Ajankohtaista

Ajankohtaista

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone

Tulevaisuuden hotelliaamiainen syntyy asiakkaiden toiveista

16.3.2017

Sokos Hotelleissa yöpyy vuosittain lähes 2,5 miljoonaa vierasta, jotka ovat pääsääntöisesti hyvin tyytyväisiä hotellien aamiaistarjontaan. Osa asiakkaista kuitenkin toivoo hotelliaamiaiselle "jotain uutta".

– Haluamme tarjota asiakkaillemme entistä paremman aamiaiskokemuksen ja uudenlaisia asiakkaiden odotusten mukaisia vaihtoehtoja. Asiakkaiden toiveiden kokonaisvaltaisessa kartoituksessa otimme avuksi palvelumuotoilun keinot yhteistyössä Haaga-Helian ylemmän ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa, konseptipäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta taustoittaa viime syksynä käynnistynyttä kehitystyötä.

Sokos Hotellien asiakkaat ovat osallistuneet kehitystyöhön esimerkiksi verkkokyselyjen kautta ja työpajoissa, joissa he ovat tuoneet esille parannusehdotuksiaan ja ajatuksiaan tulevaisuuden hotelliaamiaisesta.  

– Syyskauden kehitystyön annista syntyi kaikkiaan neljä erilaista aamiaismallia, joita testataan nyt kevään aikana. Ideana on, että voimme tehdä malleihin muutoksia joustavasti saman tien asiakkaiden palautteiden ja henkilöstön oivallusten perusteella.

Meet the Cook Albertissa

Helsingissä Original Sokos Hotel Albertissa testataan uudenlaista Meet the Cook -aamiaista.

– Asiakas voi tilata kokilta esimerkiksi munakkaan toivomillaan täytteillä, munakokkelin tai vaikkapa paistetun munan – juuri haluamallaan tavalla. Meet the Cookin juju on asiakkaan ja kokin kohtaamisessa, Janina Nurmela kuvailee.

Asiakaspalautteiden perusteella kokki on tuonut aamiaissaliin mukavaa pöhinää. Kevään aikana kokkauspisteellä kokeillaan myös muita lämpimiä vaihtoehtoja ja esimerkiksi smoothieita.

Villassa Grab and go

Tampereella Original Sokos Hotel Villan aulatilassa voi nauttia nyt helpon ja nopean aamiaisen omatoimisesti – tai ottaa aamiaisen mukaansa. Grab and go -aamiainen on räätälöity erityisesti kiireisen työmatkustajan tarpeisiin.

– Asiakas voi valita vitriinin tuotevalikoimasta haluamansa aamiaiskokonaisuuden. Tarjolla on suolaista ja makeaa: esimerkiksi leipää, smoothieita, puuroa, juomia ja paikallisena erikoisuutena mustaamakkaraa. Haluamme tarjota nopean, terveellisen ja monipuolisen vaihtoehdon. Halutessaan Villan asiakkaat voivat jatkossakin käydä vieressä sijaitsevan Solo Sokos Hotel Torni Tampereen aamiaisella, Janina Nurmela kuvailee.

Vuokatissa vähän häävimmin

Kajaanissa Break Sokos Hotel Vuokatti tarjoilee normaalin aamiaisbuffetinsa lisäksi Ravintola Kipossa "vähän häävimmän aamiaisen" kuutena aamuna kevään aikana. Kipossa aamiainen nautitaan kaikessa rauhassa omaan pöytään tarjoiltuna.

Viikonlopun hemmotteluhetkiin suunnitellun aamiaisen voi varata etukäteen ja se maksaa hotelliasiakkaille 15 euroa.

– Tässä aamiaisessa on ripaus luksusta! Aamiainen alkaa kuohuvalla ja paikallisista herkuista kootulla lautasella. Kahvi ja tee tarjoillaan aina pöytään, samoin asiakkaan valitsema lämmin annoskokonaisuus. Aamiaisen kruunaa jälkiruokabuffet, Nurmela esittelee.

Kaarlessa Buffet 2.0

Kokkolassa Original Sokos Hotel Kaarlessa protoilemaan päästään aamiaistilan uudistuksen jälkeen huhtikuun alussa.

