Ajankohtaista

Ajankohtaista

Original Sokos Hotel Wiklund ja viisi uutta ravintolaa Turkuun

19.9.2018

- Turun alueen viimeaikainen kehitys muun muassa meriklusterin, lääketieteen, biotalouden ja useiden luovien alojen osalta luo hyvän perustan myös hotelli-, ravintola- ja elämysbisneksen kehittämiselle. Lisäksi Turun jatkuvasti kasvava vetovoima suurten yleisötapahtumien ja kongressien pitopaikkana rohkaisee sekin mittaviin investointeihin. Turussa on tällä hetkellä selkeä markkinarako tuoda markkinoille uutta ja ennakkoluulotonta tarjontaa tämän ja huomisen päivän asiakkaille ja tähän vastaamme neljällä käynnissä olevalla hotellihankkeellamme, kertoo matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta.

Kaikki saman katon alla

Original Sokos Hotel Wiklund on olennainen osa Wiklundin monipuolista viihtymisen, syömisen, shoppailun ja majoittumisen kokonaisuutta. Hotellin huonemäärä lähes kaksinkertaistuu nykyisestä ja jatkossa huoneita on 112. Olemassa olevat huoneet hotellin ylemmissä kerroksissa uudistetaan ja lisäksi rakennetaan täysin uusia huoneita.

Hotelliasiakkaiden vastaanottopalvelut löytyvät Coffee House Wiklundin yhteydestä, joka on hotellin auettua avoinna ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi Wiklundin uudet ravintolat – italiaistyyppinen Trattoria, sosiaalisten kohtaamisten VENN, helposti lähestyttävä Rapido ja monelle jo tuttu Coffee House sekä kaupunkilaisten oma kattobaari – palvelevat hotellivieraita.

Hotellin cowork-tila kolmannessa kerroksessa tarjoaa hotelliasiakkaille rentoa työtilaa ja mukavan kohtaamispaikan. Lisäksi Wiklundille tulee uudenlaisia kokoustiloja, jotka ovat niin kaupunkilaisten, yritysten kuin hotelliasukkaidenkin käytössä. Wiklundilla nyt palveleva Original Sokos Hotel City Börs sulkee ovensa uudistusten ja laajennusten vuoksi lokakuun alusta.

Käynnissä 100 miljoonan euron investointiohjelma

Wiklundin hotellihankkeen lisäksi Turun Osuuskaupalla on käynnissä Turun alueella useita hotellihankkeita. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen täydellinen uudistus valmistuu helmikuussa 2019 ja uusi Original Sokos Hotel Kupittaa keväällä 2020. Lisäksi Radisson Blu Marina Palacen viereen on suunnitteilla uusi hotelli. Kaikki toimialat mukaan laskien Turun Osuuskauppa investoi uudistuksiin yhteensä 100 miljoonaa euroa vuoteen 2020 mennessä. Mittavilla satsauksilla halutaan tukea seudun positiivista rakennemuutosta ja edistää alueen elinvoimaisuutta ja talouskasvua.

**

Lue lisää

Uusi matkapakettilainsäädäntö voimaan heinäkuussa: mikä muuttuu?

3.7.2018
Valmismatkalain korvaava laki matkapalveluyhdistelmistä astui voimaan 1.7.2018. Asiakkaan kannalta uusi laki helpottaa sen tietämistä, kuka on vastuussa eri palveluita yhdistävän matkapaketin eri osista: Uuden lain mukaan esimerkiksi Sokos Hotellit vastaa kaikkien majoituksen yhteydessä pakettina myymiensä palveluiden toteutumisesta siitä riippumatta, ovatko ne Sokos Hotellien omia vai yhteistyökumppaneiden toteuttamia.
 
Jos siis olet esimerkiksi ostanut hotellimajoituksen yhteydessä teatteriliput, on Sokos Hotellit esityksen peruuntuessa velvollinen korvaukseen tai tarjoamaan vaihtoehtoista palvelua. Sokos Hotellit on kuitenkin tähänkin saakka aina pyrkinyt tällaisissa tilanteissa löytämään asiakkaalle vaihtoehtoista palvelua tai korvaamaan lisäpalvelun peruuntumisen. Meille on tärkeää, että matka kokonaisuudessaan vastaa asiakkaiden odotuksia.
 
 
 
 

Mistä lakiuudistuksessa on kyse?

Valmismatkalain korvaava laki matkapalveluyhdistelmistä tuli voimaan 1.7.2018. Tämä merkitsee sitä, että perinteisten valmismatkojen eli lento- ja hotelliyhdistelmien lisäksi entistä laajempi valikoima matkapalveluyhdistelmiä tulkitaan lain silmissä paketeiksi. Matkapalveluyhdistelmän myyjälle tulee myös entistä selkeämpi vastuu kertoa asiakkaalle kaikki tarvittava tieto ennen sopimuksen syntymistä ja velvollisuus järjestää maksukyvyttömyyssuoja.
 

