Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sokos Hotellien uusittu aamiainen huomioi monipuolisesti eri ruokavaliot

16.1.2018

Sokos Hotellien tuoreelta ja monipuoliselta aamiaiselta löytyy nyt entistä kattavammin syötävää myös eri ruokavalioita noudattaville vieraille. Gluteeniton, vegaaninen, kananmunaton ja maidoton aamiaisvalikoima syntyi hotellien henkilökunnan ideoimana.

"Vegaaniruoan ja gluteenittomien aterioiden suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Erilaisten erityisruokavalioiden ohella asiakkaat haluavat syödä entistä yksilöllisemmin ja tehdä valintoja ruokavalionsa suhteen", kertoo kehityspäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

"Haluamme tarjota jokaiselle aamiaisvieraallemme eväät herkullisen aamun aloituksen, onhan kyseessä päivän tärkein ateria. Monipuolinen maidoton, kanamunaton, gluteeniton, pähkinätön ja vegaaninen ruokavalio on jatkossa entistä helpompi koota aamiaispöydästämme", Nurmela sanoo.

Aamiaiselle katetaan muun muassa valikoima gluteenittomia maissihiutaleita, mysliä, leipiä ja makeita leivonnaisia. Sokos Hotellit suosivat paikallisia tuotteita aamiaispöydissään, joten gluteenitonkin leipä paistuu usein lähileipomon uunissa.

Kaura- ja soijamaitotuotteiden määrää on lisätty ja vegaaniset juustot ja levitteet täydentävät vegaanin lautasen. Tarjolla on aina myös lämmin gluteeniton ja vegaaninen ruokalaji.

Hotelliaamiaisen pidetyt peruselementit, kuten raikas hedelmä- ja kasvisvalikoima sekä erilaiset marjat ja siemenet luovat hyvän perustan jokaiselle aamiaiselle.

"Gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota nauttivan vieraan lautaselle poimisin perusvalikoimastamme hedelmien ja marjojen lisäksi myös kananmunaa, paahdettua pekonia ja erilaisia kalatuotteita", Nurmela suosittelee.

Koska asiakkaat vinkkaavat usein erityisruokavalioihin sopivista tuotteista henkilökunnalle, on uutta aamiaisvalikoimaa ideoitu yhdessä aamiaistarjoilijoiden ja -kokkien kanssa henkilökunnalle suunnatussa kisassa. Kilpailun voitti jyväskyläläinen Solo Sokos Hotel Paviljonki, joka toimi myös uuden aamiaisen testinäyttämönä.

Uusi, erityisruokavaliot kattavammin huomioiva aamiaispöytä otetaan käyttöön kaikissa tammikuun aikana. Hyvää huomenta!

Lisätietoja: Janina Nurmela, kehityspäällikkö,Sokos Hotels, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh: 050 388 3477, e-mail: janina.nurmela@sok.fi

Lue lisää

Solo-perhe laajenee - Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone avautuu 2019

11.1.2018

Uudistuksen myötä tunnettujen turkulaisten arkkitehtien Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen 1920-luvulla suunnittelema klassikkohotelli siirtyy modernisti nykypäivään. Yksilöllisiä Solo-hotelleja on ketjussa tämän jälkeen kahdeksan.

"Solo by Sokos Hotels -hotellit lanseerattiin viisi vuotta sitten tarjoamaan uniikkeja hotellikokemuksia elämyksiä etsiville matkailijoille. Solot tarjoavat vierailleen paitsi kiinnostavia tarinoita myös ensiluokkaista palvelua ja paljon aistikkaita yksityiskohtia", kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Outi Vitie SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.  

"Turun Seurahuone, jonka seinien sisään kätkeytyy niin pala Turun kuin Suomen Seurahuoneiden ja koko hotellielinkeinon historiaa, sopii loistavasti klassikkohotelliemme ketjuun", Vitie iloitsee.

Syksyllä 2017 käynnistyneen Turun Seurahuoneen arvokiinteistön uudistus on 20 miljoonan euron investointi, ja se kattaa kiinteistön täydellisen peruskorjauksen lisäksi liiketoiminnan uudistuksen. Suurin muutos koskee pääsisäänkäyntiä, joka palautetaan Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle.

Hotellin uusi ilme on sisustusarkkitehti Jaakko Puron käsialaa. Lämpimät värit, laadukkaat tekstiilit ja esineiden muodot on valittu huolella 1920-luvun klassismin muotokieltä jatkamaan. Terrakotan ja keltaisen värisävyt noudattavat tuolle aikakaudelle tyypillistä värimaailmaa.

Turussa vieraat aiotaan jatkossa yllättää eläväisellä ja mutkattomalla tunnelmalla sekä lukuisilla yllätyksellisillä yksityiskohdilla niin palvelussa kuin sisustuksessa.

"Hotellin katutasoon tulee urbaani ruoka- ja seurusteluravintola, joka kokoaa ystävät yhteisen pöydän ääreen. Toisen kerroksen muunneltavat ravintolatilat luovat puitteet niin aamiaiseen ja erilaisiin juhliin kuin etätyöhön ja erilaisiin kokoontumisiinkin. Hemmottelua tarjoavat muhkeat vuoteet, Turun paras aamiainen, saunatilat sekä rouhea gym", kertoo hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneelle tulee 140 huonetta, seitsemässä eri huonetyypissä. Hotelli sijaitsee aivan Turun keskustassa, Eerikinkadun ja Humalistonkadun kulmassa.

Solo by Sokos Hotels -hotelleja on Turun uuden hotellin myötä neljä Suomessa, kaksi Pietarissa ja yksi Tallinnassa. Sokos Hotellien muut hotellityypit ovat Break by Sokos Hotels ja Original by Sokos Hotels.

Solo-hotellit ovat menestyneet vuosien varrella erittäin hyvin asiakastyytyväisyystutkimuksissa ja voittaneet palkintoja erilaisissa kansainvälisissä kisoissa. Jyväskyläläinen Solo Sokos Hotel Paviljonki sekä Tallinnan Solo Sokos Hotel Estoria palkittiin vuodenvaihteessa The World Luxury Travel Awardseissa ja Solo Sokos Hotel Torni Tampere sai Suomen Unique Hotel of the Year 2018 -palkinnon.

Lisätietoja:

Outi Vitie, markkinointi- ja viestintäjohtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 050 66 287, outi.vitie@sok.fi
Sanna-Liisa Byskata, hotellinjohtaja, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, puh. 010 764 4951, sanna-liisa.byskata@sok.fi

Lue lisää

Sokos Hotelleille palkintosade The World Luxury Hotel Awards -kilpailussa

4.12.2017

Tunnustukset alan Oscar-gaalaksikin sanotussa kilpailussa myönnettiin Hämeenlinnan Original Sokos Hotel Vaakunalle, jyväskyläläiselle Solo Sokos Hotel Paviljongille sekä Tallinnan Solo Sokos Hotel Estorialle. Hotellien edustajat vastaanottivat palkinnot 2. joulukuuta Sveitsin St. Moritzissa järjestetyssä gaalassa.

Palkinnot myönnetään sekä maittain, maanosittain että maailmanlaajuisesti. Kisassa palkitaan hotellivieraiden ehdottamia huippuluokan hotelleja, jotka ovat panostaneet niin puitteisiin kuin palvelun tasoon ja osaavat huomioida asiakkaansa yksilöllisesti.

Hämeenlinnalainen Original Sokos Hotel Vaakuna palkittiin ensi kertaa. Hotellipäällikkö Marika Haavisto iloitsee Suomen paras järvihotelli -tunnustuksesta: "Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme uudistaneet Vanajaveden rannalla sijaitsevan hotellimme kaikki tilat. Viimeisin uudistus on kesällä avautunut Le Blason -ravintola, jonka myötä olemme voineet tarjota entistä laadukkaampia ravintolapalveluita."