– Kaarlessa kokeilemme nykyisen buffetaamiaisen tulevaisuusversiota 2.0, jossa yhdistyvät kaikki asiakkaidemme esiin nostamat kokemuksellisuuden elementit: kiireettömyys, paikallisuus, huomiointi, moniaistisuus ja elämyksellisyys. Mietimme myös buffetin tuotevalikoiman uusiksi, Janina Nurmela summaa.

Asiakkaiden ääni ratkaisee

Aamiaismallit elävät asiakkailta ja henkilöstöltä saadun palautteen mukaisesti kevään aikana. Kesäkuussa kaikki kokemukset kootaan ja analysoidaan huolella.

– Jos kevään kokeilut onnistuvat hyvin, niitä voidaan jatkaa kyseisissä hotelleissa jo kesällä. Uusia aamiaismalleja otetaan laajemmin käyttöön aikaisintaan vuoden 2018 aikana. Se on jo nyt selvää, että jatkuva kehittämistyö yhdessä asiakkaiden kanssa on tullut hotelleihimme jäädäkseen, Nurmela toteaa.

 

Lisätietoja:

Janina Nurmela, konseptipäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 010 76 82878, janina.nurmela@sok.fi

 

 

Lue lisää

Sokos Hotellit tarjoavat iloa parisuhteeseen

14.2.2017

Hyvä parisuhde tuo valtavasti iloa elämään, joten sitä kannattaa päivittää säännöllisin väliajoin. Hotellin rakkauslomalla ollaan ilman arjen, työn ja perheen tuomia vaatimuksia ja syvennytään parisuhteen tarpeisiin. Sokos Hotellien uusi Iloa parisuhteeseen -paketti auttaa pääsemään lempeään tunnelmaan saman tien.

Tuotepaketti sisältää tehtävävihkosen sekä hemmottelutuotteita parisuhteen piristämiseen. Kataja ry:n parisuhdeterapeuttien kokoamaan lehtiseen on koottu niin informatiivista asiaa kuin parisuhdetta parantavia tehtäviäkin. Lehtisen lisäksi parit saavat myös konkreettista apua. Kaalimato.comin tuotepaketista löytyy erilaisia hyvää oloa aktivoivia tuotteita kynttilöistä ja tunnelmamusiikista höyhenhuiskuun ja rakkausnoppaan. Tuotepaketti vaihtelee hotelleittain, ja se sopii kaikenlaisille pariskunnille.

"Parisuhde tarvitsee päivittämistä siinä missä auto, koti ja kuntokin. Hektisen arjen keskellä parisuhteen hoito ei ole aina yksinkertaista. Läheisyys helpottuu, kun lähdetään hetkeksi pois kotiympyröistä. Loman ensihetkellä odotukset ovat usein kovat ja hetkeen voi liittyä jännitteitäkin. Kehitimmekin tämän tuotteen auttaaksemme parit nopeammin keskusteluyhteyden ja ilon äärelle", kertoo konseptipäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Iloa parisuhteeseen -palvelua on tarjottu Break Sokos Hotel Kolilla jo parin vuoden ajan. Yleensä parisuhdepaketti varataan yllätyksenä puolisolle, kuohuviinin kanssa tarjoiltuna.

"Paketteja varataan viikoittain ja palaute on poikkeuksetta erittäin hyvää. Asiakkaat kommentoivat, että yksi yö Kolilla vastaa pidempääkin lomaa. Hyvällä mielellä vietetty yhteinen aika on voimaannuttava kokemus", kertoo hotellinjohtaja Jukka-Pekka Pesonen Break Sokos Hotel Kolilta.

"Olen saanut sähköpostin, jossa meitä kiitettiin parisuhteen pelastamisesta. Olimme varanneet asiakkaan pyynnöstä kaikki mahdolliset hemmottelut kriisissä olevan parisuhteen auttamiseksi. Tällainen palaute tuo ihan uutta merkitystä omaan työhön", Pesonen sanoo.

Kokemukset ovat olleet niin positiivisia, että Kolilla on kehitetty aiheen ympärille jo kokonaisia terapeutin vetämiä parisuhdeviikonloppuja. Seuraava parisuhderetriitti järjestetään huhtikuun 21.-23.4. ja se on osa hotellin Uumen-tuotteistusta. Kolin luonto sekä hotellin näköalaravintola ja aikuisten kylpylä luovat hienot puitteet retriitille.