Mitä matkapalveluyhdistelmät ovat?

Käytännössä lain piiriin tulevat vähintään kaksi matkapalvelua yhdistävät paketit, joissa esimerkiksi asiakas ostaa sokoshotels.fi-sivustolta hotellimajoituksen ja yöpymisen yhteyteen kylpylähoitoja tai rinnepassin. Lakia sovelletaan, jos lisäpalvelun arvo on vähintään 25 % kokonaispaketin hinnasta tai jos matkapalveluiden yhdistelmää on markkinoitu pakettina.
Mitkä yhdistelmät käytännössä ovat paketteja?
Esimerkkejä yhdistelmistä, jotka ovat matkapaketteja:
– "Majoitus + muu matkailupalvelu", jos muu palvelu muodostaa enemmän kuin 25 % yhdistelmän kokonaisarvosta
– "Majoitus + muu matkailupalvelu", jos muuta palvelua on markkinoitu merkittävänä osana matkapalvelujen yhdistelmää
– Majoitus + majoitusliikkeen alihankkijan kanssa tehty sopimus "yhdistettynä matkajärjestelynä"
 

Mitkä yhdistelmät eivät ole paketteja?

Esimerkkejä yhdistelmistä, jotka eivät ole katsottava matkapaketeiksi:
– "Majoitus + ruoka/juoma"
– "Majoitus + kuljetukset lentokentän tai aseman välillä"
– "Majoitus + pääsy paikan päällä oleviin tiloihin (uima-allas, sauna, kylpylä tai kuntosali)"
– "Majoitus + muu palvelu", josta matkustaja tekee sopimuksen vasta majoitusliikkeeseen saavuttuaan
– "Majoitus + muu palvelu", jonka matkustaja lisää majoituksen osaksi vasta kun majoitusvaraus on tehty ja 24 tuntia on kulunut majoituksen vahvistamisesta"
– "Majoitus + muu matkailupalvelu", jos muu palvelu ei muodosta vähintään 25 % yhdistelmän kokonaisarvosta eikä sitä ole markkinoitu olennaisena osana pakettia

Mitä lakimuutos tarkoittaa asiakkaan näkökulmasta?

Asiakkaan kannalta uusi laki helpottaa sen tietämistä, kuka on vastuussa eri palveluita yhdistävän matkapaketin eri osista: Uuden lain mukaan Sokos Hotellit vastaa kaikkien majoituksen yhteydessä pakettina myymiensä palveluiden toteutumisesta siitä riippumatta, ovatko ne Sokos Hotellien omia vai yhteistyökumppaneiden toteuttamia.
 
Jos siis olet esimerkiksi ostanut hotellimajoituksen yhteydessä teatteriliput, vastaa Sokos Hotellit teatterielämyksen toteutumisesta ja on esimerkiksi esityksen peruuntuessa velvollinen korvaukseen tai tarjoamaan vaihtoehtoista palvelua. Sokos Hotellit on kuitenkin tähänkin saakka aina pyrkinyt tällaisissa tilanteissa löytämään asiakkaalle vaihtoehtoista palvelua tai korvaamaan lisäpalvelun peruuntumisen. Meille on tärkeää, että matka kokonaisuudessaan vastaa asiakkaiden odotuksia.

Pitääkö minun asiakkaana ottaa laki huomioon varausta tehdessä?

Ei. Laki velvoittaa elinkeinoharjoittajan kertomaan asiakkaalle tarvittavat tiedot ennen sopimuksen syntymistä. Yleisesti ottaen matkan sujuessa suunnitellusti ei matkustajan tarvitse tuntea lakia. Omien oikeuksien tunteminen voi toki olla hyödyllistä mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Mitä lakimuutos tarkoittaa Sokos Hotelleille?

Matkapalveluyhdistelmän myyjälle tulee myös entistä selkeämpi vastuu kertoa asiakkaalle kaikki tarvittava tieto ennen sopimuksen syntymistä ja velvollisuus järjestää maksukyvyttömyyssuoja. Asiakkaalle puolestaan laki turvaa entistä selkeämmän oikeuden perua matka. Peruutuksen ei kuitenkaan tarvitse olla maksutonta vaan siitä voidaan periä korvaus.
 
 
Lue lisää

Uusi Sokos Hotelli Turkuun – Original Sokos Hotel Kupittaa avautuu 2020

29.6.2018

Kupittaa on yksi Turun voimakkaimmin kasvavista työssäkäyntialueista ja vilkkaan uudisrakentamisen myötä nousemassa suosituksi asuinalueeksi. Alueen kehittäminen kuuluu Turun kaupungin kärkihankkeisiin, ja sillä on tärkeä rooli Turun vetovoimaisuuden ja kilpailukyvyn kasvattamisessa.

