, ja monesta paikasta voi bongata sisustusarkkitehti Jaakko Puron tavaramerkin: linnun.

– Huoneista löytyy monta ihastuttavaa elementtiä: Muun muassa muhkeat sängyt rentouttaviin yöuniin, huonekohtainen lämmitys ja jäähdytys lisämukavuuteen sekä ekologiset ja kauniit kalusteet, kertoo Marika.

Hotellin upea sisäpuutarha suorastaan kylpee valossa kirkkaina päivinä valtavan kattoikkunan ansiosta.

– Meidän ihana sisäpuutarha on avara ja todella korkea. Sieltä löytyy muun muassa seinäkasveja ja vesielementti – ja voi täällä kuulla linnunlauluakin, Marika hymyilee.

Sisäpuutarhan lisäksi hotellivieraat tulevat taatusti viihtymään Seurahuone Loft Housen tunnelmallisessa loungessa.

– Loftin lounge on viihtyisä ja kodikas. Takka luo tilaan lämminhenkistä tunnelmaa ja, yhtenä yksityiskohtana mainittakoon, loungessa on makeat eläinkuosiset sohvat, Marika kuvaa.

Yksilöllisistä huoneista löytyy huoneesta riippuen esimerkiksi suomalaiseen sielunmaisemaan vahvasti kuuluva sauna, upean näkymän taivaalle avaava kattoikkuna, reilun kokoinen ja tyylikäs kylpyamme sekä sisäpuutarhaan suoran näkymän avaava viihtyisä terassi.

Maankuuluja herkkuja ennen ja nyt

Vieraiden viihdyttämisestä, ruuan herkullisuudesta ja erinomaisesta palvelusta ei Seurahuoneella ole tingitty koskaan. Jo viime vuosisadalla kaupungin parhaassa hotellissa monille arvovaltaisille vieraille tarjoiltiin yösijan lisäksi mieleenpainuvia ruokaelämyksiä. Mahtimiehistä Urho Kekkoselle maistui lahna, ja Carl Gustaf Emil Mannerheimille taas kelpasi sopivasti jäähdytetty ruokaryyppy erikseen huurretuista ryyppylaseista.

– Seurahuone on ollut ja on edelleen tunnettu. Eikä ainoastaan Lahdessa, vaan myös muualla Suomessa ja maarajojen ulkopuolellakin. Perimätietona sukupolvelta toiselle on siirtynyt tarinoita isoista ylellisistä juhlista, notkuvista ruokapöydistä ja ripauksesta glamouria, kertoo Marika.

Seurahuone eli "society huone" juontaa juurensa ranskan hienosta sanasta société, jolla alkujaan kuvattiin hienoja ihmisiä, niin sanotusti seurapiiri-ihmisiä.

– Nimitys kuvastaa seurahuonelaitosta sen historiasta asti. "Hienot ihmiset" kävivät herkuttelemassa ja juhlimassa seurapiirihotellissa. Kiinnostus Seurahuonetta kohtaan ei loppunut edes kieltolain aikaan, silloinkin janoiset saapuivat tänne ja rönöä myytiin salakapakassa, muistelee Seurahuoneen hotellipäällikkö Mia Stenberg.

– Juhlavuotemme kunniaksi keittiömme esihenkilöt tiimeineen ovat suunnitelleet juhlavuoden menun, joka sisältää klassikkoannoksia vuosikymmenten varrelta. Juhlamenua täydentää Kanavan Panimon luoma raikas Lager-olut, Juhla Rönö, jota saa myös useista Hämeenmaan marketeista, jatkaa Marika.

Hotellilla on tänä päivänä neljä upeaa ravintolaa: Trattoria, Bar & Bistro, Hämesali sekä uusimpana tulokkaana kierrätyskalustein sisustettu ravintola Kuja Street Food Lahti. Monia hotellivieraaksi houkuttelee myös Lahden Seurahuoneen laadukkuudestaan tunnettu lähiruokaa suosiva aamiaisbuffet. Monipuolinen ja moneen makuun sopiva aamiaistarjoilu rakennetaan rakkaudella kaikkia vieraita ajatellen.

– Seurahuoneen aamiaisella pääsee nauttimaan monista lähiseudun herkuista. Aamiaistarjoilumme kaikki tuotteet ovat kyltitetty, eli vieraamme tietävät, mitä on tarjolla. Pyrimme huomioimaan aamiaisellamme myös erityisruokavalioita. Meillä on esimerkiksi omat tarjoilupisteet gluteenittomille ja vegaanisille tuotteille, kertoo ravintolapäällikkö Anne Kajaniemi.

Annen mukaan Lahden Seurahuoneen ammattitaitoisten työntekijöiden kädenjälki näkyy selvästi aamiaispöydän tarjonnassa.

– Teemme paljon käsityötä. Osa leivoksista on leivottu täällä meillä, ja myös itsepaistettavat vohvelitaikina-annokset, tuorepuuro ja munakokkelimassa tehdään meillä itse.

Seurahuoneen maineen ja menestyksen takana onkin läpi vuosikymmenten ollut ihmisiä, joilla on ollut poikkeuksellista ammatillista kunnianhimoa. Lahden Seurahuone työllistää tänä päivänä noin 80 henkeä, jotka pitävät huolen siitä, että hienot hetket ovat muutakin, kuin sattumaa.

 

Haastattelimme vuosien varrella Lahden Seurahuoneen tekijöitä. Lue lisää alla olevista linkeistä.

Lue Ritva Kuopan tarina »

Lue Pauli Nuikan tarina »

Lue Juhani Korpikallion ja Jaakko Heikinheimon tarinoita »

Lue lisää

S-ryhmän hotellit ja ravintolat toivottavat kesätyöntekijät tervetulleiksi!

S-ryhmä kokonaisuutenaan työllistää noin 15 000 kesätyöntekijää. Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneella ensimmäiset kausityöntekijät ovat jo aloittaneet. Vuoden vilkkain sesonki on edessä, joten perehdytys halutaan käynnistää ajoissa. Talossa iloitaan uusista kollegoista, kuten koko S-ryhmässäkin.

Sokos Hotelleissa, Radisson Blu Hotelleissa ja S-ryhmän ravintoloissa kesätyöntekijät palvelevat asiakkaita niin hotellin vastaanotossa ja kerroshoidossa kuin keittiö- ja tarjoilutehtävissä. Töitä riittää Helsingistä Leville saakka.

"Olemme iloisia jokaisesta uudesta työntekijästä! On ollut hienoa huomata, että alallemme on kiinnostusta haasteellisen poikkeusajan jälkeenkin. Osalla kesätyöhön tulevista ei ole vielä työkokemusta, mutta sitäkin suurempi into oppia. Samassa tilanteessa ollaan kaikki oltu joskus. Silloin oli tärkeää, että kollegat pitivät huolta ja asiakkaat olivat ymmärtäväisiä", SOK Matkailukaupan konsepti- ja kehitysjohtaja Jaana Matikainen sanoo.

 

"Hauskaa, että Seurahuoneelle tulee tänä vuonna työhön äidinkielenään niin kreikkaa, venäjää, ukrainaa, englantia kuin espanjaakin puhuvaa sesonkiapua", vuoropäällikkö Ville Tunturila Savonlinnan Seurahuoneelta toteaa. "Sisäinen työkieli on nyt ensi kertaa meillä kaikilla englanti."

"Vakituiselta henkilökunnalta perehdytys vaatii hieman vaivannäköä, mutta tuoreita työkavereita odotetaan innolla joka kesä! Uudet silmät tuovat tullessaan freesejä näkemyksiä hotelli-ravintolan toimintaan. Me puolestaan lupaamme kouluttaa heistä huipputekijöitä. Heinäkuu on Savonlinnassa vilkas sesonkikuukausi, joten kesätyöntekijöille riittää varmasti reilusti työtunteja. Kesätyöntekijöille on tarjolla kannustavan johtamisen lisäksi myös S-ryhmän hyvät henkilöstöedut", Tunturila lupaa. 

 

Pietarista Savonlinnaan muuttanut Daniil Pastukhov löytyi rekrytointifirman kautta. Takana on nyt kaksi viikkoa kesätyötä Seurahuoneen kuuluisalla Muikkuterassilla. Ravintola-alan kokemusta omaavan miehen yllätti rentous niin työporukan kesken kuin palvelutavassa. "Olen työskennellyt aiemmin isoissa kansainvälisissä hotelleissa, joissa työkulttuuri oli paljon virallisempaa. Täällä oma persoona saa näkyä, ja työkaverit ja asiakkaat ovat olleet todella ystävällisiä."

Perehdytys saa kiitosta sekin. "Esihenkilöt kävivät heti työsuhteen alussa läpi talon tilat ja tavat, koemaistoimme myös kaikki listan annokset. Aika varmalta pohjalta lähdin ensimmäisiin työvuoroihini. Ainoat haasteeni ovat oppia vähän suomea, jotta voisin palvella asiakkaita heidän äidinkielellään.  Sekä nyt käynnissä oleva juomien myyntikisa, jonka haluaisin voittaa", Daniil naurahtaa. 

 

Tervetuloa kesätyöntekijät – kollegoiden onnellistettavaksi ja asiakkaiden onnellistamista oppimaan! 

Lue lisää

Helsinkiläinen hotelliklassikko avautui – uudistunut Solo Sokos Hotel Helsinki on tyylikäs kumarrus Helsingille

Solo Sokos Hotel Helsinki avautui 10.5. klo 12 Kluuvikadun ja Yliopistonkadun kulmaan, Helsingin ydinkeskustaan. Vuonna 1930 valmistuneen hotelli Helsingin uusi aikakausi hakee inspiraationsa pääkaupungin väreistä, sen tunnelmasta ja yksityiskohdista.  
 
Puolitoista vuotta kestäneessä hankkeessa hotellin kaikki 207 huonetta, ravintolat ja yleiset tilat uudistettiin, hotelli sai uuden tyylikkään julkisivuvalaistuksen ja samalla kiinteistöä peruskorjattiin. Lisäksi hotelliin valmistui näyttävä juhla- ja tapahtumatila jopa 200 hengen tilaisuuksiin.  
 
Solo Sokos Hotel Helsingin huoneissa ja käytävillä on viehättävää vanhan helsinkiläisen kivitalon tunnelmaa. Jokaisessa huoneessa on tähän hotelliin suunnitellut, Helsingin ilmiöistä ja yksityiskohdista inspiroituneet tapetit, ja värimaailman puuteriset sävyt ovat saaneet inspiraationsa Helsingin väreistä: merestä, rannikon kivistä, lehmuksista ja Suomenlinnasta.  
 
Hotelli Helsingin katutasoon avataan kaksi uutta ravintolaa. Pauli's Pizza & Grill sammuttaa pizzauuninsa vasta iltamyöhään, ja Bar HKI on avoinna ympäri vuorokauden. Kesäisin terassi levittäytyy Kluuvikadun ja Yliopistonkadun kulmaan, lehmuksen alle.  
 
- Solo Sokos Hotel Helsinki edustaa kansainvälisesti suosittua trendiä, jossa hotellin ravintolat ja vastaanotto muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jossa samalta tiskiltä voi tilata oluen tai kirjautua sisään hotelliin. Uusin Solo-hotellimme sopii erinomaisesti niin matkailijoille kuin staycationin viettoon, hotellinjohtaja Juha Maatala sanoo.   

Kaupungin vilkkautta ja helsinkiläistä ravintolakulttuuria 

Hotelli Helsinki avautui vuonna 1930 Suomalaisen Säästöpankin liikerakennuksen yhteyteen. Se oli valmistuessaan Suomen ensimmäinen suurhotelli. Klassismia edustavan rakennuksen suunnitteli arkkitehti Pauli E. Blomstedt. Uudessa Solo Sokos Hotel Helsingissä hänen mukaansa on nimetty hotellin ravintola Pauli's sekä tapahtumatila Blomstedt. Vuosien aikana hotelli Helsinki on saanut lisää tilaa, ja nykyisin koko rakennus on hotellin käytössä.  
 
Monella helsinkiläisellä on muistoja legendaarisesta Helsinki Clubista, joka toimi "Hesarin" yökerhona 70-luvulta 2010-luvulle. Nyt näihin, alun perin pankkisalina toimineisiin tiloihin on avautunut tyylikäs juhla- ja tapahtumatila Blomstedt, joka sopii erityisen hyvin esimerkiksi juhlavastaanottoihin, seminaareihin sekä muihin tilaisuuksiin jopa 200 hengelle.  
 
Huoneiden ja käytävien suunnittelusta on vastannut suunnittelutoimisto KOKO3. Katutason ravintolat ja aulatilat sekä tapahtumatila Blomstedtin sisustuksen on suunnitellut Promakers. 
 
Solo Sokos Hotel Helsinki 
 
Avautuu 10.5.2022 
Osoite: Kluuvikatu 8, Helsinki 
Huoneita: 207 
Ravintolat: Pauli's Pizza & Grill, Bar HKI, kesäterassi Kluuvikadulla 
Kiinteistön omistaja: Exilion 
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Soini & Horto 
Ravintoloiden sisustussuunnittelu: Promakers  
Huoneiden sisustussuunnittelu: Suunnittelutoimisto KOKO3 
Hotellioperaattori: Sokotel Oy 
 
Lisätietoja 
 
Juha Maatala  
Hotellinjohtaja  
Solo Sokos Hotel Torni & Solo Sokos Hotel Helsinki  
p. 050 477 8394  
juha.maatala@sok.fi  
 
Sokotel on suomalainen hotellioperaattori ja osa S-ryhmää. Sokotel operoi pääkaupunkiseudulla, Suomen suurimmissa kaupungeissa ja Viron Tallinnassa yhteensä 14 Sokos Hotellia, seitsemää Radisson Blu Hotellia sekä täysin uutta Heymo 1 -hotellia. 
Lue lisää

Vilkas matkailukevät siivittää Tallinnan Viru-hotellin juhlavuotta

Original Sokos Hotel Viru, Tallinnan maamerkki ja kaupungin suurin hotelli, täyttää toukokuussa 50 vuotta. Viron piristyvä matkailukevät ennakoi legendaariselle hotellille onnistunutta juhlavuotta.
 
5.5.1972 avattu Viru-hotelli on toiminut vuosikymmeniä maan hotellitoiminnan suunnannäyttäjänä. Se on edelleen yksi Viron hotellialan lippulaivoista.
 
– Viron ensimmäinen tornitalo on läpi olemassaolonsa pysynyt hotelliyöpyjien suosituimpana valintana Virossa. Sijaintimme Tallinnan ydinkeskustassa on loistava, ja pysymme ajassa kiinni perinteitä ja värikästä historiaamme kunnioittaen, kertoo hotellinjohtaja Sari Sopanen
 

Kesäsesonki näyttää lupaavalta 

 
Matkailumarkkina on kevään aikana piristynyt myös Virossa, ja se näkyy selvästi Viru-hotellin käyttöasteissa. Liikevaihto on palautunut lähes normaalille tasolle huhtikuussa. 
 
– Pääsiäisenä hotellimme oli jo muutamaa huonetta vaille täynnä. Patoutunut tarve matkailla purkautuu nyt, joten hotellivarausten kanssa kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Virun juhlavuoden kesästä tulee erinomainen verrattuna edellisiin vuosiin, Sopanen iloitsee. 
 
Normaalivuosina Viru-hotellissa majoittuu jopa neljännesmiljoona vierasta. Hotelli on koko historiansa ajan ollut erityisesti suomalaisturistien suosiossa. Suomalaisten osuus hotellivieraista on keskimäärin reilusti yli 60 prosenttia. 
 

Uudistuksia ja juhlavuoden erikoisuuksia 

 
Viru-hotellin aulatila ja aulabaari ovat kokeneet muodonmuutokset pandemian aikana. Juhlavuoden kunniaksi hotellissa on tehty muitakin uudistuksia. Kolmannessa kerroksessa palvelee jälleen Day Spa -kauneussalonki, ja pian hotelli saa myös oman kuntosalin. 
Hotellin yhteydessä olevalle Amarillo-ravintolalle avautuu uusittu terassi. Myös ViruKeskus-kauppakeskusta uudistetaan parhaillaan, ja sen uudet lippulaivaliikkeet ja ravintolamaailma tuovat lisäpotkua hotellin vetovoimaisuuteen.  
 
– Koko kaupungissa tapahtuu tällä hetkellä paljon. Tallinnan vetovoima kasvaa vuosi vuodelta ja etenkin sen uudet kaupunginosat ovat todella kiehtovia. Hotellimme henkilökunnalta saa hyviä vinkkejä, kuinka viettää aikaa Tallinnassa, Sopanen kertoo. 
 
Juhlavuoden kunniaksi Viru-hotelliin on suunniteltu myös useita erikoistuotteita, -tarjouksia ja tapahtumia. Juhlaherkkuina tarjoillaan muun muassa paikallisen tuottajan raparperisiideriä ja omenakuohuvaa sekä juhlasuklaata. Majoitustarjouksia on pitkin vuotta. 
 
Syntymäpäivänä 5.5. Virussa järjestetään matkailuseminaari, jossa keskustellaan ja visioidaan Viron matkailun tulevaisuutta yhteisvoimin. Kutsuvierastilaisuuteen osallistuu matkailu- ja kulttuurivaikuttajia sekä Virosta että Suomesta.  
 
Viru-hotellin kestosuosikkeja ovat myös 23. kerroksessa sijaitseva KGB-museo, samassa kerroksessa sijaitseva kattoterassi ja maineikkaat kabareet, jotka jatkavat ohjelmistossa taas lokakuussa. 
 
 
Lisätietoja medialle: 
Hotellinjohtaja Sari Sopanen, AS Sokotel, puh. + 372 5105855
 
Lue lisää Original Sokos Hotel Virusta: https://www.sokoshotels.fi/fi/tallinna/sokos-hotel-viru 
 
Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.