Ajankohtaista

Ajankohtaista

Kylpylelut ja kynät vaihtoon - Sokos Hotellit vähentävät hotelleissa käytettävän muovin määrää

29.10.2018

Sokos Hotelleissa on otettu muovijäteongelma vakavasti. Siksi ketjunlaajuisesti on pohdittu, mistä kaikesta muovisesta on mahdollista luopua. Sokos Hotellit luopuvat muun muassa huoneissa olevien tuotteiden pakkausmuoveista, muovikasseista sekä muovia sisältävistä tai muoviin pakatuista leluista. Kuulakärkikynät vaihdetaan entistä ekologisempiin. Muovituotteiden vähentäminen on osa S-ryhmän muovilinjausta.

Ketjun 50 hotellin siirtyminen kohti muovittomampaa aikakautta on merkittävä teko ympäristön kannalta – ja luonteva jatke ketjussa jo vuosia tehdylle Green Key -ympäristötyölle. Työskentelyn myötä muun muassa sähköautojen latauspisteiden määrää ja maa- ja tuulivoiman käyttöä on lisätty sekä ruokahävikin määrää ja vedenkulutusta pienennetty.

Sokos Hotelleissa ei muoviin kuitenkaan suhtauduta pelkästään mörkönä – hotelliketjussa tiedetään myös muovin hyvistä ominaisuuksista: esimerkiksi muovipakkaukset ehkäisevät ruokahävikkiä, joka on todellinen ilmastohaaste. Green Key -sertifikaatin kaikkiin hotelleihinsa saanut ketju on jo pitkään tehnyt systemaattista työtä ruokahävikin määrän pienentämiseksi.

Mistä muovisesta luovutaan?

Sokos Hotels on S-ryhmän suurin muovikynien käyttäjä. Kyniä kuluu jopa 600 000 vuosittain. "Kyniä menee paljon, koska korkealaatuiset kuulakärkikynät ovat osoittautuneet hyväksi mukaan otettavaksi tuotteeksi. Laadukkaita kyniämme näkee usein esimerkiksi taksinkuljettajien ja toimittajien käytössä. Jo vuonna 2013 siirryimme kierrätettäviin kyniin, mutta vuoden 2019 alusta saamme käyttöön jo kertaalleen kierrätetystä muovista valmistetut kierrätyskelpoiset kynät. Näiden ympäristökuormitus on vielä aiempaa tuotetta pienempi", kertoo Sokos Hotellien konseptipäällikkö Janina Nurmela.

Sokos Hotelleissa vierailee vuodessa yli 200 000 lasta ja nuorta. "Tämä kohderyhmä on äärimmäisen ympäristötietoista, joten heille suunnatut palvelut on ketjussamme käyty läpi jo aiemmin Green Key -sertifiointien yhteydessä. Luovumme tämän vuoden loppuun mennessä kaikista muovia sisältävistä leluista, kuten kylpyleluista ja matkalaukkutägeistä.  Otamme käyttöön kierrätetystä materiaalista valmistetut, edelleen kierrätettävät puuhavihot. Lapset saavat hotellissa myös ympäristöpassin, joka opastaa ympäristön huomioimiseen hotellivierailun aikana. Passi on tehty yhdessä Green Key -järjestön kanssa ja ollut erittäin suosittu", Nurmela sanoo.

Kaikista hotelleissa olevista muovikasseista luovutaan tämän vuoden loppuun mennessä. Ne korvataan paperipusseilla. Huoneissa oleville pesulapusseille etsitään parhaillaan kankaista vaihtoehtoa.

Lisäksi:

  • Hotelliketju luopuu huoneissa tarjottavien tuotteiden, kuten kylpytossujen, pakkausmuoveista vuoden 2020 loppuun mennessä. Ylemmissä huoneluokissa oleville muovisille kosmetiikkapulloille etsitään parhaillaan vastuullisempaa vaihtoehtoa. Sokos Hotelleissa käytössä olevien kosmetiikkatuotesarjojen tuotteissa ei ole vuosiin ollut mikromuovia.
  • Muovia sisältävät vanupuikot korvataan muovittomilla vuoden 2018 loppuun mennessä ja fleece-huovat luonnonmateriaaleilla vuoden 2020 loppuun mennessä.
  • Pillien automaattisesta tarjoamisesta kaikissa S-ryhmän ruoka- ja juomaravintoloissa luovutaan vuoden 2018 loppuun mennessä.
  • Hotellikohtaisia mahdollisuuksia muovipakkausten erilliskeräykseen sekä omassa toiminnassa että hotellihuoneissa selvitetään.

Suunnitelmaa täydennetään vuoden 2019 aikana.

Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi hotelliketjuksi vuosina 2013–2018 (Sustainable Brand Index). Sokos Hotels on saanut myös Suomen luotetuimman hotelliketjun tittelin jo seitsemän vuotta peräkkäin (Valitut Palat, Suomen Luotetuin Merkki -tutkimus 2018). Kaikki Sokos Hotellit ovat Green Key -sertifioituja.

Lisätietoja: Janina Nurmela, konseptipäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 010 76 82878, janina.nurmela@sok.fi

 

Mitä?

Tilanne nyt

Tilanne jatkossa

Kuulakärkikynät

Kierrätettävät kynät

Kierrätetystä muovista valmistetut edelleen kierrätettävät kynät

Lasten kylpylelu

Muovinen kylpyorava

Poistuu

Lasten matkalaukkutägi

Muovinen

Poistuu

Pesulapussit

Muovinen

Etsitään kankaista vaihtoehtoa

Muovikassit

Muovia

Paperisia

Fleece-huovat

Fleece-materiaali

Luonnonmateriaali

Huoneissa tarjottavat tuotteet, esimerkiksi kylpytossut

Irtomuovipakkaukset

Irtomuovipakkauksista luovutaan

Huoneissa tarjottava kosmetiikka

Käyttämissämme kosmetiikkatuotesarjoissa ei ole mikromuovia. Ylemmissä huoneluokissa sampoot ja voiteet ovat muovipulloissa.

Muovipulloille, joita on käytössä vain osassa huoneita, etsitään vastuullisempaa pakkausmateriaalia.

 

Lue lisää:

https://www.s-kanava.fi/web/s-ryhma/uutinen/s-ryhma-kirkasti-muovitavoitteensa--uusi-palvelu-avaa-asiakkaille-heidan-oman-kassikaytoksensa/4785390_384136

Lue lisää

Helsinkiläinen hotelli Presidentti avautuu täysin uudistuneena

9.10.2018

Taiteilija Paola Suhonen on suunnitellut kerroksiin jujuja suomalaisuudesta

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen avasi monumentaaliseksi kutsutun Hotelli Presidentin juhlallisin menoin vuonna 1980. Nyt hotelli on läpikäynyt historiansa suurimman muutoksen. Lokakuun 9. täysin uudistettuna avautunut Original Sokos Hotel Presidentti on oman aikansa harvinaisuus – taiteilija Paola Suhosen suunnittelema elämyksellinen tarinahotelli keskellä Helsinkiä. Uudistukseen käytettiin muun muassa 4540 m2 design-tapettia ja 1200 uniikkia sisustustyynyä.

Original Sokos Hotel Presidentin uudistuskonseptista on vastannut Ivana Helsinki yhteistyössä sisustussuunnittelutoimisto KOKO3:n kanssa. "Kun aloitin Presidentin uudistuksen luonnostelun nelisen vuotta sitten, mietin, että luksus- ja designhotelleja on maailman sivu täynnä, mutta hotelleja, joilla on oma tarinansa kerrottavana ei Suomesta löydy", Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen muistelee. Suhosen jäljiltä jokaisella huonekerroksella on äänimaisemaa myöten oma suomalainen maailmansa: juhannus, satumetsä, hiljaisuus, talvimyrsky ja sisu.

Niin majoituskäytäviltä kuin huoneista löytyy kunkin kerroksen teemaa varioivia yksityiskohtia, kuten uniikkeja tapetteja, tyynyjä ja käsityönä tehtyjä ryijyjä. Suomalaisuuden tarinaa kerrotaan tarkoituksella hieman liioitellusti, aavistuksen oudollakin tavalla. "Juhannus-huoneen seinää esimerkiksi koristaa ryijy, jossa on jättiläismäinen hyttynen. Halusin luoda huoneisiin omanlaisen, vähän omituisenkin stoorin", Paola Suhonen sanoo.

Hotellin tyyliä suunnitellessaan Suhonen huomioi sosiaalisen median olennaisena osana hotellin markkinointiviestintää. Kaikkialta Presidentistä löytyy oivaltavia paikkoja esimerkiksi selfien nappaamiseen. "Matkakokemusten jakaminen somessa on arkipäiväistynyt, joten uniikkeja tarinoita kaivataan sielläkin. Harva jakaa somessa enää sellaisenaan kuvaa hienosta hotellista", Suhonen toteaa. "Jaettavassa kokemuksessa pitää olla jotain jujua – fiilistelyä, aitoutta, tarinaa. Juuri sellaista Ivana Helsinki tahtoi toteuttaa Presidenttiin", suunnittelija summaa, ja suoristaa samalla Sisu-huoneen pitsillä ja traktorilla kuvioitua sisustustyynyä. 

"Kun käynnistimme Presidentin uudistushanketta, mietimme, että näin legendaarinen hotelli tarvitsee konseptin osalta täysin uuden lähestymistavan. Taiteilijan valinta hotellisuunnittelijaksi oli rohkea - ja nyt jälkikäteen katsottuna ainoa oikea ratkaisu. Uskallan sanoa, että Suomessa ei ole toista näin kiehtovaa hotellia", kertoo Heli Engblom, Sokotel Oy:n liiketoimintajohtaja.

