21.05.2018

Wiklund får fem nya restauranger

Wiklund får fem nya restauranger

Wiklund, som ligger i Åbo centrum, förnyas till ett mångsidigt lifestyle centrum vilket samtidigt för med sig nya restaurangkoncept till Åbo.

– Restauranger med okomplicerad och lättsam stämning tilltalar finländarna mest. Även matens sociala aspekt har förstärkts. Vi svarar på det här behovet och introducerar en Trattoria i italiensk stil, VENN för sociala möten, lättillgängliga Rapido, Coffee House som redan är bekant för många och som kronan på verket en egen skybar för stadens invånare, med otrolig utsikt över Åbo, berättar Turun Osuuskauppas avdelningschef Mikko Eskelinen, ansvarig för restaurangerna.

Coffee House öppnar dörrarna redan i september. Kaféet byggs på Wiklunds första våning på den plats där det just nu finns W wine & deli. Coffee House - erbjuder trivsamma stunder och mys, från morgon till kväll. Kaffet till varje kopp mals på plats av kaffebönor och kunden serveras ekologisk espresso och filterkaffe som producerats på ett ansvarsfullt sätt. Hos Coffee House får du dagens bästa mellanmål, frukost, lunch-toast, hemgjorda smoothies och färska croissanter. Coffee House Wiklund betjänar stadsborna och hotellgästerna med långa öppettider.

På Wiklunds tredje våning öppnas under 2019 tre nya restauranger. Trattoria serverar de bästa smakerna från det italienska köket. Trattoria är en äkta, lockande, spontan och social restaurang. VENN är vin och vänner. Det är enkelt att sticka sig in på VENN för en drink under shopping dagen, efter jobbet eller för att bli kvar hela kvällen. VENN serverar enkel och god mat, läckra viner och utsökta cocktails. Det finns många orsaker att komma dit: after work, vänner, träffar, en flykt från vardagen, fest, galej. Rapido är bekant från Köpcentrum Mylly och är en oas för snabbmat mitt i köpcentrumet, och man får alltid snabbt mat som är tillverkad från fina råvaror till dagens alla stunder och behov. Rapido är en lättillgänglig All Day Deli som satsar på kundservice, kvalitet och färskhet. Dessutom byggs en skybar på Wiklunds tak för stadens invånare. 
– Planeringen och namnet på skybaren är ännu under arbete men stilen kommer att vara rejäl, avslappnad och elegant. Terrassen är öppen när vädret tillåter men skybaren är en grön oas året om. Wiklunds skybar serverar utvalda drycker och lokala snacks, konstaterar Eskelinen.

Wiklunds nya ingångar öppnas

Wiklund får i början av juli två nya huvudingångar, den ena från Eriksgatan och den andra från Köpmansgatan. Renoveringen av den nuvarande huvudingången börjar efter midsommar när W wine & deli stänger sina dörrar.

W Cafe fortsätter på Wiklunds andra våning och betjänar tillsvidare som vanligt. Skönhetssalongen Hyvä Olo på tredje våningen stängs vid midsommaren på grund av renoveringen och öppnas på nytt i september. S-Market Wiklund Herkku betjänar som vanligt under renoveringen.

Wiklund lever med dig trots förnyelsearbetena och har öppet som vanligt. Vi strävar efter att utföra förnyelsearbetena så att de förorsakar så lite störning som möjligt för kunderna.

Mer information:
Turun Osuuskauppa, avdelningschef Mikko Eskelinen, tfn 010 764 5007
Turun Osuuskauppa, kedjechef Janne Reunanen, tfn 010 764 3301