Menu

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Hotelli-innovaatiomme menestyy kansainvälisesti – Heymo 1 by Sokos Hotels jatkoon kovatasoisessa design-kilpailussa

Tiedote 21.9.2023

Uusin hotellityyppimme Heymo haastaa perinteiset hotellit yhteisöllisellä, urbaanilla ja rohkealla hotellikokemuksella. Konseptin ensimmäinen hotelli, Heymo 1 by Sokos Hotels, on valittu ainoana suomalaisena jatkoon lähes 5000 projektin joukosta maailman johtavassa design- ja arkkitehtuurikilpailu Dezeen Awardsissa. 

Heymo 1 -hotellimme on valittu arvostetun Dezeen Awards -kilpailun longlistalle Interiors-kategoriassa. Brittiläisen design-julkaisu Dezeenin järjestämä Dezeen Awards palkitsee maailman parhaita arkkitehtuuri, muotoilu- ja sisustusratkaisuja. 

Heymo edustaa Flexible Service -konseptia, jossa asiakas maksaa vain siitä, mitä tarvitsee. Heymo on modernin matkailijan tukikohta: se tarjoaa kaiken olennaisen laadukkaaseen majoittumiseen, kaupunki ja lähialueet kaiken muun. 

"Olemme erittäin iloisia Heymo 1-hotellin saamasta vastaanotosta. Lanseerasimme jännityksellä aivan uudenlaisen konseptin suomalaiseen matkailuun, jonka asiakkaat ovat jo ilahduttavasti löytäneet. Se toimii loistavana tukikohtana vaivattomuutta arvostaville matkailijoille. Rune & Bergin Designin suunnittelema innovatiivinen ja värikäs sisustusarkkitehtuuri toi konseptin eloon ja ilahduttaa vieraitamme päivittäin. Dezeen Awardsin menestys on hieno tunnustus kaikille osapuolille", toteaa SOK Matkailukaupan konsepti- ja kehitysjohtaja Jaana Matikainen


Älyteknologiaa, heimomaista yhteisöllisyyttä ja intuitiivisia tiloja 

Heymo 1 tarjoaa hotellielämyksen, joka yhdistää yhteisöllisyyden ja oman rauhan. Minimalismista ammentavissa hotellihuoneissa pääpaino on rauhoittumisessa ja hyvissä yöunissa. Värimaailma on lämpimän seesteinen, ja jokaisesta huoneesta löytyy huippulaadukas sänky. Hotellin erikoisuutena on leikkisä Lucky You -huone, jota ei voi varata, vaan se arvotaan päivittäin yhdelle onnekkaalle vieraalle. Hotellihuoneiden jatkeena toimii yhteiskäyttöinen Heymo Station, josta löytyy loungen lisäksi mm. coworking-tila ja omatoimikeittiö. 

Lähes kaikki hotellin palvelut on automatisoitu. Perinteisen vastaanoton sijaan sisään- ja uloskirjautuminen onnistuu itsepalveluautomaateilla. Älyteknologialla toimivista itsepalvelukaapeista on saatavilla kaikkea all day -aamiaisesta ja take away -annoksista hygieniatarvikkeisiin. Digitalisoidun kokemuksen lisäksi hotellista saa henkilökohtaista palvelua ympäri vuorokauden. Henkilökunta eli "Fixerit" huolehtivat vieraiden viihtyvyydestä ja antavat parhaat vinkit kaupungin tarjontaan. 

Vastuullisuus on ollut olennainen osa Heymon tilojen ja palvelujen suunnittelua. Tilojen esteettömyyteen ja intuitiiviseen käyttöön on kiinnitetty erityishuomiota värejä ja visuaalisia opasteita hyödyntäen. Vastuullisuus näkyy myös kestävissä ja vähähiilisissä materiaalivalinnoissa. Heymon keskeisin vastuullisuusperiaate on kuitenkin ollut rohkaista vieraita kuluttamaan vain sen, minkä tarvitsevat. 

Vuonna 2022 avattu Heymo 1 on Sokos Hotellien, Sokotel Oy:n ja muotoilutoimisto Rune & Berg Designin yhteishanke, joka yhdistää automatisoidun ja ihmisläheisen hotellikokemuksen. Graafinen ilme on mainostoimisto Bob the Robotin käsialaa. Sisustusarkkitehtuurista vastanneen Rune & Berg Designin johtava suunnittelija Riina Ruska iloitsee hankkeen menestyksestä. 