"Uudistuksen myötä Presidentin asiakastyytyväisyys on kasvanut valtavasti", toteaa hotellinjohtaja Hannele Laurila. "Elämykselliset huoneet ja huonekerrosten äänimaisemat ovat saaneet paljon kiitosta asiakkailtamme. Jokaiselle huoneteemalle löytyy ihailijoita. Meillä on kanta-asiakkaita, jotka ovat jo ehtineet majoittua kaikissa viidessä eri teemakerroksessa ja löytää omat huonesuosikkinsa. Minulle oli yllätys, että juhannushuoneista tuli monen miespuolisen kanta-asiakkaamme suosikki", Laurila iloitsee.

Kolme vuotta kestäneiden muutostöiden aikana uudistuivat kaikki talon hotellihuoneet ja kerroskäytävät, aula-, kokous- ja ravintolatilat sekä auditorio. Tyylin lisäksi uusittiin kaikki rakenteet ilmastoinnista putkistoon.

Syksyllä 2017 hotelli Presidentissä avautui myös konstailematonta ruokaa mestarillisella tavalla tarjoileva kortteliravintola Bistro Manu, joka palvelee niin paikallisia kuin hotellivieraita.

 

 

Lisätietoja:

Heli Engblom, liiketoimintajohtaja, Sokotel Oy, puh.  050 388 3111, heli.engblom@sok.fi

Hannele Laurila, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Presidentti, puh. 050 359 4449,

hannele.laurila@sok.fi

 

https://www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/sokos-hotel-presidentti

Instagram ja facebook: @sokoshotelpresidentti @bistromanu

Lue lisää

Original Sokos Hotel Wiklund ja viisi uutta ravintolaa Turkuun

19.9.2018

- Turun alueen viimeaikainen kehitys muun muassa meriklusterin, lääketieteen, biotalouden ja useiden luovien alojen osalta luo hyvän perustan myös hotelli-, ravintola- ja elämysbisneksen kehittämiselle. Lisäksi Turun jatkuvasti kasvava vetovoima suurten yleisötapahtumien ja kongressien pitopaikkana rohkaisee sekin mittaviin investointeihin. Turussa on tällä hetkellä selkeä markkinarako tuoda markkinoille uutta ja ennakkoluulotonta tarjontaa tämän ja huomisen päivän asiakkaille ja tähän vastaamme neljällä käynnissä olevalla hotellihankkeellamme, kertoo matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta.

Kaikki saman katon alla

Original Sokos Hotel Wiklund on olennainen osa Wiklundin monipuolista viihtymisen, syömisen, shoppailun ja majoittumisen kokonaisuutta. Hotellin huonemäärä lähes kaksinkertaistuu nykyisestä ja jatkossa huoneita on 112. Olemassa olevat huoneet hotellin ylemmissä kerroksissa uudistetaan ja lisäksi rakennetaan täysin uusia huoneita.

Hotelliasiakkaiden vastaanottopalvelut löytyvät Coffee House Wiklundin yhteydestä, joka on hotellin auettua avoinna ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi Wiklundin uudet ravintolat – italiaistyyppinen Trattoria, sosiaalisten kohtaamisten VENN, helposti lähestyttävä Rapido ja monelle jo tuttu Coffee House sekä kaupunkilaisten oma kattobaari – palvelevat hotellivieraita.

Hotellin cowork-tila kolmannessa kerroksessa tarjoaa hotelliasiakkaille rentoa työtilaa ja mukavan kohtaamispaikan. Lisäksi Wiklundille tulee uudenlaisia kokoustiloja, jotka ovat niin kaupunkilaisten, yritysten kuin hotelliasukkaidenkin käytössä. Wiklundilla nyt palveleva Original Sokos Hotel City Börs sulkee ovensa uudistusten ja laajennusten vuoksi lokakuun alusta.

Käynnissä 100 miljoonan euron investointiohjelma

Wiklundin hotellihankkeen lisäksi Turun Osuuskaupalla on käynnissä Turun alueella useita hotellihankkeita. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen täydellinen uudistus valmistuu helmikuussa 2019 ja uusi Original Sokos Hotel Kupittaa keväällä 2020. Lisäksi Radisson Blu Marina Palacen viereen on suunnitteilla uusi hotelli. Kaikki toimialat mukaan laskien Turun Osuuskauppa investoi uudistuksiin yhteensä 100 miljoonaa euroa vuoteen 2020 mennessä. Mittavilla satsauksilla halutaan tukea seudun positiivista rakennemuutosta ja edistää alueen elinvoimaisuutta ja talouskasvua.

**

Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone