Hae varaus

Mitä kuuluu Matti Mattsson?

Sokos Hotellien yhteistyöurheilijan Matti Mattssonin tulevat kuukaudet kuluvat intensiivisesti treenauksen merkeissä. Heinäkuussa huippu-uimari sujahtaa peräti neljättä kertaa urallaan olympia-altaaseen, tällä kertaa Pariisissa.

Nyt jos koskaan on aika keskittyä saamaan parhaat mahdolliset treenihyödyt irti. Sokos Hotels kannustaa isosti Mattia hänen matkallaan kohti Pariisin olympialaisia!

MM-uinnit takana, olympialaiset edessä

Qatarin Dohassa käydyistä MM-kisoista on haastatteluhetkellä runsas kuukausi. Mattsson sijoittui rintauinnissa hienosti kuudennelle sijalle. Miehen omana tavoitteena oli alittaa olympialaisten tulosraja, ja tavoite saavutettiin.

”Petrattavaa tietysti jäi, jotta pääsen kesällä parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Dohassa oli vähän treenijumia matkassa mukana, mutta nyt mennään vahvasti heinäkuuta ja Pariisia kohti”, Mattsson toteaa.

”Onhan se tietysti uran kruunu ja iso asia koko Suomen mittakaavassa, että olympialaiset siintävät neljättä kertaa edessä. Mitalikin on toiveissa, mutta pyrin olemaan ajattelematta sitä sen isompana asiana kuin se on. Lähden yksinkertaisesti tekemään omaa, parasta suoritustani”, Mattsson kertoo tavoitteistaan.

Kesä menee treenatessa

Pariisin olympialaisiin on nelisen kuukautta aikaa. Väliin mahtuu muutamia kotikisoja, kuten Helsinki Swim Meet ja SM-uinnit. Myös maaliskuun lopussa Porissa käytävät uimarin nimikkokisat eli Matti Mattsson -uinnit ovat itsestään selvästi miehen ohjelmassa. Serbian kesäkuiset EM-kisat Mattsson taas jättää suosiolla väliin.

”Kesällä keskityn treenaamiseen, tähtäimessä vain ja ainoastaan paras mahdollinen tulos olympialaisissa. Kropasta pitää ottaa kaikki irti. Kehittää niitä osa-alueita, jotka kehitystä vaativat. Vauhteja pyrin tietysti kasvattamaan, joka päivä pitää saada onnistumisia”, Mattsson avaa tulevan kesän treenitavoitteitaan.

Miehen päivittäisiin uimahalliharjoituksiin sisältyy puolen tunnin jumppa ja pari tuntia uintia. Lihaskuntoa hän kertoo kehittävänsä pari kertaa viikossa kuntosalilla, aerobista kuntoa pyöräilemällä ja maastopyöräilemällä.

Palautuminen on tärkeää

Treeniohjelma on arvokisojen alla tiukka, mutta lepohetkiäkin tarvitaan. Vapaa-ajallaan mies rentoutuu parhaiten perheensä parissa.

”Alle kouluikäiset lapset pitävät mielen tehokkaasti pois altaasta, eli vapaa-ajalla puuhailen paljon perheen kanssa. Toiveenani on, että ehdittäisiin viettää jokunen yhteinen mökkiviikonloppukin kevään aikana.”

”Kävin juuri Levillä lyhytlomalla. Perhe viihtyi mäessä, minä niiden laidalla. Ammattiurheilija ei voi asettua millekään haavereille alttiiksi, se on tämän homman varjopuolia. Mutta oli rentouttavaa olla Lapin lumisissa maisemissa luonnon äärellä, lasten touhuja seuraillen”, Mattsson kertoo.

”Yövyimme myös Break Sokos Hotel Levillä. Siellä oli tehty kivoja uudistuksia ravintoloissa ja yleisissä tiloissa. Huoneet olivat viihtyisät, aamupala oikein hyvä ja palvelu erinomaista, kaiken kaikkiaan mukava hotelli. Ja saunallinen huone oli tietysti kivaa plussaa.”

Sokos Hotels toivottaa Matin olympiamatkalle rutkasti onnea!

Matti Mattsson on porilainen huippu-uimari ja olympiamitalisti, joka on saavuttanut 200 metrin rintauinnissa olympiapronssin Tokion 2021 kisoissa, EM-hopean Rooman 2022 kisoissa ja MM-pronssin Barcelonan 2013 kisoissa.

Sokos Hotels on Matin kumppanina tukemassa hänen matkaansa kohti Pariisin olympialaisia. Sokos Hotels -ketju on myös Suomen Uimaliiton yhteistyökumppani.

Pariisin olympialaiset pidetään 26.7.–11.8.2024.