"Heymo 1 on ollut meille unelmaprojekti, jossa pääsimme suunnittelemaan uudenlaista hotellikokemusta ja sisustuskonseptia heti alkuvaiheesta lähtien. Olemme ylpeitä lopputuloksesta, joka on raikas, toiminnallinen ja omailmeinen. On mahtavaa, että projekti on huomioitu nyt myös kansainvälisesti", Ruska sanoo.
 

Dezeen Awards -kilpailun voittajat valitaan marraskuussa 2023.

Lue lisää

Sokos Hotels jatkaa Suomen arvostetuimpana hotellibrändinä

8.9.2023

 

Suo­ma­lai­set ar­vioi­vat Sokos Ho­tels -ket­jun jäl­leen Suo­men par­haak­si ho­tel­librän­dik­si Ta­lous­tut­ki­muk­sen Brän­dien ar­vos­tus 2023 -tut­ki­muk­ses­sa.

Sokos Ho­tels oli ho­tel­librän­dien sar­jan selvä yk­kö­nen. Mu­ka­na tut­ki­muk­ses­sa oli 665 brän­diä. Ta­lous­tut­ki­mus Oy:n te­ke­mään net­ti­ky­se­lyyn osal­lis­tui yh­teen­sä noin 6 000 vas­taa­jaa.

"Suomalaisten an­ta­ma Suo­men ar­vos­te­tuin ho­tel­librän­di -tun­nus­tus tun­tuu tänä vuon­na poik­keuk­sel­li­sen hy­väl­tä ja ar­vok­kaal­ta. Onhan alal­lam­me ta­ka­na muu­ta­ma to­del­la eri­koi­nen ja haas­teel­li­nen vuosi", kaupallinen johtaja Nina Nieminen toteaa.

Täl­lai­si­na poik­keuk­sel­li­si­na ai­koi­na mi­ta­taan asia­kas­lu­paus­ten to­teu­tu­mis­ta ja ar­vos­te­taan hyvää pal­ve­lua. Suo­ma­lai­set ovat lo­mail­leet ja tu­tus­tu­neet ko­ti­maa­han­sa kahtena viimeisenä vuotena aivan eri mit­ta­kaa­vas­sa kuin kos­kaan ennen. Myös Sokos Ho­tel­lit ovat saa­neet uusia asiak­kai­ta, joil­le ketju ei ole vält­tä­mät­tä ollut ai­kai­sem­min tuttu.

"Tut­ki­muk­sen vas­taa­jis­sa on niin työ- kuin vapaa-ajan matkustajia, joka ker­too, että brän­dim­me pal­ve­lu- ja laa­tu­ta­so on vas­tan­nut eri­lais­ten asiak­kai­den ja eri ikäis­ten asiak­kuuk­sien toi­vei­siin ja tarpeisiin. Olem­me säi­lyt­tä­neet ase­mam­me asiak­kai­dem­me ko­ke­muk­sen pe­rus­teel­la Suo­men ar­vos­te­tuim­pa­na, luo­te­tuim­pa­na ja vas­tuul­li­sim­pa­na toi­mi­ja­na. Am­mat­ti­tai­toi­nen ja si­tou­tu­nut hen­ki­lö­kun­tam­me to­teut­taa joka päivä Sokos Ho­tel­lien On­nel­lis­ta­mis-mis­sio­ta. Olem­me vie­rai­tam­me var­ten ja täl­lai­set tun­nus­tuk­set tuo­vat meil­le pal­jon iloa ja kan­nus­tus­ta jat­kaa hyvää työ­täm­me ja pitää ykköspaikkamme jat­kos­sa­kin", Nina Nieminen jatkaa.

Suuri kiitos asiakkaillemme antamastanne tunnustuksesta.

Olette onnellistaneet meidät.
 

Lue lisää

Sokos Hotellien Onnellisuuden päivän kampanjan kautta lähes 20 000 euroa apua tarvitseville lapsiperheille

Sokos Hotellien Onnellisuuden päivänä aloittama hyväntekeväisyyskampanja keräsi viikon aikana huikean 19 453 euron summan Pelastakaa Lapset ry:lle. 
Potti ohjataan auttamaan kotimaassa asuvia vähävaraisia ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja lapsiperheitä esimerkiksi harrastus- ja ruokakuluissa.

