Etusivu

Hae varaus

content-page-hero-image

Münchenistä lennetään nyt Ouluun ympäri vuoden

Oulun matkailuväki sai äskettäin iloisia uutisia, kun Lufthansa ilmoitti laajentavansa suosittua München–Oulu -reittiään. Jatkossa Keski-Euroopan sydämestä lennetään Ouluun ympärivuotisesti, kahdesti viikossa. Poimi matkavinkit alueelle!

”Iloitsemme tietysti suuresti tästä ympärivuotisesta kolmen tunnin yhteydestä Keski-Euroopasta Ouluun. Reitin laajentaminen oli kuin lottovoitto koko Pohjois-Suomen matkailulle”, Osuuskauppa Arinan myyntiryhmän päällikkö Henriikka Riipi toteaa.

”Toivotamme keskieurooppalaiset matkailijat lämpimästi tervetulleeksi Ouluun ja Pohjois-Suomeen! Oulu on kaupunki, jossa yhdistyy merellisen luonnon kauneus ja urbaanin kaupunkielämän monet mahdollisuudet. Tykkäätpä sitten luontoseikkailuista tai kulttuurielämyksistä, meiltä löytyy molempia”, Riipi kertoo.

”Vuonna 2026 Oulu tulee toimimaan Euroopan kulttuuripääkaupunkina, mikä tuo paljon uutta jo ennestään tasokkaaseen kulttuuritarjontaamme.”

Henriikan TOP 7 vinkit Ouluun

Kesällä:

  • Nallikarin upea uimaranta, joka löytyy lyhyen kävelymatkan päästä keskustasta.
  • Piknik Ainolan puistossa. Puisto on kuin vehreä keidas keskellä kaupunkia tarjoillen niin vihreyttä kuin veden solinaa ihanan kesäpäivän viettoon.
  • Elokuussa pidettävät ainutlaatuiset Ilmakitaransoiton MM-kisat, jotka pidetään Rotuaarilla, aivan Original Sokos Hotel Arinan vierellä.

Talvella:

  • Päivä Nallikarin Talvikylässä, missä voi kokeilla niin rekikyytejä kuin kelkkailua, tavata poroja, paistaa nuotiolla makkaraa ja osallistua pilkkiretkeen.
  • Huskysafarille! Oulussa toimii useita seikkailuyrityksiä, jotka järjestävät matkailijoille eripituisia retkiä.

Ympäri vuoden:

  • Oulu on ennen kaikkea merikaupunki eli kannattaa nauttia meren äärellä tapahtuvista aktiviteeteista. Kesällä melomaan ja suppailemaan ja talvella meren jäälle hiihtämään, luistelemaan tai pilkille.
  • Pyöräillen pitkin kaupunkia – Oulu on pyöräilykaupunki, jossa satulaan noustaan kesät talvet.

Riipi suosittelee myös Pohjola-reitti -kiertomatkareittiä, jonka varrelta löytyy upeita kohteita, kuten Hailuodon saari, Kalajoen valkeat hiekat ja jääkauden muovaama luontomatkailualue, Rokuan Geopark.

Portti Pohjois-Suomeen

”Oulu toimii porttina koko Pohjois-Suomeen, aina tunturi-Lappiin asti. Kannattaakin lähteä katsomaan ja kokemaan pohjoista laajemminkin. Suosittuja päiväretkikohteita Oulusta ovat esimerkiksi Ranuan eläinpuisto, Iso-Syötteen hiihtokeskus, Kemin jäänmurtaja ja Rovaniemi Joulupukkeineen. Rovaniemeltä vinkkaan käyntikohteiksi myös Tiedekeskus Arktikumin ja Ounasvaaran retkeilyreitit.”

”Leviltä löytyy sitten kaikki ihanat tunturiluonnon tarjoamat elämykset. Laskettelua, patikointia, hiihtoa, safareita, vierailu porotilalla ­– Levi on upea kohde, ja meillä juuri uudistettu hotelli ihan Levin alppikylän sydämessä. Mikset tulisi syksyllä, Levin ruska on upea”, Riipi innostuu.

Tasokkaat hotellit matkailijan tukikohtana

Oulun Original Sokos Hotel Arina kaupungin sydämessä henkii paikallisuutta. Huoneteemat terva, kesäyö ja lohi liittyvät kiinteästi oululaisuuteen, sillä kaupunki tunnetaan tervanpolttoperinteestä, valoisista kesäöistä ja Oulujoen yläjuoksulle keväisin nousevista lohiparvista.

Oulun kauppatorin vieressä sijaitseva Radisson Blu Hotel Oulu tarjoilee kansainvälisten matkailijoiden tuntemaa laatua. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin kulttuuri- ja ostosmahdollisuuksien äärellä. Ylellisistä huoneista avautuu upea näkymä joko kaupunkiin tai merelle.

Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna taas on aito lappilainen hotelli Joulupukin kotikaupungissa. Hotellin teemahuoneissa voit kokea maagisen Napapiirin tunnelman tai joulun tunnelmaa kuusineen ja revontulineen.

Suomen Pohjoisin Sokos Hotelli uudistui

Lapin tunturimaisemissa sijaitsevan Break Sokos Hotel Levin uudistus valmistui syksyllä 2023. Talon ravintolat sekä vastaanotto- ja saunatilat ovat saaneet raikkaan, lappilaisia tunnelmia huokuvan ilmeen. Hotellin herkullinen ravintolauutuus on viihtyisä Grill it! Levi takkatulineen ja terasseineen. Uudistuneen hotellin ohella Levi tarjoilee runsaasti aktiviteetteja Lapin upeassa luonnossa.

Lufthansan joulukuussa 2023 aloittama yhteys Oulun ja Münchenin välillä on Pohjois-Suomen ainoa ympärivuotinen kansainvälinen lentoyhteys. Edestakaiset reittilennot operoidaan kesäkaudella 2024 tiistaisin ja lauantaisin, 31.3. alkaen. Talvikauden lennot operoidaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin maaliskuun loppuun asti sekä jälleen 30. lokakuuta alkaen.

Etäisyyksiä autolla ajaen:

Oulu – Rovaniemi 221 km

Rovaniemi – Levi 168 km

Oulu – Kemi 106 km

Oulu – Iso-Syöte 141 km

Oulu – Ranuan eläinpuisto 160 km

Oulusta on hyvät junayhteydet pohjoiseen.