"Kun tilat hotellihuoneista kokoustiloihin on saatu uudelle tasolle, välittyy henkilökuntamme innokkuus asiakaspalveluun entistä paremmin; haluamme olla parhaita. Tämä näkyy nyt myös asiakastyytyväisyydessä, joka nousi tänä vuonna erinomaiselle tasolle. Hienoa, että asiakkaiden tyytyväisyys vei Original Sokos Hotel Vaakunan tämän kansainvälisen kisan ehdokkaaksi ja palkinnoille asti." 

Jyväskyläläinen Solo Sokos Hotel Paviljonki vastaanotti peräti kolme palkintoa; Suomen paras kaupunkihotelli, Suomen paras moderni luksushotelli sekä Pohjois-Euroopan paras designhotelli.

"Hotellimme tilat ovat ensiluokkaisia, mutta asiakastyytyväisyyden kokemus syntyy ensisijaisesti hyvän palvelun kautta. Meillä asiakaspalveluun suhtaudutaan intohimoisesti – se on suurella sydämellä tehtävää työtä. Henkilökuntamme ymmärtää ja arvostaa sekä oman että kollegoiden tekemän työn merkityksen", iloitsee hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen. "Tiimillämme on uskomaton kyky yllättää asiakkaat joka päivä, on kyse sitten merkkipäivän huomioimisesta tai erityistoiveista",

Tarina- ja designhotelli Solo Sokos Hotel Estoria palkittiin Viron paras designhotelli -tunnustuksella.

Kolme vuotta sitten avatun Estoria-hotellin jokainen huone kertoo vieraalleen oman tarinansa Virosta. Tarinoita syventävät maan parhaiden muotoilijoiden suunnittelemat kalusteet ja valaisimet. Design ulottuu hotellissa aamiaistarjoiluun asti: valikoima on suunniteltu yhteistyössä paikallisten ravitsemusasiantuntijoiden kanssa. "Kun kiinnostavat kertomukset yhdistyvät laadukkaaseen muotoiluun ja yksilölliseen palveluun, pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ylellisen hotellikokemuksen", sanoo hotellinjohtaja Klaus Ek.

The World Luxury Hotel Awards -raati arvioi kilpailussa mukana olevia hotelleja niiden innovatiivisuuden, designin, ravintolatarjonnan, palvelun laadun, teknologian hyödyntämisen, työtyytyväisyyden ja kestävän kehityksen pohjalta.

Saadut palkinnot:

Original Sokos Hotel Vaakuna, Hämeenlinna
Luxury Lakeside Hotel 2017, Finland
Luxury Business Hotel 2017, Finland

Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä
Best Luxury City Hotel 2017, Finland
Best Luxury Modern Hotel 2017, Finland
Best Luxury Design Hotel 2017, Northern Europe

Solo Sokos Hotel Estoria, Tallinna, Viro
Luxury Design Hotel 2017, Estonia

Palkittujen hotellien muut tunnustukset:

Solo Sokos Hotel Estoria
Maailman 10. parhaan hotellin joukossa / Matkailulehti Mondo, lukijaäänestys 2017
Viron TOP 5 -hotellien joukossa / TripAdvisor Viron parhaat hotellit 2017
Tallinnan paras aamiainen / Delfi.maitsed.ee -portaali, 2015

Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä
Suomen 4. paras hotelli / TripAdvisor Suomen parhaat hotellit, 2016 ja 2017
Luxury City Hotel / Luxury Travel Guide 2017
Sokos Hotel of the Year 2016 / Sokos Hotels
Sokos Hotellien paras asiakastyytyväisyys 2012–2016
Best Luxury Hotel, Finland / World Luxury Hotel Awards 2015
Best Luxury Design Hotel, Finland / World Luxury Hotel Awards 2015

Lisätietoja:
Marika Haavisto, hotellipäällikkö, Original Sokos Hotel Vaakuna, Hämeenlinna, puh. 050 3883 393, marika.haavisto@sok.fi
Hannu Nirkkonen, hotellinjohtaja, Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä, puh. 050 3640 249,  hannu.nirkkonen@sok.fi
Klaus Ek, hotellinjohtaja, Solo Sokos Hotel Estoria, puh. +372 5680 9377, klaus.ek@sok.fi

Lue lisää

Sokos Hotels juhlii kymmentä vuotta Pietarissa

17.11.2017

Suomalainen hotelliketju Sokos Hotels juhlistaa tänä syksynä kymmenvuotista taivaltaan Venäjällä. Ketjulla on Pietarissa kolme hotellia, joista jokainen tarjoaa omanlaisensa näköalapaikan pietarilaiseen elämään ja kulttuuriin. Niiden avulla ketju on onnistunut ottamaan laajan otteen Pietariin tulvivasta matkustajavirrasta.

"Yksilöllisyyteen ja elämyksellisyyteen panostaminen on osoittautunut kannattavaksi strategiaksi Pietarin markkinalla. Sokos Hotelleilla on Pietarissa hyvä maine, mikä on erinomainen pohja ponnistaa. Menestyksen ratkaisee kuitenkin asiakastarpeet huomioivat korkealaatuiset tuote- ja palveluratkaisut", sanoo Pietarin hotellien liiketoiminnasta vastaavan Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Härmälä.

Venäjä markkina on elänyt kymmenen vuoden aikana voimakkaiden muutosten aikaa. Sokos Hotellien toiminnot käynnistyivät aikana, jolloin koko maailmaa koetteli vuoden 2008 talouskriisi. Hotelli- ja ravintola-ala ei ollut ehtinyt toipua edellisestä taantumasta, kun vaikeudet alkoivat syventyä uuden taloustaantuman seurauksena. Lisähaasteita on myös tuonut ruplan valuuttakurssin voimakkaat liikkeet.

"Toiminnan kannattavana pitäminen edellytti tehokkuuden ja tuottavuuden kasvattamista samalla kun pidettiin kiinni ensiluokkaisesta asiakaskokemuksesta", kertoo Jarkko Härmälä.

"Tinkimätön asenne ja kova työ kantavat nyt hedelmää, kun markkinatilanne on parempi. Jokainen kolmesta hotellista on lunastanut asemansa valituissa segmenteissään, ja Pietarin Sokos Hotelleilta odotetaan koko 10-vuotisen historiansa parasta tulosta tänä vuonna", iloitsee Jarkko Härmälä.

"Pietarin kaupunki panostaa voimakkaasti matkailun menekinedistämiseen, jonka lisäksi myös suomalaiset ovat löytämässä Pietarin monipuolisen kulttuuri-, shoppailu- ja kulinaristisen tarjonnan, joten odotuksemme myös tulevaisuuden suhteen ovat korkealla. Sokos Hotellit ovat luonnollinen ja kotimainen majoitusvalinta suomalaiselle matkailijalle Pietarissa", jatkaa Jarkko Härmälä.

Viralliset juhlallisuudet pidetään hotelli Solo Sokos Hotel Palace Bridgen tiloissa 17.11.2017. Juhlan teemana on "In Russian with love", ja monipuolinen ohjelma ja ympäri hotellia rakennetut elämykset esittelevät molempien maiden luontoa, kulttuuria ja ilmiöitä. Illan juontaa Venäjällä tunnetuin suomalainen Ville Haapasalo.

Lisätiedot: Jarkko Härmälä, toimitusjohtaja, Sokotel Oy, p. 050 388 4378, jarkko.harmala@sok.fi

Lue lisää

Arkisto

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone