Menu

Personalen rekommenderar

 

Den trivsamma bowlinghallen Keilakukko erbjuder en trevlig inramning för en kväll med kollegor, kamrater eller familjen för bowling, biljard och andra spel.

För shoppingälskare rekommenderar vi köpcentrumen Stella och Akseli, som ligger bara ett stenkast från hotellet.

På den charmiga året-runt-öppna herrgården Terttis gård tillbringar du lätt en timme eller två med att utforska herrgårdsmiljön och delikatessbutiken.

Prästgården Kenkävero en kilometer från hotellet är fylld till brädden med historia, läckra smaker och lokala produkter.

De bästa naturobjekten i S:t Michel och Saimenområdet hittar du enkelt på webbsidan Saimaa Geopark.

För att utforska närområdena rekommenderar vi att du lånar miljövänliga cyklar från hotellet. Välj mellan traditionella Jopo och den moderna elcykeln Wheelström.

 

Historiska S:t Michel

 

S:t Michel fungerade som högkvartersstad under vinter- och fortsättningskriget och Mannerheim var en välkänd syn i staden. Högkvartersstadens minne lever alltjämt kvar i frihetskorset och Marskalkens stavar på S:t Michels vapen. För den som är intresserad av stadens historia rekommenderar vi Högkvartersmuseet, kommunikationscentret Lokki och infanterimuseet Jalkaväkimuseo. På Högkvartersmuseet kan du titta närmare på överbefälhavarens och högsta krigsledningens arbetslokaler. Kommunikationscentret Lokki, dvs. kommunikationscentret för högkvarterets generalstab, ligger i närheten i en insprängd grotta i Naisvuori. På infanterimuseet kan du bekanta dig med infanteriets historia från och med 1700-talet.

Högkvartersmuseet har öppet fre–sön kl. 10–17

Infanterimuseet har öppet ons–sön kl. 11–16

 

puhelin
Ring +358 10 764 2000 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Porrassalmenkatu 9 50100, St. Michel
location
Porrassalmenkatu 9
50100, St. Michel
parking