– Alueelta on tähän asti puuttunut hotelli. Original Sokos Hotel Kupittaa palvelee asiakasomistajien lisäksi erityisesti yritysten, korkeakoulujen, oppilaitosten, sairaala- ja tutkimustoiminnan sekä urheilutoiminnan majoitustarpeita, kertoo matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta.

Hotelli tuo mukanaan monipuoliset palvelut

Hotellin ylimpään kerrokseen rakennetaan urbaani terassi, kuntohuone ja saunatilat, jotka tarjoavat viihtyisät oleskelutilat myös kaupunkilaisten varattaviksi. Hotellin katutasoon tulee lisäksi pitkillä aukioloajoilla toimiva Bistro Elli sekä aula- ja vastaanottotilat, joista on suora yhteys Kupittaan rautatieasemalle. Hotellin sisustussuunnittelusta vastaa Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy ja Bistro Ellin ja aulatilojen suunnittelusta Kudos Dsign Oy.

Rautatien ja moottoritien välittömän läheisyyden ansiosta hotelli on helposti saavutettavissa. Se sijaitsee julkisen liikenteen erinomaisten yhteyksien tavoitettavissa ja vain kävelyetäisyyden päässä Turun keskustasta.

Uuden hotellin kiinteistön omistajaksi tulee turkulainen sijoitusyhtiö Rausanne Oy. Hotellihankkeen pääurakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy ja pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy. Hankkeen kokonaisinvestointi on yhteensä yli 30 miljoonaa euroa.

Turun alueella käynnissä useita hotellihankkeita

Kupittaan hotellihankkeen lisäksi Turun Osuuskaupalla on käynnissä Turun alueella useita hotellihankkeita. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen täydellinen uudistus valmistuu helmikuussa 2019 ja Original Sokos Hotel City Börsin laajennushanke alkuvuodesta 2019. Lisäksi Radisson Blu Marina Palacen viereen on suunnitteilla uusi hotelli. 

– Haluamme tukea Lounais-Suomen positiivista rakennemuutosta ja olla vahvasti mukana kehittämässä Turun alueen elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta sekä matkailu- että kongressikohteena, kertoo Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Sippola.

Lue lisää

Ladygolf kannustaa naisia ja perheitä golfin pariin

25.6.2018
Suomen Golfliiton alainen Ladygolftoimikunta on tehnyt jo monta vuotta yhteistyötä Sokos Hotellien kanssa. Ladygolfin tavoitteena on kannustaa naisia ja perheitä hauskan ja terveellisen lajin pariin. Golf antaa harrastajalleen verrattoman hauskanpidon lisäksi tutkitusti merkittäviä terveyshyotyjä niin henkisen kuin fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja kohentamiseksi. Pitkäkestoinen matalalla sykkeellä tapahtuva liikunta on omiaan ennalta ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja, tuki- ja liikuntaelinsairauksia sekä useita kroonisia ikääntymiseen liittyviä vaivoja. 18-väyläinen pelirupeama polttaa hieman kentästä riippuen noin 2000 kilokalorin edestä energiaa. Golfin avulla voi aidosti kohentaa elämänlaatua ja pitää yllä toimintakykyä nautinnolllisen ulkoilmaliikunnan parissa.
Ladygolf viestii golfista positiivisella tavalla ja innostaa uusia pelaajia kokeilemaan mielekästä lajia. Golfkenttä on erittäin sosiaalinen paikka ja vasta-alkajat otetaan ilomielin vastaan. Laji tarjoaa onnistumisen tunteita, uusia kavereita sekä hyvää liikuntaa ja avaa oven uuteen maailmaan. Ladygolf yhteisö kannustaa, innostaa ja auttaa uusia sekä jo harrastavia pelaajia kohti terveellistä ja nautinnollista elämää! Nämä tavoitteet ovat yhteisiä Sokos Hotellien tavoitteiden kanssa.
 
Sokos Hotels on mukana Ladygolfin organisoimissa tapahtumissa tammikuun Ladykapteenien kokouksessa, Pelaa 100 aktivointihaasteessa, valtakunnallisessa Naisten Sunnuntaissa 10.6. sekä Suomen suurimmassa naisamatööreille järjestettävässä Gloria LadyCup kiertueessa, jossa pelataan 12 karsintakilpailua ympäri Suomea sekä kaksi päiväinen jännittävä Ryder Cup-tyylinen finaali. Yhdessä kehittämme naisgolfin positiivista asiakaskokemusta  ja toimenpiteiden onnistumisten jatkuvaa mittaamista.
 
Lue lisää toiminnastamme ladygolf.fi tai facebookissa sglladygolf.
 
Yhdessä onnistumme luomaan asiakkaillemme positiivisia kokemuksia, josta nauttii pitkään.
 
Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone