Menu

Vilken sommar i Uleåborg!

Sommartider hejhej, sommartider...

Så här ur hotellens synvinkel är sommaren en fin tid. Affärsresenärerna är mera avslappnade och solbrända barn ränner in genom hotellets svängdörrar med sand i håret. I stadshotellet på paradplatsen hör man hisnande berättelser om oförglömliga utflykter, barn är ju så rättframma och ärliga.

Original Sokos Hotel Arinas hotellchef Tiina Uusikartano säger att de vuxna inte ska känna någon stress i onödan. Hissfärder på hotellet, spring i korridorerna, livet i centrum och att titta på utsikten från översta våningen är sådant som barn kommer ihåg från hotellet. "Från vår reception kan man låna cyklar och sommarspel. Du kan trampa iväg på cykel till det livliga torget och därifrån till Pikisaari. Under färden ser du färgstarka hus och innan turen går vidare över broarna till Nallikari för glass och simning, tipsar Tiina.

  1. Nallikari Uleåborgs egen riviera är en lång sandstrand på ett par kilometer. På området finns en lekpark, en glasskiosk, en minigolfbana, SUP-uthyrning och många aktiviteter för vuxna och barn. Till Nallikari kan du även åka SUP och se idylliska villor i vackra Hietasaari i Mustasalmi.
  2. Vauhtipuisto är ett ställe för småbarn i Hietasaari. Parken har attraktioner för barn i olika åldrar och idéer för barnens egna lekar. I parken finns en förtjusande lekstugeby, där du kan ordna till exempel födelsedagskalas!
  3. Stadsbarnens storfavorit, Liikennepuisto är ett populärt sommarutflyktsmål för familjer, där man rör sig med trampbil eller till fots. Dessutom har parken ett lekområde och utespel.
  4. Hailuoto En utflykt till den unika ön utanför Uleåborg är garanterat en upplevelse. Till ön kommer du med färja från färjstranden i Oulunsalo, och semesterfeelisen är garanterad då du tittar ut mot det svallande havet. Om du vill kan du få guidning till fyren i Marjaniemi. Sanddynerna i Hailuoto slår alla gånger solstränderna i Europa.
  5. Potnapekka Det färgstarka stadsminitåget transporterar semesterfirare på Uleåborgs bästa rutter för en avgift på några euro. Du kan hoppa på nästan framför hotelldörren och stiga av på vilken hållplats som helst.  Torgstranden är en mötesplats för stadsbor och semesterfirare. Där kan du sitta långt in på natten medan sommarsolen glimrar bakom biblioteket.  
  6. Seikkailupuisto Huikia I Huikias uteäventyrspark söks familjens modigaste klättrare och en medtävlare med nerver av stål. Banor finns för barn och vuxna. Säkerhetsutrustning ingår alltid i äventyrspaketet. Biljetter även från hotellreceptionen.
  7. Hupisaarten Kaupunginpuisto  är mera känd under namnet Ainolan puisto. En grön oas som lockar till sommarfirande under stora lindar eller stillsamma promenader via laxdammen till Patosillat. I mitten finns en stor lekpark för barn, och mellan varven kan du köpa glass i kiosken eller kasta smulor åt änderna. 

Sommarövernattning i paket och överraskningar bokas i Original Sokos Hotel Arinas säljtjänst tfn 08 3123 255 , må–fr 8–18 eller email sales.​oulu@​sokoshotels.​fi eller Sokos Hotels Säljtjänst, tfn 020 1234 600, må–fr kl. 8–20. På nätet hittar du superbra KESÄDIILI.