Sokos Hotellien Iloa parisuhteeseen -paketin voit varata majoituksen yhteyteen kaikissa Break by Sokos Hotels -hotelleissa 10.3.2017 alkaen.

Lisätietoja: Janina Nurmela, konseptipäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 050 388 3477, s-posti janina.nurmela@sok.fi

Kolin parisuhderetriitin varaukset: sales.koli@sokoshotels.fi

Lue lisää

Sokos Hotellien luovat huoneet pitävät kokouksen hyvässä vireessä

18.1.2017

Työn luonne ja tekemisen tapa on viime vuosikymmenenä muuttunut merkittävästi. Tämä pätee myös neuvotteluihin ja kokouksiin, nyt kaivataan pois luokkahuonemaisesta tilasta rennompaan kokoustamiseen. Sokos Hotelleissa on kuultu kokousjärjestäjien pohdintaa siitä, miten saada kuulijat osallistumaan aiempaa enemmän kokouksen sisältöön.

 

Luova huone on Sokos Hotellien tarjoama rento vaihtoehto innovatiivisiin kokouksiin, aivoriihiin ja työpajoihin, joissa halutaan ideoida, luoda uutta tai pitää ryhmän vire muulla tavoin korkealla. Tilat sopivat parhaiten 10–15 hengen ryhmille.

 

"Tutkimme tarkkaan kokousasiakkailta saatua palautetta. Lisäksi perustimme asiakkaiden kanssa työryhmän, jossa pohdittiin, mitä innostava ja tähän hetkeen päivitetty kokous tarvitsee puitteikseen", kertoo konseptipäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta. "Halusimme luoda aktiivisuuteen kannustavat tilat, joissa on mukava kokoustaa ja työskennellä, ja joissa tulee hyvälle tuulelle."

 

Sokos Hotellien luovissa huoneissa neuvottelupöydän voi säätää sähköisesti seisomakorkeudelle. Kokoustaa voi myös sohvaryhmillä tai vaikka lattiatyynyillä. Kalusteet ovat helposti säädeltävissä ja muunneltavissa ja niitä pystyy kevyesti siirtelemään vaikka kesken lauseen. Tilojen kalustus tukee liikettä ja hyvinvointia.

 

Jokaisesta luovasta huoneesta löytyy kirjoitusseinä ja erilaiset aistikokemukset on otettu huomioon muun muassa tilan värityksen, valittujen tekstuurien ja äänimaailman kautta.

Värikäs ja rento tunnelma vahvistaa yhteisöllisyyden kokemusta. Tilaisuudet saavat rennon luonteen, kun yksi työskentelee seisten, tai esimies kuuntelee alaisensa ideaa jumppapallolla tai lattiatyynyllä istuen.

 

Ensimmäisenä luova huone konseptoitiin lappeenrantalaiseen Original Sokos Hotel Lappeeseen pari vuotta sitten. Käyttäjät ovat ottaneet tilan innostuneina vastaan. Jopa niin, että tilan ollessa varattuna jotkut asiakkaat ovat valmiita muuttamaan oman tilaisuutensa ajankohtaa saadakseen juuri luovan huoneen käyttöönsä.

 

"Luova huone on selvästi keventänyt tilaa käyttävien asiakkaiden kokouksia rennommiksi ja spontaanimmiksi. Aiempaa enemmän kokoustiloja kysellään vastaanotosta myös heti käytettäviksi", kertoo Lappeen hotellinjohtaja Matti Sinkko. "Tilaa on käytetty erityisesti erilaisiin suunnittelu- ja ideointikokouksiin, mutta myös työpaikkahaastatteluihin. Hotellinjohtaja Sinkko paljastaa myös salaisuuden; kun varauskalenterista etsitään vapaata kokoustilaa henkilökunnan sisäisille palavereille, aina ensimmäisenä tarkastetaan luovan huoneen varaustilanne.