Kansainvälistä Onnellisuuden päivää juhlistettiin maanantaina 20.3. Tänä vuonna päivän kunniaksi Sokos Hotellit järjestivät yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa viisi päivää kestävän hyväntekeväisyyskampanjan, jonka aikana kaikkiin ketjun hotelleihin ketjun omien kanavien kautta tehdyistä huonevarauksista ohjattiin 1 euro varausta kohden tukemaan kotimaassa asuvia vähävaraisia ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja lapsiperheitä kohti onnellisempaa tulevaisuutta. Kampanjasta kerrottiin niin Sokos Hotellien kuin Pelastakaa lapset ry:n sosiaalisen median kanavissa ja verkkosivuilla. 

– Pelastakaa Lapset ry tekee tärkeää työtä onnellisemman tulevaisuuden rakentamiseksi ja omalta osaltamme haluamme auttaa siinä tehtävässä. Saimme onnellisuuden päivien aikana kasaan 19 453 €, jonka ilolla lahjoitamme apua tarvitseville lapsiperheille, toteaa Matkailukaupan konsepti- ja kehitysjohtaja Jaana Matikainen.

YK:n lanseeraamaa kansainvälistä Onnellisuuden päivää on vietetty vuodesta 2013 lähtien ja Sokos Hotelleissakin jo vuodesta 2018 erilaisin tempauksin. Päivän perimmäisenä tarkoituksena on nostaa tietoisuuteen onnellisuuden merkitystä suoritus- ja tavoitekeskeisessä nyky-yhteiskunnassa.

– Onnellistaminen ja vastuullisuus ovat olleet Sokos Hotellien kulmakiviä jo vuosia. Me Sokos Hotelleissa uskomme onnellisempaan huomiseen ja onnellistamisen voimaan - siihen että kanssaihmisten ilahduttaminen saa hyvän kiertämään. Siksi vieraidemme ilahduttamisen lisäksi etsimme jatkuvasti keinoja laajentaa onnellistamisen vaikutuskehää, Matikainen jatkaa. 

– Lämmin kiitos Sokos Hotels sekä jokainen varauksen tehnyt asiakas hienosta lahjoituspotista! Yhdessä toteutetun kampanjan ansiosta voimme tarjota merkittävää tukea kotimaan vähävaraisille ja syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja lapsiperheille. Lahjoituksella voimme jakaa esimerkiksi harrastus- ja oppimateriaalitukea sekä ruokalahjakortteja ja tarjota tukiperheitä ja -henkilöitä perheille, joiden omat voimavarat ovat koetuksella, kiittää yritysyhteistyön tiiminvetäjä Johanna Mäkelä Pelastakaa Lapset ry:ltä.

 

Lisätietoja:
Jaana Matikainen, SOK 
Matkailukaupan konsepti- ja kehitysjohtaja
puh. +358 10 76 80388
jaana.matikainen@sok.fi
sokoshotels.fi
#sokoshotels #onnellistaminen

Johanna Mäkelä, Pelastakaa Lapset ry
Yritysyhteistyön tiiminvetäjä
puh. +358 40 529 4475
johanna.makela@pelastakaalapset.fi
pelastakaalapset.fi
#pelastakaalapset

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Sokos Hotels – tehtävänä onnellistaminen
Sokos Hotels on 45 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Ketjun neljä eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Original-hotellit tunnetaan sydämellisestä palvelustaan ja keskeisistä sijainneistaan, Break-hotellit tarjoavat rentouttavaa irtiottoa arjesta ja uniikkien Solo-hotellien korkea laatu näkyy niin palvelussa kuin hotellien puitteissakin. Uudessa Heymo-hotellityypissä maksat vain siitä, mitä kulloinkin tarvitset. Ensimmäinen Heymo by Sokos Hotels hotelli avattiin Espoon Keilaniemeen keväällä 2022.
Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi, arvostetuimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi useana vuotena peräkkäin, myös tänä vuonna. Ketjun hotelleja on Suomessa ja Virossa. Kaikilla Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristötunnus. Sokos Hotels tarjoaa ensimmäisinä mahdollisuuden kompensoida hotelliyön hiilipäästöt.

sokoshotels.fi/onnellistaminen

Lue lisää

Kuluttajien mielikuvissa Sokos Hotels jälleen Suomen vastuullisin hotelliketju

21.3.2023

Työmme vastuullisuuden eteen on huomattu, sillä vastuullisuusmielikuvia kartoittavassa Sustainable Brand Index -tutkimuksessa suomalaiset arvioivat Sokos Hotellit Suomen hotellikategorian vastuullisimmaksi hotelliketjubrändiksi jo yhdennentoista kerran peräkkäin. Tällainen suomalaisten kuluttajien antama tunnustus on meille kunnia-asia, iloitsee johtaja Jaana Matikainen, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupasta.

