Menu

Tjänster för familjer i Tavastehus

Tavastehus är en stad i barnfamiljsstorlek, där hela familjen trivs. Vi har sammanställt tips om intressanta sevärdheter som bjuder på upplevelser och ger fantasin vingar – i alla väder.

Rörelseglädje inomhus

Lekvärlden Touhutalo är öppen året om och erbjuder en mängd olika aktiviteter: klättrings- och äventyrslabyrinter, rutschbanor, tunnlar, hinderbanor, bollhav och hoppslott samt ett jättelegoområde för små ingenjörer.

Akrohouse som riktar sig till unga och vuxna erbjuder möjlighet att göra trick, klättra, hoppa och hänga. Här finns bland annat en sluttande vägg, en Airtrack-matta som du tryggt kan göra volter på och ett Slackline-balansband. I underhållningscentret Viihdekeskus Hämpton kan du tävla på bubbelfotbollsplanen, hoppa på trampolinarenan eller kämpa i Archery Tag-pilbågskrig. För dem som till ta det lugnare finns discogolf, en vägg full av arkadmaskiner och traditionell biljard.

Spaet på Scandic Aulanko och simhallarna i Tavastehus erbjuder högklassiga pooler för alla som gillar att bada. I anslutning till spaet finns även Aulanko Areenas träningsvärld som erbjuder otaliga träningsmöjligheter för en inträdesavgift. Under ett och samma tak finns även en sportsimulator där grenarna är bl.a. golf och skytte samt en discobowlingbana. Möjlighet att spela bowling erbjuds även i bowlinghallen Hämeenlinnan keilahalli och på Fifth Avenue.

Linnanniemi bjuder på äventyr

Landmärket i området är medeltida Tavastehus slott som är Nordens bäst bevarade slott. I det över 700 år gamla slottets lokaler kan du antingen gå runt på egen hand eller delta i guidade turer till priset av inträdesavgiften.

Om du redan har sett Tavastehus slott, ligger Finlands artillerimuseum Militaria ett stenkast från slottet. I museet kan du tillbringa en dag med att beundra artilleripjäser, vapen och utrustning.

Tips! Besök Tavastehus slott och museet Militaria med en sambiljett till Linnanniemi. Vuxna 14 €, barn (7–17 år) 7 €

Annat trevligt utan avgift

I Galleria ARX kulturcentrumet 

ARX ordnar även flera avgiftsfria barnevenemang! Läs mer om vårens program för ARXantai och barnens lördagar och kom med! HAX erbjuder däremot mångsidiga aktiviteter för ungdomarna i familjen.

Spana in statyer och skulpturer. I vår stad finns över 20 offentliga skulpturer i sten, brons och betong. Du kan hitta berömdheter i parker, en lo på torget och björnar i sin grotta.

 

Visste du att det finns 105 lekparker i Tavastehus? I staden finns det lekparker för alla smaker – stora, små, traditionella, temainspirerade. De populäraste parkerna hittar du i Slottsparken, i Hämeensaari och på salutorget. Hur många parker hann ni pröva på? Alla stadens lekplatser finns här.

 

 

 

 

puhelin
Ring 020 1234 654 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Possentie 7 13200, Tavastehus
location
Possentie 7
13200, Tavastehus
parking