Luova huone löytyy näistä Sokos Hotelleista:

Original Sokos Hotel Lappee Lappeenranta,
Original Sokos Hotel Pasila Helsinki,
Original Sokos Hotel Flamingo Vantaa,
Original Sokos Hotel Vantaa,
Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone,
Solo Sokos Hotel Torni Tampere,
Original Sokos Hotel Hamburger Börs Turku,
Original Sokos Hotel Vaakuna Pori,
Original Sokos Hotel Kaarle, Kokkola,
Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna

 

Lisätiedot: Minna Eliasson, markkinointipäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 050 388 3856, s-posti minna.eliasson@sok.fi

Lisätietoa luovasta huoneesta: https://www.sokoshotels.fi/fi/kokoukset/luova-huone

Lue lisää

TripAdvisor julkisti Suomen parhaat hotellit - neljä Sokos Hotellia TOP 20 -joukossa

17.1.2017

TripAdvisor on nimennyt Suomen hotellien parhaimmiston. Kahdenkymmenen parhaan joukossa on neljä Sokos Hotellia, joista yksi, Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna, on uusi nousija. Kestomenestyjä Jyväskylän Solo Sokos Hotel Paviljonki on upeasti sijalla neljä. Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone ja Helsingin Solo Sokos Hotel Torni ylsivät jälleen 20 parhaan joukkoon.

"Olemme todella iloisia näin hyvistä sijoituksista. Arvopohjainen johtaminen tuo tulosta koko ketjussa. Sokos Hotellien asiakastyytyväisyys oli vuonna 2016 ennätyskorkea, samoin ketjun tulos. Kiitos kuuluu upealle henkilökunnallemme, joka osaa heittäytyä luovasti asiakaspalvelutilanteisiin", sanoo SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan konsepti- ja kehitysjohtaja Peter Jung. "Muutama vuosi sitten tehty jako eri hotellityyppeihin on myös osoittautunut onnistuneeksi", Jung toteaa.

Jyväskyläläinen Solo Sokos Hotel Paviljonki sijoittui kymmenen parhaan suomalaisen hotellin kärkijoukkoon jo viidettä vuotta peräkkäin. Hyville sijoille hotellin nostaa muun muassa palvelu, järvimaisema ja laadukas aamiainen. Asiakkaat kehuvat Sokos Hotel Paviljongin henkilökuntaa  "ehkä jopa Suomen parhaaksi, erittäin ystävälliseksi ja asiakkaasta aidosti kiinnostuneeksi."

Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna on uusin tulokas parhaan 20 joukossa. Hotellin kaikki huoneet uudistettiin kaksi vuotta sitten. Uusissa huoneissa lappilainen eksotiikka ja luonto tulevat esille niin sisustusmateriaaleissa kuin kalusteissakin. Asiakkaat ovatkin lähes poikkeuksetta ihastelleet huoneiden tunnelmaa ja erityisesti revontulivaloja.

"Vaakunan huoneita värittää mukavasti Lappi. Jokaisessa huoneessa on jotain jujua." "Revontulivalot olivat hauska lisä sisustukseen."

Napapiirillä on nyt imua, matkailijamäärien huiman kasvun lisäksi alueen hotellit keräävät kiitosta; rovaniemeläinen Arctic Light Hotel oli listauksen paras suomalainen hotelli.

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone ylsi sijalle 16 ja Solo Sokos Hotel Torni Helsinki sijalle 20.

Lahdessa viehättävät erityisesti vastaanoton hyvä palvelu, erinomainen sijainti ja erinomainen aamiainen. Helsingin Solo Sokos Hotel Tornissa taas asiakkaat kehuvat talon yksilöllisiä art deco-, jugend- ja näköalahuoneita sekä ystävällistä palvelua.

Sokos Hotellit pärjäsivät myös Viron listauksessa; uniikki Solo Sokos Hotel Estoria Tallinnassa ylsi Viron 10 parhaan hotellin joukkoon.

Tripadvisor on maailman laajin matkailusivusto, jonne matkailijat voivat jättää kommentteja ja arvosteluja vierailemistaan paikoista. Travellers' Choice -palkinnot perustuvat miljoonien asiakkaiden hotelleille antamiin arvioihin.

Katso koko lista palkituista hotelleista

Lisätietoja: Peter Jung, konsepti- ja kehitysjohtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 0400 755 845, s-posti peter.jung@sok.fi

Lue lisää