Vas­tuul­li­suus­työ on Sokos Ho­tel­leis­sa mo­ni­ta­hois­ta, jat­ku­vaa te­ke­mis­tä. Kaik­ki Sokos Ho­tel­lit kuu­lu­vat Green Key -oh­jel­maan, joka ki­rit­tää pa­ran­ta­maan omaa vas­tuul­li­suus­te­ke­mis­tä päi­vit­täin. Yksi vastuullisuusteois­tamme on hii­li­ja­lan­jäl­jen kom­pen­soin­ti. Sokos Ho­tels on tar­jon­nut ho­tel­lia­siak­kail­le mah­dol­li­suu­den hy­vit­tää yö­py­mi­sen­sä ja aa­miai­sen­sa hii­li­ja­lan­jäl­ki vuo­den 2021 lo­pul­ta läh­tien – en­sim­mäi­se­nä ho­tel­li­ket­ju­na Suo­mes­sa. Yli 30 000 asiakastamme on jo hyö­dyn­tä­nyt tätä mah­dol­li­suut­ta.

Ruo­ka­hä­vi­kin vä­hen­tä­mi­seen on pa­nos­tet­tu vuo­sia, ker­ta­käyt­tö­muo­vin mää­rää vä­hen­net­ty mer­kit­tä­väs­ti ja ener­gia­te­hok­kuut­ta pa­ran­net­tu. Ra­vin­to­lois­sa pa­nos­tamme ko­ti­mai­siin raaka-aineisiin ja han­kin­nois­sa nou­da­te­taan S-ryh­män vas­tuul­li­suus­pe­ri­aat­tei­ta. Sokos Ho­tel­lit te­ke­vät yh­teis­työ­tä pai­kal­lis­ten toi­mi­joi­den kans­sa niin ra­ken­ta­mi­sen, ma­te­ri­aa­lien, ruoan kuin mat­kai­li­joil­le tar­jot­ta­vien oh­jel­mien osal­ta. "Vas­tuul­li­suus­teoil­la to­teu­tam­me S-ryh­män Pa­rem­pi paik­ka elää -mis­sio­ta. Tär­keim­piä ta­voit­tei­tam­me on hii­li­ne­ga­tii­vi­suu­teen pää­se­mi­nen vuo­den 2025 ai­ka­na", toteaa Jaana Ma­ti­kai­nen.


Eurooppalainen Sustainable Brand Index kartoittaa kuluttajien mielikuvia brändien vastuullisuudesta

Kuluttajien mielikuvia yritysten vastuullisuudesta tarkasteleva Sustainable Brand Index perustuu kyselytutkimukseen, jossa 12 000 suomalaistakuluttajaa on arvioinut Suomen 228 suurinta tuotemerkkiä 26 toimialalta. Sustainable Brand Index -selvitys on Euroopan suurin riippumaton vastuullisuusmielikuviin keskittyvä bränditutkimus, joka on toteutettu Suomessa vuosittain jo vuodesta 2013.

Arvioitavat brändit valikoituivat kyselyyn niiden markkinaosuuden, liikevaihdon ja brändin tunnettuuden perusteella. Yritykset eivät itse valitse kyselyyn osallistumista tai siitä pois jäämistä. Lisäksi tutkimuksessa selvitetään trendejä ja vastuullisen kuluttamisen ajureita. 
 

Lisätietoja:
Jaana Matikainen, johtaja, konseptit ja kehitys, jaana.matikainen@sok.fi
puh. 050 388 163

Sokos Hotels on 45 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Ketjun neljä eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Sokos Hotels on valittu myös Suomen, arvostetuimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi jo monena vuonna peräkkäin. Kaikilla Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristötunnus. www.sokoshotels.fi

Lue lisää: 

Vastuullisuus Sokos Hotelleissa » 
Sustainable Brand Index »  
Vastuullisuus S-ryhmässä »

Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjaudu ja varaa
Asiakasomistajan edut saat käyttöösi kirjautumalla verkkosivuillemme S-käyttäjätililläsi.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.