Menu

Tjänster för familjer i Tavastehus

Rörelseglädje inomhus och utomhus

Lekvärlden Touhutalo är öppen året om och erbjuder en mängd olika aktiviteter: klättrings- och äventyrslabyrinter, rutschbanor, tunnlar, hinderbanor, bollhav och hoppslott samt ett jättelegoområde för små ingenjörer.

I klättercentret Kiipeilykeskus Hänkki får du testa klättring i väder som väder. Ingen tidigare erfarenhet behövs. Det finns även en egen klättervägg för familjens minstingar.

Akrohouse som riktar sig till unga och vuxna erbjuder möjlighet att göra trick, klättra, hoppa och hänga. Här finns bland annat en sluttande vägg, en Airtrack-matta som du tryggt kan göra volter på och ett Slackline-balansband.

Spaet på Aulanko erbjuder högklassiga pooler för alla som gillar att bada. Möjlighet att spela bowling erbjuds även i bowlinghallen Hämeenlinnan keilahalli och på Fifth Avenue.

I staden finns det parker enkom för dem som åker skateboard och tricksparkcykel. En sparkcykelpark finns i Sairio på adressen Viertokatu och en skatepark i Hämeensaari.

Ta på dig hjälm, säkerhetssele och kör så det ryker! Äventyrsparken HugoPark Aulanko samt Flowpark i Ahvenisto erbjuder klätterbanor av olika svårighetsgrad för klättrare i alla åldrar.

Under SuperWibit-dagarna fylls friluftsbadet i Ahvenisto av uppblåsbara vattenattraktioner på lördagar och söndagar under sommaren. SuperWibit-attraktionerna monteras ned på söndag kväll, men en mindre version av banan finns tillgänglig hela veckan.

I trafikparken Kaurialan liikennepuisto får du öva på att köra enligt trafikreglerna. I trafikparken kan du använda egen cykel eller låna trampbilar av olika storlek och sparkcyklar.

De mest populära lekplatserna i Tavastehus finns på salutorget, i parken Linnanpuisto och i parken Hämeensaaren puisto som ligger vid stranden där simhallen finns. Alla stadens lekplatser finns här.

Sagor, berättelser och upplevelser

Spana in statyer och skulpturer. I vår stad finns över 20 offentliga skulpturer i sten, brons och betong. Du kan hitta berömdheter i parker, en lo på torget och björnar i sin grotta.

Vid vägen Hämeen Härkätie ligger fabriken Tiirinkosken tehdas som är känd för sina läckra våfflor samt för sina söta får och sin höglandsboskap.

Gården Kankaisten marjatila är en lantlig idyll som är en utmärkt utflyktsplats för hela familjen. Gården erbjuder läckra bär samt en husdjursgård, en lekplats, ett kafé och en sommarbutik som säljer godsaker och hantverk.

Linnanniemi bjuder på äventyr

Landmärket i området är medeltida Tavastehus slott som är Nordens bäst bevarade slott. För största behållning rekommenderas att du deltar i en guidad rundtur som ingår i inträdet. 

Gården Villin Lampaan tilas kvicka och lurviga får betar på slottsvallarna under sommaren. Du kan beundra fåren på slottsvallarna dagtid utifrån väderförhållandena och gräsväxten. Information om betesperioderna finns på slottets sociala medier.

Ett stenkast från Tavastehus slott ligger Finlands artillerimuseum Militaria där du kan tillbringa en dag med att beundra artilleripjäser, vapen och utrustning.

Välkommen till Fängelset, Finlands enda och Europas mest omfattande fängelsemuseum.

Tips! Besök Tavastehus slott, Fängelset och museet Militaria med en sambiljett till Linnanniemi. 

puhelin
Ring 020 1234 654 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Possentie 7 13200, Tavastehus
location
Possentie 7
13200, Tavastehus
parking